Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #19103744

    törölt tag

    válasz htc07 #5761 üzenetére

    Van bug bőven de menjünk sorba a tapasztalatokkal.

    Táp: Árramforrásra érzékeny. Pl. hubbal kevés a saját tápja (ami 7.5W-os), legalább egy 15W-osra van szükség, h. mindkét eszközhöz elég amper álljon rendelkezésre. Mondhatni ez érhető, de sajnos egy idő után ujraindul. 40W-os sem segít ilyenkor már. Meg kell várni, h. visszahüljön. És innentől kezdve világos, h. semmilyen megoldás sem fog segíteni ugyanis túlmelegszik. Egér biztos működne róla, de én pendrive-t használtam tartalommal.

    Okosotthon: Hanggal nem lehet róla vezérelni vagy csak igen korlátozottan. Mondhatnám, ez így egy nagy semmi.

    Wi-Fi: Stabil.

    Tárhely: Nevetségesen kicsi, ha spórolós vagy akár 3GB-ot is megtakaríthatsz. Sebessége is hozzá illeszkedik, 7MB/s ami viszont nem annyira rossz, mivel sok mindent úgy sem tudsz rátölteni.

    4K: Rendben van, többet is tud mint várható tőle erről korábban írtam. Már ha működik persze.

    Bluetooth: 4+ ?! ami nem tudom mi mert ilyen szabvány nincs de mindegy. Nekem BT5-ös cuccaim vannak (rapo kivételével ami 4.0-ás) amik ugye kompatibilisek visszafelé. Egy logitech MX Key billenygyűzetnek a párosítása majdnem 10 percig tartott, közben nem egyszer eldobta vagy előlről kellett kezdeni. Szintén logi G604 5 perc, rapo egér 10 perc (ennyit még a windows sem tud szarakodni) és egyik eszköz sem működik hibátlanul! Szövegablakokba vagy porgramokban működnek rendesen de a ccgtv felületén értsd home vagy beállításokban csak azt nyitja meg kattintásra ami a saját távval ki van jelölve. Elmagyarázom. Beállítások menü, (itt mindjárt a "hálózat" lesz kijelölve) legörgetem pl. az "rendszer"-re, rákattintok és megnyitja a hálózati beállításokat :) Főoldalon ha programokra kattintok működik a dolog, de ha pl a könyvárra az már nem, de a keresésre igen. Komolytalan na. Ez 1985-ben elfogadható lett volna, de 2021-et írunk bakker.

    Tükrözés: Stabilnak mondható, de jelentősek a késések, pedig a G.Home azt állítja "csoportos lejátszás küldésének kiküszöbölése" 0ms. (Gigabites wi-fi-m van, a ccgtv a leglassabb kapcsolatú eszköz a rendszerben)
    Egy egyszerű, mondhatni saját castolás (YT, YTMusik) is másodpercekig tart mire betölti az adott alkalmazást és elindítja. Nem egy fürge a lelkem.

    Chrome tükrözés: Na ezt hagyjuk. A lajhár kapkodó idegbolond hozzá képest. A késleltetés kis iróniával, évek. A minőség (szintén iróniával) 5x5 pixel. Nagyon gagyi az egész.

    Kodi, LAN, NAS: 4K-s tartalomnál egy idő után leszakad, 3 vagy négy szolgáltatást is kipróbáltam az addonok frissek. Minden frissítve. (Ez lehet a Kodi hibája is ill. a tükörszervereké is, csak saját tükörrel lehetnénk biztosak.) Hálózatról se sokkal jobb a helyzet, nem csak kodival, vlc, mx player stb. szintén produkálja NAS-ról de LAN-ról is leszakad filmnézés közben vagy megfagy aminek a vége az, h. egyszerűen újraindul a ccgtv. Ez online stream-nél is előfordul. Több szolgáltatóval is próbálva amikről tudom, h. laptopon rendesen müxik.

    Egyik újratelepítésnél kikapcsoltam a a TV-s tartalmak keresését, később a keresésnél felajánlotta a visszakapcsolást, ám hiába engedélyeztem, nem történt meg. Restart->még mindig nem. Megint újra kellett telepíteni.

    Google Home: Ha a telefon lezár, és nincs pl. castolás a kapcsolat látszólag fennáll, de valójában megszűnik. Minden más okosotthon eszköz elérhető de a Google TV kivétel. Ez azért is furcsa mert a többi eszköz nem google-s csak támogatottságot élveznek. GHome újraindításával a hiba megszűnik. Nem tudom h az app vagy a ccgtv hibája, de nem is érdekel.

    Csak mellékesen, a Play Store-t úgy kell elővadászni a rendszeralkalmazásokból, rejtegetik mint valami tilos vagy titkos dolgot. (Mix-apps kirakja magának első helyre! Vagyis egy program kell ahhoz, h. a gyári, mondhatni első számú programot relatíve gyorsan egyszerűen elérjünk)
    Nem hecegés csupán érzékeltetésnek mondom, nekem felső vagy felsőközépkategóriás eszközeim vannak. Ez az eszkösz egy belépőszintű, vagy a 4K miatt legyen alsó középkategóriás kütyü. Játszani jó, de én nem szeretnék egy ilyen kopromisszumakkal küzdő és így az árához képest drága eszközzel bíbelődni naphosszat. Be akarom kapcsolni mint pl egy TV-t. És használni. Hibák nélkül. Kompromisszumok nélkül. Ez az eszköz ezt nem tudja, sőt, számtalan gyerekbetegsége van.

    Igen! Mindenki döntse el, h. mit szeretne. Én nem tapsolok ennek az eszköznek mert nem érdemli meg. A táptól eltekintve a dolgok szoftveres problémák. Javíthatók. De könyörgöm, ki se szabadott volna adni ilyen hibákkal. A Google a világ talán legnagyobb adatbázisával rendelkezik. Bármilyen (IS) információ a rendelkezésére áll. Ha hülye egy ilyen termék előállításához még az előző CC-s tapasztalatok birtokában is még úgy sem gáz, de akkor bízza ezt másra mint tette anno a telefonoknál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák