Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Sipi

  addikt

  Jól logikázol. :)

  KDE és Gnome alatt nem kell az ivman. Az ivman automatikus csatoló, ugyanúgy, mint a gnome-volume-manager vagy a kde media kioslave. Ugyanazt a funkciót látják el, ezért ha egyszerre használod, problémák lépnek fel. Konkrétan tuti, hogy gond lesz a lecsatolással. Pl. egy USB stick bedugása esetén csatolni fogja az ivman és a KDE is. Ez nem gond, de KDE alól többé nem tudod umountolni, mert fogja az ivman. Így kézzel, konzolból is le kell csatolni, meg KDE alól is. Ha egyáltalán menni fog.

  Azt azonban meg lehet csinálni, mint én is, hogy az ivmant használom a volume-mal rendelkező eszközk (usb stick, plusz vinyó, ipod...() csatolására. A KDE alatt pedig be van kapcsolva a media manager, de csak a digikamerára, mert az enyém nem USB Mass Storage-es, tehát elvileg az ivman semmit sem csatol fel, hiába csatlakoztatom. A KDE azonban a PTP protokollon keresztül kezeli, így a KDE alatt tudom csatolni. Mivel az ivman nem csatolja, nem vesznek össze. A KDE alatt pedig úgy állítottam be, hogy semmi mást ne próbáljon csatolni. Igaz, így nem jelennek meg szép ikonok a desktopon.

  Annyi hákli lehet vele, hogy esetleg nem ismeri fel, ha az eszköz állapota megváltozik (pl. bedugod). Ilyenek egyes cdromok is. Valahol az ex topikban van egy hsz-em, abban egy kódrészlet, mit kell beírni, hogy a hal észlelje az ilyen eszközöket is.
  Ezt a dbus-monitor --system paranccsal tudod megnézni. Elindítod, és csatlakoztatsz. Ha semmit sem ír ki, gáz van, mert már a kernelből ki sem jön az üzenet, amit utána a hal kezelne. Ha kiír valamit, akkor a hal a ludas.

  Sipi

  Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Hozzászólok Aktív témák