Hirdetés
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- A hardverek is nehezen viselik ezt a kánikulát
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ezért tud kárt okozni egy autó LiDAR szenzora a telefonodban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
72600 - 72501
72767 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:43 Téma összefoglaló
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
addikt
Az attól függ, mennyi ideig nem lenne áram. Ha tartósan, hetekig, akkor egy idő után már legfeljebb csak hagyományos elemmel lehetne működtetni ezeket a cuccokat. Akkor persze a mobilokat sem lehetne feltölteni, nem tudnák világításra sem használni, mindenki sima elemlámpával világítana otthon, ami elemhiányhoz és jóval magasabb árhoz is vezetne. Szívás lenne. Egyébként szerintem a gitározás unplugged megoldható esténként, azért aggódnék legkevésbé. A kaja sokkal problémásabb lenne. Eleve nem menne a hűtő, miközben dögmeleg van. Akinek gáz van otthon, az szerencsésebb lenne, de az élelmiszereket ő sem tudná tárolni. Azt mondjuk nem tudom, az élelmiszerboltok hogy nyitnának ki hetekig tartó áramszünet idején. Szóval elképesztő nagy szívás lenne akár csak egy hónap hosszú áramszünet, de nem a gitározás miatt aggódnánk, abban biztos vagyok.
Akinek tele a fagyasztó kezdjen el sütni/főzni, de gyorsan, én ennyit tudok javasolni. Lehetőleg napközbe, ne este. 1 nagyobb napelemmel lehetne tölteni a kis elektromos kütyüket, ezzel nincs gond. Amíg a kritikus infrastruktúra megy tehát van ivóvíz biztosíva, a szennyvízhálózat működik, és a tisztítórendszerek is mennek addig nagyon nagy gond nem lesz. ~7 napig a főváros is kihúzza úgy hogy nincs se áram, közlekedés, és üres az összes bolt.
-
Ba cy lus
addikt
Az attól függ, mennyi ideig nem lenne áram. Ha tartósan, hetekig, akkor egy idő után már legfeljebb csak hagyományos elemmel lehetne működtetni ezeket a cuccokat. Akkor persze a mobilokat sem lehetne feltölteni, nem tudnák világításra sem használni, mindenki sima elemlámpával világítana otthon, ami elemhiányhoz és jóval magasabb árhoz is vezetne. Szívás lenne. Egyébként szerintem a gitározás unplugged megoldható esténként, azért aggódnék legkevésbé. A kaja sokkal problémásabb lenne. Eleve nem menne a hűtő, miközben dögmeleg van. Akinek gáz van otthon, az szerencsésebb lenne, de az élelmiszereket ő sem tudná tárolni. Azt mondjuk nem tudom, az élelmiszerboltok hogy nyitnának ki hetekig tartó áramszünet idején. Szóval elképesztő nagy szívás lenne akár csak egy hónap hosszú áramszünet, de nem a gitározás miatt aggódnánk, abban biztos vagyok.
-
X2N
addikt
Mert a környező országokban senki nem termel áramot ugye amit lehetne használni? Úristen, mindmeghalunk
Ha kell összeállítok neked egy aksiról is működtethető szettet multieffektel, 1-3W-os D osztályú végfokkal amivel ugyanúgy lehet otthon gitározni, órákon keresztül, olyan hangosan hogy még a rendőröket is rád fogják hívni. 
cappa72-Kár hogy nem ZR2-es. 1-2 hónapja nagyon nézegettem azt a zöldet, beszéltem is vele de nem tudtunk megegyezni.
-
cappa72
nagyúr
-
btraven
őstag
Akusztikus gitárt kell venni, leáll a paksi erőmű, nem lesz áram az elektromos gitárhoz
-
Moleman
addikt
-
X2N
addikt
-
Moleman
addikt
Stabilizer nélkül is próbáltad? Mi volt vele a gond? Túl vékony volt a test? Súlyra mennyire volt nehéz?
S szériás Ibanezem nem volt még, a mostani RGA tetszik, szerintem jobb mint a sima RG-k, valami ilyesmi formával jöhetne ZR2 tremolós gitár, lehetőleg 24 bundos, mert az S-ek általában csak 22 bundosak, ez volt az első S szériás Prestige 24 bunddal.Jó ez az Ibanez wiki, más gyártók is csinálhatnának hasonlót, hasznos. Sokkal könnyebb így megtalálni régebbi gitárokat, mint évenkénti katalógusokat letölteni és azt átböngészni.
Én kb 9 éve próbáltam egy S970-et, nagyon tetszett. Tuti nem használnám sokat, de egyszer csak kéne egy ilyen.

-
X2N
addikt
Stabilizer nélkül is próbáltad? Mi volt vele a gond? Túl vékony volt a test? Súlyra mennyire volt nehéz?
S szériás Ibanezem nem volt még, a mostani RGA tetszik, szerintem jobb mint a sima RG-k, valami ilyesmi formával jöhetne ZR2 tremolós gitár, lehetőleg 24 bundos, mert az S-ek általában csak 22 bundosak, ez volt az első S szériás Prestige 24 bunddal.Jó ez az Ibanez wiki, más gyártók is csinálhatnának hasonlót, hasznos. Sokkal könnyebb így megtalálni régebbi gitárokat, mint évenkénti katalógusokat letölteni és azt átböngészni.
-
Goose-T
veterán
Nekem volt egy S520EX-em, de akkor még nem voltam nagy divebomber, így nem értékeltem a ZR tremoló adottságait. Maga a gitár nem jött be nekem, így túladtam rajta.
-
X2N
addikt
A 2003-2015 közötti Ibanez S sorozatú gitárokban volt ZR tremoló. A SynchroniZR más tészta, az is csapágyas, de nem locking. 2015-ben megszüntették a gyártásukat, mert valaki levédette a mechanizmust. Szóval ha olyan tremolót szeretnél, akkor érdemes az S szériában körülnézni. Van is egy a GS-en, bár nem olcsó. Szerintem nem ér ennyit.
Szerk.: másik is van, még drágábban.
Úgy tudom nem levédette valaki hanem eleve licenszelték és nem akarták tovább fizetni a licenszdíjat. Kár. Kellenénke nagyon ezek a ZR2-es gitárok, normálisan legyártva, meg a sustainer is, nincs 20+ éve piezo-s gitárja az Ibaneznek.

Néztem ezeket a gitárokat én is

-
X2N
addikt
A 2003-2015 közötti Ibanez S sorozatú gitárokban volt ZR tremoló. A SynchroniZR más tészta, az is csapágyas, de nem locking. 2015-ben megszüntették a gyártásukat, mert valaki levédette a mechanizmust. Szóval ha olyan tremolót szeretnél, akkor érdemes az S szériában körülnézni. Van is egy a GS-en, bár nem olcsó. Szerintem nem ér ennyit.
-
cappa72
nagyúr
Köszönöm a hasznos infót, ma is tanultam megint valamit!
Hiába, ha az ember nem tudja, hogy mit nem tud, akkor eléggé nehéz eligazodni.
De azért jó, hogy vannak olyanok, akik régebb óta, és mélyebben benne vannak a témában.
👍 -
Goose-T
veterán
Köszönöm srácok!
Vélhetően ha RG460 újonnan lenne, akkor azért egy időre elfelejteném a tunning lehetőségét.
Viszon a Jackson-os tippet köszi, épp most adtak el a gs-en egy dk3-ast 105k-ért... :D
Ha ilyen áron lesz még 1, akkor az projektgitárnak is megfelelne, meg úgy egyébként is.
És akkor (ha nem elégedett a banda) mehet rá a Gotoh trem.
@ FockeWulf #72522
Nem is tudom... valahogy egyik nap úgy gondolom, hogy kéne, aztán beleolvasok ide és akkor azt érzem, hogy mégsem.
Bizonytalan vagyok, sóginak mindegy, szóval... Persze neki nincs multija, csak katana50, ott ez nem lenne megoldható.
Nekem ott a gp-100, ott emlékeim szerint beállítható ilyen. De azért valahogy mégis más külső eszközzel, mint a gitáron. Persze a másik oldal meg az, hogy multival a gitár nem hangolódik, akármekkora dive-bomb van az effekten.
Még egy okkal több, hogy újra átgondoljuk, és nyaralás után vegyük elő a témát újra.
@Ctrl+Alt~Del #72521
Hát... ez mindig egy kis fellángolás nálam (sóginál kevésbé), de már többen és sokszor lebeszélte/te/k róla.
@X2N #72520
Köszi a pontokba szedett válaszokat!
Találtam egy SynchoniZR-re rendelkező Ibanezt (440, kár, hogy koptatós... :D). Ott nem satus a nyereg, ami elsőre furcsa volt.
Összegezve, erős a gondolat, hogy legyen, csak nem biztos, hogy racionális.
Ha újra jön a fellángolás, jövök megint.A 2003-2015 közötti Ibanez S sorozatú gitárokban volt ZR tremoló. A SynchroniZR más tészta, az is csapágyas, de nem locking. 2015-ben megszüntették a gyártásukat, mert valaki levédette a mechanizmust. Szóval ha olyan tremolót szeretnél, akkor érdemes az S szériában körülnézni. Van is egy a GS-en, bár nem olcsó. Szerintem nem ér ennyit.
-
cappa72
nagyúr
Az RG460 teljesen jó választás, az Edge Zero II már vállalható tremoló, nem olyan legalja, mint az Edge III, ami a régebbi Ibanezeken volt. Viszont mivel egyéni méretezésű, így nem igazán tuningolható a tremolója.
Érdemes még a Jacksonokat is megnézni, a JS32 sorozat teljesen jó cucc, persze annak nem olyan jó a tremolója, de az RG460-hoz viszonyított különbözetből bőven futja egy Gotoh GE1996T-re és néhány shimre. Megveszed, és ha megtartod, akkor mehet rá a tuning oszt jóvan. Ha már faragsz, akkor érdemes a tőkecsavarokat is kicserélni persellyel együtt. Nekem volt JS32-m, minden jó volt rajta, csak maga a test volt döglött kicsit, a nyaka nagyon szuper volt. A gyári pickupjai is jobban szólnak szerintem, mint az Ibanezéi.
Használtan érdemes még X szériás Jacksonokat nézni, be szoktak nézni 200 ezer alá időnként a használtpiacon. Az Adrian Smith SDX modell kakukktojás, annak sajnos nem floating a tremolója, csak dive-only, nem lehet nyúzni és berregtetni. Ugyanez érvényes az EVH Wolfgang Standardra is, ami szintén nagyszerű gitár ezt leszámítva.
Köszönöm srácok!
Vélhetően ha RG460 újonnan lenne, akkor azért egy időre elfelejteném a tunning lehetőségét.
Viszon a Jackson-os tippet köszi, épp most adtak el a gs-en egy dk3-ast 105k-ért... :D
Ha ilyen áron lesz még 1, akkor az projektgitárnak is megfelelne, meg úgy egyébként is.
És akkor (ha nem elégedett a banda) mehet rá a Gotoh trem.
@ FockeWulf #72522
Nem is tudom... valahogy egyik nap úgy gondolom, hogy kéne, aztán beleolvasok ide és akkor azt érzem, hogy mégsem.
Bizonytalan vagyok, sóginak mindegy, szóval... Persze neki nincs multija, csak katana50, ott ez nem lenne megoldható.
Nekem ott a gp-100, ott emlékeim szerint beállítható ilyen. De azért valahogy mégis más külső eszközzel, mint a gitáron. Persze a másik oldal meg az, hogy multival a gitár nem hangolódik, akármekkora dive-bomb van az effekten.
Még egy okkal több, hogy újra átgondoljuk, és nyaralás után vegyük elő a témát újra.
@Ctrl+Alt~Del #72521
Hát... ez mindig egy kis fellángolás nálam (sóginál kevésbé), de már többen és sokszor lebeszélte/te/k róla.
@X2N #72520
Köszi a pontokba szedett válaszokat!
Találtam egy SynchoniZR-re rendelkező Ibanezt (440, kár, hogy koptatós... :D). Ott nem satus a nyereg, ami elsőre furcsa volt.
Összegezve, erős a gondolat, hogy legyen, csak nem biztos, hogy racionális.
Ha újra jön a fellángolás, jövök megint. -
Goose-T
veterán
-
roseben
tag
-
Ba cy lus
addikt
-
X2N
addikt
-
roseben
tag
-
roseben
tag
-
MasterMark
titán
-
Goose-T
veterán
-
X2N
addikt
-
roseben
tag
Van bevált fülhallgató 20-30ezer forint környékén?
-
X2N
addikt
Mondanám, hogy egy rendes japán nem tart ilyen klisés gitárokat, hiszen ők gyártják a világ legjobb gitárjait, de sajnos az átlag japán zenész meg van őrülve az amerikai Fenderekért és Gibsonokért. Pl.: random japán együttes koncertje (Code Geass anime zenéje), Bocchi the Rock, vagy a pár napja elhunyt Mei Nekozuki.
Durva, ilyen fiatalon elmenni. Code Geass-t szerintem láttam már, de nem emlékszem belőle semmire.
Ola újított most egy J Custom-ot.
MasterMark-Nem semmi arc lehet a gitáros

-
MasterMark
titán
Mondanám, hogy egy rendes japán nem tart ilyen klisés gitárokat, hiszen ők gyártják a világ legjobb gitárjait, de sajnos az átlag japán zenész meg van őrülve az amerikai Fenderekért és Gibsonokért. Pl.: random japán együttes koncertje (Code Geass anime zenéje), Bocchi the Rock, vagy a pár napja elhunyt Mei Nekozuki.
Ez: [link]
-
Goose-T
veterán
-
X2N
addikt

