Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • karmester

  senior tag

  Kedves barátaim, már lassan elárasztják az internetet a képek a Gigabyte azon deszkáiról, amelyek az Intel P45-ös lapkakészletére épülnek. A P45-ös északi hídhoz jön majd az ICH10(R) déli híd. Most már a sima, RAID nélküli déli híd változat is fejlett AHCI-t kapott, amivel a SATA egységek menet közbeni ki-bekapcsolása és az NCQ-t kezelése biztosított. Az új deszkák, hasonlóan az X48-hoz támogatják majd az 1600 MHz-es FSB-t (bár bizonyos hírek szerint hivatalosan csak az 1333-as fsb-t, ez majd kiderül a későbbiekben). Előrelépés a P35-ös "félmegoldáshoz" képest, hogy a P45-ös lapkakészlet a CrossFire-t két PCI Express 2.0 aljzattal ezúttal 8 - 8 arányban osztja meg.
  A P45 már 65 nm-es csíkszélességgel készül, ami szerényebb fogyasztást, kevesebb melegedést és valószínűleg extra tuningpotenciált is jelenthet. Memóriából DDR2, DDR3 és hibrid megoldásokat is láttak már "egyesek". A kezdeti hírekkel ellentétben az új déli hídban nem lesz 10 gigabites Ethernet vezérlő és Wi-Fi modul sem.

  A Gigabyte alaposan felcicomázta a deszkáit a P35-ös sorozathoz képest. Pl.: a "sima" GA-EP45-DS3 deszkán már két Lan csati , sima ICH10 déli híd Raid nélkül, de működő AHCI-val, DualBIOS és Firewire is van. Szintén újdonság, hogy ezentúl csak a DS5 és DQ6 deszkákon lesznek kiegészítő SATA csatik, mégpedig 2x SiI5723 chip, ami + 4 SATA csatit jelent. A "legbutább" deszka jelenleg a GA-EP45-DS3L, amin csak 1 Lan csati van, firewire nincs, sima ICH10-es déli híddal érkezik, 6 csatival Raid nélkül. Itt érdekes módon felhagyott a Gigabyte azon régi szokásával, hogy két SATA csatit lespóroljon és JMicron SATA csatikat ültessen a helyükbe. A legfelszereltebb deszka a DQ6, amin 4 azaz négy Lan csati is csücsül, 12 fázisú pwm, stb...

  Jöjjenek a deszkák képekkel és adatlap linkekkel:

  ga-ep45-ds3l

  [link]

  ga-ep45-ds3

  [link]

  ga-ep45-ds3r

  [link]

  ga-ep45-ds3p

  [link]

  ga-ep45-ds4

  [link]

  ga-ep45-ds4p

  [link]

  ga-ep45-ds5

  [link]

  ga-ep45-dq6

  [link]

  Jönnek szépen a kombó deszkák is. Ezek felszereltsége és tudása a modellszám alapján megegyezik a DDR2-es vagy DDR3-as társaik felszereltségével és tudásával, az egyetlen külömbség a DDR2-es VAGY DDR3-as modulok használatának a lehetősége ugyanazon az alaplapon.

  Íme a deszkák:

  ga-ep45c-ds3

  [link]

  ga-ep45c-ds3r

  [link]

  Ajánló:

  Gorneck23 P45-ös oldala

  Jó fórumozást mindenkinek!

  karmester :)

  [ Módosította: ngabor2 ]

  http://www.andrasvass.com

Hozzászólok Aktív témák