Hirdetés

Aktív témák

 • illjo

  Topikgazda

  Utoljára szerkesztve: 2021.03.12.
  A lényeg az, hogy meg kell különböztetni az alkalmazásokat aszerint, hogy gms-t (google) igényelnek e a működésükhöz, vagy nem. Azok, amelyikek gms t igényelnek, nem, vagy csak korlátozottan fognak működni HMS alatt, GMS nélkül.

  Főbb(?) dolgok: Fb, messenger,insta, viber, whatsapp waze megy, youtube csak böngészőből, ami sztem nem túl jó opció. De arra ott van a youtube vanced, ami egyébként google képes telefonokra is ajánlott, mert youtube felülettel prémium funkciókat kapsz (reklámmentesség, lezárt kijelzővel zenehallgatás).Waze megy, de csak bejelentkezve ad térképet. Előtte, ha nincs, érdemes gms képes telefonról regisztrálni fiókot.

  Eléggé problémás az értesítés mailekről a push problémák miatt, amit a mók sem old meg önmagában. Továbbá a K&H bank ügyfeleinek kivételével még mókkal sem működik az nfc érintéses fizetés otp simple app ban sem. Viszont az Appgalleryben is elérhető Icard szolgáltatás appjával hms alatt is működik az nfc fizetés. Push üzenetkre általánosan, és otp simple nfc érintéses fizetésre megoldás az ún kombinált mók, amelynek során a gms mókkal felkerült egyik gms összetevőt (gsf) pc és arról pedig adb használatával lefagyasztjuk. Ez megszünteti a fagyasztás idejére a play store-t, de ott van helyette az aurora pl. És 5 perc alatt vissza is lehet állítani fagyasztásból. A gmail szinkron problémát, azaz késve, rapszodikusan érkező push értesítések, a kombinált mók sem rakja rendbe. De erre is van megoldás: macrodroid appal, makró futttatásával nekem bombabiztosan 15 s ként frissít, pusht küld üzenetről. Így ezekkel tulajdonképpen elérhet az, hogy a hms telefonok (a korábban említett modellek kivételével) teljes funkcionalitású gms képes eszközként legyenek használhatóak
  A Topikösszefoglalóban ezeket a megoldásokat MIND megtalálod! Aki ezt az összefoglalót nem a Topikösszefoglalóból érte el, így juthat el oda:[link]

  Érdemes a régi telefonról phone clone al átteni adatokat. Képek, névjegyek, sms ek, appok. Ha nem huawei, akkor is lehetséges. Phone clone fent van play áruházban, az új huaweiben pedig gyárilag. És pl azokat az appokat, akár fb, messenger waze is átviszi. A phone clone-al átvitt appokat vagy appgalleryből, ha fent vannak, vagy ha nincsenek az alább leírt helyekről lehet frissíteni, akár újra letölteni.

  Amik az appgalleryben nincsenek fent, más úton kerülhetnek letöltésre. Én az aurora app store t ajánlom, mert abban ugyanazok fent vannak, mint play áruházban. Persze attól még a gms t igénylő appok onnan sem, vagy csak korlátozottan fognak futni. De petal search, aptoide, apkpure store ok is jók lehetnek. Auroraval viszont nem érhet olyan meglepetés, mint többivel (kivéve appgallery, az ugye hivatalos app áruház), hogy pl angol nyelvű legyen egy app, mert azok nem veszik figyelembe a régiót. Tehát javaslat sorrendben appokhoz: appgallery, aurora app store.

  A 'minden megy' jellegű hsz-eket, kommenteket stb kezeld fenntartással, nagyon szubjektív, ki mit ért "mindenen". Ha mégis nagyon kell valamire gms, akkor az Topikösszefoglalóban vázoltak szerint: vagy a munkásabb, kis jártasságot azért igénylő mókkal, vagy mókolás nélkül, egy egy app feltelepítésével könnyen kapható a telefonodra gms, de az utóbbiak elég kompromisszumos megoldások stabilitás,stb tekintetében. De akár jó is lehet. Ezek: vmos, vphonegaga emulátorok, valamint dualspace,vagy gspace,appok.

  [ Szerkesztve ]

 • illjo

  Topikgazda

  - Aurora app store.
  Nagyon ajánlott!
  Ebben minden benne van, ami play áruházban, persze a gms-t (google szolgáltatások) igénylő appok nem, vagy csak korlátozottan fognak futni GMS nélkül. Pl google maps fut, de bejelentkezni nem tudsz. Telepítéskor engedélyezd az ajánlás szerint a spoofingot (álcázást) annak érdekében, hogy a google elől rejtve legyen a telefontípusunk, az álnév kezelőben a nyelvet pedig állítsd magyarra.Ha a telepítéskor a spoofingot (álcázást) nem állítottad be, az álnévkezelőben utólag is megteheted, vagy választhatsz másik telefontípust, ami gms képesnek álcázza, ha hms rendszerű a telefonod. A beállítások/hálózati menüben a 'bizonytalan névtelen eljárás' legyen bekapcsolva.