Támogatom hogy a börtönben is gitározhasson tovább.
Gondolom a 40 gitár súlyosító tényező volt
, remélem azok szabadon távozhatnak. -
Ba cy lus
addikt
-
X2N
addikt
Feleslegesen bonyolítod itt hidalással, tegyél rá 2 hangfalat, egyébként is kellene a stereo effektek miatt.
-
Ba cy lus
addikt
-
X2N
addikt
Ba cy lus- ez kell neked amit fent a kolléga mutatott, ez a legolcsóbb.
Használat - Professzionális
Frekvenciaátvitel 20 - 20000 Hz (ki gondolta volna) Erősítő RMS teljesítmény 40 W
Teljesítmény 230 W
Max teljesítmény 100 W
Torzítások 0.08
Használat közbeni áramfogyasztás 40 W
Damping faktor 210
-
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
-
Ba cy lus
addikt
-
X2N
addikt
D osztályú erősítők majdnem mindegyike hídba működik. A sima kis TDA3118-ban is 4db Single-Ended (SE) végfok van de senki nem használja így a kis teljesítmény miatt.
-
Tibizzz
tag
Nem hangszerre gondoltam, azt én se vennék Temuról.
De pl anyám akart valami lábmasszírozó műanyag akármit, Temun 714 forint, Allegron 2000, valamelyik magyar webshopban pedig 7790 forint. Ugyanaz a fröccsöntött szemét.
De ugyanez van a hangszeres kütyükkel is, pl egy fretwrap Temuról 1000 forint, Gruvgear vagy Ernie Ball felirattal 7000 forint. Pedig nincs köztük semmi érdemi különbség.
Amíg 1000 forintom se volt rá, 300 forintos hajgumit használtam erre a célra.
Nagyon sok minden így van. Itt 2x 3x annyiba kerül ugyanaz a termék.
-
Ba cy lus
addikt
Azok már a spec-be elvéreznek, mennyi W-t tud tisztán leadni ténylegesen? Mondjuk 8ohm-os hangfalra. Nagyon max 30-40-et. Rögtön hallani fogod amikor eléri az áramkorlátot D osztályú végfoknál, nálam a kis 3eFt-os TPA3118-nál valahol 4-5A környékén bekapcsol. De ezt nyilván nem akarják a gyártók így vissza lesz fogva elég rendesen hogy ezt ne érd el. Ezekkel a 30-50eFt-os d-class végfokokkal egy kis 15W-os csöves fej simán tud lépést tartani, az 50-es meg már leordítja.
Tibizzz-Sokat rendelgetsz kínából?
130W 8 Ohmon (Warwick Gnome) vs 100W 8 Ohmon (GPA100) a spec szerint, akkor miről beszélünk? Mindegy, mert úgysincs raktáron a gnome, szóval marad a t.amp. Egyedül az összekötéssel nem vagyok kibékülve, bár lehet nem kéne a bridge módhoz ragaszkodnom, ha úgysem kell akkora hangerő.
-
Moleman
addikt
Mutass már erre példát, én ilyen noname temus készleteket nem láttam még itthon zeneboltban árulva
1x volt ugye a Cibson sg gitárom ami hasonlóan kínai volt, így utólag abba se kellett volna beleugrani.Tibizzz-A HB-t indonéziában. Behringer kínában gyártat, ne hasonlítsuk a Temus noname márkákhoz.
Nem hangszerre gondoltam, azt én se vennék Temuról.
De pl anyám akart valami lábmasszírozó műanyag akármit, Temun 714 forint, Allegron 2000, valamelyik magyar webshopban pedig 7790 forint. Ugyanaz a fröccsöntött szemét.
De ugyanez van a hangszeres kütyükkel is, pl egy fretwrap Temuról 1000 forint, Gruvgear vagy Ernie Ball felirattal 7000 forint. Pedig nincs köztük semmi érdemi különbség.
Amíg 1000 forintom se volt rá, 300 forintos hajgumit használtam erre a célra.
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
X2N
addikt
Temuról vehetsz Harley Benton gitárt? Példát vártam arra hogy amit Temuról megvehetsz az itthon boltba 10x-es áron szerepel.
-
Tibizzz
tag
Mutass már erre példát, én ilyen noname temus készleteket nem láttam még itthon zeneboltban árulva
1x volt ugye a Cibson sg gitárom ami hasonlóan kínai volt, így utólag abba se kellett volna beleugrani.Tibizzz-A HB-t indonéziában. Behringer kínában gyártat, ne hasonlítsuk a Temus noname márkákhoz.
-
Tibizzz
tag
Nem az a kérdés hol gyártják, hanem hogy hol és hogy tervezik meg. Meg hogy milyen követelményeket támasztanak a gyártáshoz, mi az ami selejtnek számít, milyen minőséget követelnek meg, stb.
Akkor megnyugodtam a legtöbb kütyüm Japán meg Német licenc és tervezés.
-
Tibizzz
tag
Itt majdnem minden kínai. Temusok sokkal drágábbak mintha kínábol rendelnéd. [link]
-
X2N
addikt
-
MasterMark
titán
-
Tibizzz
tag
-
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
-
Moleman
addikt
-
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
-
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
-
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
Azok már a spec-be elvéreznek, mennyi W-t tud tisztán leadni ténylegesen? Mondjuk 8ohm-os hangfalra. Nagyon max 30-40-et. Rögtön hallani fogod amikor eléri az áramkorlátot D osztályú végfoknál, nálam a kis 3eFt-os TPA3118-nál valahol 4-5A környékén bekapcsol. De ezt nyilván nem akarják a gyártók így vissza lesz fogva elég rendesen hogy ezt ne érd el. Ezekkel a 30-50eFt-os d-class végfokokkal egy kis 15W-os csöves fej simán tud lépést tartani, az 50-es meg már leordítja.
Igen, de már leállok mert fizetni kell a VÁM-ért. Majd csak olyanokat rendelek, amik így is megérik.
-
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
-
Ba cy lus
addikt
Persze aztán ha együtt zenélnél mással akkor lehet rögtön kibukna mennyit is ér egy ilyen végfok valójában. Azért mert 30eFt-ért működik meg hangosnak tűnik otthon az nem jelenti azt hogy jó is. Gitárosnak nem csak ez számít., ahogy észrevetted te rögtön is mennyivel jobban szólt a Marshallon a Valvestate féle áram visszacsatolás a sima, lineáris hifi módhoz képest. Ehhez nem kellett elektrotechnikusnak se, csak meghallgatni.

Ott (is) pont az általad linkelt vérzik inkább el, nem a bam200/ gnome.
-
X2N
addikt
Persze aztán ha együtt zenélnél mással akkor lehet rögtön kibukna mennyit is ér egy ilyen végfok valójában. Azért mert 30eFt-ért működik meg hangosnak tűnik otthon az nem jelenti azt hogy jó is. Gitárosnak nem csak ez számít., ahogy észrevetted te rögtön is mennyivel jobban szólt a Marshallon a Valvestate féle áram visszacsatolás a sima, lineáris hifi módhoz képest. Ehhez nem kellett elektrotechnikusnak se, csak meghallgatni.

-
Ba cy lus
addikt
Túlzás ilyen sz**okért 50eFt-okat elkérni, még a 30-at is sokallom érte, a behringer ennyibe kerül, ugyanazt tudja mint ezek. Nincs egyikben se egy rendes trafó, vagy hűtőborda, hagyjuk már. Ezekre egyébként se fog senki hivatkozni 10/20 év múlva, mert annyit is ér, semmit. Hangban is egy nagy nulla, csak bedobozoltak egy 3eFt-os D osztályú végfokot, ennyi volt az összes energiabefektetés, nem terveztek semmit hozzá ami esetleg egy zenésznek kellhet, vagy ami miatt később releváns lehet, mint az áram visszacsatolás a Marshallnál.
Akik használják, elégedettek vele minden szempontból, és megadja, amit a gpa100 (de még a nagyobb SD Powerstage-ek sem feltétlen) nem, a dinamikusabb érzetet, a kevésbé steril megszólalást. Neked ránézésre szar, másnak tapasztalatból remek kis cucc, ennyi a különbség.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
X2N
addikt
Túlzás ilyen sz**okért 50eFt-okat elkérni, még a 30-at is sokallom érte, a behringer ennyibe kerül, ugyanazt tudja mint ezek. Nincs egyikben se egy rendes trafó, vagy hűtőborda, hagyjuk már. Ezekre egyébként se fog senki hivatkozni 10/20 év múlva, mert annyit is ér, semmit. Hangban is egy nagy nulla, csak bedobozoltak egy 3eFt-os D osztályú végfokot, ennyi volt az összes energiabefektetés, nem terveztek semmit hozzá ami esetleg egy zenésznek kellhet, vagy ami miatt később releváns lehet, mint az áram visszacsatolás a Marshallnál.
-
Ba cy lus
addikt
De a Thomann erre is 3 évet ad. Amit most vettem a basystől, arra csak a kötelező 1 év van. A Foxgearnél szerencsém volt, hogy több év garancia volt rá, különben megszívom. Na persze, ha van is 3 év gari, nyilván a legideálisabb, ha a gyakorlatban nincs rá szükség, megy évekig gond nélkül.
-
X2N
addikt
Honnan tudom, hogy jobb? Kedvezőbbek vele a tapasztalatok. Használtat nem veszek, pláne magánszemélytől, nincs rá garancia. A vintage52 sem ad még fél évet sem, mert bizományos értékesítés. Nekem viszont kell garancia, én nem fogom tudni megbütykölni, ha valami baja van, tehát el kell vinni szerelőhöz, ami pénz. És érteni sem értek hozzá, hogy csekkoljam, korrekt javítást kaptam-e. Egy helyet ismerek ahonnan vennék használt erősítőt, a Bródy Sándor utcai kis hifi bolt, ott az eladó/tulaj nagyon korrekt.
Akkor viszont inkább T.-amp-ot vegyél mert ezt javítani nem fogják
, vagy ha igen annak az árából veszel újat, aztán a rossz megy a szemétbe. Látom itt is elkövették amit szoktak általában, hőtőborda a pufferkondi mellett, jólvanazúgy, hűtőborda nincs a végfoknak, a ház az 
-
Ba cy lus
addikt
Van termikus védelem a D osztályú végfokokba, csak az elv érted, nem mindegy hogy valami meg van tervezve és normális körülmények között működik, vagy folyamatosan 80+ fokon működik, aztán 1x majd úgyis beszarik, mert profitmaximalizálás van, működjön amíg van gari, a többi meg nem számít.
Nem tűnik semmivel korrektebbnek az a Warwick mint a BAM200. Honnét tudod hogy jobb alkatrész került bele? Ez csak találgatás. Képet nem láttál a belsejéről, egyébként is full SMD az egész, abból meg nem derül ki sok.
Az RA300 400usd újonnan régen, itt eu-ban 442,56 EUR-ért árulták. DC-csatolt az egész végfok, és javítható, alkatrészt most is kapsz bele, bármelyik elektronikai boltban.
Power output: 90 watts per channel into 8Ω (stereo), 300 watts into 8Ω (mono)
Frequency response: 10Hz to 70kHz
Total harmonic distortion: 0.5%
Damping factor: 200
Input sensitivity: 1.23V
Signal to noise ratio: 105dB
Weight: 8.6kgAmit láttam hogy a kimeneten a védelmet ellátó relé vacakolhat, ezt lehet cserélni ha probléma lenne.
Damping factor, slew rate-ben is jobb mint a T.amp, több tartalék van benne mert a tápja is komolyabb. A 300-as RA-ban 4 végtranzisztor dolgozik (két komplementer pár), ez nagy hangerőn, főleg alacsonyabb impedanciájú terhelésnél, előnyt jelenthet. Mindig érdemes duplázni az alkatrészeket, a végtranzisztorokat is.
Honnan tudom, hogy jobb? Kedvezőbbek vele a tapasztalatok. Használtat nem veszek, pláne magánszemélytől, nincs rá garancia. A vintage52 sem ad még fél évet sem, mert bizományos értékesítés. Nekem viszont kell garancia, én nem fogom tudni megbütykölni, ha valami baja van, tehát el kell vinni szerelőhöz, ami pénz. És érteni sem értek hozzá, hogy csekkoljam, korrekt javítást kaptam-e. Egy helyet ismerek ahonnan vennék használt erősítőt, a Bródy Sándor utcai kis hifi bolt, ott az eladó/tulaj nagyon korrekt.
-
X2N
addikt
Azért arról is lehet olvasni, hogy évek óta használja valaki gond nélkül, tehát nem az van, hogy biztosan elfüstöl, csak magasabb a meghibásodási arány, mint ideális. De erre is született már megoldás: Warwick Gnome. Ez majdnem ugyanaz, modhatni a moddolt verziója, csak a tapasztalatok szerint megbízhatóbb, gondolom, jobb alkatrészek kerültek bele. Vagy ez lesz, vagy a t.amp S100 mk2. Utóbbiban csak az nem tetszik (azon kívül, hogy bajosabb tárolni), hogy a bridge üzemmódban működtetéshez egy jack-jack hangfalkábelt kell átalakítanom úgy, hogy az egyik végét leveszem. Egyébként az általad ajánlott RA300-zal is ugyanez a szitu. Ráadásul használt, a t.ampra viszont kapok 3 év garanciát.
Van termikus védelem a D osztályú végfokokba, csak az elv érted, nem mindegy hogy valami meg van tervezve és normális körülmények között működik, vagy folyamatosan 80+ fokon működik, aztán 1x majd úgyis beszarik, mert profitmaximalizálás van, működjön amíg van gari, a többi meg nem számít.
Nem tűnik semmivel korrektebbnek az a Warwick mint a BAM200. Honnét tudod hogy jobb alkatrész került bele? Ez csak találgatás. Képet nem láttál a belsejéről, egyébként is full SMD az egész, abból meg nem derül ki sok.
Az RA300 400usd újonnan régen, itt eu-ban 442,56 EUR-ért árulták. DC-csatolt az egész végfok, és javítható, alkatrészt most is kapsz bele, bármelyik elektronikai boltban.
Power output: 90 watts per channel into 8Ω (stereo), 300 watts into 8Ω (mono)
Frequency response: 10Hz to 70kHz
Total harmonic distortion: 0.5%
Damping factor: 200
Input sensitivity: 1.23V
Signal to noise ratio: 105dB
Weight: 8.6kgAmit láttam hogy a kimeneten a védelmet ellátó relé vacakolhat, ezt lehet cserélni ha probléma lenne.
Damping factor, slew rate-ben is jobb mint a T.amp, több tartalék van benne mert a tápja is komolyabb. A 300-as RA-ban 4 végtranzisztor dolgozik (két komplementer pár), ez nagy hangerőn, főleg alacsonyabb impedanciájú terhelésnél, előnyt jelenthet. Mindig érdemes duplázni az alkatrészeket, a végtranzisztorokat is.
-
Ba cy lus
addikt
Azért arról is lehet olvasni, hogy évek óta használja valaki gond nélkül, tehát nem az van, hogy biztosan elfüstöl, csak magasabb a meghibásodási arány, mint ideális. De erre is született már megoldás: Warwick Gnome. Ez majdnem ugyanaz, modhatni a moddolt verziója, csak a tapasztalatok szerint megbízhatóbb, gondolom, jobb alkatrészek kerültek bele. Vagy ez lesz, vagy a t.amp S100 mk2. Utóbbiban csak az nem tetszik (azon kívül, hogy bajosabb tárolni), hogy a bridge üzemmódban működtetéshez egy jack-jack hangfalkábelt kell átalakítanom úgy, hogy az egyik végét leveszem. Egyébként az általad ajánlott RA300-zal is ugyanez a szitu. Ráadásul használt, a t.ampra viszont kapok 3 év garanciát.
-
X2N
addikt
Nem csak a ventilátor probléma itt, hanem amiért egyáltalán benne van: eléggé melegszik a cucc diszkrét hangerő mellett is (pedig gain alacsony, erősítő master alacsony). Most így ezek után utánaolvasva, relatíve gyakori panasz a leégés akár szobahangerő mellett is. De ha nem is ég le, akkor sem fest biztató jövőképet a tartósságról, a Foxgear is valószínűleg emiatt hibásodott meg bő egy év után épp a legnagyobb meleg idején.
Csak nézek (megint) valami rackes végfokot.

