Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
Ha mobilitás és fülhallgató, akkor kár a Spark 40, a Mini vagy a Go is bőven elég, olcsóbban. Vagy egy tisztességes multieffekt. Vagy olcsón az M-Wave Tank-G...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
Egyetértek, nem véletlenül "reklámozzuk" többen is a Sparkot itt, mert tényleg könnyű vele. Beledugod a kanócot, a másik végét meg a gitárba és megvagy Van jobb, okosabb, hangosabb, olcsóbb? Persze. De kényelmesebb, meg ami egyben minden előbbit tudna, nem nagyon ...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Goose-T
veterán
Esetleg azt lehet mondani, hogy a gyártók bizonyos prominens modelljeinek van egy jellegzetes hangja, amit akár meg is lehet ismerni, főleg ha előtte el is mondják, hogy milyen gitár szól. A gyártók meg sokszor erre építik a marketingjüket, hogy "most olcsóbban is megkapod a jellegzetes Jackson/Gibson/Ibanez/Fender hangzást". Persze ez csak az ikonikos státuszt elért hangszerekkel lehet megcsinálni, pl. Gibson Les Paul, Fender Stratocaster/Telecaster, Ibanez RG550, Jackson Randy Rhoads stb. Arra építenek, hogy az egyszerű emberek ezeknek a hangzását keresik a márkánál.
Egyébként ha különböző superstratokat ugyanolyan pickuppal rákötsz ugyanarra az erősítőre, nem sok különbséget fogsz észrevenni. Leginkább a menzúra (bár superstratoknál ez szinte mindig 25,5") és a pickup-híd távolság fogja befolyásolni a hangzást. Utána a fogólap anyaga, pl. a juhar fogólapnak van egy metsző hangja, ami elég felismerhető, a rózsafa lágyabb hangzású. A többi tényező (test faanyaga, hardverek, festékvastagság) hatása a hangra már minimális.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
X2N
őstag
Szerintem nincs ilyen jellegzetes hang, itt már kevésbé számít a test/nyak, nyak rögzítés/fogólap faanyaga, mert mindegyik gyártónál nagyon hasonló lesz a konstrukció, így nem lesz nagy eltérés se, még inkább a hangszedők mágnes típusa/elrendezése/pozíciója fogja az adott gitár hangját meghatározni, így minimális lesz a különbség. A legtöbb ilyen Superstrat gitárba modern pickup szett kerül az meg nagyon távol áll a régi LP PAF/Strato sincle coil hangzásvilágtól felszintben/dinamikában is. Kicsit mindenesek ezek a gitárok, mindenre jók, de semmire igazán. Nem váltja le a régi gitárokat, de játék szempontjából sokkal jobb rajtuk játszani, jobb tremolók vannak rajtuk, ezért lett kitalálva a kategória még a 80-as években.
-
arnyekxxx
veterán
Goose-T leirta, hogy mi befolyásolja érdemben a hangzást (gitár oldalon) Nincs olyan, hogy ibanez hang. A cort is úgy fog szólni azonos felépítéssel. Az igazi hangzásbeli különbséget az erősitő beállításai meg a hangszóró/láda okozza. +felvételen/kihangosítva a mikrofon típusa és elhelyezése. Tulajdonképpen attól, hogy 5 centivel odébb teszed a mikrofont nagyobbat változik a hang mint egy pickupcserétől.
-
Blindmouse_
tag
Hááát.. mondjuk valamennyire van.. leginkább nyersen erősítés nélkül pötyögve hallod a különbséget, erősítve lehet csalni kicsit, mert Jacksonba ha dimarziót teszel ami leginkább ibanezpickup akkor azért eltolódik a tónusa némileg, az aktív EMG-k meg nem kérdezik meg mibe vannak téve, hasonló a hangjuk bármiben.
De amúgy meg kézben van a sound
Megtehetem, Flúgos vagyok...
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Szerintem nincs ilyen, hogy Fender-hang meg Ibanez hang.
Lehet, hogy tévedek, de a gitár "hangjára" legnagyobb hatással az van, hogy milyen erősítőn keresztül szólal meg, milyen ládára kötve. Ez szerintem 90%. A többi 10% minden együtt: hangszedő, gitár típus, fogólap stb.
W | W | H | W | W | W | H
-
Blindmouse_
tag
Neszórakozz, még egy majom is meg tud tanulni gitározni..
Megtehetem, Flúgos vagyok...
-
doc
nagyúr
Ha a metal erdekel, akkor tanulj/jatsz metalt Vannak direkt metalos tanfolyamok/leckek/stb kimondottan kezdoknek (pl. a Jason Stallworth-fele Metal Apprentice, de Udemyn is van tobb is).
A JS32 egy alap modell, de ha jol tudom szoktak szeretni, elso gitarnak szerintem teljesen jo lesz, a kerdes hogy be van-e allitva rendesen, ez azert baromi sokat szamit (tobbet mint a marka) -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ha az érdekel, akkor tanuld azokat. Én amúgy pont ugyanígy voltam vele, engem sem érdekeltek ezek az akkordok, ennek ellenére a legfontosabbakat megtanultam, de nem igazán gyakoroltam, és azóta se néztem feléjük.
