Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Sipi

  addikt

  Most nem tudom, tőlem vagy dr_strange-től kérded. :)

  Nálam a grubkonf sorában a régebben leírt dolgok vannak. Emiatt a kernel indulásakor pár sor kiírása után azonnal fb-be vált, ami jelen esetben csak annyit jelent, hogy nagyfelbontásban látom a karaktereket tovasuhanni.
  Az init végén pedig, amikor a login jönne, bejön a framebufferes qingy, ami lefedi az eddigi karaktereket egy grafikus képpel. Nekem induláskor semmiféle splash nincs sehol.
  A qingy azt indít, amit akarsz. Jelenleg kde 3.4, 3.5, Metisse nevű 3D ablakkezelő, szöveges konzol és sima twm van benne. KDE most még nem fut konzolban, kell neki az X, mert a Qt-nek is kell.
  Ja, X-et lehet fb-n futtatni, azon talán lenne valami KDE is. De ne keverd: az fb csak annyi, hogy nagy felbontásba kapcsolsz. Ha a vga= paramétert adod meg, akkor a standard 80x25 karakter helyett lehetőséged lesz pl. 1310x80-at megadni. De karakteres marad a kijelzés, noha képet is meg tudsz jeleníteni.
  A video= paraméterrel teljesen grafikus módba váltasz. Felbontás, frissítés, miegymás. Ettől függetlenül itt is karaktereket tudsz kiíratni, csak nem lesz értelme annak, hogy 130x80 karakteres mód, mert itt pl. 1024x768-as felbontás lesz, és ha 16 pixel széles karaktereket használsz, akkor 1024/16 darab karaktert írhatsz ki.

  Sipi

  Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Hozzászólok Aktív témák