Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• mikk2000

őstag

válasz tlac #2587 üzenetére

Mint mondtam ha valaki elvégez egy összehasonlítást lapra párhuzamos/merőleges hűtővel (kb azonos ventivel/fordulattal stb) chipset hőfokot mérve, annak eredményét simán elfogadom, de igazából nem érint a dolog DS3 lévén, csak ügye belém lett kötve a + nagyobb felületű hűtő miatt :) Én úgy saccolom egy normális tuninghoz elegendő egy hátrafele fújó hűtő (na azért az a 2-3 lamella legyen lehajtva).

Nem tudom mikor meleg volt egy szobában/irodában nem-e használtál már szobai ventillátort, hűsítésre. Nem mindig jó, ha pont rád van irányítva, leglábbis hosszú időn keresztül, ezért vagy forgósat használnak, vagy nem közvetlenül magára irányítja az ember. Tehát nem az emberre fúj közvetlen, mégis hat. Ugyanez a házban is igaz, még ha nem is fúj közvetlenül a bordára a ventillátor, hanem elfúj felette, a keletkezett légörvény kicseréli/megmozgatja a bordán levő levegőt is. Nyilván egy lapra merőlegesen fújó venti nagyobb erővel fúj a chipset bordákra, viszont az ott levő meleg levegőt nehezebb is kiszippantania a hátsó ventinek. Igaz hogy van elől is ventillátor (jó esetben) de mivel azon van porszűrő is (jó esetben) sokkal kevesebb levegő megy ott be azonos fordulaton, mint amennyi hátul kimegy, ráadásul a táp is kifelé szív, tehát a befele jövő levegő útja eléggé kérdéses (hogy honnan jön), ami azért nem elvetendő, mert a levegő útja a levegőcsere/hűtés útja is.

Szerintem ne filozofálgassunk tovább (a gyakorlat mindig erősebb mint az elmélet), majd ha valaki cserélget hűtőt és rápillant közben a chipset hőmérsékletre, megtudjuk mi újság.

Aktív témák