Amúgy vicces, mert eredetileg a csöves erősítőimet kezdtem kímélni, ahogy jött a kánikula, erre a tranzisztoros kis pedálerősítő bánta. Kell legyen itthon valami, ami bírja, nem akarom mindig a miniampokat használni.

Csodák nincsenek.
RA300-as Alesis van FB Markatplace-n. Megnéztem a kapcsolását, jónak tartom. Az NFB kör kicsit talán túl van bonyolítva de ennyi baj legyen. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Iommi új szólólemezéről.
-
Ba cy lus
addikt
Megjött a BAM200 "végfok".
Hát ez tényleg nem rossz cucc. Jobb szerettem volna egy ugyanolyan minimalista végfokot, mint a Marshall 8004 volt, tehát amin még hangerő sincs (ahogy az audiophile/high-end végfokoknál szokásos
), de be lehet állítani jóra.Hátránya talán a benne lévő kis ventilátor, bár annyira nem hallani. Amúgy a Marshallnál sem az zavart, hogy van egy alapzaja (a Foxgearnek is volt, ennek is van - nem csak a ventilátor), hanem hogy egyik napról a másikra lett, nekem meg egy mindenféle karbantartás/felújítás nélkül évekre előre megbízhatónak kinéző cucc kell, ezért is mondtam le a használt vételéről. Mázlim volt, hogy a basysnél volt készleten, mert egyébként eléggé hiánycikk.
A napokban még tesztelgetem, mennyire fog meg tartósan is, mert a t.amp S-100 mk2 "személyében" már van egy következő jelöltem (még ha külön kábel kell is hozzá), de egyelőre nem érzem létfontosságúnak, hogy másfélszer annyit kiadjak. A foxgearhez képest ez már így is jelentős előrelépés, noha az többe volt.Nem csak a ventilátor probléma itt, hanem amiért egyáltalán benne van: eléggé melegszik a cucc diszkrét hangerő mellett is (pedig gain alacsony, erősítő master alacsony). Most így ezek után utánaolvasva, relatíve gyakori panasz a leégés akár szobahangerő mellett is. De ha nem is ég le, akkor sem fest biztató jövőképet a tartósságról, a Foxgear is valószínűleg emiatt hibásodott meg bő egy év után épp a legnagyobb meleg idején.
Csak nézek (megint) valami rackes végfokot.

Amúgy vicces, mert eredetileg a csöves erősítőimet kezdtem kímélni, ahogy jött a kánikula, erre a tranzisztoros kis pedálerősítő bánta. Kell legyen itthon valami, ami bírja, nem akarom mindig a miniampokat használni.

-
roseben
tag
-
arnyekxxx
veterán
Ha belegondolok, hogy zongorán ugyanazt a szólót eljátszani egy kézzel milyen könnyű gitáron meg két kézzel milyen nehéz akkor úgy tűnik, hogy a gitár nehezebben tanulható hangszer. De ha azt nézem, hogy zongorán tíz ujjal mindegyiket különböző ütemben és akár különböző dallamban is lehet játszani ha kell akkor azt kell, hogy mondjam, hogy ez a gitáron lehetetlen. Néha arra gondolok, hogy minek szivatom magam évekig, hogy eljátszak egy szólót gitáron amit simán eljátszhatok zongorán. Nagy dilemma.
n+1 dolgot meg lehetetlen zongorán megcsinálni ami gitáron triviális.
Mindkettőt meg kell tanulni

