- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Akciókamerák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szinte mindenből a legjobbat kínálja az új MediaTek SoC
- Androidos tablet topic
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
elder troll
senior tag
Valaki magyarázza már el, hogy ezt a táblázatot hogyan kell értelmezni?
Páros soroknál nincs megnevezve a processzor. -
X2N
senior tag
Valahogy az AMD-nek most sikerült visszafejlődnie, és alulmúlni a 9950X-el még a 7950X-et is. Még Cinebench multiban is alig veri el az előző generációt.
-
bitblueduck
senior tag
aki játékra keres magának processzort, az továbbra is az Intel vagy az AMD X3D processzoraival jár jobban
keresem, de nem látom egyik x3d procit sem a táblázatokban. miből sikerült levonni ezt a következtetést? előző tesztekben is jogosan hiányolták már egyesek de ott legalább nem épült konklúzió ezekre.
ha a PH indít egy gyűjtést ígérem beszállok ötezer forinttal, de tényleg illene legalább az ilyen jelentősebb CPU-kat beszerezni, mint az 5800x3d, 7800x3d. nem elvárás, hogy minden CPU meglegyen, senki nem azért sír hogy engineering sample meg ryzen5 5600GT meg 5700x3d hiányzik.An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
hokuszla
senior tag
szóval még mindig az Intel a legerősebb
10600k 16GB 1660s 5TB
-
X2N
senior tag
válasz bitblueduck #7 üzenetére
Ismerjük már, csodadriver néven fut AMD-nél.
-
Cray Tyler
senior tag
Magok száma a CPU táblázatban raptor lake esetében biztosan helyesen lett feltüntetve? 13900 mintha 8P és 16E maggal jött volna ki, vagy rosszul emlékszem?
-
csakdzsó
tag
Aki játékra keres magának processzort, az továbbra is az Intel........aha
Ezek után miért venne bárki is 13. vagy 14. generációs Intelt?
köztudottan ugyebár a nácik árja atlantisziak, tehát valójában magyarok is nyilván és persze gyíkok is... Mé? Nem tuttad? :D
-
kovsol
titán
Szerintem pont azok a processzorok nem szerepelnek a tesztben amiről esetleg erre akarnának váltani.
Nem látok 39x0 vagy 59x0 eredményeket.May the Force be with you!
-
IgorKGB
csendes tag
az intelt keptelenek lenyomni
-
M0ng00se
őstag
nincs X3D proci a tesztben, nincs normalis videokartya a tesztben
masreszt, a 9000-re szeria max egy refresh-nek lehetne nevezheto teljesitmeny szinten ugy gondolom (mert azert viszonylag sok dolog meg lett ujitva a motorhazteto alatt)
raadasul brutal draga. a fogyasztas/teljesitmeny nem rosszV6
-
_csocso_
senior tag
Asus oldalán [link] már fenn vannak az új alaplapok is.
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
Duck663
őstag
Hova tűnt az X3D, hova tűnt az X3D?
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
tibaimp
nagyúr
Ha minden igaz, idén év vége felé jönnek.
Jó erős lett ez a 9950x. Kíváncsi leszek, az Intel új CPU-i mit hoznak. Egyáltalán az előző 14. gen-től gyorsabbak lesznek?
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
hokuszpk
nagyúr
azert ha már a masik topicban ABU arról értekezik, hogy az AMD szépen leirta a gájdban, hogy a legujabb 24H2 windowssal kellene tesztelni, akkor legalabb ti tesztelhettetek volna azzal.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A 7800X3D nélkül játék teszteknek relatíve kevés értelme van, és a VGA is egy kissé sovány oda.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Pikari
addikt
Látom a teljesítmény nagy részét a fogyasztás és az órajel növelésével sikerült elérni megint. Ezt már sokadszorra húzza elő mindkét gyártó. Az embereknek ez nem szokott tetszeni, főleg most ebben a fene nagy zöld forradalomban, személy szerint én sem vagyok elragadtatva tőle.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Lokii
aktív tag
Igen ez visszatérő jelenség, 2000res években meg 2010es években is előjött. 2011-17 között mondjuk stagnálás volt de 5 százalék növekedés genenként valós volt, Pentium, Bulldozer, Pile-driver, Scavenger meg 4 generáció óta Intelek az ilyesmik. Egyébként pártatlan vagyok mielőtt bárki megvádol
Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
ggbuffon1897
őstag
Vki segit nekem megérteni 1000x szerre is h ez a grafikon igy ebben a formaban mire jo?
Es sorozatosan, mintha direkt hergelni akarnák az olvasót, vagy szándékos megtévesztésre.
