Hirdetés
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Megjött a Sharkoon "lázadó" tápjainak legújabb generációja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A cégek helyett egy felhasználó oldotta meg a leégő GeForce-ok problémáját
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
71500 - 71401
72753 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:43 Téma összefoglaló
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
-
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
Melyiket érdemes megvenni ? A Hotone Ampero-t, vagy a Boss GX-1-et ?
-
Tibizzz
tag
-
Ba cy lus
addikt
-
Tibizzz
tag
-
X2N
addikt
Most találtam Redditen: all-in-one DI bass plugin. Nyers, direktben felvett basszusgitársávra rá kell rakni, a mélyet kompresszálja, az afölötti részt pedig tetszőleges NAM capture-rel megdolgozza. Mellette még van egy dual IR loader plugin is. Innen tölthető le egyébként, aki nem lenne otthon a Github struktúrájában.
Köszi! Pont jó lesz, sajna nincs Tech 21 SansAmp a Fractal-ba csak Darkglass, majd összehasonlítom az S-Drive pluginnal.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Most találtam Redditen: all-in-one DI bass plugin. Nyers, direktben felvett basszusgitársávra rá kell rakni, a mélyet kompresszálja, az afölötti részt pedig tetszőleges NAM capture-rel megdolgozza. Mellette még van egy dual IR loader plugin is. Innen tölthető le egyébként, aki nem lenne otthon a Github struktúrájában.
Mit mondana erre Lemmy, ha még élne?
-
Goose-T
veterán
-
Ba cy lus
addikt
Tök egyszerű ezt eldönteni, ha az auxon ráküldöt zene "hifisen" szól akkor a hangszóró nem vesz részt a gitárhang kialakításában, ha szarul szól a zene auxon akkor meg a hangszóró része a gitárhangnak.
Egy analóg erősítő+cab szimuláció nem nagy vaszisztdasz, egy behringer gdi21 is elég jól megcsinálja 3 erősitő +3 cab szimulációjával, előállítási áron kb egy marék rizsért úgy, hogy elfér mellette egy di-box funkció is.
Tök egyszerű ezt eldönteni, ha az auxon ráküldöt zene "hifisen" szól akkor a hangszóró nem vesz részt a gitárhang kialakításában, ha szarul szól a zene auxon akkor meg a hangszóró része a gitárhangnak.
Nekem ez sosem volt kérdés.
Itt az a lényeg, hogy ha auxon megy be a hang, akkor a végfokba megy a hang közvetlenül, egy modellezőből - ahol egy preamp már ki van választva -pedig az az ideális eset. -
Ba cy lus
addikt
Nem lesz frfr, de úgy érdemes kezelni (aux bemeneten), mintha az lenne, ez a lényeg.
de az nem "cabsim', hanem az előfok természetes viselkedése
Nevezheted így is, a lényegen nem változtat, hogy a kisméretű hangszóróhoz az előfoknak kell előkészíteni a hangot. -
arnyekxxx
veterán
Egy analóg erősítő+cab szimuláció nem nagy vaszisztdasz, egy behringer gdi21 is elég jól megcsinálja 3 erősitő +3 cab szimulációjával, előállítási áron kb egy marék rizsért úgy, hogy elfér mellette egy di-box funkció is.
-
FockeWulf
tag
Abban igazad van, hogy a gitárbemenet vágja a magasat, de az nem "cabsim', hanem az előfok természetes viselkedése. A lényeg ugyanaz marad: a katana mini egyik úton sem lesz FRFR, mert vagy a bemeneti áramköre, vagy a fizikai hangszórója mindenképpen bele fog nyúlni a hangképbe.
-
Ba cy lus
addikt
Egyébként a gyakorlatban is beigazolódott, nem csak elméleti feltevés, hogy az aux-on beküldeni (ez esetben a gp200 fejhallgató kimenetéről) hifi szempontból tisztább megoldás. Ha a Katana Mini gitárbemenetébe a clean csatornát használva küldöm (cabsim nélkül, az unbalanced kimenetről Roland hangszerkábellel), akkor nem igazán a GP200-ban kiválasztott Fender SilverTwin modell hangzását hallom vissza, sokkal inkább a Katana Mini tiszta csatornáját (nyilván a valóságban a kettőt együtt). Jóval dinamikusabb az aux-on.
-
Ba cy lus
addikt
Nem nagyon tudom értelmezni, mert, már bocs, de összevissza beszélsz. A multit ne az AUX-ba kösd FRFR élményhez, ezt írtam lentebb is h nem lesz a katana miniből sosem FRFR, innen indultunk. Nem azt állítom h gyakorolni haljan így nem jó, csak nem lesz FRFR így. Az AUX bemenetet zenehallgatásra tervezték. Ezért van az, hogy a Katana Mini hangszórója szélesebb sávban sugároz, mint egy dedikált gitárhangszóró. De ez nem jelenti azt, hogy FRFR. Csak azt jelenti, hogy kevésbé vágja a magasat, mint egy nagy láda.
Persze kötheted a gitárbemenetre is a multit, ebben az esetben a mini amp végez cabsimet/vágást, csak nem vágom, ez mitől lenne minőségibb megoldás. Szerintem pont nem.
-
FockeWulf
tag
Nem meghallgatásról volt szó, hanem használatról.
Te nem tudod értelmezni, mit írok? Próbáról volt szó, frfr láda nem szól jól cabsim nélkül, minek használnám úgy?
Azt még mindig nem értem, hogy egy Katana Mini auxba cabsim/magasvágás nélkül ráküldve a multit ugyan mitől lenne természetes a kapott hang.Mégegyszer elmondom, ezeknél a mini ampoknál a hangszóró nem igazán vesz részt a gitáros hangzás létrejöttében (hagyományos ládáknál ez nincs így), azt előtte formálják ki. Hogy most ezt cabsimnek hívjuk vagy szűrőnek, az töknyolc. A hangszóró maga szerintem kb. annyira speciális, mint amennyire egy 3-4 inches hangszóró általában lehet ebben a kategóriában.
Nem nagyon tudom értelmezni, mert, már bocs, de összevissza beszélsz. A multit ne az AUX-ba kösd FRFR élményhez, ezt írtam lentebb is h nem lesz a katana miniből sosem FRFR, innen indultunk. Nem azt állítom h gyakorolni haljan így nem jó, csak nem lesz FRFR így. Az AUX bemenetet zenehallgatásra tervezték. Ezért van az, hogy a Katana Mini hangszórója szélesebb sávban sugároz, mint egy dedikált gitárhangszóró. De ez nem jelenti azt, hogy FRFR. Csak azt jelenti, hogy kevésbé vágja a magasat, mint egy nagy láda.
-
Ba cy lus
addikt
Egyáltalán nem azt mondtam h hogy úgy szól mint egy 12 incses láda, hanem hogy egy katana mini egy multival a méreteihez képest teljesen elfogadhatóan szól...a saját kategóriájában.
"Nem használom úgy kifejezetten, de meghallgatni nem bűn" Nem meghallgatásról volt szó, hanem használatról. Kíváncsiságból kipróbálgatni ilyen-olyan beállításokat, párosításokat megint egy egészen más dolog.
Nem meghallgatásról volt szó, hanem használatról.
Te nem tudod értelmezni, mit írok? Próbáról volt szó, frfr láda nem szól jól cabsim nélkül, minek használnám úgy?
Azt még mindig nem értem, hogy egy Katana Mini auxba cabsim/magasvágás nélkül ráküldve a multit ugyan mitől lenne természetes a kapott hang.Mégegyszer elmondom, ezeknél a mini ampoknál a hangszóró nem igazán vesz részt a gitáros hangzás létrejöttében (hagyományos ládáknál ez nincs így), azt előtte formálják ki. Hogy most ezt cabsimnek hívjuk vagy szűrőnek, az töknyolc. A hangszóró maga szerintem kb. annyira speciális, mint amennyire egy 3-4 inches hangszóró általában lehet ebben a kategóriában.
-
FockeWulf
tag
Frfr ládát meg ne cab sim off-al használd
Nem használom úgy kifejezetten, de meghallgatni nem bűn.
Pont ez az h teljesen elfogadhatóan szólnak multival, ha ki van kapcsolva a cab sim.
Mármint a 3-4 inches hangszórók, amiknek fizikai méretükből kifolyólag sosem lehet olyan természetes esése ott, ahol a valódi, 12 inches gitárhangszóróknak van? Jóval magasabb frekvenciánál kezd esni a frekimenetük, ezt kb. lehetetlen nem hallani. Ergo nem tudnak úgy funkcionálni, mint egy hagyományos láda, kell legalább egy magasvágást beállítani a megfelelő helyen, jóval mélyebben, mint amit a 2x12-es ládámhoz használok (merthogy finoman még ahhoz is kell, természetesebb eredményt ad).
Egyáltalán nem azt mondtam h hogy úgy szól mint egy 12 incses láda, hanem hogy egy katana mini egy multival a méreteihez képest teljesen elfogadhatóan szól...a saját kategóriájában.
"Nem használom úgy kifejezetten, de meghallgatni nem bűn" Nem meghallgatásról volt szó, hanem használatról. Kíváncsiságból kipróbálgatni ilyen-olyan beállításokat, párosításokat megint egy egészen más dolog.
-
Ba cy lus
addikt
Nem igazán értelek már. Pont ez az h teljesen elfogadhatóan szólnak multival, ha ki van kapcsolva a cab sim. Frfr ládát meg ne cab sim off-al használd, hanem cab sim-el. Pont ott a tévedés, hogy az FRFR lényege nem az, hogy 'furán szól cab sim nélkül', hanem az, hogy lineáris. A Katana Mini és a blekkstar fly hangszórója nem azért 'hasonlít' az FRFR-re, mert arra tervezték, hanem mert a kis mérete miatt nem tud úgy viselkedni, mint egy nagy gitárhangszóró. Nincs bennük titkos analóg szűrő: ha szétszeded őket, egy mezei kisméretű papírmembrános hangszórót találsz, ami messze van a stúdióminőségtől. Az, hogy neked a vékony és sok magas hangzás az FRFR-t idézi, egyéni ízlés, de technikailag ezek továbbra sem sík átvitelű eszközök.
Frfr ládát meg ne cab sim off-al használd
Nem használom úgy kifejezetten, de meghallgatni nem bűn.
Pont ez az h teljesen elfogadhatóan szólnak multival, ha ki van kapcsolva a cab sim.
Mármint a 3-4 inches hangszórók, amiknek fizikai méretükből kifolyólag sosem lehet olyan természetes esése ott, ahol a valódi, 12 inches gitárhangszóróknak van? Jóval magasabb frekvenciánál kezd esni a frekimenetük, ezt kb. lehetetlen nem hallani. Ergo nem tudnak úgy funkcionálni, mint egy hagyományos láda, kell legalább egy magasvágást beállítani a megfelelő helyen, jóval mélyebben, mint amit a 2x12-es ládámhoz használok (merthogy finoman még ahhoz is kell, természetesebb eredményt ad).
-
FockeWulf
tag
Nem csak szoftveres megoldás létezik, hogy a hangot alakítsák. Egyébként igaz, mert ha nem így lenne, cabsim nélkül is teljesen elfogadhatóan szólnának multival, ahogy azt tudja a hagyományos ládával. Az élmény sokkal közelebb áll az frfr láda + cabsim offhoz a cabsim off-fal rájuk küldött hang esetén, mint mikor normál gitárládára megy cabsim nélkül, én ennyit tudok biztosan.

Nem igazán értelek már. Pont ez az h teljesen elfogadhatóan szólnak multival, ha ki van kapcsolva a cab sim. Frfr ládát meg ne cab sim off-al használd, hanem cab sim-el. Pont ott a tévedés, hogy az FRFR lényege nem az, hogy 'furán szól cab sim nélkül', hanem az, hogy lineáris. A Katana Mini és a blekkstar fly hangszórója nem azért 'hasonlít' az FRFR-re, mert arra tervezték, hanem mert a kis mérete miatt nem tud úgy viselkedni, mint egy nagy gitárhangszóró. Nincs bennük titkos analóg szűrő: ha szétszeded őket, egy mezei kisméretű papírmembrános hangszórót találsz, ami messze van a stúdióminőségtől. Az, hogy neked a vékony és sok magas hangzás az FRFR-t idézi, egyéni ízlés, de technikailag ezek továbbra sem sík átvitelű eszközök.
-
Ba cy lus
addikt
Nem csak szoftveres megoldás létezik, hogy a hangot alakítsák. Egyébként igaz, mert ha nem így lenne, cabsim nélkül is teljesen elfogadhatóan szólnának multival, ahogy azt tudja a hagyományos ládával. Az élmény sokkal közelebb áll az frfr láda + cabsim offhoz a cabsim off-fal rájuk küldött hang esetén, mint mikor normál gitárládára megy cabsim nélkül, én ennyit tudok biztosan.