-
Ba cy lus
addikt
-
X2N
addikt
Hát ez tényleg nem rossz cucc. Jobb szerettem volna egy ugyanolyan minimalista végfokot, mint a Marshall 8004 volt, tehát amin még hangerő sincs (ahogy az audiophile/high-end végfokoknál szokásos
), de be lehet állítani jóra.Hátránya talán a benne lévő kis ventilátor, bár annyira nem hallani. Amúgy a Marshallnál sem az zavart, hogy van egy alapzaja (a Foxgearnek is volt, ennek is van - nem csak a ventilátor), hanem hogy egyik napról a másikra lett, nekem meg egy mindenféle karbantartás/felújítás nélkül évekre előre megbízhatónak kinéző cucc kell, ezért is mondtam le a használt vételéről. Mázlim volt, hogy a basysnél volt készleten, mert egyébként eléggé hiánycikk.
A napokban még tesztelgetem, mennyire fog meg tartósan is, mert a t.amp S-100 mk2 "személyében" már van egy következő jelöltem (még ha külön kábel kell is hozzá), de egyelőre nem érzem létfontosságúnak, hogy másfélszer annyit kiadjak. A foxgearhez képest ez már így is jelentős előrelépés, noha az többe volt.Vajon mennyit ad le valós teljesítménybe? Torzítás nélkül.
-
Ba cy lus
addikt
A napokban még tesztelgetem, mennyire fog meg tartósan is, mert a t.amp S-100 mk2 "személyében" már van egy következő jelöltem (még ha külön kábel kell is hozzá), de egyelőre nem érzem létfontosságúnak, hogy másfélszer annyit kiadjak. A foxgearhez képest ez már így is jelentős előrelépés, noha az többe volt. -
FockeWulf
tag
Na összeszedtem a bátorságomat és jöttem kérdezni, mégpedig váráslás ügyben. Próbaképp beruháznánk (igen, többes szám) egy kisérleti próbálkozásügyi gitárba. A próba elsődlegesen egy FL stílusú tremoló lenne.
Tehát olyan gitárt kéne keresni, amin vállalható a lock-os tremoló. Próbálkozunk egy kis nyúzással.
És mivel próba, ezért költséghatékonyan kellene megoldani.
Igazából nincs márkahűség, nem igazán fontos az alak (LP/singlecut az egyedüli kizáró ok).
Nyakprofil is csak annyiban számít, hogy azért legyen 12” vagy nagyobb a rádiusz. 24 bund előny (nekem biztosan, sóginak’ mindegy)
Szóval most ez a helyzet, épp együtt őrülünk meg, összeértek a szálak a zenei érettségben.
Még akár új is szóba jöhet, itt az RG460 vagy hasonló lehet egy potenciális jelölt.
Ennek (az újonnan történő vásárllásnak) talán az lenne az előnye, hogy ha nem tetszik, akkor egy hónapon belül vissza tudnánk küldeni.
Aztán lehet, hogy nyaralás után (aug vége) már újra lecseng eme fellángolás.
Egy multi amin van expression-pedál, vállahatóan ki tudja váltani a tremoló kart, és nem kell emiatt tremolós gitárt venned. De amúgy tényleg nincs sok értelme...vagyis nyilván van akinél van, de én is azt mondom hogy alapjáraton nincs. Több a macera vele mint amennyit használod.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Na összeszedtem a bátorságomat és jöttem kérdezni, mégpedig váráslás ügyben. Próbaképp beruháznánk (igen, többes szám) egy kisérleti próbálkozásügyi gitárba. A próba elsődlegesen egy FL stílusú tremoló lenne.
Tehát olyan gitárt kéne keresni, amin vállalható a lock-os tremoló. Próbálkozunk egy kis nyúzással.
Igazából nincs márkahűség, nem igazán fontos az alak (LP/singlecut az egyedüli kizáró ok).
Nyakprofil is csak annyiban számít, hogy azért legyen 12” vagy nagyobb a rádiusz. 24 bund előny (nekem biztosan, sóginak’ mindegy)
Szóval most ez a helyzet, épp együtt őrülünk meg, összeértek a szálak a zenei érettségben.
Még akár új is szóba jöhet, itt az RG460 vagy hasonló lehet egy potenciális jelölt.
Ennek (az újonnan történő vásárllásnak) talán az lenne az előnye, hogy ha nem tetszik, akkor egy hónapon belül vissza tudnánk küldeni.
Tuti kell neked tremoló? Ha azt mondod, hogy 100 alkalomból 90-szer ha kézbe veszed a gitárt, használni is fogod, akkor oké. Ha nem, akkor szerintem ne bajlódj vele. Semmi értelme.
-
X2N
addikt
Én biztos nem szívatnám magam olcsóbb Ibanez/licenszelt FR tremolóval most így utólag több okból is, összefoglalva:
1. drága, de legalább nem is olyan jó mint az Edge/Origi FR.2. Ha kimegy az éle/elkopik, valami csavar menet elnyalódott mit csinálsz? Veszel újat? Ibanezhez nem is vagy csak alig kapni bármit.
3. Ha licenszelt FR tremolód van ahhoz lehet kapni alkatrészt(ha szerencséd van még jó is hozzá méretbe), megint csak drágán, lehet tuningolgatni, lehet rendelgetni mindent külföldről, csak minek jobb úgyse lesz
4. Cserélni lehet a FR tremolót Gotoh GE1996T-re ez megint egy komolyabb átalakítás mert a tőcsavar más mint az origi FR, fel kell fúrni a tőcsavarokat, erre találj embert aki ezt neked megcsinálja jól, és ráér ilyenekre és nem fogja egy gitár árát elkérni a módosításért.
5. Úgyse használod ki igazán, cserébe elmegy egy csomó idő a beállításra meg bohóckodhatsz még az intonáció állítóval is ha váltogatod a húrméreteket, amit megint meg kell venni hozzá, Kahler ezt már sokkal jobban megoldotta...
6.Olcsóbb FR tremoló úgyse fog faszán berregni mint egy igazi, nincs benne anyag(már az 1000-esbe se)
7. Idővel úgyis kimegy az éle, mert a gyártók b***nak olyan megoldásokat használni mint a csapágyas ZR tremoló ami örök élet+1 nap volt.
Amit jelenleg kipróbálnák az egy tremolós HB Harley Benton CST-24T fel upgradelve Vega Trem-el.
Ezt a Vega tremolót be lehet pattintani bármilyen 6 csavaros tremolós gitárba és sokkal nagyobb az él amin érintkezik, valószínűleg sokkal tartósabb is mint a FR.Vagy venni kell egy Digitech Whammy-t, az is ugyanezt tudja.

Majd Goose-T- kijavít ha valamit rosszul tudok ő a tremoló szakértő.
-
Goose-T
veterán
Az RG460 teljesen jó választás, az Edge Zero II már vállalható tremoló, nem olyan legalja, mint az Edge III, ami a régebbi Ibanezeken volt. Viszont mivel egyéni méretezésű, így nem igazán tuningolható a tremolója.
Érdemes még a Jacksonokat is megnézni, a JS32 sorozat teljesen jó cucc, persze annak nem olyan jó a tremolója, de az RG460-hoz viszonyított különbözetből bőven futja egy Gotoh GE1996T-re és néhány shimre. Megveszed, és ha megtartod, akkor mehet rá a tuning oszt jóvan. Ha már faragsz, akkor érdemes a tőkecsavarokat is kicserélni persellyel együtt. Nekem volt JS32-m, minden jó volt rajta, csak maga a test volt döglött kicsit, a nyaka nagyon szuper volt. A gyári pickupjai is jobban szólnak szerintem, mint az Ibanezéi.
Használtan érdemes még X szériás Jacksonokat nézni, be szoktak nézni 200 ezer alá időnként a használtpiacon. Az Adrian Smith SDX modell kakukktojás, annak sajnos nem floating a tremolója, csak dive-only, nem lehet nyúzni és berregtetni. Ugyanez érvényes az EVH Wolfgang Standardra is, ami szintén nagyszerű gitár ezt leszámítva.
-
cappa72
nagyúr
-
X2N
addikt
Egy S típusú gitár.
Segítek. Értő olvasást kell alkalmazni, tudod arra gondolt, hogy nem kell itt a nyakhosszon agyalni kezdéskor, vegyen egy telét azt csá, nincs olyan, hogy a LP vagy a Mustang jobb kezdésre vagy egy PRS. Tök mindegy a forma kezdéskor. Hacsak nem egy 5-8 közötti éves gyerekről van szó aki kaphat kisebb méretű hangszert kezdésnek.
Amúgy Goose-T-nek van igaza a meghatározással.
Kevés olyan gitár van ami ne sugallná jobban mint azt hogy ez egy kezdő gitár, most vettem csomagban mert akciós volt.

