Hirdetés
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Megjött a Sharkoon "lázadó" tápjainak legújabb generációja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A cégek helyett egy felhasználó oldotta meg a leégő GeForce-ok problémáját
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
72000 - 71901
72753 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:43 Téma összefoglaló
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
Oké, de amikor mondjuk 15 éve még kábellel tolták?
Láttam azt a videót már, tényleg állat jó!
De ilyenkor nem csúszik a húron az ujjuk? Mondjuk szólóknál Kirknek. Ha egy picit izzad a kezem melegben, már rosszabb a tapadás, de ilyen szakadó esőben "korcsolyznék" a húrokon. Baromi nehéz lehet úgy játszani.
már 37 éve sem kábellel tolták. https://www.youtube.com/watch?v=thmXL8_qldU
A MOP turnés videokón még dróton lógnak.
-
cucka
addikt
Egy érdekes kérdés a reggeli zápor után (Hetfield-ről jutott eszembe)
A gitározás közbeni éneklés képessége az adottság, vagy tanulható? Nekem egyáltalán nem megy, abban a pillanatban, ahogy próbálnék énekelni, szétesik a gitárjáték. Még azonos ritmusban is, abba bele se gondolok, hogy mondjuk Dave Mustaine vagy Hetfield hogy képes arra, hogy totál más ritmust gitározik, és mást énekel.
Nekem úgy tűnik, hogy vagy "tudja ezt az agyad", vagy nem. Ha meg nem tudja, akárhogy erőlteted, akkor se fog menni, mint annak, aki szimplán ezt tudja.
Igazából nekem az se megy rendesen, hogy gitározom, és a lábammal dobolom a ritmust. Vagy az egyik, vagy a másik, a kettő egyszerre már nekem zavart okoz.
Nem adottság, meg kell tanulni.
Nyilván, akinek tehetsége van hozzá, az gyorsabban fogja megtanulni ugyanazt, mint akinek nincs.
Zenével kapcsolatban az egyetlen dolog, ami veleszületett adottság, és nem tanulható, az az abszolut hallás. -
X2N
addikt
De ilyenkor nem csúszik a húron az ujjuk? Mondjuk szólóknál Kirknek. Ha egy picit izzad a kezem melegben, már rosszabb a tapadás, de ilyen szakadó esőben "korcsolyznék" a húrokon. Baromi nehéz lehet úgy játszani.
EMG hangszedőben nincs földelés a gitárhúrokra kötve. Ott nem gond. Normál hangszedőnél gond ez. Ettől függetlenül ha hozzáérsz földelt mikrofonhoz ugyanúgy gond lehet még EMG-s gitárral is.
Ettől függetlenül nem jó ötlet zuhogó esőbe koncertezni mert nem erre tervezték a PA-t se. Csak az IP55/IP65 minősítéssel rendelkező eszközökkel lehet ilyeneket bevállalni, de azokkal sem mindent, ezeket is sátor alá teszik, ha a tápkábel csatlakozója vagy az aktív hangfal hátlapján lévő hálózati aljzat nem megfelelően védett, akkor az még probléma lehet.Azért nem megy még az éneklés mellé mert nincs igazán begyakorolva a szám amit játszol/nem vagy elég rutinos gitáros még. Nem csak ülve kellene tudni eljátszani a számokat, hanem állva is, még úgy is hogy közben sétálgatsz, stb. akkor lehet azt mondani hogy tényleg eltudod játszani. Sokkal több gyakorlás, zenekarban gitározás, nem csak otthon a gép előtt ülve gyakorlás kell ehhez, szerintem. Nem fog menni úgy hogy még a fogólapot kell sasolnod hogy melyik fekvés melyik, csukott szemmel is mennie kell.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Egy érdekes kérdés a reggeli zápor után (Hetfield-ről jutott eszembe)
A gitározás közbeni éneklés képessége az adottság, vagy tanulható? Nekem egyáltalán nem megy, abban a pillanatban, ahogy próbálnék énekelni, szétesik a gitárjáték. Még azonos ritmusban is, abba bele se gondolok, hogy mondjuk Dave Mustaine vagy Hetfield hogy képes arra, hogy totál más ritmust gitározik, és mást énekel.
Nekem úgy tűnik, hogy vagy "tudja ezt az agyad", vagy nem. Ha meg nem tudja, akárhogy erőlteted, akkor se fog menni, mint annak, aki szimplán ezt tudja.
Igazából nekem az se megy rendesen, hogy gitározom, és a lábammal dobolom a ritmust. Vagy az egyik, vagy a másik, a kettő egyszerre már nekem zavart okoz.
-
Smiley
addikt
Jól látod, 20-25 éve ez probléma volt, amikor még analog volt az összes cucc, és minden a színpad alá volt berakva. Ott is csak akkor volt gond amikor annyira esett eső hogy már úszott a színpad.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Mivel vezeték nélkül tolják ez nem igazán gond. A PA cuccok pedig erre vannak tervezve. 2 éve pont a Metallica-nak volt egy ilyen koncertje szakadó esőben, és gond nélkül lehozták... Ráadásul elég látványos volt még felvételről is.
https://youtu.be/Mt5MCfJ5tZQ?is=UzJFyS5ykS7EmBrXAhogy nézem ugyanez a technika jött most Budapestre is.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Smiley
addikt
a crew pedig nagyon jó fej
A hallgatóság szempontjából ez tök lényegtelen.
Mivel a Puskásban lesz, az akusztikától nem kell sokat várni az eddigi tapasztalataim alapján.
Remélem esni nem fog, az nekik, meg nekünk sem hiányzik.
Amúgy esőben nem áll fenn az áramütés veszélye elektromos gitároknál - és az egyéb cuccoknál? Jűtszottak már jó néhány alkalommal szakadó esőben - meg más bandák is - de nagyon nem láttam, hogy be lennének tojva.

Mivel vezeték nélkül tolják ez nem igazán gond. A PA cuccok pedig erre vannak tervezve. 2 éve pont a Metallica-nak volt egy ilyen koncertje szakadó esőben, és gond nélkül lehozták... Ráadásul elég látványos volt még felvételről is.
https://youtu.be/Mt5MCfJ5tZQ?is=UzJFyS5ykS7EmBrXAhogy nézem ugyanez a technika jött most Budapestre is.
-
cappa72
nagyúr
Nem ismered a Panterát?
Peeerszepityu'...

(Bakeliten még a 90-es években megvettem a Vulga display of power-t...)A Knocked Loose nem mond semmit. (És nem is kerestem rá még.)
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
cappa72
nagyúr
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
a crew pedig nagyon jó fej
A hallgatóság szempontjából ez tök lényegtelen.
Mivel a Puskásban lesz, az akusztikától nem kell sokat várni az eddigi tapasztalataim alapján.
Remélem esni nem fog, az nekik, meg nekünk sem hiányzik.
Amúgy esőben nem áll fenn az áramütés veszélye elektromos gitároknál - és az egyéb cuccoknál? Jűtszottak már jó néhány alkalommal szakadó esőben - meg más bandák is - de nagyon nem láttam, hogy be lennének tojva.

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Tibizzz
tag
AI:
A gitáros fórumokon többen is azonosították Esa hangszerét úgy, mint egy ESP Custom Shop RD-szerű modell, gyakorlatilag az ESP saját változata a Gibson RD-re.
Ami a képen látszik:
Az alsó szarv hosszabb és hegyesebb, mint egy Les Paulon. A test aszimmetrikus, RD-szerű. A hangszedőknél úgy tűnik, hogy aktív EMG vagy EMG méretű humbuckerek vannak benne. A fejforma ESP, nem Gibson.
Ez valószínűleg nem sorozatgyártott modell, hanem egyedi ESP Custom Shop hangszer. Az ilyen egyedi ESP-k ára ma jellemzően 6000–10000+ euró között mozog, a teljesen egyedi megrendelések akár ennél többe is kerülhetnek.
Szerintem nagyon jó szemed van: ezen a fotón valóban nem egy "LP-utánzat" van, hanem egy sokkal ritkább, RD-jellegű ESP, amit Esa több koncerten is használt. 🎸🤘 -
Tibizzz
tag
-
cucka
addikt
-
Tibizzz
tag
ESP Custom Shop
This is a unique ESP Custom Shop model that has a flavor of certain offset models from the past, as well as a sharp right horn, a bit like in the ESP Eclipse models Esa has been using extensively.
Pickups are Seymour Duncan 59 Model neck and Custom at the bridge position. A push/pull pot splits the coils. Strap buttons are S-Locks by Schaller and tuners are from Sperzel. The tune-o-matic style bridge is made by TonePros. Esa uses DR STRINGS with 11-52 gauges and standard D tuning.
Köszi.
-
X2N
addikt
ESP Custom Shop
This is a unique ESP Custom Shop model that has a flavor of certain offset models from the past, as well as a sharp right horn, a bit like in the ESP Eclipse models Esa has been using extensively.
Pickups are Seymour Duncan 59 Model neck and Custom at the bridge position. A push/pull pot splits the coils. Strap buttons are S-Locks by Schaller and tuners are from Sperzel. The tune-o-matic style bridge is made by TonePros. Esa uses DR STRINGS with 11-52 gauges and standard D tuning.
-
Tibizzz
tag
-
Smiley
addikt
-
FockeWulf
tag
Pedig mindenen másként fog szólni, akármilyen monitort is szerezne be. Pl hiába állítasz be egy hangzást otthon akármilyen szuperül, ugyanaz zenekari környezetben már egész másként fog szólni. Vagy pl két külön kombón is ugyanaz a beállítás megint másként szól.
Tibizz@ próba cseresznye. Azt is érdemes kipróbálni hogy az eq-n csak érzéssel tolod ki a közepet, de az amp eq-n is játszol kicsit a treblével.
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
Én az Amorphist ajánlanám, bár az már egy Diszkódeath.

-
FockeWulf
tag
-
Nunder
őstag
Probalom megszeretni ezt a death metalt, zeneileg amugy nagyon bejon, de ez a horges…Ezt nem tudom feldolgozni.
Nem gondolhatjak ezt komolyan!?
Pedig van nehany olyan jo melodikus, szivesen hallgatnam.Próbálj rá a Melodic Death Metal-ra. Akár a nagy skandináv nevek (In Flames, Dark Tranquility, Insomnium, etc.), akár a kevésbbé hörgős, inkább reszelős/"károgós" vonalra (Wintersun, Atavistia stb.)

-
Tibizzz
tag
-
Ba cy lus
addikt
Ha a világ legsemlegesebb eszközei alapján állítja be, akkor is mindenen másképp fog szólni, csak az abszolút hangzási skálán eltolva, a relatív különbségek nem tűnnek el.
-
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
-
cucka
addikt
-
X2N
addikt
-
Smiley
addikt
Mar csak 2-t kell aludni... Szerintem kurvahangos lesz.
Ki lesz ott?
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
FockeWulf
tag
-
Goose-T
veterán
Na, ez a beszéd, nem a Reverb.
Ma délutánra megmozdult a nyomkövetés is, szóval lesz még két eladó pickupom, úgy néz ki.
Az újat megtartam, a két használtat meg feldobom majd apróra, ezeket úgyis el szokták vinni, népszerű pickup az X2N és a Super Distortion is. -
Tibizzz
tag
ez az egyik első komolyabb highgain NAM gyüjtemény a kezdeti időkből, amikor még nem volt tonehunt/tone3000 csak mindenki töltögette fel ideoda a profiljait. Nekem akkoriban a Tim R Splawn Pro+TS9 volt a favoritom.
Valami cab-ot kapcsolhattál volna azért, hogy gitárhang legyen a demodban de méhkas
Kérésed parancs. Tessék... [link]
-
arnyekxxx
veterán
ez az egyik első komolyabb highgain NAM gyüjtemény a kezdeti időkből, amikor még nem volt tonehunt/tone3000 csak mindenki töltögette fel ideoda a profiljait. Nekem akkoriban a Tim R Splawn Pro+TS9 volt a favoritom.
Valami cab-ot kapcsolhattál volna azért, hogy gitárhang legyen a demodban de méhkas
-
Tibizzz
tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ezt csúnyán elbaszta Bruce. Egy ütemmel hamarabb lépett be.
-
arnyekxxx
veterán
-
Tibizzz
tag
a weboldaluk tartalmát fenntartással kezelném, a Tank-G ben szerintük "40+ classic amp simulations" van, ami a valóságban 9 és a "150+ effects & amp models" is max ugy jön ki ha külön effektnek számoljuk az fxállítogombok minden állását.
ja a loopert sem találom benne, ami a weboldal szerint 60mp-et tud de az onnan elérhető manual már nem említi a létezését

A loopert én is kerestem.
De az MK-20-ba van és tényleg több száz effekt, bár ezek nagy része erősítő meg láda. [link] -
Ctrl+Alt~Del
őstag
a weboldaluk tartalmát fenntartással kezelném, a Tank-G ben szerintük "40+ classic amp simulations" van, ami a valóságban 9 és a "150+ effects & amp models" is max ugy jön ki ha külön effektnek számoljuk az fxállítogombok minden állását.
ja a loopert sem találom benne, ami a weboldal szerint 60mp-et tud de az onnan elérhető manual már nem említi a létezését

AliExpress.
-
X2N
addikt

Ez így elég rosszul hangzik.
-
arnyekxxx
veterán

-
Tibizzz
tag
Én is azt gondolom, hogy ez egy újabb ugyanolyan. Más köntösben.
Igen és az MK20-ban van wah pedál is.
-
Tibizzz
tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
consono
nagyúr
-
X2N
addikt
300+ stúdióminőségű effekt az ő értelmezésük szerint: Features 90 Amp models, 90 Cabinet simulations, and 30 Drive pedals. Create your dream tone with 120 editable presets
Az erősítő modellek, mint stúdió effektek, a 120 preset mint stúdió effekt, az IR modellek mint stúdió effekt, a 30 torzító pedál mint stúdió effekt.
Nem akarlak elkeseríteni de az Axe FX-ben csak a gitárerősítőből+basszus erősítőből van 300+. 1000 fölött van benne IR, ezek mellett nagyon komoly ténylegesen stúdió minőségű effektek, drive pedálból pedig jelenleg 86db van. -
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
Ba cy lus
addikt
[Europe - Stormwind tab]
Nem tudom, ki vagy mi írja ezeket a tabokat, de ahhoz azért elég süketnek kell lenni, hogy az első hangot, ami egy nyújtás, full nyújtottnak hallja valaki.
-
X2N
addikt
-
consono
nagyúr
-
Tibizzz
tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Pedig korrodálódik az is, csak lassabban. A bevonat nagyon vékony, egyrészt fizikailag is lepengethető (igaz, nem ott korrodálódik), de a a három vékony húr egy idő után ugyanúgy elkezd feketedni.
Yes, Elixir strings do corrode, but at a significantly slower rate than uncoated strings. They are heavily regarded for their resistance to rust and grime, but they are not entirely immune to environmental wear and body chemistry.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Elvileg nem kéne korrodálódnia egyáltalán amúgy sem, nem?
Pedig korrodálódik az is, csak lassabban. A bevonat nagyon vékony, egyrészt fizikailag is lepengethető (igaz, nem ott korrodálódik), de a a három vékony húr egy idő után ugyanúgy elkezd feketedni.
-
MasterMark
titán
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Meg is rendeltem, még voltak hűségpontjaim is, ami több kedvezményt ért, mint a szállítási költség, így 40700 lett a vége mindennel együtt.
Ha véletlenül mégis megérkezne Görögországból a csomag, akkor majd elpasszolom, úgyis olcsó volt, azon szerintem nem fogok veszíteni. Két pickup is érkezik, egy F-Spaced Super Distortionnel együtt árulta. Ha nem jön meg, akkor meg refund.Na, ez a beszéd, nem a Reverb.
-
Goose-T
veterán
A 45+ plusz szállítás mióta olcsóbb, mint a 41? :-D
Meg is rendeltem, még voltak hűségpontjaim is, ami több kedvezményt ért, mint a szállítási költség, így 40700 lett a vége mindennel együtt.
Ha véletlenül mégis megérkezne Görögországból a csomag, akkor majd elpasszolom, úgyis olcsó volt, azon szerintem nem fogok veszíteni. Két pickup is érkezik, egy F-Spaced Super Distortionnel együtt árulta. Ha nem jön meg, akkor meg refund. -
Goose-T
veterán
Ja tényleg, nem is láttam a kedvezményt.

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Szállítással együtt is olcsóbb a Thomanntól. Most azért már kivárom, mi lesz a csomagom sorsa. A szerencsétlen görög eladó postán adta fel, a legutóbbi trackingbejegyzés szerint repülőre vár Athénban május 29. óta.
-
FockeWulf
tag
Szerintem azért ér valamit a húrápoló az elixiren is. Évek óta elixirt használok elektromoson, ha rendszeresen lekenem sokkal tovább bírja korrózió mentesen, mint kencefice nélkül.
-
cucka
addikt
Én naponta gyűrőm a magam módján egy órát a gitárt, régebben az Ernie Ball-okat havonta cseréltem, nemrégiben átálltam az Elixir-re, itt 2 havonta váltok még úgy is hogy minden gyakorlás után kapnak a tisztítás mellett húrápolót is.
Biztos túlzás, de annyival jobb játszani a friss húrokon hogy bevállalom.
Az elixir húron van egy műanyag bevonat, a húrápoló emiatt fölösleges, nem ápol rajta semmit.
-
Goose-T
veterán
Szállítással együtt is olcsóbb a Thomanntól. Most azért már kivárom, mi lesz a csomagom sorsa. A szerencsétlen görög eladó postán adta fel, a legutóbbi trackingbejegyzés szerint repülőre vár Athénban május 29. óta.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Az égiek valamiért nem akarják, hogy nekem legyen egy DiMarzio X2N pickupom. Az elsőt, amit kifizettem Reverben, visszautalták a pénzt "accidental order" megjegyzéssel. Biztos eladta másnak, csak elfelejtette levenni a hirdetést. Kifizettem egy másikat Reverben, ő elküldte a csomagot, de több, mint egy hete el van akadva, nem frissül a tracking. Ma is hirdettek egy X2N-t gs-en, bejelöltem kedvencnek, de hirtelenjében el is kelt mostanra. Még a végén kell vennem egyet újonnan.
Pro tipp: [link]
-
Goose-T
veterán
Az égiek valamiért nem akarják, hogy nekem legyen egy DiMarzio X2N pickupom. Az elsőt, amit kifizettem Reverben, visszautalták a pénzt "accidental order" megjegyzéssel. Biztos eladta másnak, csak elfelejtette levenni a hirdetést. Kifizettem egy másikat Reverben, ő elküldte a csomagot, de több, mint egy hete el van akadva, nem frissül a tracking. Ma is hirdettek egy X2N-t gs-en, bejelöltem kedvencnek, de hirtelenjében el is kelt mostanra. Még a végén kell vennem egyet újonnan.
-
Ba cy lus
addikt
Nagyon bonyolult ez a gitározás. Még hogy állandó húrcsere. Én még tini koromban kaptam kölcsön egy akusztikust a 2. szomszédból. Tekertem az a tekerőt amivel állítani lehet a húr feszességét, aztán egyszer csak a kezemben maradt a tekerentyű. Marha ciki volt. Ne adjatok nekem kölcsön gitárt.
Ha sokáig nem cseréled, de használod, egy idő után szakad a legvékonyabb akár már hangolástól, nemhogy nyújtás miatt. A legrégebb óta meglévő GRX40-emen nemrég úgy jártam a húrral, hogy nem is használom (tényleg nagyon ritkán rápróbálok 2-3 perc erejéig), de lehet valahogy feltettem rá egy másik gitár levetett húrját. Az is lehet, rosszul emlékszem, és új készletet tettem fel rá, mindenesetre hangolás közben vele való használati előzmények nélkül eljutott a szakadásig.

-
arnyekxxx
veterán
ez egyébként tejesen függ az ember kezétől meg a használattól. Tokban álló, havonta egyszer elővett majd fél óra múlva letakaritott gitárt tök felesleges 3havonta csereberélni just for fun, amit meg izzadóskézzel naponta két órát nyüstöl valaki arról egy hónap alatt is le tud rohadni egy nembevonatos és a második héten már nem lesz igazi a hangja csak még nem rozsdás.
-
dl650
tag
-
btraven
őstag
Milyen gyakran húroztok? Vótmá korábban szó róla, de most megint kíváncsivá tett. Hétvégén vettem észre, hogy az Ibanez egyes kettes húrján fekete oxidációs szmötyik vannak, ezért áthúroztam.
Van egy jegyzetem, hogy mikor melyik gitárom kapott milyen típusú húrt, mivel kezeltem a fretboardot, hány layerben, stb.
Egy évnél régebbi húr egyik gitáromon sincs, nagyjából olyan hathavonta a gyakrabban használtakat húrozom.
Nagyon bonyolult ez a gitározás. Még hogy állandó húrcsere. Én még tini koromban kaptam kölcsön egy akusztikust a 2. szomszédból. Tekertem az a tekerőt amivel állítani lehet a húr feszességét, aztán egyszer csak a kezemben maradt a tekerentyű. Marha ciki volt. Ne adjatok nekem kölcsön gitárt.
-
X2N
addikt
-
dl650
tag
Milyen gyakran húroztok? Vótmá korábban szó róla, de most megint kíváncsivá tett. Hétvégén vettem észre, hogy az Ibanez egyes kettes húrján fekete oxidációs szmötyik vannak, ezért áthúroztam.
Van egy jegyzetem, hogy mikor melyik gitárom kapott milyen típusú húrt, mivel kezeltem a fretboardot, hány layerben, stb.
Egy évnél régebbi húr egyik gitáromon sincs, nagyjából olyan hathavonta a gyakrabban használtakat húrozom.
Valami videóban (talán Kóródi Tomi) említették, hogy kb 3 havonta érdemes új szettet felrakni. Nyilván nem mindegy, hogy mennyit játszol rajta.
-
arnyekxxx
veterán
amikor ugy érzem, hogy már szarul szól, vagy nem esik jól játszani rajta, vagy felvétel előtt.
-
cappa72
nagyúr
Én naponta gyűrőm a magam módján egy órát a gitárt, régebben az Ernie Ball-okat havonta cseréltem, nemrégiben átálltam az Elixir-re, itt 2 havonta váltok még úgy is hogy minden gyakorlás után kapnak a tisztítás mellett húrápolót is.
Miért lenne túlzás?
Ha így jó neked, akkor megtaláltad a helyes utat magadnak
.(Ha szerencsém van, 2 naponta 20 perc jut, de néha előfordul, hogy belemelegedek, akkor egy órát is elb'szakszok', ha meg nincsenek otthon a csajok, akkor kicsit többet is elbíbelődök.)
-
GalaHU
addikt
-
cappa72
nagyúr
Régen évente (még ha nem használtam, akkor is olyan 2 évente), mostanában fél év max, vagy míg el nem kezd nagyon színesedni a cucc; vagy nem szakad.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ba cy lus
addikt
-
X2N
addikt
-
X2N
addikt
-
btraven
őstag
-
dl650
tag
Szeretném a klasszikusban, csak nem megy jól.
Illetve, kényelmetlen is a törzsemnek. Mondjuk valószínű, hogy ha eleve így kezdek el játszani, akkor ezt szokom meg, nem a jobblábas verziót. Szerintem ez olyan mint állva gitározni. Ha ülve kezded utána állva kínszenvedés. Legalábbis nekem.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nem feltétlenül, a legtöbb (6 húros) hangszer nem csúszkál. Függ a formától is persze, meg, hogy mennyire vagy hozzászokva. A "klasszikus gitár" póz jóval többet enged és sokkal "természetesebb" felső bundok játszása közben. Az más kérdés persze, hogy egy extrém formához még illik is, de egy jazz gitárnál kicsit furán néz ki
.Amúgy pedig ja, vállpánt is segít (amit amúgy érdemes használni függetlenül a póztól), de mint mindennel ezt is embere válogatja. Ha te jobb térden szereted használni akkor használd ott. Ha klasszikus pózban, akkor pedig úgy
.Szeretném a klasszikusban, csak nem megy jól.
Illetve, kényelmetlen is a törzsemnek. Mondjuk valószínű, hogy ha eleve így kezdek el játszani, akkor ezt szokom meg, nem a jobblábas verziót. -
Hadeska22
aktív tag
Nem feltétlenül, a legtöbb (6 húros) hangszer nem csúszkál. Függ a formától is persze, meg, hogy mennyire vagy hozzászokva. A "klasszikus gitár" póz jóval többet enged és sokkal "természetesebb" felső bundok játszása közben. Az más kérdés persze, hogy egy extrém formához még illik is, de egy jazz gitárnál kicsit furán néz ki
.Amúgy pedig ja, vállpánt is segít (amit amúgy érdemes használni függetlenül a póztól), de mint mindennel ezt is embere válogatja. Ha te jobb térden szereted használni akkor használd ott. Ha klasszikus pózban, akkor pedig úgy
. -
dl650
tag
Na ezt mondtam a napokban, ez a póz kicsit sem kényelmes a gitározásra. Ha állandóan arra kell koncentrálnod, hogy pakolgasd a gitárt, az megöli a játékod.
Én is a hevederre gondoltam. Amúgy ülve én is a bal lábamon támasztom de hevedert is használok. Nem biztos, hogy az a fontos, hogy melyik lábon legyen, hanem inkább a láb magassága. Ahogyan korábban írták, legyen egy zsamoly. Vagy legalább egy heveder. Gondolom szokás kérdése.
-
X2N
addikt
Na ezt mondtam a napokban, ez a póz kicsit sem kényelmes a gitározásra. Ha állandóan arra kell koncentrálnod, hogy pakolgasd a gitárt, az megöli a játékod.
Vannak ilyen gitárok amik lecsúszkálnak ülve. Univerzális megoldás a vállpánt. Leveszi a terhet a kezedről is, így talán még könnyebben is megy majd a gitározás.

Steven Fryette 3 órás+ diskurzsa a végfokokról, szigorúan kockáknak

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
dl650
tag
-
dl650
tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ba cy lus
addikt
-
X2N
addikt
-
consono
nagyúr
-
X2N
addikt

Jackson gitáros csoportóból.
-
consono
nagyúr
-
btraven
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
72000 - 71901
72753 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mikrotik routerek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Sosem használt! Huawei Watch GT Runner 2 - 1 év garancia
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga I i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I 6 hó gari
- Asus TUF B760-Plus Wifi DDR5 (kis hibával)
- The Commodore (C64) Maxi Micro Console + Joystick (Retro Console System)

.
"game changer"