  Apkcombo: és
  Evozi
  apkcombonál beírva a keresőjébe az app nevét, letöltheted playből az, apk filet. Ugyanazzal a kitétellel az ezekkel telepített appok futására vonatkozóan, amit aurorára írtam. Play áruház böngészős verziójában (bejelentkezve play be, hogy magyar legyen) megkeresve az adott appot, majdkimásolva linket, azzal is lehet keresni mindkét appletöltöben (evozival csak így tudsz letölteni, link alapján)

  Aptoide
  - Letölthető az oldalon az áruház verzió is, áruház appként használható úgy. Jó megoldás, de ellentétben az Aurorával, ha innen frissítesz, töltesz, mivel nem veszi figyelembe a földrajzi régiódat, más verziójú appokat kapsz és pl angol nyelvű lesz.

  Apkpure
  Ugyanazok érvényesek rá, mint aptoide-ra

  Petal search
  HMS huawei telefonok beépített keresője, adott, letöltendő appra rákeresve benne, ha megtalálja valahol, jellemzően fenti app áruházakban, vagy akár máshol a keresett appot, le tudod tölteni. Frissítést is jelzi.

  [ Szerkesztve ]

 • illjo

  Topikgazda

  Youtube vanced
  Letöltöd a vanced managert. Amikor megnyílik a telepítő, az első lépés (root verzió) után továbblépsz és a vanced manager nonroot verziót feltelepíted. Megjelenik 3 sor, a yt vanced, yt music és a micro G. Először microg-t telepítsd. Most már telepíti külön microg appot (régen manager microg sorában a fogaskerék ikonnal lehetett belépni), keresd meg, lépj be microg appot megnyitva, a huawei gomb segítségével a google fiókodba. Utána vissza vanced managerbe, telepítsd fel a youtube vanced ot, ha kell, a musicot is. De ha mindkettőt akarod, akkor miután először a sima youtube vanced ot feltelepíted, nyisd meg a külön appból és elvileg automatikusan beléptet a microg ben megadott fiókodba. Utána ugyanez musiccal.Jelenleg bugos a telepítésük, ezérr yt vanced ból először direkt a régebbi verziót tesz fel. Meg is jelenik a managerben, a yt vanced sorában a frissítés opció. Ne frissítsd addig, amíg meg nem nyitottad a yt vancedot hogy automatikusan belépjen a fiókodba. Ha megnyitottad, belépett, vissza mehetsz managerbe, és frissítheted.

 • illjo

  Topikgazda

  Aztán megcsináltam az ICTFix féle Solution 1 / solution 3 verziót: Update 12/30/2020 APK Combo Install

 • illjo

  Topikgazda

  Na, nem tudom mi volt és hogy nálam. De már annyira sokat kapcsolgattam ki-be a dolgokat, hogy megismételni sem tudom. Az a lényeg, hogy ugye kipróbáltam a fagyasztásos simple-t. Ami működött is. Viszont azóta áttértem az iCard-ra, amihez nem kell fagyasztás, így kiolvasztottam a lefagyasztott alkalmazást. A play áruház ment hibátlanul, viszont a gmail olyan hibával kezdte az indítást mindig, hogy a gms nem fut a telefonomon, ezért nem működik. De ha leokéztem, minden ugyanúgy működött, mintha misem történt volna. De ezt az értesítést minden gmail app indításnál kiírta, és meguntam. Letöröltem a google keretrendszert, a google szolgáltatásokat és a fiókkezelőt meg a play áruházat is. A googleifer.apk-t átneveztem .zip-re és az assets mappában lévő számozott alkalmazásokat szépen sorban feltelepítettem. Így sikerült, hogy a gmail nem írt hibát, viszont dobálta a play protect hibát -értesítésként- amit ugye letiltottam. Így nem volt fagyasztva semmi, de a play protect-es értesítéseket sem dobálta. A notfifcation test app is hibátlannak mutatta az értesítéseket. Ezért gondotlam, hogy teszek egy próbát a simple-el. Mivel nem volt telepítve ezért play-ről fel is raktam gyorsan.. Pont mentem utána a boltba és mondom ha már ittvan a simple, kipróbálom..és működött. Szóval valahogy csak meglehet kerülni ezt a dolgoz. De az is lehet, hogy nagyon nagy szerencsém volt. Szerintem érdemes lenne vele foglalkozni.

  Bocsánat a regényért. :R

Aktív témák