Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dl650
    tag

Szerintem a game changer majd az lesz ha a gyártók full rig-NAM-al megtudják oldani azt hogy te csak beírod a kütyübe az előadót, vagy számcímet, és rögtön előáll neked egy olyan NAM-al ami teljesen úgy szól ahogy az eredeti felvételen a gitársáv, adott esetben elemezve az adott szám trackjét, ne mások capture fájljait kelljen letöltögetni, meg próbálgatni. Ezek a Capture-file-ok még mindig csak a mikrofon után felvett gitárhangot tartalmaznak, nem egy már kész lemezfelvétel hangot. Valaki ezt szeretné eleve hallani. Érthető. Nem mindenki ilyen, én az erősítő meg a hangszóró/láda/szoba hangot szoktam meg annak is szeretem a hangját, ezért is volt mindig kínlódás fejhallgatóba gitározni, amikor már jobb lett volna egy rendesen megkevert hangot hallani.

Viszont lehet hogy kell az is hogy függetlenül attól hogy te milyen hangszedős gitárt dugsz bele, legyem még a NAM előtt is egy modul ami egy aránylag balanszolt, semleges gitárhangot tud csinálni bármilyen hangszedős gitárból, amire szükség lehet.

"Szerintem a game changer majd az lesz ha a gyártók full rig-NAM-al megtudják oldani azt hogy te csak beírod a kütyübe az előadót, vagy számcímet, és rögtön előáll neked egy olyan NAM-al ami teljesen úgy szól ahogy az eredeti felvételen"
    Ilyen próbálkozás több kevesebb sikerrel a Positive Grid Spark Ai. Persze tudom az nem NAM. Amúgy pl én már nem feltétlen keresem az adott előadó hangzását. Inkább az a fontos, hogy jól szóljon. Persze én még mindig csak ismerkedek a beállításokkal. Mindig meglepődök, hogy a Valetonban különböző ampok hogyan szólnak a hozzá adott IR - el . Plusz a rengeteg beállítás. :) És szerintem ebben rejlik a NAM varázsa. Nyilván nem tökéletes ahogyan te is írod, mert nem mindegy, hogy ki hogyan milyen beállítással rögzíti, és vannak ennél komolyabb drágább modellezők amik jobban szólnak, de én úgy gondolom, hogy ezek az olcsóbb cuccok nem is profiknak készülnek. A hobbisták többsége meg el van ezekkel is, és ízelítőt kap abból, hogy mi a különbség pl egy Jcm 800 és egy Slo 100 között. Éppen ezért gondolom azt, hogy pillanatnyilag a NAM - ban van a jövő. Olcsó! Éppen ezért egyre több gyártó gyárt olyan kütyüt ami a NAM-ot támogatja. Olcsó vagyok vegyél meg, a profit letojjuk, az majd vesz prémium multit vagy eredeti erősítőt. Jó világ van most a gitáros oknak. 👍

Új hozzászólás Aktív témák