Hirdetés
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Megjött a Sharkoon "lázadó" tápjainak legújabb generációja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A cégek helyett egy felhasználó oldotta meg a leégő GeForce-ok problémáját
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
71900 - 71801
72753 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:43 Téma összefoglaló
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
SD1 (boost-"üzemmódban") + DSL1 clean csatorna elég durva, mennyire érintésérzékeny, dinamikus, "élő". Pedig csak egy tranzisztoros pedál, aztán mégis.
-
kutyek
senior tag
-
kutyek
senior tag
Lazán kapcsolódik
-
Ba cy lus
addikt
-
Goose-T
veterán
Hallgassátok meg ezt a számot is. Egy barátomék zenekara, onnan ismerem őket, hogy az énekes pályázott nálunk is az énekesi pozícióra. Mást választattunk, de összehaverkodtunk, már kétszer is toltunk közös koncertet velük. Ez is kicsit svédmetálos beütésű, szerintem tök jó szám.
-
Hadeska22
aktív tag
Talált, süllyedt! Neked jár a Metálműveltség Lovagkeresztje!

Szerk.: így utólag meghallgatva nem találtam el minden hangot, de mentségemre szóljon, hogy emlékezetből szedtem le. A közepén lévő résznél van ez a riff, amikor azt mondja, hogy "past killing".
Amúgy a Dismember is brutálisabb volt korábban, csak kiadói nyomásra ment el ilyen dallamosabb irányba. Nekem mondjuk tetszik, nagy kedvencem ez az album.
Nem ismertem Őket, de egész tetszetős! Mondjuk sok zenekar van ebből az érából akik (eddig) kimaradtak nekem.
Én most erre a számra vagyok rákattanva
... -
Goose-T
veterán
Régen a bandámmal még játszottunk is egy számot erről az albumról. Az első szám volt, az I Saw Them Die.
-
Goose-T
veterán
Talált, süllyedt! Neked jár a Metálműveltség Lovagkeresztje!

Szerk.: így utólag meghallgatva nem találtam el minden hangot, de mentségemre szóljon, hogy emlékezetből szedtem le. A közepén lévő résznél van ez a riff, amikor azt mondja, hogy "past killing".
Amúgy a Dismember is brutálisabb volt korábban, csak kiadói nyomásra ment el ilyen dallamosabb irányba. Nekem mondjuk tetszik, nagy kedvencem ez az album.
-
cucka
addikt
Azért hívják így, mert úgy jött létre a műfaj, hogy pár svéd és egy brit death metál zenekar elkezdett heavy metálos dallamokat beemelni a zenéjébe, és ez népszerű lett.
Kora 90-es években járunk, ezek a zenészek mind Maidenen meg Priesten nőttek fel, szóval adta magát.Amúgy tök érdekes, hogy ennyire párhuzamosan tudott fejlődni ez a műfaj, a floridai, a stockholmi, a göteborgi és a brit zenekarok eredetileg mind ilyen suhancok voltak, akik kiabálós agresszív zenét akartak játszani, és totál más irányba ment minden.
Floridában mindenki maximálisra akarta tekerni az agressziót, hogy minél extrémebb legyen.
Stockholmban kitalálták a death and roll-t, beemeltek klasszik rock and roll hatásokat.
Göteborgból jön a melodikus vonal, amit 10 évvel később egy az egyben lenyúltak az amerikaiak
.
A briteknél meg volt minden. A Bolt Thrower és a Benediction kb. maradt ott, ahol volt, az Anathema azóta prog rockot játszik, a Carcass meg megcsinálta a legnagyobb hatású melodeath lemezt, majd a szerintem legjobb death and roll lemezt, aztán feloszlott. -
Ba cy lus
addikt
Nekem amúgy ez a szám egy az egybe heavy metál.
Nem értem, miért találta ki valaki, hogy az ilyen melodikus "death" metal zenék ugyanabban a műfajban legyenek, mint a Cannibal Corpse, Morbid Angel, Nile, Deicide, teljesen mások zeneileg. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
X2N
addikt
Már fent van a NAM2, 66%-al kevesebb DSP kell hozzá mint az origi NAM-hoz.
It's really impressive what A2 pulled of here: A subjective sound test which proved that it does sound better than the competition, improved performance making any conversion process obsolete, plus all the A1 captures from Tone3000 have been reconverted into A2.
-
Goose-T
veterán
A nagy internetes közmegegyezés szerint ők azok: Entombed, Unleashed, Grave, Dismember.
-
Hadeska22
aktív tag
harmadik opció: fogpiszkálóból készült gitár
..viccet félretéve, kaptam template-t de nagyon vékony, emiatt újra ki kell "vágni", hogy lássam a valódi dimenziót + tudjak rajta farigcsálni (pl. neck thru átmenet, bevágások, stb).
-
Goose-T
veterán
-
Hadeska22
aktív tag
Megérkeztek

1x mahagóni
1x amerikai hárs -
consono
nagyúr
A horgest en se annyira szeretem, de van ahol tetszik, pl Alcest vagy Equilibrium.
Azokat is szeretem amikor adnak ki instrumentalis valtozatokat is, vagy pl. az Equilibrium-nak van az a full akusztikus valtozat az is nagyon tetszik.
Érdekes téma ez, igazán én sem szeretem a hörgést, de más, ha nő énekel
Pl. a Jinjer-t nagyon bírom
A váltásokat az ének és a hörgés között... -
MasterMark
titán
Probalom megszeretni ezt a death metalt, zeneileg amugy nagyon bejon, de ez a horges…Ezt nem tudom feldolgozni.
Nem gondolhatjak ezt komolyan!?
Pedig van nehany olyan jo melodikus, szivesen hallgatnam.A horgest en se annyira szeretem, de van ahol tetszik, pl Alcest vagy Equilibrium.
Azokat is szeretem amikor adnak ki instrumentalis valtozatokat is, vagy pl. az Equilibrium-nak van az a full akusztikus valtozat az is nagyon tetszik.
-
Bobrooney
senior tag
Probalom megszeretni ezt a death metalt, zeneileg amugy nagyon bejon, de ez a horges…Ezt nem tudom feldolgozni.
Pedig van nehany olyan jo melodikus, szivesen hallgatnam.Hallgasd csak a backing trackjét akkor

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Pedig van nehany olyan jo melodikus, szivesen hallgatnam. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Tibizzz
tag
-
Ba cy lus
addikt
-
Goose-T
veterán
-
Tibizzz
tag
-
Goose-T
veterán
Hangzásra a Dark Tranquillity írt ilyeneket, főleg a Minds I lemezen, de az 1996. Gallery 1995, de azon nem emlékszem ilyen riffre.
Slaughter of the soul még 95-ös, de azon ez tuti nincs rajta, azt kb. ismerem kívülről. In Flames lehetett még akkortájt, de arra nem hasonlít, Hypocrisyre sem, Dissection-re főleg nem, Arch Enemy még nem volt akkor..
Szóval passz, pedig ezt a korszakot-stílust szeretem, kiváncsi vagyok, mi ez.Akkor annyit segítek még, hogy a svéd death metal big fourjában benne van ez a banda.
-
cappa72
nagyúr
Kis kvíz! Találjátok ki, melyik együttes melyik számából van ez a riff! Segítségnék ott van a videó címében a műfaj, bár a zeneileg művelt egyének ezt maguktól kitalálják, és nem tévesztik össze a metalcore-ral.
Megihletett egy kis ilyen zenére ez a Jackson, nagyon jól sikerült, jól áll neki a műfaj.
A riffet csak emlékezetből játszottam, valamelyik nap pont ez ment a kocsiban. Nem néztem tabot meg oktatóvideót hozzá, csak fülre vettem le. Előfordulhatnak eltérések az eredetihez képest.
Még mindig szépecske gitárocska.
Hej, ha lenne ilyenem. Megpróbálnám megtanulni a dive bomb-ot (vagy mit).
-
GalaHU
addikt
Már megvan a jegyem, azt hiszem írtam is korábban.
Majd integrtek..,

-
Ba cy lus
addikt
-
benvolio
őstag
-
cucka
addikt
Hangzásra a Dark Tranquillity írt ilyeneket, főleg a Minds I lemezen, de az 1996. Gallery 1995, de azon nem emlékszem ilyen riffre.
Slaughter of the soul még 95-ös, de azon ez tuti nincs rajta, azt kb. ismerem kívülről. In Flames lehetett még akkortájt, de arra nem hasonlít, Hypocrisyre sem, Dissection-re főleg nem, Arch Enemy még nem volt akkor..
Szóval passz, pedig ezt a korszakot-stílust szeretem, kiváncsi vagyok, mi ez. -
Goose-T
veterán
Nagyon jó tipp! Egy 1995-ös svéd melodic death metal albumon van ez a szám. A dob nem az eredeti számból van, a Headrush Core dobgépe játszotta.
De az eredeti számban is ilyesmi blastbeat van ez alatt a riff alatt, csak kevesebb lábdobbal. -
Hadeska22
aktív tag
Kis kvíz! Találjátok ki, melyik együttes melyik számából van ez a riff! Segítségnék ott van a videó címében a műfaj, bár a zeneileg művelt egyének ezt maguktól kitalálják, és nem tévesztik össze a metalcore-ral.
Megihletett egy kis ilyen zenére ez a Jackson, nagyon jól sikerült, jól áll neki a műfaj.
A riffet csak emlékezetből játszottam, valamelyik nap pont ez ment a kocsiban. Nem néztem tabot meg oktatóvideót hozzá, csak fülre vettem le. Előfordulhatnak eltérések az eredetihez képest.
a dob az az eredeti számból van?
hallásra 1994-1998 melo death, de őszintén szólva fogalmam sincs 
#adjTöbbHintet -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Már megvan a jegyem, azt hiszem írtam is korábban.
-
benedekco
addikt
Kiprobalom majd. Nekem mindig csuszik a jobb combomon a gitar segge. Meg a bal valammal nagyon ki kell fordulni, es kenyelmetlen.
Van csúszás gátló szőnyeg ilyen esetekre.
-
arnyekxxx
veterán
tudom, de nekem olyan volt mintha onnan lenne. Nem konkrét dal de simán elférne bármelyik lemezükön.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Goose-T
veterán
Nem vagyok death metalban otthon. Amon Amarth.