Ezek szoktak a kilépő gitárok lenni, kezdőknél.
Ctrl+Alt~Del-" imádtam kézbevenni, napi 6-8 órákat játszottam rajta. Csak kb 5 hónapig használtam"
lol, értjük, szóval egy rakat sz@r volt a gitár és kellett venni újat.Nekem az első gitárom ennél 2x drágább volt magába de azon évekig játszottam, legalább 4-5 évig, nem adtam el kapásból, hanem mellé vettem még más gitárt is 2 év múlva, az évek alatt leszedtem róla a festést, hangszedőt cseréltem benne, átalakíttattam fix húrlábasra.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Egy S típusú gitár.
Segítek. Értő olvasást kell alkalmazni, tudod arra gondolt, hogy nem kell itt a nyakhosszon agyalni kezdéskor, vegyen egy telét azt csá, nincs olyan, hogy a LP vagy a Mustang jobb kezdésre vagy egy PRS. Tök mindegy a forma kezdéskor. Hacsak nem egy 5-8 közötti éves gyerekről van szó aki kaphat kisebb méretű hangszert kezdésnek.
Tudod mi az érdekes? Annak ellenére, hogy egy rakat szar volt az a gitár, imádtam kézbevenni, napi 6-8 órákat játszottam rajta. Csak kb 5 hónapig használtam, utána vettem meg a PRS-t amúgy.
Nem volt kidobott pénz, egy gyereknek ajándékoztam utána, aki el akart kezdeni gitározni.
-
FockeWulf
tag
Jó az a Sire! Én ennél lejjebb nem mennék, nem olyan egetrengető tétel és nagyon jókat olvasni róluk. Igazi "punches above it's weight" márka. Legrosszabb ha pont kezdéshez rossz nyakú gitár van. Első gitárom egy RG270 volt amit imádtam, mert úúú Ibanez és Felkai Miki tanár úrral nyomtuk az Oroszlánbarlangban a srácokkal.
Viszont a Team J. Craft JS1200CA gitárom akusztikus rezgésben, hangkitartásban több nagyságrenddel jobb. Bundok, nyak, tuning stabilitás tekintetében pedig egyszerűen másik galaxis. Óvatosan az ilyen "mindegy a villanygitárnál" általános kijelentésekkel! Én óvakodnék a nagyon olcsó gitárok ajánlásával, főleg látatlanban. Azt kapásból tudom, hogy a JS1200CA kiváló gitár kezdőknek.
Az a helyzet, hogy csak jó és rosz hangszer van, nincs olyan, hogy "kezdő", max "abbahagyó".
Ahogy Dandó Zoli mondta: "vannak a belépő szintű gitárok, meg vannak a kilépő szintű gitárok"

-
benedekco
addikt
Egy S típusú gitár.
-
dl650
tag
Köszönöm a sok hasznos hozzászólást. Olyan gitárt szeretnék venni, ami amennyire csak lehet a legideálisabb kezdő gitár, ezért gondoltam, hogy ha lehet a kéznek, ujjaknak legyen kellemesebb, ergonómikusabb, ne vegye el a kedvem a gyakorlástól mert fáj az ujjam, kezem. Eleve mindenképp egy kezdő gitárt vettem volna. Talán egy Sire T3 new gen van épp még berakva a kosaramba a webáruházban, előtte meg egy Classic Vibe Telében gondolkodtam, most meg egy Classic Vibe Duo-Sonic HS-ben. Árban ezek egyformák kb. Sokan abbahagyják a gitározást az első évben és meg akarom adni magamnak a maximális esélyt. Még lehet hogy a Duo-Sonicon is cserélnék húrt, hogy még ujjbarátabb legyen.
Szerintem is olyat vegyél ami tetszik. Azon fogsz megtanulni játszani és imádni fogod. Minden nap örömmel veszed majd a kezedbe.
Arra meg ne gondolj, hogy sokan eltántorodnak mert nehéz. Te, te vagy, nem pedig más. Ha esetleg mégsem megy akkor eladod. Vagy ha nem hiányzik az ára akkor kirakod a falra dísznek és lehet, hogy fél év egy év múlva újra a kezedbe kerül és komolyabban nekifogsz, és akkor majd azt mondod, hogy de jó, hogy nem adtam el! 😀 -
FockeWulf
tag
Az, hogy könnyű legyen lenyomni a húrt az beállítás kérdése, fölöslegesen agyalsz húrvastagságon meg menzúrán. Egy jól beállított gitáron egy gyerek is könnyedén lenyomja a húrt.
A rövid menzúra és a vékony húr a nyújtásokat teszi könnyebbé. De az is technika kérdése elsősorban.
Az ujjbegyeid fájni fognak, amíg kialakul rajtuk a bőrkeményedés, mert szétvágja a vékony húr.
Ha izületi fájdalmat érzel a kezedben, azonnal hagyd abba és menj el egy tanárhoz hogy korrigálja a technikádat. Ez nem fog elmúlni magától, viszont összeszedhetsz egy jó kis ínhüvelygyulladást.
Az emberek nem azért hagyják abba, mert nagyon fárasztó lenyomni a húrt és fáj a kezük, hanem mert gitározni kurva nehéz, sokat kell gyakorolni, kitartás kell hozzá.
Ergonómiát a jó beállítás mellett a gitár testformája határozza meg.
Az ideális kezdő gitár az, amin rendszeresen gyakorolsz.Az már régen rossz ha az ujjbegyei fájnak és ha az ujjbegyeken alakul ki bőrkeményedés

-
Goose-T
veterán
-
X2N
addikt
Nincs olyan, hogy kezdő gitár. Olyan gitárt vegyél, ami tetszik, és amit szívesen kézbe fogsz venni. Menj el hangszerboltba, kérj ki egy két telét. Fogdosd meg, vedd kézbe, ülj le vele, kényelmes-e.
Ha telét akarsz vegyél telét, nem ezen fog múlni, hogy abbahagyod egy év után, vagy folytatod.
Akkor ez mi?