-
FockeWulf
tag
Hát annyi fix, hogy cabsim off-fal épp úgy furán szól a Katana Mini, mint a Celestion F12M-150 frfr hangszóróval töltött ládám, szóval közelebb állhat a semlegeshez, mint a hagyományos gitárhangszóró hangoláshoz. Eleve ezek úgy vannak megcsinálva (még a Blackstar fly3 is), hogy cabsimet használnak, így megy ki a hang a saját hangszórójukra. Ugyanezt kiküldik fejhallgató/rec kimeneten, az aux-ot meg nem torzítja el annyira, mint egy normál gitárhangszóró.
"Eleve ezek úgy vannak megcsinálva (még a Blackstar fly3 is), hogy cabsimet használnak, így megy ki a hang a saját hangszórójukra."
Ez konkrétan technikailag nem igaz. Sem a katana mini sem a blackstar fly nem futtat szoftveres ládaszimulációt a saját hangszórójára. -
Ba cy lus
addikt
Hát annyi fix, hogy cabsim off-fal épp úgy furán szól a Katana Mini, mint a Celestion F12M-150 frfr hangszóróval töltött ládám, szóval közelebb állhat a semlegeshez, mint a hagyományos gitárhangszóró hangoláshoz. Eleve ezek úgy vannak megcsinálva (még a Blackstar fly3 is), hogy cabsimet használnak, így megy ki a hang a saját hangszórójukra. Ugyanezt kiküldik fejhallgató/rec kimeneten, az aux-ot meg nem torzítja el annyira, mint egy normál gitárhangszóró.
-
FockeWulf
tag
De messze nem színezi annyira, mint pl. a Blackstar Fly 3, szóval ha épp van otthon egy Katana Mini, nem főbenjáró bűn rákötni a multit. Esti csendes gyakorláshoz én nem várok világmegváltást.
A színezetlen hang egyébként sem a megfizethető kategóriában kezdődik. Persze sokkal jobban szólhat egy 40k huf-ba kerülő aktív hangfal, mint egy Katana Mini ládaként, de hogy okvetlenül semlegesebb, az már nem feltétlenül áll. A fejhallgatók sem igazán szeretnek semlegesek lenni általánosságban, igazából nagyítóval kell keresni az ilyet, még a többszázezres kategóriás fejes is imádja színezni a hangot.Nem bűn egyáltalán, csak nem frfr-láda használatra van kitalálva.
-
Ba cy lus
addikt
De messze nem színezi annyira, mint pl. a Blackstar Fly 3, szóval ha épp van otthon egy Katana Mini, nem főbenjáró bűn rákötni a multit. Esti csendes gyakorláshoz én nem várok világmegváltást.
A színezetlen hang egyébként sem a megfizethető kategóriában kezdődik. Persze sokkal jobban szólhat egy 40k huf-ba kerülő aktív hangfal, mint egy Katana Mini ládaként, de hogy okvetlenül semlegesebb, az már nem feltétlenül áll. A fejhallgatók sem igazán szeretnek semlegesek lenni általánosságban, igazából nagyítóval kell keresni az ilyet, még a többszázezres kategóriás fejes is imádja színezni a hangot. -
FockeWulf
tag
GP5-höz jó a Boss Katana Mini az aux bemenetén aktív frfr ládaként (tehát cabsim kell hozzá). Időnként esti csendesebb gyakorláshoz én is használom a GP200-at a Katana Minivel, ha épp olyanom van, hogy jobb tisztát szeretnék, vagy valami más torzítást a Katana Miniben lévőhöz képest. Na persze ez csak akkor éri meg, ha az ember alapból, önmagában is használja a Katana Minit, csak ládának multieffekthez biztosan van jobb opció még a kisebb aktív hangfalok között is, 40 ezerért nagyon nem éri meg egy Katana Mini mint mini frfr láda.
A katana mini nemigazán fog frfr-ként működni sem aux sem clean-be kötve a valetont. A hangszóróját (még ha olyan kicsi is) nem erre tervezték, színezni fogja a hangot. (Cab sim off)
-
Ba cy lus
addikt
GP5-höz jó a Boss Katana Mini az aux bemenetén aktív frfr ládaként (tehát cabsim kell hozzá). Időnként esti csendesebb gyakorláshoz én is használom a GP200-at a Katana Minivel, ha épp olyanom van, hogy jobb tisztát szeretnék, vagy valami más torzítást a Katana Miniben lévőhöz képest. Na persze ez csak akkor éri meg, ha az ember alapból, önmagában is használja a Katana Minit, csak ládának multieffekthez biztosan van jobb opció még a kisebb aktív hangfalok között is, 40 ezerért nagyon nem éri meg egy Katana Mini mint mini frfr láda.
-
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
10 éve volt egy előfokcsöves Marshall kombóm (csak a torz csatornához használtak csövet), azt akartam pedál-alapnak használni. Végül a full tranzisztoros tiszta csatornája lett a befutó, azzal jobban szóltak a torzítópedálok.
Amúgy meg ha fontos a tiszta is, annak megfelelően kell erősítőt választani.
anno én is úgy használtam a 80as valvestatet, hogy a tiszta tranyosba ment a multi, az elöfokcsöves letekert gainnel sokkal vékonyabban szólt, szegény valvestateből a valverészt kb soha nem használtam.
-
Ba cy lus
addikt
Nem a komplett DSL-sorozat, a DSL1 tiszta teljesen vállalható számomra, a DSL5-é nem tudott soha megfogni, a sorozat többi tagjához pedig nem volt szerencsém. De egyébként biztos van szubjektíve rosszabb is nekem, emlékeim szerint az MG30DFX tisztája rosszabb volt, ahhoz képest a Roland Cube 15x valóságos megváltás volt, a DSL5 tiszta meg valahol ekörül a szint körül volt. De igazából a DSL1 volt az első, ahol a tiszta tényleg megfogott, öröm volt vele játszani, nem éreztem rá ingerenciát öt perc után, hogy pedált dugjak elé, vagy a másik csatornára váltsak.