Pont ugyanazokat tanulgattam, tanulom, mint amiket te is írsz.
Nincs kötelező út, járj azon, ami szórakoztat.
-
Blindmouse_
tag
Igen is meg nem is. szóval érthető részben, mert engem sem érdekelt SOHA a börtön ablakában, meg a háuzofrájzingszán akkormenete, meg a tábortüzes gitározósdi..
De egyrészt a metál sem kvintek, meg egyéb kettőshangzatok tologatásából áll kizárólag. elég sok van ami mondhatni tele van akkordokkal, vegyünk csak egy alap AC/DC-t.
Másrészt mit csinálsz amikor valami tiszta akkordbontásos rész van a metálban? Mert előfordul olyan is.
harmadrészt a szólók is az akkordok hangjaiból van felépítve, ergo nem haszontalan..Megtehetem, Flúgos vagyok...
-
arnyekxxx
veterán
Kvinttologatásra is lehet karriert építeni de a metál sem csak ebből áll, akkordok nem csak a börtönablakában vannak hanem maiden-metallica dalokban is. És az akkordok gyakorlása segít a kéztartást, ujjaidat fejleszteni.
ok, megismételtem vakegeret, ügyes, jár a kockacukor.
[ Szerkesztve ]
-
FockeWulf
tag
Szerintem a te utad is járható eleinte, de én ezt senkinek sem tanácsolnám. Egy alapvetően akkord/kísérő és csak másodsorban szólóhangszer esetében az alap akkordfogások az alapja mindennek (a szólóknak is, igen). Ez kb olyan minthaaz ABC első 15 betűjét nem szeretnéd megtanulni, mert az nem tetszik, csak a maradék betűket tanulod meg, és novellát meg verseket szeretnél írni. Nem fog menni.
-
Blindmouse_
tag
Azért nem kell bemagolni a musztidobay féle nylonhúros szemétre optimalizált iskoláját.
De amúgy tényleg, zúzhatok akármilyen metált, rengeteg eset van amikor sima kvint helyett, inkább bevágom az akkordot, jellemzően G-D alaphangok esetében simán odavágom a dúr akkordot ha a hangnem engedi. vagy a "C add 9"-estMegtehetem, Flúgos vagyok...
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nincs kedvencem, mindegyiket másért szeretem. Ha most azt mondanád, hogy egyet muszáj eladnom belőle, melyik lenne, akkor szerintem a Schecter. A FR miatt. Megvenném a fix húrlábas változatát.
Amúgy most legszívesebben a Gibsonon játszom, de persze attól függ, épp mit, mert a hangszedői miatt az sem jó mindenre.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
consono
nagyúr
A legegyszerűbb talán USB-n rádugni a gépre és úgy. Ha jól emlékszem a Spark 40-hez "nyomtató " kábel kell, aminek az egyik fele USB B, a másik meg USB A. A Spark Minihez volt valami driver is, nézz fel a Positive Grid oldalára!
Ha megvan a driver meg az összedugás, bármilyen audio szoftvert használhatsz, látszani kell a Sparknak be- és kimentként.Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
X2N
őstag
Stonerek szeretik a zöld színt Meg a zöld SG-ket is
Nem irigylem az újakat akik nemrég kezdtek el gitározni és nem tudják mit kellene venni, főleg a nagy digitális átállás után.
Én ezért már ignorálom is teljesen az új dolgokat, nem érdekel, ami érdekelne azt meg baromi macerás lenne beszerezni és horror áron van(Fryette 4X12 Fane hangszórókkal)....[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Én nem vennék Harley Bentont többet. Könnyű felülni az olcsóság ígéretének, de az életérzés is olcsó lesz utána, még akkor is, ha sikerül kifogni hibátlan darabot.
Az igazán drága dolog az olcsó, én inkább várnék a helyedben egy komolyabb gitárra.
Ha csak a szemed akarod rajta járatni, és vitrinbe tenni, akkor vedd meg, mert tetszik! Ha játszani is akarsz rajta, akkor vegyél figyelembe más szempontokat is.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
Ha ugy kezeled, hogy ez egy olcso hangszer es elektronikat eleg nagy valoszinuseggel cserelni kell majd akkor szerintem jo valasztas lehet. Ugyis menet kozben fog kiderulni, hogy kenyelmes-e vagy sem. En nagyon meglepodtem rajta, hogy a fix huros valtozata mennyire jo ebben az arkategoriaban. Az osszeszerelesre es az anyaghasznalatra pedig egyaltalan nem lehet panaszom.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Szerintem ez nem életkor kérdése, néhány évvel vagyok fiatalabb nálad, mégsem így állok hozzá. Nem vagyunk persze egyformák, kinek mi a prioritás, de abban egész biztos vagyok, hogy egy jobb hangszer, jobb felszerelés inspirál arra, hogy jobb legyél, többet gyakorolj. Én ezért költök szívesen erre. És nyilván nem vagyok vele egyedül.