En ebben a pozban sosem tudtam jatszani.
Nem Amon Amarth.
Az a titka ennek a póznak, hogy a bal lábadat zsámolyra kell tenni. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nem vagyok death metalban otthon. Amon Amarth.

En ebben a pozban sosem tudtam jatszani.
-
Goose-T
veterán
-
arnyekxxx
veterán
nem valami Stormwitch?
-
Goose-T
veterán
-
dl650
tag
Nekem egyre jobban bejon, es nekem is tetszik, hogy app nelkul lehet tekergetni.
Nehogy vegyek egyet! 😁
Biztos jó lesz! Imádom a 40 - et is. Bár amióta ráéreztem a NAM is IR hangjára azóta nem is kapcsoltam be.
-
Tibizzz
tag
-
Ba cy lus
addikt
-
Tibizzz
tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Én is így vagyok ezzel kb. Nekem nagyon tetszik, hogy van végre FX Loop, meg az is, hogy vissza lehet venni a teljesítményét rendesen. Az is eléggé bejön, hogy akár app nélkül az erősítőről el lehet tekergetni mindent, ez nekem a Spark Mininél nagyon hiányzik (leginkább pont ezért csak 4 presetet használok). Meg fogom majd hallgatni valahol én is.
Azt nem tudom, hogy mondjuk egy Katana 50-hez képest hogyan viszonyul... Jó, pont fx loop nincs a Katanán.
Nekem egyre jobban bejon, es nekem is tetszik, hogy app nelkul lehet tekergetni.
Nehogy vegyek egyet! 😁
-
Tibizzz
tag
-
Ba cy lus
addikt
-
Tibizzz
tag
Fagyogatott a GP-100. Az AI segített megjavítani. Az USB beállítás volt a hibás. Pipa ki és már jó is lett.
-
Bobrooney
senior tag
-
MasterMark
titán
-
Goose-T
veterán
Megérkeztek a fekete hardverek a Jacksonhoz, és az egyik fekete pickup is, a PAF Pro. Most már vadabbul néz ki. Talán kap még néhány japán neonreklám-stílusú matricát is.
A nyaknál már véglegesnek mondható a DiMarzio PAF Pro, a hídhoz az X2N még nem érkezett meg, ezért addig beleraktam egy Duncan Solar pickupot, úgyis van belőle a polcon elég.
A fekete felsőnyerget kicsit trükkös volt feltenni, nem pont ott voltak a csavarhoz a furatok, mint az eredeti. Le kellett dugóznom az eredeti csavarlyukakat, és újakat fúrni közvetlenül mellette. Kicsit paráztam, mégis a nyakba kell belefúrnom a legérzékenyebb részén, de tök jól sikerült végül. Ha megérkezik az X2N, akkor már csak a hídi pickupot kell kicserélnem. Felhúrozni még nem volt időm.
A hátuljára is kapott egy kis tuningot, CNC-zett sárgaréz rugótartó karmot.

A kulcsok természetesen satusak, azon már nem spóroltam.
Összeállt nagyjából, felhúroztam és beállítottam. A DiMarzio PAF Pro úgy szól, ahogy elvártam, jó lesz. A Duncan Solar is szól valahogy, jellegtelen, de elmegy addig, amíg végre megérkezik az X2N. Pöpec kis gityó lett.
-
arnyekxxx
veterán
Most megint szembesülnöm kellett vele, mennyire nem értek a floyd rose-hoz, ugyanis eddig azt hittem, hogy nem lebegőre pl. a vintage tremolót lehet beállítani (pontosabban ez az alap), a floyd rose pedig mindenképp lebegő.
Az S270-emen nem is tudom elképzelni, hogy nézne ki nem lebegő beállításon. 
egy darab fémmel meg 2 csavarral bármelyik floydot egyirányúsítani lehet

-
X2N
addikt
A Cort 250FR-is ilyen, sajnos úgy tűnik hajlamos a tőkecsavarnál törni ez a széria. Találtam egy FB postot erről. Nálam az újabb változat van, ami be van marva a tőkecsavar alatt, fémmel erősített:

Persze én ezt kivettem mert nem passzolt a csavar menete és betettem a másikat és húrozáskor megdőlt az alsó tőkecsavar.
Neten azt olvastam hogy Van Halen-nek is javítva volt emiatt a gitárja, előfordul sajnos. -
X2N
addikt
Én is így vagyok ezzel kb. Nekem nagyon tetszik, hogy van végre FX Loop, meg az is, hogy vissza lehet venni a teljesítményét rendesen. Az is eléggé bejön, hogy akár app nélkül az erősítőről el lehet tekergetni mindent, ez nekem a Spark Mininél nagyon hiányzik (leginkább pont ezért csak 4 presetet használok). Meg fogom majd hallgatni valahol én is.
Azt nem tudom, hogy mondjuk egy Katana 50-hez képest hogyan viszonyul... Jó, pont fx loop nincs a Katanán.
Blackstar ID:X 50-t se hagyd ki, azt mondták gitárcentrumban többet eladnak belőle mint a Katanából. Szintén van benne loop.
Próbáltam a kis 20W-os Silver Jubilee-t, nagy csalódás volt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ettől a faszitól én még egy rendes gitárhangot se hallottam.
-
consono
nagyúr
Tegnap vegigneztem a videokat. A Spark basszusossaga hianyzik belole szwrencsere, teljesen mas a koncepcio. A “motor” is mas alatta.
Tetszik benne az 50-25-1 wattos mod, az FX Loop, van minden rajta.Az “AI” reszben a vizualis megjelenes eleg erdekes, nekem az nem tetszik benne.
A hangjat meg nehez ertekelni egy YT videon, hallani kellene valahol tenyleg.Én is így vagyok ezzel kb. Nekem nagyon tetszik, hogy van végre FX Loop, meg az is, hogy vissza lehet venni a teljesítményét rendesen. Az is eléggé bejön, hogy akár app nélkül az erősítőről el lehet tekergetni mindent, ez nekem a Spark Mininél nagyon hiányzik (leginkább pont ezért csak 4 presetet használok). Meg fogom majd hallgatni valahol én is.
-
Goose-T
veterán
Most megint szembesülnöm kellett vele, mennyire nem értek a floyd rose-hoz, ugyanis eddig azt hittem, hogy nem lebegőre pl. a vintage tremolót lehet beállítani (pontosabban ez az alap), a floyd rose pedig mindenképp lebegő.
Vannak olyan gitárok, ahol nem marnak ki fészket a floydnak, ott ugyanúgy fel szokták fektetni a testre, mint a vintage tremolót.

Nagy akarattal persze ezt is be lehet állítani lebegősre, de ahhoz valószínűleg meg kell dönteni a nyakat.
-
Ba cy lus
addikt
ma is tanultam valamit, Wolf Hoffman nem lebegőre állított floydot használ és nem downpickelős tipus.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Pedig ez amúgy akár jó is lehet. Andertons szerintem is nagyon korrekt teszteket csinál. Ebbe igazából egy másik hangszóró is mehet, már ha nem tévedek, szóval a Spark 2 "alap problémáját" ez sok tekintetben orvosolja.
Az "AI" (nem ez még mindig nem AI
...) képességeiben viszont nem vagyok biztos. Ugyanezt a Sparkkal kapcsolatban is elmondták aztán hát.. az eredmény nagyon felemás. Majd ha lesz lehetőségem akkor személyesen is megnézem, mert amúgy érdekes kis eszköznek igérkezik. Tegnap vegigneztem a videokat. A Spark basszusossaga hianyzik belole szwrencsere, teljesen mas a koncepcio. A “motor” is mas alatta.
Tetszik benne az 50-25-1 wattos mod, az FX Loop, van minden rajta.Az “AI” reszben a vizualis megjelenes eleg erdekes, nekem az nem tetszik benne.
A hangjat meg nehez ertekelni egy YT videon, hallani kellene valahol tenyleg. -
arnyekxxx
veterán
ma is tanultam valamit, Wolf Hoffman nem lebegőre állított floydot használ és nem downpickelős tipus.
-
Hadeska22
aktív tag
Én még nem tudom mit gondoljak róla. [link]
Még emésztgetem. 350 eur, nem tudom kaphato e mar itthon amugy, gondolom 120 korul lesz.
Pedig ez amúgy akár jó is lehet. Andertons szerintem is nagyon korrekt teszteket csinál. Ebbe igazából egy másik hangszóró is mehet, már ha nem tévedek, szóval a Spark 2 "alap problémáját" ez sok tekintetben orvosolja.
Az "AI" (nem ez még mindig nem AI
...) képességeiben viszont nem vagyok biztos. Ugyanezt a Sparkkal kapcsolatban is elmondták aztán hát.. az eredmény nagyon felemás. Majd ha lesz lehetőségem akkor személyesen is megnézem, mert amúgy érdekes kis eszköznek igérkezik. -
Goose-T
veterán
Félig-meddig összeállt a Jackson. A húrkészlet még az a 9-42-es, amivel Olaszországból érkezett, azt csak akkor cserélem majd le, amikor megérkeznek a fekete hangolókulcsok. Úgyhogy most ezzel lőttem be a tremolót, aztán majd átállítom. Amikor a nyakát beállítottam, akkor bukkantam rá a japánság újabb bizonyítékára: imbusz helyett ilyen hosszúkás hatlapfejű csavarral kell állítani a pálcát, mint a japán Ibanezekben is. Még jó, hogy van itthon ehhez való csőkulcsom.
A Donlis pickupok tűrhetően szólnak, de azért közel sem olyan jók, mint az igazi Invader. A márkás pickupokkal valahogy kiugranak a hangok a ládából, sokkal határozottabban szólnak. Talán amiatt lehet, hogy több felharmonikust vesznek fel a jó minőségű pickupok, a felharmonikusok meg ugye az alaphang érzetét erősítik. Torzításnál a felharmonikusok is felerősödnek, talán amiatt is van fontos szerepük. Vagy valami ilyesmi, próbálok tudományos magyarázatot adni rá.

A gitár maga zseniális, a nyaka elképesztően pontos, már ezt megfogva lehet érezni a japánságot. Pedig ez egy alsó kategóriás Jackson volt a maga idejében, mégis rohadtul odatették. Az egész gitár marha jól rezonál, tök jó a sustainje. A gyári potmétergomjaiban is annyi anyag van, fél kiló darabja.
A hangolókulcsai is nagyon finoman járnak. Lehet meg fogom bánni, hogy lecserélem kínaira őket. Mindegy, legfeljebb visszaalakítom. A lényeg az, hogy annyira jó gitár, megérdemel egy márkás pickupszettet. Majd nézek valamit hozzá. DiMarzio X2N-en gondolkozom, olyanom még nem volt. Nyakhoz is kéne valami fasza.
Megérkeztek a fekete hardverek a Jacksonhoz, és az egyik fekete pickup is, a PAF Pro. Most már vadabbul néz ki. Talán kap még néhány japán neonreklám-stílusú matricát is.
A nyaknál már véglegesnek mondható a DiMarzio PAF Pro, a hídhoz az X2N még nem érkezett meg, ezért addig beleraktam egy Duncan Solar pickupot, úgyis van belőle a polcon elég.
A fekete felsőnyerget kicsit trükkös volt feltenni, nem pont ott voltak a csavarhoz a furatok, mint az eredeti. Le kellett dugóznom az eredeti csavarlyukakat, és újakat fúrni közvetlenül mellette. Kicsit paráztam, mégis a nyakba kell belefúrnom a legérzékenyebb részén, de tök jól sikerült végül. Ha megérkezik az X2N, akkor már csak a hídi pickupot kell kicserélnem. Felhúrozni még nem volt időm.
A hátuljára is kapott egy kis tuningot, CNC-zett sárgaréz rugótartó karmot.

A kulcsok természetesen satusak, azon már nem spóroltam.
-
consono
nagyúr
Igen, ezek meg a review copyk. Bar nem tudom az Anderton pl mennyire kamuzik, nekem az a benyomasom, hogy korrekt teszteket csinalnak.
Nem tudom mennyire kamu, de én is szeretem nézni a videóikat
Engem igazán az érdekelne, hogy mennyire zajos a Sparkokhoz képest. Én nagyon nem szeretem a zajzárat használni benne, de anélkül meg elég zajos a Mini, pedig nem tápról, hanem akksiról használom... -
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Dr. Venkman
tag
Aha így már sokkal jobban hallatszik.
Bármi mással össze van még kötve a macbook vagy a gitár?
Nem, nincs. Gitár Voltba, Volt usb c-vel laptopba.
-
MasterMark
titán
Akkor amit ígértem, zenével. Itt is az első teljes akkordig akkuról, utánna tápról. (A gitározást persze elcsesztem sokszor, nem az a lényeg). Ígérem ez az utolsó, nem akarom telefloodolni a gondommal a topikot.
Aha így már sokkal jobban hallatszik.
Bármi mással össze van még kötve a macbook vagy a gitár?
-
Dr. Venkman
tag
Azt jelenti nincs köze a konnektorok védőföldjéhez. Ettől még lehet földhurok, az nem feltétlen a védőföldön van.
Inkább valami zavarás van azon a körön ahova bedugod. Pl. valami nagyfogyasztó, hűtőgép, klíma, bármi nagy villanymotoros dolog, vagy kár rosszabb kapcsolóüzemű táp.
Akkor amit ígértem, zenével. Itt is az első teljes akkordig akkuról, utánna tápról. (A gitározást persze elcsesztem sokszor, nem az a lényeg). Ígérem ez az utolsó, nem akarom telefloodolni a gondommal a topikot.
-
consono
nagyúr
Úgy tűnik, jön a legutóbbi generációs Headrush effektekre is a natív NAM A2 támogatás.
Valamint közvetlen Tone3000 cloud integráció, azaz a Headrush effekt képernyőjén tapicskolva lehet majd letölteni a Tone3000-es cuccokat ugyanúgy, ahogy eddig a Headrush Cloudból lehetett.Az azért elég jó!
-
Goose-T
veterán
Úgy tűnik, jön a legutóbbi generációs Headrush effektekre is a natív NAM A2 támogatás.
Valamint közvetlen Tone3000 cloud integráció, azaz a Headrush effekt képernyőjén tapicskolva lehet majd letölteni a Tone3000-es cuccokat ugyanúgy, ahogy eddig a Headrush Cloudból lehetett. -
MasterMark
titán
Az mit jelent ebből a szempontból?
UAD Volt 1-em van. De próbáltam Valeton Gp5-el (powerbankkal ahol nincs gond, és tápba dugva ahol van), valamint a csöves erősítőmmel is (ez csak hálózatról megy értelemszerűen). Ugyanaz a probléma.Azt jelenti nincs köze a konnektorok védőföldjéhez. Ettől még lehet földhurok, az nem feltétlen a védőföldön van.
Inkább valami zavarás van azon a körön ahova bedugod. Pl. valami nagyfogyasztó, hűtőgép, klíma, bármi nagy villanymotoros dolog, vagy kár rosszabb kapcsolóüzemű táp.
-
Dr. Venkman
tag
A macbook tápja alapból nem is földelt, mivel duplán szigetelt kapcsolóüzemű.
Milyen interfészt használsz amúgy? Mással próbáltad, vagy csak ezzel a felállással?
Az mit jelent ebből a szempontból?
UAD Volt 1-em van. De próbáltam Valeton Gp5-el (powerbankkal ahol nincs gond, és tápba dugva ahol van), valamint a csöves erősítőmmel is (ez csak hálózatról megy értelemszerűen). Ugyanaz a probléma. -
MasterMark
titán
Igen, tudom, hogy van hangja. De ezek szerint te is hallod a különbséget. Igen, csak annyi a különbség, hogy ki van húzva a tápból a macbook, vagy be van dugva. Már attól nagyobb az alapzaj is, ha bedugom. Valamilyen Tonex presetet használtam, de a kettő között nem állítottam semmit rajta.
A macbook tápja alapból nem is földelt, mivel duplán szigetelt kapcsolóüzemű.
Milyen interfészt használsz amúgy? Mással próbáltad, vagy csak ezzel a felállással?
-
Dr. Venkman
tag
Annak alapból van hangja ha ráütsz a húrra. Ezért mondják, hogy lassan érj hozzá, akkor csak a pukkanást lehetne hallani.
Egyébként a laptopos felvételen biztos, hogy csak annyi a különbség, hogy be van-e dugva?
Több zaj van rajta alapból, meg mintha plusz reverb is lenne rajta.Igen, tudom, hogy van hangja. De ezek szerint te is hallod a különbséget. Igen, csak annyi a különbség, hogy ki van húzva a tápból a macbook, vagy be van dugva. Már attól nagyobb az alapzaj is, ha bedugom. Valamilyen Tonex presetet használtam, de a kettő között nem állítottam semmit rajta.
-
MasterMark
titán
Azért ütök rá, mert így hallatszik legjobban a gondom. Ha lassan hozzáérek akkor szerintem nem hallatszik úgy, meg nem is életszerű, mert nem lassan érintgetjük a kezünket a húrhoz. Elhiszem, hogy így is kevésbé hallható felvételről (bár szerintem a második linkelt wavban azért ég és föld a két rész) de írtó zavaró. Játék közben minden egyes fekvésváltáskor amikor mindkét kezem elemelem a gitártól és utána a balt ráhelyezem a fretboard egy másik pontján pukkan (pittyen, kisül etc.) egyet. Délután megpróbálhatok felvenni egy dalrészletet, ahol kijön, hogy ez hogy hangzik zenében, felvételkor, de szerintem az is kevésbé lesz hallható mint itt.
Annak alapból van hangja ha ráütsz a húrra. Ezért mondják, hogy lassan érj hozzá, akkor csak a pukkanást lehetne hallani.
Egyébként a laptopos felvételen biztos, hogy csak annyi a különbség, hogy be van-e dugva?
Több zaj van rajta alapból, meg mintha plusz reverb is lenne rajta. -
Dr. Venkman
tag
Azért ütök rá, mert így hallatszik legjobban a gondom. Ha lassan hozzáérek akkor szerintem nem hallatszik úgy, meg nem is életszerű, mert nem lassan érintgetjük a kezünket a húrhoz. Elhiszem, hogy így is kevésbé hallható felvételről (bár szerintem a második linkelt wavban azért ég és föld a két rész) de írtó zavaró. Játék közben minden egyes fekvésváltáskor amikor mindkét kezem elemelem a gitártól és utána a balt ráhelyezem a fretboard egy másik pontján pukkan (pittyen, kisül etc.) egyet. Délután megpróbálhatok felvenni egy dalrészletet, ahol kijön, hogy ez hogy hangzik zenében, felvételkor, de szerintem az is kevésbé lesz hallható mint itt.
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
Na, akkor újra. Itt először az hallatszik párszor ha úgy ütök rá húrra és veszem fel, hogy nincs hálózatra kötve a laptopom, aztán az, ha úgy, hogy áramba van dugva.
De miért ütsz rá???? Csak érj hozzá, az is elég lenne, én is csak a "tapping"-et hallom így...
-
Dr. Venkman
tag
Na, akkor újra. Itt először az hallatszik párszor ha úgy ütök rá húrra és veszem fel, hogy nincs hálózatra kötve a laptopom, aztán az, ha úgy, hogy áramba van dugva.
-
Ba cy lus
addikt
Pukkan az!
Nekem nem egyértelmű erről a felvételről, mi ez, mert úgy tűnik, mintha szimplán az ujj odaverődését lehetne hallani. Ha nagyon finoman hozzáérne a húrhoz, abból egyértelműbb lehetne.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
https://drive.google.com/file/d/1E82xxT6r2pDFwkSVeI_Pi98_SYmaG_bG/view?usp=sharing
Remélem hallatszik. Mondom, nem a pukkanás a legjobb kifejezés
Pukkan az!
-
Dr. Venkman
tag
Vedd fel hogy pukkan.
Amúgy zavarhatja is valami, akár ugyanarra a körre dugva van azért, vagy csak bármi aminek elég nagy elektromágneses zaja van, a hosszabbító kábele is fel tudja venni, stb.
https://drive.google.com/file/d/1E82xxT6r2pDFwkSVeI_Pi98_SYmaG_bG/view?usp=sharing
Remélem hallatszik. Mondom, nem a pukkanás a legjobb kifejezés
-
MasterMark
titán
Próbáltam az egyik konnektorba közvetlenül bedugni, abban nem pukkan. Egy másik konnektorban pukkan közvetlenül is. Látszólag ugyanolyan földelt konnektorok. Ami a vicces, hogyha a "nem pukkanó" konnektorba hosszabbítón keresztül kötöm be, akkor úgy is pukkan. Ezt fejtse meg valaki. A hosszabító szabványos földeltnek tűnik. Egyébként 12 éve lakunk itt, eddig semmi gond nem volt, az eszközök probléma nélkül üzemelnek ezen a hálózaton. Van modern firelénk is, életveszély reményeim szerint nincs a lakásban. A gitározásnál jött ki a probléma.
Még annyi, hogy a "pukkanásnál" nem érzek semmiféle elektromos kisülést (ha az is), egyszerűen csak egy apró nemkívánatos zajt.Vedd fel hogy pukkan.
Amúgy zavarhatja is valami, akár ugyanarra a körre dugva van azért, vagy csak bármi aminek elég nagy elektromágneses zaja van, a hosszabbító kábele is fel tudja venni, stb.
-
Dr. Venkman
tag
Próbáltam az egyik konnektorba közvetlenül bedugni, abban nem pukkan. Egy másik konnektorban pukkan közvetlenül is. Látszólag ugyanolyan földelt konnektorok. Ami a vicces, hogyha a "nem pukkanó" konnektorba hosszabbítón keresztül kötöm be, akkor úgy is pukkan. Ezt fejtse meg valaki. A hosszabító szabványos földeltnek tűnik. Egyébként 12 éve lakunk itt, eddig semmi gond nem volt, az eszközök probléma nélkül üzemelnek ezen a hálózaton. Van modern firelénk is, életveszély reményeim szerint nincs a lakásban. A gitározásnál jött ki a probléma.
Még annyi, hogy a "pukkanásnál" nem érzek semmiféle elektromos kisülést (ha az is), egyszerűen csak egy apró nemkívánatos zajt. -
arnyekxxx
veterán
Az a baj, hogy nem értek hozzá, de valami olyasmit olvastam a neten kutakodva, hogy a régebbi lakásokban szokás volt, hogy csak a konyhában és a fürdőben építenek ki biztonságosabb, modernebb hálózatot, a szobákban nem. A műanyag konnektorok, maguk amikbe bedugom a vezetéket földeltek, de az aljzatuk meg a régi földelésmentes talán. Tényleg nem tudom. Van értelme annak amit írok? Ami biztos: szobában produkálja ezt a jelenséget az erősítő (meg nemcsak az, ha valeton gp5-t táplálok hálózatról az is, csak az erőstőért jobban aggódom, meg a saját épségemért is persze), a konyhában meg nem.
Tilos földelt konnektort felszerelni földelés nélküli hálózatra szóval ha tényleg nincs földelés mögötte akkor a villanyszerelőt aki felrakta meg lehet análisan koitálni érte
Egyébként vicces dolgok ezek, anno ezer éve (90-es évek eleje) Kecseméten az origo studioban volt olyan a hálózat, hogyha nekidőltem a falnak akkor bizsergette az ujjaimat a húr.
-
consono
nagyúr
Hát igazoltátok a félelmemet... De köszönöm a válaszokat!
Várj! Azt írod, ha hosszabbítót használsz a szobádban, akkor pukkan az erősítő. Hosszabbító nélkül nem? Rendes földelt hosszabbítóval is próbáltad?
-
Dr. Venkman
tag
A hálózatot is le kellett volna cserélni btw, nem csak az aljzatot. A szobai aljzat földelése vagy hiányzik, vagy nem megfelelő minőségű, esetleg a védőföld és a nulla valahol hibásan van összekötve.
A gitár húrláb normál esetben össze van kötve a gitár elektronika földjével. Amikor megérinted a húrokat, a tested is bekerül a rendszerbe. Ha a földelés nem stabil, akkor a testeden keresztül kis töltéskiegyenlítődések történhetnek amikor hozzáérsz a húrokhoz, amit az erősítő pukkanásként felerősít.
A védőföld hiánya azért veszélyes, mert egy meghibásodás esetén a készülék fémrészei veszélyes feszültség alá kerülhetnek anélkül, hogy bármi lekapcsolná az áramot.
Egy csöves erősítő különösen érzékeny ebből a szempontból, mert belül több száz voltos feszültségek vannak jelen (300–500 V vagy akár több). Ezért van ráírva az erősítőre, hogy csak földelt hálózatban használd...A gitár húrjai össze vannak kötve az elektronika földjével. Ha az erősítőben hiba lép fel, a húrok is veszélyes potenciálra kerülhetnek. Ha ezt el akarod kerülni akkor érdemes aktív hangszedőket használni(EMG). De ettől függetlenül is teljes hálózat csere. Ki tudja mikori a hálózat, és mikor okozhat akár lakástüzet egy öreg, elhasználódott szigetelés.
Hát igazoltátok a félelmemet... De köszönöm a válaszokat!
-
GalaHU
addikt
Nem konkrétan gitározással kapcsolatos a kérdésem, de azt érinti és hátha van valakinek megoldási javaslata. Nemrég vettem meg az első, kicsi, csöves erősítőm, szobában használom. A szobámban a konnektorok ki vannak cserélve földeltre, de a hálózat régi. Ha hosszabítót használok (szintén földelt) amikor hozzáérek a bal kezemmel a húrokhoz mindig apró pukkanó (nem ez a legjobb szó, de nem tudok jobbat) ad ki a gitár. A net szerint ez valami földelési probléma. A konyhában modern konnektor van, oda bedugva nem produkál ilyen hangot. A szobában a konnektorba közvetlenül bedugva is. Ezt ki lehet valahogy küszöbölni az egész hálózat cseréje nélkül? Veszélyes ez? Az erősítő kábelére rá van írva, hogy csak földelt hálózatban használjam...
Ez nagyon súlyos probléma a ház elektromos hálózatában, messze túlmutat a gitározáson. Nagyon sürgősen forduj egy normális villanyaszerelőhöz és csináltasd meg rendesen. Valószínűleg teljes átkábelezés lesz, de különben nagyon nagy baj is történhet.
-
X2N
addikt
Nem konkrétan gitározással kapcsolatos a kérdésem, de azt érinti és hátha van valakinek megoldási javaslata. Nemrég vettem meg az első, kicsi, csöves erősítőm, szobában használom. A szobámban a konnektorok ki vannak cserélve földeltre, de a hálózat régi. Ha hosszabítót használok (szintén földelt) amikor hozzáérek a bal kezemmel a húrokhoz mindig apró pukkanó (nem ez a legjobb szó, de nem tudok jobbat) ad ki a gitár. A net szerint ez valami földelési probléma. A konyhában modern konnektor van, oda bedugva nem produkál ilyen hangot. A szobában a konnektorba közvetlenül bedugva is. Ezt ki lehet valahogy küszöbölni az egész hálózat cseréje nélkül? Veszélyes ez? Az erősítő kábelére rá van írva, hogy csak földelt hálózatban használjam...
A hálózatot is le kellett volna cserélni btw, nem csak az aljzatot. A szobai aljzat földelése vagy hiányzik, vagy nem megfelelő minőségű, esetleg a védőföld és a nulla valahol hibásan van összekötve.
A gitár húrláb normál esetben össze van kötve a gitár elektronika földjével. Amikor megérinted a húrokat, a tested is bekerül a rendszerbe. Ha a földelés nem stabil, akkor a testeden keresztül kis töltéskiegyenlítődések történhetnek amikor hozzáérsz a húrokhoz, amit az erősítő pukkanásként felerősít.
A védőföld hiánya azért veszélyes, mert egy meghibásodás esetén a készülék fémrészei veszélyes feszültség alá kerülhetnek anélkül, hogy bármi lekapcsolná az áramot.
Egy csöves erősítő különösen érzékeny ebből a szempontból, mert belül több száz voltos feszültségek vannak jelen (300–500 V vagy akár több). Ezért van ráírva az erősítőre, hogy csak földelt hálózatban használd...A gitár húrjai össze vannak kötve az elektronika földjével. Ha az erősítőben hiba lép fel, a húrok is veszélyes potenciálra kerülhetnek. Ha ezt el akarod kerülni akkor érdemes aktív hangszedőket használni(EMG). De ettől függetlenül is teljes hálózat csere. Ki tudja mikori a hálózat, és mikor okozhat akár lakástüzet egy öreg, elhasználódott szigetelés.
Új hozzászólás Aktív témák
-
71900 - 71801
72753 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- pechman8: A Hangfal, ahogy én tapasztalom
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mikrotik routerek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- SzinteÚj! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 i7-1265U 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia +Prem Supp!
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD Black HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Gamer/streamer mikrofon, állvány, deck és USB HUB kitűnő árakon!
- HP Omen i5-11400H Rtx 3050 Ti 16GB 1TB SSD 144Hz

.

Az a titka ennek a póznak, hogy a bal lábadat zsámolyra kell tenni.