-
FockeWulf
tag
Nekem is volt sok ideig, nekem az steril volt, pedig én a gyári hangszóróval együtt háromféle hangszóróval (gyári Celestion Ten 30, Creamback, Alnico Blue) is próbáltam, egyikkel sem közelítette a DSL1 tisztáját, utóbbi mindig dinamikusabb, élőbb volt. Aztán az Origin, SV20 még dinamikusabb, élőbb.
Ezért mondtam hogy ízlések. De hogy a DSL tisztája szar lenne az eléggé meredek állítás. Habár én is ritkán használom, otthon most egy Tech21 cájg a nyerő.
-
X2N
addikt
Orange kombót próbáltam már, szerintem használható volt a tiszta csatorna, nem mondanám rossznak. Erre a peavey-re viszont kíváncsi voltam, rákerestem, azért ez sem szól rosszul [link] . Inkább ízlés kérdése ez, van akinek tetszik, van akinek nem, adott erősítő hang, de attól az még nem szar.
Ha hallanál mellette valami jobb Fender/Vox/Roland J120/Hiwatt/Two Rock erősítőt akkor már nem valószínű hogy annyira nem tetszene. Rolandban a chorus nagyon jól szól, de ott van pl a Magnatone-ban is a true pitch-shifting vibrato áramkör ami teljesen egyedi, semmi másban nincs olyan. Tényleg a karaktere válogatja, kinek mi jön be. Én szeretem effektezni is. Meg ott vannak még a 80-as évekbeli csak a pultba bemegyek stúdiós kompresszorokkal/effektekkel megcsinált tiszta hang is.
Moleman-Bright switch elég alap, ez a minimum egy tiszta csatornára
Ba cy lus-Bizony nincs ez sem kőbe vésve. Szeretem azt hogy teljesen tiszta marad letekert gain-el, úgy is lesz megcsinálva az SLO-m, szét lesz bombázva miatta csak hogy a tiszta csatit átalakítsam, az Astro-20-as áramkör megy majd bele. Gondolkozom most azon is hogy 4db végfokcsövesre alakítsam, 2xEL84/2X6V6 legyen vagy 4x6V6. A végfoknál meg lehetne csinálni a Mesa-s Simul-Class kapcsolást amivel az egyik párt máshogy lehetne biasolni. Érdekes lenne mondjuk 2xEL84-et 70% biasra állítani, a másik 2db 6V6-ot meg 50%-ra. Így egyszerre lenne meg a Marshallos meg a Fender-es végfok karakter. Ezeket külön külön is lehetne járatni meg egyszerre is.

-
Ba cy lus
addikt
Nekem is volt sok ideig, nekem az steril volt, pedig én a gyári hangszóróval együtt háromféle hangszóróval (gyári Celestion Ten 30, Creamback, Alnico Blue) is próbáltam, egyikkel sem közelítette a DSL1 tisztáját, utóbbi mindig dinamikusabb, élőbb volt. Aztán az Origin, SV20 még dinamikusabb, élőbb.
-
Ba cy lus
addikt
SLO tisztája se annyira tiszta amennyire kellene
Ez sem kőbe vésett, hogy a tiszta teljesen tiszta legyen, pl. a rockabillyhez sem teljesen tisztát használnak. -
FockeWulf
tag
Nincs ebben túlzás, még a DSL-sorozaton belül is tapasztaltam, hogy míg a DSL5 (fejként használva is) tisztája egy steril, jellegtelen izé, addig a DSL1 fej nagyon tisztességes, dinamikus, organikus tisztát ad. Persze aláírom, hogy valaki a full steril tisztát szereti/keresi, de nem mindenki, szóval nem teljesen mindegy, mit vesz az ember.
Megcáfolnám, nekem a DSL 5 tisztája brutál jó...még reverb, vagy akármilyen modulációs effekt nélkül is, karakteres hang, nekem pont hogy a steril és a jellegtelen ellentéte. [link]
-
Moleman
addikt
Meg hát mindenkinek más a tiszta definíciója. Akinek jégcsapszerű fenderes hang kell, annak semmi más nem lesz jó.
(Egyszer bekapcsolva felejtettem a bright kapcsolót a fenderízű Kox kombómon, aztán nem értettem, hogy miért nem akar torzítani, akkor se ha rátoltam 2 drive pedált.
) -
Ba cy lus
addikt
Szerintem a legtöbb kombóban a tiszta csatornák teljesen jók és használhatóak, persze más más a hangarakter hisz nagy különbségek vannak a gyártók modelljei közt. Nem mondom h ez minden egyes modellre igaz, mert nyilván nem próbáltam mindet...de ez hogy sok eősítőben a tiszta csak steril, jellegtelen izé-ergo sz@r, azért szerintem túlzás.
Nincs ebben túlzás, még a DSL-sorozaton belül is tapasztaltam, hogy míg a DSL5 (fejként használva is) tisztája egy steril, jellegtelen izé, addig a DSL1 fej nagyon tisztességes, dinamikus, organikus tisztát ad. Persze aláírom, hogy valaki a full steril tisztát szereti/keresi, de nem mindenki, szóval nem teljesen mindegy, mit vesz az ember.
-
FockeWulf
tag
Orange kombót próbáltam már, szerintem használható volt a tiszta csatorna, nem mondanám rossznak. Erre a peavey-re viszont kíváncsi voltam, rákerestem, azért ez sem szól rosszul [link] . Inkább ízlés kérdése ez, van akinek tetszik, van akinek nem, adott erősítő hang, de attól az még nem szar.
-
X2N
addikt
Peavey 6505, de az SLO tisztája se annyira tiszta amennyire kellene. Orange erősítőknél se jellemző a jó tiszta. Bugera V5 kombóban is túl sötét a tiszta hangzása.
-
FockeWulf
tag
10 éve volt egy előfokcsöves Marshall kombóm (csak a torz csatornához használtak csövet), azt akartam pedál-alapnak használni. Végül a full tranzisztoros tiszta csatornája lett a befutó, azzal jobban szóltak a torzítópedálok.
Amelyiken jó a torz csati, azon azért általában a tiszta is rendbe van. De amúgy most kíváncsivá tettetek. Tudnátok mondani olyan kombót aminek a tisztája nagyon szarul szól?
-
X2N
addikt
-
M@trixfan
addikt
Two Rock-ot neki! Budget megoldás.
-
Moleman
addikt
Szerintem a legtöbb kombóban a tiszta csatornák teljesen jók és használhatóak, persze más más a hangarakter hisz nagy különbségek vannak a gyártók modelljei közt. Nem mondom h ez minden egyes modellre igaz, mert nyilván nem próbáltam mindet...de ez hogy sok eősítőben a tiszta csak steril, jellegtelen izé-ergo sz@r, azért szerintem túlzás.
-
FockeWulf
tag
-
Ba cy lus
addikt
Azért tiszta és tiszta között is nagy különbségek vannak, sok torzítós erősítőben a tiszta csatorna csak valami steril, jellegtelen izé, amitől még akár egy relatíve olcsó modellezős is jóval többet ad.
-
Ba cy lus
addikt
-
FockeWulf
tag
Ha tiszta hangszínt szeretnél, szinte bármelyik kombó tiszta csatija megteszi, de ez a zoom g1 már eléggé elavult, ilyen árba már kapsz egy jobb kis multit.
-
btraven
őstag
-
consono
nagyúr
-
Ba cy lus
addikt
-
roseben
tag
-
roseben
tag
-
arnyekxxx
veterán
-
Ba cy lus
addikt
Van sok ilyen műfaj, pl. jazz, country, funk, surf rock, rockabilly, pop zene, de akár blues-hoz is lehet tiszta gitárhangot használni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ba cy lus
addikt
-
roseben
tag
Zoom G1 Four pedál otthoni gyakorlásra ajánlott? Torzítót sosem használnék. Clean, minimális clipping, esetleg valami funk hangszín.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
consono
nagyúr
-
roseben
tag
Tudtok ajánlani jó videót a gitár kottákról. A hangjegyek feje helyett számokat láttam. Gondoltam, hogy ujjrend de tizen akárhányas számokat is láttam már.
-
consono
nagyúr
-
btraven
őstag
-
dl650
tag
-
M@trixfan
addikt
-
nap
addikt
Mindenki ki akarja találni, hogy milyen legyen egy fej nélküli gitár feje, pedig ezt a problémát a Gibson már évtizedekkel ezelőtt megoldotta.
-
Ba cy lus
addikt
-
X2N
addikt
-
dl650
tag
-
consono
nagyúr
-
X2N
addikt
-
X2N
addikt
-
Ba cy lus
addikt
Azért nem érted/tetszik mert normi vagy te is. Vannak a villantós/felvágós rock/metal gitározásnál nehezebb műfajok is.

Nem mindenki lesz Holdsworth/Gambale kaliberű gitáros. Persze megpróbálkozhatsz így játszani/meg imitálni, akkor majd talán megérted mért nem megy ez napi 3-4 óra gyakorlással.Ezzel a mai demotivációs kurzus kipipálva, haladjunk.
-
X2N
addikt
Nekem egyáltalán nem tetszik ez, illetve tök őszintén azt sem értem, ezt mitől olyan nagy szám, amit csinál. Nála sokkal ügyesebb hobbigitárosokat láttam már színpadon is.
A válasz meg nyilván nem az, hogy én tudok-e így játszani, egyrészt nem négy éve kezdte, másrészt nem kell gerelyhajítónak lenned ahhoz, hogy különbséget tudj tenni ügyesebb és kevésbé ügyes sportoló között.
Azért nem érted/tetszik mert normi vagy te is. Vannak a villantós/felvágós rock/metal gitározásnál nehezebb műfajok is.

Nem mindenki lesz Holdsworth/Gambale kaliberű gitáros. Persze megpróbálkozhatsz így játszani/meg imitálni, akkor majd talán megérted mért nem megy ez napi 3-4 óra gyakorlással. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Rohadék on: Ebédlőasztalnál is kezében volt a gityó? Mennyi kenyérmorzsa lehet abban a pickupban?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Rohadék off: Kőkemény amit tol a gityón a pacák. Még akkor is ha nem az én ízlésemnek megfelelő, mert a fusion jazz sok már az agyamnak hogy felfogjam.
De ami igaz az igaz, itt kőkemény egészségügyi kockázatok is vannak.szerk:
re: #71417 Tibizz
Te, be vannak hangolva a gitárok és nem is hamis az összhang. Level up! Én mondtam, hogy odafigyel az itt elhangzott kritikákra. Hajrá!Nekem egyáltalán nem tetszik ez, illetve tök őszintén azt sem értem, ezt mitől olyan nagy szám, amit csinál. Nála sokkal ügyesebb hobbigitárosokat láttam már színpadon is.
A válasz meg nyilván nem az, hogy én tudok-e így játszani, egyrészt nem négy éve kezdte, másrészt nem kell gerelyhajítónak lenned ahhoz, hogy különbséget tudj tenni ügyesebb és kevésbé ügyes sportoló között.
-
benedekco
addikt
Tibizz nem gyakorol 16 órát, mégis kb. így szól, amit játszik
Rohadék on: Ebédlőasztalnál is kezében volt a gityó? Mennyi kenyérmorzsa lehet abban a pickupban?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Rohadék off: Kőkemény amit tol a gityón a pacák. Még akkor is ha nem az én ízlésemnek megfelelő, mert a fusion jazz sok már az agyamnak hogy felfogjam.
De ami igaz az igaz, itt kőkemény egészségügyi kockázatok is vannak.szerk:
re: #71417 Tibizz
Te, be vannak hangolva a gitárok és nem is hamis az összhang. Level up! Én mondtam, hogy odafigyel az itt elhangzott kritikákra. Hajrá! -
X2N
addikt
-
consono
nagyúr
Én sem. A srác az első videón (amit amúgy láttam korábban már) konkrétan semmit nem csinál, tremolózik pár hangot, amiben semmi művészi, egyedi, vagy virtuóz dolog nincs. Én nem értem ez mitől nagy szám, vagy mitől olyan ritkaság.
Gyanítom azért nem ezt gyakorolta napi 16 órában, de nem néztem után a srácnak

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Sosem fogom megérteni, az ilyenek mitől kiemelkedő gitárosok valakinek. Nekem Jimmy Page, Ritchie Blackmore, Santana vagy Gary Moore a kiemelkedő rock-blues zenészek, a zene ugyanis az érzelmekről kell szóljon, nem a nyekergésről.