Ezt az Amd most is leveri az Intelt mint vak a poharat mantrát én továbbra se értem mire van alapozva.
-
elder troll
senior tag
válasz ggbuffon1897 #25 üzenetére
Az első hozzászólásban említettem. Először kerestem a logikát benne, aztán ránéztem az előző tesztre, és csak el lett bökve a grafikon.
Azt nyilván nem kommentálnám, hogy 6,5 óra alatt nem vették észre úgy, hogy már az első hsz-ben jeleztem.
Apisztáciagrafikon elfogyott, tesztelő nem is volt#20 hokuszpk
Nagyon egyszerű a megoldás: a korábbi tesztek azon futottak, így nem kellett újramérni az összeset. Gyakorlatilag töredék munka, mert csak 2 sorral kellett bővíteni az előzőt.#27 X2N
Hát ti milyenek vagytok?!?! Semmi sem jó nektek. A tesztelő odaképzelte például az X3D processzorokat a szöveges résznél. Többen is hiányolták ezeket, lássatok csodát, oda van képzelve.
Amúgy meg ha 4090-nel tesztelnek, akkor az a baj, mert a játékosbázis 0.001%-nak van olyan kártyája, így nem releváns.[ Szerkesztve ]
-
X2N
senior tag
válasz elder troll #26 üzenetére
A tesztkonfigba is illene már videokártyát cserélni.
-
M0ng00se
őstag
nekem az a kedvencem, hogy az amd szinte mindig az intel elott van az adott mertekegysegben egy picivel, legyen az akar 1 fps, vagy 1 masodperc, stb. es ez fixen igy van mar sok amd cpu teszt ota
[ Szerkesztve ]
V6
-
félisten
2080 Ti 2024 ben tesztkártyának? Az egy 4060 / 4060Ti.
Egyszerűen évek óta képtelenek vagytok összerakni egy egyszerű, értelmezhető grafikont.
Ettől függetlkenül köszi ,de nem innen fogom leszűrni a következtetéseket."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
C64
őstag
Mi lenne ha újabb játékok is szerepelnének a teszteken ezek helyett a régi, elavult játékok helyett?
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
hokuszpk
nagyúr
ez a PH! legújabb kitöltős játéka. a kihagyott helyekre be kell tippelni, hogy melyik proci fogyasztasat takarja. A helyes megfejtők között semmitsem sorsolnak ki.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
elder troll
senior tag
-
anulu
félisten
ha valakit érdekel(ne)
23h2 vs 24h2 insider teszt: AMD hopes Windows 11 Update can rescue Zen 5 - TESTED! (youtube.com)
azért... ha van előrelépés, akkor az elég jelentős. nagyjából mindent is lehet újratesztelni, hogy valós legyen a kép. nekem az a meglepő, hogy a 7800X3D mekkora boostot kap pár helyen."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
fanti
addikt
Mondjuk X3D-s procik és pl. egy 3950X meg egy 5950X nem fért volna be a tesztbe...?
-
Epa99
csendes tag
-
ggbuffon1897
őstag
Hát de ez így nagyon kínos, sőt egyre kínosabb ez az amd seggnyalás.
Hozzáteszem jelenleg Intelem van, de korábban főleg a hősidőkben meg csak amd (athlonok nagy szerelmeim voltak mivel megfizetheton adtak jot) igy elfogultnak epp nem neveznem magam. Most is tok szivesen vennek amdt (egy 2600x el probalkoztam is anno) ha azt latnam h ar-ertek aranyban ez mennyire odabaszos. De en ezt nem latom, mint atlaguser h huhamennyiveltobbetkapokapenzemert, mert ez nincs igy. Sot latva a teszteket szinte semmi motivaciot nem erzek a cserere, egyedul az am5 foglalat es annak a supportja.
Kicsit olyan ez az amd felsz*kodas mintha vmi alternativ univerzumban elnek, latva a teszteredmenyeket.
-
M0ng00se
őstag
válasz ggbuffon1897 #43 üzenetére
anno itt kezdtem magamba szívni azt az informatikai tudást, ami máig megalapoz, azért dühítenek ezek a dolgok a tesztekkel kapcsolatban.
nekem jelenleg 5600X proci van, egy 5800X3D cserén gondolkodom, de AM5-re brutál drága lenne váltani, főleg úgy, hogy legtöbbször az RTX3060 így is ki van hajtva fullhd-ben.V6
-
X2N
senior tag
Édes istenem, mi történik itt a 9000-es szériával? A magok közti késleltetés is sokkal rosszabb lett...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen