- Belépőszintű Intel Z890-es deszka a Biostar műhelyéből
- Itt a Cooler Master legkomolyabb készre szerelt vízhűtésének világos verziója
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Új ADATA SSD-vel gyarapodott a PCI Express 4.0-s szegmens belépőszintje
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Nagyon pofás kis házikó
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
addikt
Volt is pár kissebb vita már vele kapcsolatban pár hete, a milyen házat vegyek topicban.
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
BioNiCMaN
addikt
Nagyon szép, ja nem ide. Tényleg ez az innováció, hogy a tápot betették előre elfordítva? Vagy lemaradtam valamiről félúton?Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
Aprósólyom
addikt
A méretéhez mérten jónak tűnik.. Jól szellőző, szerelhető teljes méretű ATX házikók jóval nagyobbak szoktak lenni.
Ahogy a teszt szerelést/mérést elnézem és ahogy a fentebbi kommentbe illesztett képek sejtetik, valószínű, hogy egy CPU AIO (120mm/240mm) hűtővel sokkal hatásosabb eredményt lehet elérni a teljes CPU+VGA hűtésre nézve. Egy batár nagy CPU torony hűtő tényleg elég nagy ellenállást képez a kürtő hatásban ilyen szűk helyen.
Jevons paradox
-
addikt
Kezdődik a vita ismét
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Azért használjuk ezt a procit, mert stabilan és megbízhatóan fűt 250 wattal. Betehetem a 7700X-et, de nem fog ennyivel fűteni (kisebb lesz a különbség a mérések között), ráadásul ha kezd nagyon melegedni, még el is kezdhet lassítani, torzítva a végeredményt. Az 5960X az addig megy fixen, míg túl nem melegszik, akkor pedig lekapcsol.
-
Aprósólyom
addikt
Ahol összevissza kavarják a levegőt, mint ahogy a tesztben lévő szerelésen is látható (Toronyhűtő elveszi a keresztmetszetet, ráadásul aktívan keresztirányba tereli a levegőt) úgy tényleg nem nagyon lesz. De aki így szerelne egy ilyen házat az meg is érdemli. Úgyhogy szerintem nem a legrosszabb szenáriót kellene megvitatni, hanem azt, hogy miként szabad/érdemes belakni ezt a házat.
Pont úgy lenne érdemes amilyen gyári képeket bemásoltál. Pl. Egy 120mm AIO a CPU-ra, azt betenni hátra. Felülre 2x1200mm venti és akkor elég erős VGA-t is elbírhat.
Persze 35 literbe ésszel pakolnám hardvereket a villamos teljesítményt figyelembevéve, ha nem akarnám az egész bankot is folyadék hűtésre költeni...De ha te egy olyan házikót vársz, ami szinte bármilyen konfigurációban is jól szellőzik csúcs hardverekkel is, azt lehet nem egy 35 literes ház alatt kellene megvitatni.
Mert pl. Amire azt mondom, hogy ad-hoc jól szellőzik szinte bárhogy az egy Fractal Torrent, ami ATX méretben 11db dobozos tejjel nagyobb térfogat.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
Ja. Nekem fel sem tűnt, hiszen az agyam tudta, hogy oda csak befele irány működik jól.
Sok tré dolog van ma már, mert a designer nem ért hozzá. Amúgy is utálom, hogy terjednek a 3D render képek a termékfotók helyett.
Autóknál sem véletlenül készítenek még mindig EUR milliókért 1:1 arányú agyag modelleket, mert az igazi fényt és refleksziókat még mindig nem tudják tökéletesen visszaadni a szoftverek.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
RafaelEKH
tag
Nem értem a problémádat. A teszt szempontjából lényegtelen a processzor számítási ereje. Láttam már olyan hűtőtesztet egyébként ahol műterhelést használtak processzor helyett. Nyilván nem tudod meg belőle, hogy a saját processzorod hány fokos lesz vele, még a teljesítményszint alapján sem teljesen, mert eltérő ihs meg magok mérete, sűrűsége, de azt nem várhatod, hogy mindenféle procival leteszteljenek egy random házat, hogy mindenki megtalálja a magáét. Arra viszont elég, ha egyforma körülmények (mindegy hogy az műterhelés/régi proci/ új proci) két ház között melyik a jobb, mert az a saját processzorodnál is jobb lesz valszeg. Ez mind csak viszonyítási alapnak jó, mert annyi faktor van, mint égen a csillag.
-
HREH
senior tag
Nem ez volt az a ház, aminél olyan képet raktak ki termékfotónak,ahol lóg a VGA?