Az ilyenek maximum technikailag figyelemre méltók, zenészként tizenkettő egy tucat, nem köt le érzelmileg, akkor meg szart se ér az egész.
Én sem. A srác az első videón (amit amúgy láttam korábban már) konkrétan semmit nem csinál, tremolózik pár hangot, amiben semmi művészi, egyedi, vagy virtuóz dolog nincs. Én nem értem ez mitől nagy szám, vagy mitől olyan ritkaság.
-
X2N
addikt
-
Tibizzz
tag
-
consono
nagyúr
-
Tibizzz
tag
-
Ba cy lus
addikt
Sosem fogom megérteni, az ilyenek mitől kiemelkedő gitárosok valakinek. Nekem Jimmy Page, Ritchie Blackmore, Santana vagy Gary Moore a kiemelkedő rock-blues zenészek, a zene ugyanis az érzelmekről kell szóljon, nem a nyekergésről.

Az ilyenek maximum technikailag figyelemre méltók, zenészként tizenkettő egy tucat, nem köt le érzelmileg, akkor meg szart se ér az egész.
-
Goose-T
veterán
(Not Quite) NGD
...immár
- Gotoh ToM hiddal (az eredeti Charvel ToM híd helyett)
- A hangszedő keret nélkül - el lett távolítva illetve mivel nagy volt a rés (hosszában és szélességében) így újra ki lett neki faragva a hely (nem szeretem a hangszedő keretet)
- három állású kapcsoló is ki lett cserélve jó minőségű darabra (a régi túl könnyen elmozgott)
- a Charvel Locking tuner helyett Gotoh került ráNehézségek: A charvel gyári megoldásai (ToM híd, locking tuner, hangszedő keret) miatt olyan standard megoldást mint pl. Gotoh alkatrészeket beszerelni nem volt triviális. Az eredeti ToM híd alappillérei szinte minden paraméterben másabbak voltak. a hangszedő keret pedig orbitálisan nagy volt, így lényegében újra kellett faragni a hangszedőnek a helyet. Szerencsére már volt egy sablon amit másik gitárhoz felhasználtunk, szóval itt is azt alkalmaztuk. De az arch top miatt az egész procedúra jóval macerásabb volt, a hangszerész sokat szívott a festéssel + lakkozással. De legalább szép és a karcok is eltűntek az egész gitárról. Lényegében most szinte 2012-es gyári állapotba került vissza + modernizáció.
Majd talán a jövőben eltávolítjuk a ToM hidat is (Hipshot-ra) de egyelőre ennyi változtatás elég volt
.

Fasza lett!
-
Hadeska22
aktív tag
(Not Quite) NGD
...immár
- Gotoh ToM hiddal (az eredeti Charvel ToM híd helyett)
- A hangszedő keret nélkül - el lett távolítva illetve mivel nagy volt a rés (hosszában és szélességében) így újra ki lett neki faragva a hely (nem szeretem a hangszedő keretet)
- három állású kapcsoló is ki lett cserélve jó minőségű darabra (a régi túl könnyen elmozgott)
- a Charvel Locking tuner helyett Gotoh került ráNehézségek: A charvel gyári megoldásai (ToM híd, locking tuner, hangszedő keret) miatt olyan standard megoldást mint pl. Gotoh alkatrészeket beszerelni nem volt triviális. Az eredeti ToM híd alappillérei szinte minden paraméterben másabbak voltak. a hangszedő keret pedig orbitálisan nagy volt, így lényegében újra kellett faragni a hangszedőnek a helyet. Szerencsére már volt egy sablon amit másik gitárhoz felhasználtunk, szóval itt is azt alkalmaztuk. De az arch top miatt az egész procedúra jóval macerásabb volt, a hangszerész sokat szívott a festéssel + lakkozással. De legalább szép és a karcok is eltűntek az egész gitárról. Lényegében most szinte 2012-es gyári állapotba került vissza + modernizáció.
Majd talán a jövőben eltávolítjuk a ToM hidat is (Hipshot-ra) de egyelőre ennyi változtatás elég volt
.

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
roseben
tag
-
X2N
addikt
-
consono
nagyúr
-
btraven
őstag
-
X2N
addikt
Én nem bántam meg ezt a Valeton GP50-et. Tegnap eladtam a Mooert, így az fedezte a Valeton árát. Gyors beüzemelés, rádug a füles, hordozható, és máris ott van a zsebemben a fél rockzenei paletta.

Még annyira nem tweakelgettem az egyes peccseket, meg nem csináltam még rá sajátot, de erre a csendben gitározzunk kicsitre elfogadható hangminőségben, tökéletes.A kis Mooer F15i Li-t adtad el? Gyorsan elvitték? Pont nemrég adták ki a Valeton GP180-ast, nem sokkal drágább és több mindent tud mint a GP50. Kóródi Tomi is lecserélte.

Már van némi tapasztalat az Axe FX FM3-al, elképesztő jó.
Tipikus probléma pl. olcsóbb multieffekteknél hogy nem szólnak jól a gyári presetek. Úgy unblock az összes.Na itt ilyen nincs, végigpörgetem az első 100! presetet(ezeken belül mind van 8 scene/snapshot(ahogy tetszik))a ~360-ból, 1db presetet találtam aminél jelszintbe jelentősebb eltérés, volt, de még az a preset is jól szólt hangosítás után.
Ennyire konzisztensek a beállítások. A Presetek meg annyira jól be vannak állítva hogy simán lehet vele rögtön albumot felvenni. Sok olyan preset van amiből még tanulni is lehet, mert olyanok készítették akik LA-ben stúdió zenészek(Leon Todd).Amitől mindenki retteg interneten hogy nehéz a kezelése, az nem igaz/túlzás. Ennek ilyennek kell lennie, mert annyi mindent tud hogy nem lehet érintőképernyővel jól megoldani. Kézikönyv nélkül is rá lehet jönni sok dologra, mert egyértelmű, de a pedálok működését már nekem is meg kellett nézzem.
Van rajta dedikáltan 10db gomb+6 forgó potméter a navigáláshoz/állításhoz. Nincs érintőképernyővel szerencsétlenkedés, helyette gyorsan párat kattintva tudsz állítani mindent. Mivel pedál formátum ezekhez könnyen hozzáérsz, gyorsan lehet navigálni a menüben is. A rackes nagy FX3 ilyen szempontból hátrányban van. A képernyő UI is emiatt rengeteg információt mutat egyszerre(mert nem lett leegyszerűsítve a UI tapicsolás miatt), még hangolót is, így még a hangolóba se kell belépned játék közben.
A 3db lábkapcsoló kezelése elsőre nem logikus, de miután megnéztem a manualt kiderült hogy egyszerre lehet vele preseteket/pedálokat/loopert is kezelni, ezt még szokni kell. Lehet mellé pluszba midi pedált venni ezt is sokan csinálják és akkor FM9 mennyiségű lábkapcsolód/pedálod is lehet.Amiért mégis azt mondják hogy nehéz a kezelése az azért van elsősorban, mert rengeteg mindent tud, olyat amit az átlag gitáros multieffekt nem, mert nincs benne. Van rengeteg féle(16) kompresszor, speciális effekt, és ezeknek a beállításai, almenükkel együtt ami egy kezdőt teljesen el fog tántorítani attól hogy nekiálljon állítgatni akinek fogalma se lesz ezekről mert még nem használta.
De ha már úgy van némi fogalmad a dolgokról, tudod hogy van JFET Compressor/VCA/Optical kompresszor kell és tudod mit szeretnél beállítani akkor ebben meg azt meg lehet csinálni. Kompresszsornál még mutatja is amikor a letörési szakaszba ér a jel. A wiki/manual pedig nagyon jó, nem csak egy szükségből összedobott valami.
Szóval el leszek ezzel egy ideig. Teljesítményben sem látom egyenlőre hogy korlátozna. Pedig ettől féltem igazán hogy a nagy FX3-at kellett volna megvenni. A dual AMP-ot egyenlőre eltudom engedni így, hogy ennyire flexibilisen routolható minden. Tényleg nem lenne kihasználva a nagy vas, még nálam se. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Én nem bántam meg ezt a Valeton GP50-et. Tegnap eladtam a Mooert, így az fedezte a Valeton árát. Gyors beüzemelés, rádug a füles, hordozható, és máris ott van a zsebemben a fél rockzenei paletta.

Még annyira nem tweakelgettem az egyes peccseket, meg nem csináltam még rá sajátot, de erre a csendben gitározzunk kicsitre elfogadható hangminőségben, tökéletes. -
Ba cy lus
addikt
-
arnyekxxx
veterán
itt viszont írják https://www.tone3000.com/blog/blackstar-beam-mini-is-available-now-powered-by-tone3000
The Beam Mini is the first amplifier in the world to natively support Neural Amp Modeler (NAM) through direct integration with TONE3000. This gives you instant access to the world’s largest library of Neural Amp Modeler (NAM) captures and impulse responses (IR’s), available directly on your Beam.
The Beam Mini will support Architecture 2 (A2), the next generation of Neural Amp Modeler. A2 is more efficient, enabling NAM to run natively on a wider range of devices, while further improving the feel and realism that have made NAM widely regarded as the most accurate modeling technology available.
Egyébként a nano namokat fogja használni, az A2-nél alap, hogy mindenből van nano meg a standard verzió
-
consono
nagyúr
-
roseben
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
71500 - 71401
72753 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mortal Shell ll
- További aktív témák...
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 5 pro 2500U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo Thinkpad E14,FHD,14",i5-10201U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i5-7G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I DP I Cam I W11 I Garancia!
- HP EliteBook 840 G6 - 14" i5 8365u, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AMD GAMING PC! Ryzen 3800X / RX 6750 XT/ 16GB DDR4 / 512GB NVMe / B550M AX!

Itt az a lényeg, hogy ha auxon megy be a hang, akkor a végfokba megy a hang közvetlenül, egy modellezőből - ahol egy preamp már ki van választva -pedig az az ideális eset.