Miért ne játsszak egy Fenderen, ha megtehetem, vagy vegyek egy signature gitárt az egyik kedvencemtől? Miért kéne azért HB-t venni, mert az olcsóbb? Azért azzal ne áltassuk magunkat (nem neked szól), hogy az alsó polcos gitár ugyanbból ugyanúgy és ugyanott készül, mint a minőségibb hangszer, mert ez nincs így.
Érdemes a HB-t kipróbálni, nekem is volt több is, most is van egy tartalék, de ha valaki a gitározásra úgy gondol, mint a hobbijára, akkor azt gondolom hogy érdemes az olcsó gitárokon túl is nézelődni.Uff.
-
X2N
őstag
Ezt bárki megtapasztalhatja ingyen, aki végigjár itt Pesten 2-3 nagyobb gitárboltot, én is ezt tettem múltkor(nekem csupán annyi előnyöm van ebben hogy tudom hasonlítani 5-10-15 évvel korábbi gitárokhoz is, amit anno próbáltam, meg van tapasztalatom QC-zás terén), leemeled szépen a falról az összes gitárt kézbe veszed megpengeted akusztikusan, megvizsgálod milyen anyagokból van összerakva, megfogod a nyakat hogy mennyire van szépen lecsiszolva, megnézed a bundokat hogy van eldolgozva, mikori gyártás/hol gyártották, legtöbbször már ennyi is bőven elég, be se kell dugnod erősítőbe. Nálam a gitárok 95%-a kapásból kiesett múltkor ami a boltban volt , még a 100-140eFt-os Ibanezek is siralmasak voltak, amit már kínában gyártanak...Medgyesinél volt még pár régebbi szériás Indonéz gyártású, azt pl megvettem volna kezdőként magamnak. De ami igazán jó volt azt kézbe véve is rögtön érződött hogy minőség, FGN gitárok, Ibanez RG550...és hasonlók. Olcsóbb "Metál" gitárok sajnos jellemzően nem szoktak jók lenni amik a boltokban vannak ez most is így volt, (a 400+eFt-os koreai LTD Snakebite Explorer már jó volt)...és ár/értékbe sem jók. Ha lehet ne úgy vegyen gitárt senki hogy megnézi online és tetszés alapján berendeli, ezt fogdosni fogod órákon keresztül, nem mindegy hogy van elkészítve, milyen anyagokból van összerakva játékélmény/érzet szempontjából, az meg nem derül ki képről.
Goose-T-Én is valami hasonló átalakításra tippelek, fel fog menni az ára a Gibsonoknak a 1.5-2X-esére, aki tud még most vegyen ilyen kaliberű gitárt ha szeretne magának hasonló gitárt, vagy csapjon le használtan egy 380-450eFt-os Faded LP/SG-re amíg még van...
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
Bőven az a kategória sajnos, igen(akciós csirkefarhát). Ha nekem Jackson lenne a kinézett gitármárka és egy tényleg komoly hangszert szeretnék venni akkor 600eFt alatt kézbe se vennék Jacksont csak fölötte... ez a szomorú dolog(meg a tapasztalat azokról a Jacksonokról amiket kézben fogtam), ami meg tényleg tetszik az millió felett van...(ha kell az original floyd rose, és miért is ne kellene metal gitárra...)
[ Szerkesztve ]
-
FockeWulf
tag
Amúgy ez egy nagyon jó hozzáállás. Ne az motiváljon hogy "hu de drágán vettem a csilivili gitárokat, meg a hiperszuper erősítőket", hanem a zene és a gitározás szeretete. Jól íod, elsősorban annak kell örülni hogy mindig tanulsz újat, és örömet okoz egy jó riff amit lejátszottál.Elsősorban ezért vedd elő a gitárt és ne a cuccért.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Sokadjára mondom, hogy az első gitárom egy full noname ABX strat kopi volt, mellé egy kis kombóval, vállpánttal, pengetővel. Került az egész vagy 60 ezer forintba. Arra jó volt, hogy eldőljön, hogy egyáltalán akarok-e gitározni.
A második gitárom 5 hónappal később egy PRS Tremonti signature modell volt, a mai napig itt van, és marha jó kis gitár, nagyon szeretem. Akkor került 260 ezer forintba (2 és fél éve), tehát nem lehet azt mondani, hogy milyen drága volt.
Azóta mondjuk tettem bele két SD hangszedőt (Megyó szerint piköpöt ), és bármikor örömmel veszem kézbe. Most C#-ra van lehangolva, és várja, hogy az ujjam meggyógyuljon.
És kicsit sem bánom, hogy megvettem!W | W | H | W | W | W | H
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Mindenki érti, és senki nem állít mást. Sőt, pont ezt mondja más is. Minél inkább ösztönöz egy gitár a minőségével, kényelmével, játékérzetével, hangjával arra, hogy kézbe vedd, annál jobb.
Egy HB nagy átlagban ezt kevésbé fogja megtenni, mint egy minőségibb gitár.W | W | H | W | W | W | H
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 830 G8 Notebook Ezüst (13.3" / Intel i5-1135G7 / 16GB / 256GB SSD / Win 11 Pro)
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest