Hirdetés

Aktív témák

  • pici79

    csendes tag

    Kaptam !
    Elolvastam !
    Van benne néhány érdekes gondolat !


    Kisebbségi magyar sors Hajdúszoboszlón - Románia terjeszkedik
    2007/07/16 - 10:33 SzKR

    ''Az Uniós csatlakozás előtt nagy terjedelmű cikkek jelentek meg, a ''történelmi lehetőségről'', hogy eljött az idő, amikor a románok végre a Tiszáig terjeszkedhetnek és így megteremthetik ''őseik'' Nagy Romániáját.''

    Mindeddig úgy véltem, hogy Románia Európai Uniós csatlakozásának legalább annyi előnye van, hogy Kárpát- hazánkat felszabdaló gúnyhatárok átjárhatóbbak. Ez a halovány előny sajnálatos módon hátránnyá is válhat, a gyors átjárhatóságot ugyanis a román megszállók is tömegesen kihasználják, ahogyan erről az elmúlt hónapokban több honfitársammal együtt is megbizonyosodtam.

    Különösen Kelet-Magyarországot, Hajdú-Bihar megye városait, szabadidőközpontjait lepik el invazív módon, ahol a cigánybűnözés amúgy is egyre súlyosbodik. Kultúrált viselkedés helyett öröklött, balkáni arroganciájukról tesznek tanúbizonyságot (tisztelet a kevés kivételnek).

    Püspökladányi, debreceni honfitársainktól értesültünk, hogy tehetős románok tömegével vásárolnak fel földeket és házakat a gúnyhatár menti településeken, sőt a Tiszántúl belső városaiban is, hiszen az ingatlanárak nem haladják meg a romániai árakat, sőt kistelepüléseken, mint Biharkeresztes az ingatlanok jóval olcsóbbak, mint például Nagyváradon. Sok határ menti településen élő magyar már kora reggel be kell vásároljon, mert a románok kisbuszokkal jönnek (leginkább húskereskedésekbe) és a helyiek elől sokszor még a csirke szárnyat is elvásárolják.

    Az erőszakos románok hangos rikácsolásai megbontják a sokunk által oly kedvelt, a Hajdúság ékszereként számon tartott Hajdúszoboszlót, tönkre téve azoknak a látogatóknak a pihenését, akik éppen felüdülést keresnek a fürdővárosban, a stresszes hétköznapok elől menekülve.

    A hangoskodás mellett nem marad el az erőszakosság, lökdösődés, a közelmúltban majdnem tettlegességre került sor, amikor ebéd alkalmával az egyik degenerált, kigyúrt móc három éves kislányomtól akarta elvenni a széket. Csak románul volt hajlandó beszélni, és amikor elküldtem még szitkozódott is. Megfordult bennem a gondolat, hogy milyen sors várna egy magyarra, ha ugyanilyen erőszakos gesztust alkalmazna egy román strandon...

    Felháborodva tapasztaltam, hogy Hajdúszoboszló neves, teraszos éttermeinek zenei repertoárjában egyre gyakrabban jelenik meg román zene Manelétől a hip-hopig, de ami a legborzasztóbb, hogy a magyar vendégek rajongással táncolnak a balkáni zenére, elfeledve, hogy nem is volt olyan rég, amikor a román hadsereg Budapestig dúlta Erdélyt és Magyarországot.

    Ha tovább engedjük ezt a züllést, maholnap arra ébredünk, hogy az erőszakosan terjeszkedő csorda eljátszatja a Nagy Romániáról szóló himnuszt és kitűzi piros- sárga- kék zászlót a hős hajdúk földjén is. Mert ezt akarják, méghozzá elszántan.
    A partiumi román soviniszta lapok tudatosan jelentetnek meg csonka-országi ingatlanhirdetéseket, az Uniós csatlakozás előtt nagy terjedelmű cikkek jelentek meg, a ''történelmi lehetőségről'', hogy eljött az idő, amikor a románok végre a Tiszáig terjeszkedhetnek és így megteremthetik ''őseik'' Nagy Romániáját.

    Ha nem szabunk gátat a román inváziónak, akkor ez a paranoia gyors ütemben fog szomorú valósággá válni, hiszen az ingatlanokat felvásárlók sarjainak a ''Tiszáig tartó román föld ősi jogát'' mind a mai napig tanítják az iskolákban, tehát a Ceausescu ''történészei'' által kreált magyarellenes sovinizmusra nevelik a román gyerekeket.

    Világos példa volt erre a soviniszta felfogásra egy hagyományos magyar vendéglőbe beverődött, értelmiségieknek tűnő csapat, amelynek tagjai azon élcelődtek, hogy milyen jó, hogy Hajdúszoboszlón is vannak románul beszélő pincérek, mert ők aztán meg nem szólalnának meg ''ezeknek'' a nyelvén. Az egyik erre harsányan kijelentette: ''de ce ar trebui sa vorbim ungureste, asta-i plai ramanesc!'' - ''miért is kellene magyarul beszélnünk, hiszen Hajdúszoboszló is román föld!''

    Azt hiszem, nem kell tovább soroljam a példákat és bizonyítékokat a megszállók szándékaival kapcsolatban.

    Erdély és Partium történelmi magyar városainak, kulturális életének, világszerte híres üdülőközpontjainak tönkretétele után a románokat most Kelet- Magyarországra hajtja telhetetlen mohóságuk, hogy azt is ellepjék, leigázzák.

    Ezért felszólítok minden felelős honfitársamat, hogy szabjon gátat a románok invazív törekvéseinek, ne adjon el ingatlant, utasítsa rendre, vagy zavarja el a balkáni viselkedést tanúsító egyéneket.

    Nem engedhetjük, hogy Szent László földje, városa után az oláh szipoly most Bocskay fejedelmünk örökét dúlja!
    Nem, nem, soha!

    Lokodi Ferenc Atilla
    A HVIM alelnöke
    Nagyvárad

Aktív témák