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Köszönöm a sok hasznos hozzászólást. Olyan gitárt szeretnék venni, ami amennyire csak lehet a legideálisabb kezdő gitár, ezért gondoltam, hogy ha lehet a kéznek, ujjaknak legyen kellemesebb, ergonómikusabb, ne vegye el a kedvem a gyakorlástól mert fáj az ujjam, kezem. Eleve mindenképp egy kezdő gitárt vettem volna. Talán egy Sire T3 new gen van épp még berakva a kosaramba a webáruházban, előtte meg egy Classic Vibe Telében gondolkodtam, most meg egy Classic Vibe Duo-Sonic HS-ben. Árban ezek egyformák kb. Sokan abbahagyják a gitározást az első évben és meg akarom adni magamnak a maximális esélyt. Még lehet hogy a Duo-Sonicon is cserélnék húrt, hogy még ujjbarátabb legyen.
Nincs olyan, hogy kezdő gitár. Olyan gitárt vegyél, ami tetszik, és amit szívesen kézbe fogsz venni. Menj el hangszerboltba, kérj ki egy két telét. Fogdosd meg, vedd kézbe, ülj le vele, kényelmes-e.
Ha telét akarsz vegyél telét, nem ezen fog múlni, hogy abbahagyod egy év után, vagy folytatod.
-
X2N
addikt
Ha belegondolok, hogy zongorán ugyanazt a szólót eljátszani egy kézzel milyen könnyű gitáron meg két kézzel milyen nehéz akkor úgy tűnik, hogy a gitár nehezebben tanulható hangszer. De ha azt nézem, hogy zongorán tíz ujjal mindegyiket különböző ütemben és akár különböző dallamban is lehet játszani ha kell akkor azt kell, hogy mondjam, hogy ez a gitáron lehetetlen. Néha arra gondolok, hogy minek szivatom magam évekig, hogy eljátszak egy szólót gitáron amit simán eljátszhatok zongorán. Nagy dilemma.
Gitáron is lehet 8 ujjal játszani.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért szívatod magad évekig mert zongorán ilyen szólót nem lehet levágni.
-
roseben
tag
-
Ba cy lus
addikt
Sokan abbahagyják a gitározást az első évben
De nem az ujjaik miatt, hanem mert abban a tévedésben vannak, hogy amit a kedvenc zenéikben a zenészek minimum 5, de inkább 10 év intenzív (napi sok óra) gyakorlással a hátuk mögött eljátszanak, azt ők napi egy óra gyakorlással egy év alatt el fogják tudni játszani. -
X2N
addikt
Jó az a Sire! Én ennél lejjebb nem mennék, nem olyan egetrengető tétel és nagyon jókat olvasni róluk. Igazi "punches above it's weight" márka. Legrosszabb ha pont kezdéshez rossz nyakú gitár van. Első gitárom egy RG270 volt amit imádtam, mert úúú Ibanez és Felkai Miki tanár úrral nyomtuk az Oroszlánbarlangban a srácokkal.
Viszont a Team J. Craft JS1200CA gitárom akusztikus rezgésben, hangkitartásban több nagyságrenddel jobb. Bundok, nyak, tuning stabilitás tekintetében pedig egyszerűen másik galaxis. Óvatosan az ilyen "mindegy a villanygitárnál" általános kijelentésekkel! Én óvakodnék a nagyon olcsó gitárok ajánlásával, főleg látatlanban. Azt kapásból tudom, hogy a JS1200CA kiváló gitár kezdőknek.
Az a helyzet, hogy csak jó és rosz hangszer van, nincs olyan, hogy "kezdő", max "abbahagyó".
Ennyi pénzt én telére biztos nem költenék, kicsivel többért meg nitrós Patina-t is lehet venni.
Én részemről feladtam ezeket a régi tervezésű gitárokat. Több a hátránya mint az előnye számomra.
Vannak jól, meg rosszul sikerült gitárok, a rezgés is ilyen, SG-k általában szépen rezonálnak, az LP-nak is van egy karaktere, egyes Ibanez RGA-k is jól rezonálnak. A lakk nélküli gitárok jobban is rezonálnak. De ennek a felerősített gitár hangra hatása nem sok lesz, főleg nem egy tremolós gitárnál, azok mindig döglötten szólnak, egyszerűen elviszi a tremoló a sustain-t.
-
M@trixfan
addikt
Nem kötelező már ennyit se költeni a gitárra, olcsóbb gitár is jó lehet ha elviszi az ember egy hangszerészhez. Villanygitárnál úgyis az a lényeg amin megszólal. 55-80eFt-ért is teljesen jó teléket lehet már kapni, de nem árt ha tudod hogy fától függően elég nagy a szórás súlyban. Nálam emiatt a Tele-k ki is estek. Volt elég ideig LP-m is annak is hasonló súlya volt.
-
cucka
addikt
Az, hogy könnyű legyen lenyomni a húrt az beállítás kérdése, fölöslegesen agyalsz húrvastagságon meg menzúrán. Egy jól beállított gitáron egy gyerek is könnyedén lenyomja a húrt.
A rövid menzúra és a vékony húr a nyújtásokat teszi könnyebbé. De az is technika kérdése elsősorban.
Az ujjbegyeid fájni fognak, amíg kialakul rajtuk a bőrkeményedés, mert szétvágja a vékony húr.
Ha izületi fájdalmat érzel a kezedben, azonnal hagyd abba és menj el egy tanárhoz hogy korrigálja a technikádat. Ez nem fog elmúlni magától, viszont összeszedhetsz egy jó kis ínhüvelygyulladást.
Az emberek nem azért hagyják abba, mert nagyon fárasztó lenyomni a húrt és fáj a kezük, hanem mert gitározni kurva nehéz, sokat kell gyakorolni, kitartás kell hozzá.
Ergonómiát a jó beállítás mellett a gitár testformája határozza meg.
Az ideális kezdő gitár az, amin rendszeresen gyakorolsz. -
X2N
addikt
Nem kötelező már ennyit se költeni a gitárra, olcsóbb gitár is jó lehet ha elviszi az ember egy hangszerészhez. Villanygitárnál úgyis az a lényeg amin megszólal. 55-80eFt-ért is teljesen jó teléket lehet már kapni, de nem árt ha tudod hogy fától függően elég nagy a szórás súlyban. Nálam emiatt a Tele-k ki is estek. Volt elég ideig LP-m is annak is hasonló súlya volt.
-
Tigerclaw
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
72600 - 72501
72767 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- LEGO klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Spórolós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- agnoxy: Picike, gyors linux rendszer létrehozása
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max 512GB silver független, 6 hó Apple garancia + extrák
- Crucial 16GB DDR4 2400 MHz CL17-17-17 SODIMM laptop RAM
- Kingston HyperX 8GB DDR4 2133 MHz CL14-14-14 RAM
- Kingston Fury 32GB DDR4 3200 MHz CL16-20-20 RAM
- MSI GT 1030 Low Profile Passive OC 2GB GDDR5 (Samsung) fanless + LP (low profile) bracket
- Bontott tartozék csere edény a Tefal Cook4me+ Connect multifunkciós főzőedényhez XA605011
- Samsung Odyssey Neo G9 S49AG950NU Monitor, boltból 1 hónap jótállással
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
- Apple iPhone 17 Pro Max 256,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA Cooler Master 750W

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)