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
Aprósólyom
addikt
Tényleg ATX tápegységet fogad? Gyári leírásában nem említik, hogy ATX vagy SFX. És PH! képek alapján sem tudom eldönteni, hogy az ott egy SFX vagy ATX tápegység.
Fontos kérdés, mert kezd egyre jobban tetszeni ez a házikó az ATX tápomtól meg nem kívánok megválni.
Jevons paradox
-
Gyuri27
félisten
Nem mindegy, hogy egy 10-11-12-13 genes 300 wattos intel proci adja le a hőt?
Az eredmény ugyanaz. Az adott hűtő, ház tudja hűteni vagy se. Persze lehet ezen lovagolni. Viszont az egyik megoldás olcsón kihozható a másik méregdrágán. És legalább az előző háztesztekkel nemigen lehet összevetni.Kicsit sokallom ezt az árat ezért a házért. A kialakitást is láttuk már ilyen olyan cm házakban pl.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
4nick8
őstag
válasz Aprósólyom #19 üzenetére
nekem ATX van benne.
-
Solicidium
aktív tag
Végre a Jonsbo D41-hez hasonló elrendezésű olyan újabb ház, ahol a HDD-k visszaszorulása korában a táp elhelyezése nem eredményez óriási kihasználatlan űrt a házban és nem növeli feleslegesen annak magasságát. Vártam már, hogy legyen gyártó, aki ilyen elrendezést követ és végül nem nekem kell ilyen házat építenem magamnak (ami főleg vicces lett volna nulla ilyen jellegű tapasztalattal).
Jelen teszt szereplője kompaktabb, mint a Jonsbo, azonban az előlapi ventilátor rögzítés lehetősének elhagyását egyszerűen nem értem, főleg úgy, hogy dicséretes módon a D41-gyel szemben akár alul és felül is lehet radiátor. Ebben az esetben azonban azok legnagyobb beszerelhető mérete mellett a ház átszellőztetésében közvetlenül csak a hátsó ventilátor venne részt. -
BioNiCMaN
addikt
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz Aprósólyom #19 üzenetére
Fogad, igen. Második oldal táblázat . Attól függően, hogy melyik állásba rakod, max. 150 mm-ig vagy 180 mm-ig.
-
BioNiCMaN
addikt
A milyen házat vegyek összefoglalójából van.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
g@bo
nagyúr
azért nem vettem, mert csak egy lukon lógott ki a tápkábel, most meg ott a kivezetés?
-
Busterftw
veterán
Ahogy várható volt, nem megfelelő a hűtése a teli panelek és a belső elrendezés miatt, vannak ennél jobb házak.
A "mi mások vagyunk trust me bro" PR dumán kívül nincs semmi jelentős innováció.
-
-
Gothmog
senior tag
Az arcodból visszavehetnél már kicsit (Vedd már észre magad: gyakorlatilag provokatív módon belekötsz mindenkibe, akinek nem tetszik valami a házon vagy szimplán csak nem ezt tartja a legjobb, legszuperebb, ár/érték arányban bajnok kuckónak.)
Magáról a házról nincs véleményem, nem ismerem - a hozzászólásom nem a kuckót dícsérő vagy fikázó jelleggel született. (Bár a jelenlegi házamat - Phanteks P600s - nem cserélném le rá kíváncsiságból sem, de nem is egy kategória a kettő, persze árban sem.)
Endure. In enduring, grow strong.
-
icon
senior tag
A helyzet, hogy én végül beruháztam egy ilyen házba, meg nem tudtam, hogy a PH!-s srácok pont ezt tesztelik, az átépítés közben elkezdtem írni egy Logout-cikket, de akkor szerintem megírom itt majd apránként a tapasztalataimat... előljáróban annyit, hogy azért egy matx-es normál konfiggal, két 3,5-es merevlemezzel, meg két 2.5-essel azért meg lehet szenvedni, mivel onnantól hirtelen elég kevés lesz a szabad kábelvezetési rés
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon
-
Solicidium
aktív tag
Azt gondolod, hogy egy mostani 250 W-os proci a házon kívüli hőmérséklethez képest annyira más deltaT-t produkálna, hogy a 10 évvel ezelőtti 250 W nem mérvadó manapság? Ha így véled, akkor mondd ezt és írd le, miért gondolod így. Ahogy olvashattuk fentebb, másutt még a műterhelés sem ördögtől való, az pedig igencsak ősi technika. Ha csak az a baj, hogy régi a hardver, amivel tesztelnek, nos...
-
A kérdésére sajnos továbbra sem válaszoltál, ami ez volt:
"a ház szellőzését mennyiben befolyásolja a processzor típusa?"
hint: Semennyiben.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
- Politika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Renault, Dacia topik
- SkyShowtime
- GTA: San Andreas
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4