Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
ha jól megnézed, az új Garmin modelleknél tapasztalható többszáz USD-s áremelés külföldi fórumokon is téma, szóval ez korántsem "magyar kispolgári magatartás"
azt pedig, hogy a magasabb ár mellé nem igazán társul érdemi növekmény a funkciók terén, szerintem joggal rója fel az, aki éppen ilyen órát keres, és az is, aki régebbi Garmint használ, de figyelemmel követi a kínálat változását.
hogy a Garmin stratégiája (a.k.a. rommá diverzifikált paletta) hosszú távon beválik-e vagy sem, az vélhetően számunkra sosem fog kiderülni. Én úgy érzem, hogy logikátlanabb, nehezebben átlátható lett a kínálat, mint mondjuk másfél éve. Nem nehéz belekeveredni, hogy adott kijelző típushoz milyen méretek érhetőek el, vagy hogy most éppen melyik solar és melyik nem. -
280ZX
csendes tag
Kissé korlátozott itt a gondolkodás...
Értem én, hogy drága és a többségnek elég egy fapados "Garmin" is. De azon merengni, hogy milyen buta a Garmin stratégiája, árazás igazi magyar kispolgári magatartás, véleményem szerint.
Drága? Az!
Neked nincs erre ennyi pénzed? Nincs!
Akkor mégis, hogy lehet életképes a termék, ilyen drágán?!(Csak megsúgom, Ausztriában úgy 20%-al olcsóbban is megveheted! Csak akkor nem tudsz majd picsogni...)
-
Neck
veterán
A Tactix az olyanoknak kell, akik a Merci G osztályból is a Brabus verziót veszik, aztán azzal mennek az oviba a gyerekért, nehogy elakadjanak ha nedves az aszfalt...
Nem vitatom, biztos lesz pár delta force-os a világban, akinek jól jönnek a ballisztikai számítások (bár tuti van olyan scope, ami ezt kezeli és kompenzálja) de valójában, most komolyan, kb ugyanezt tudja egy Fenix is.
-
WinstonWolf
senior tag
Nem értem mire gondolsz...
1 lépés megvettem a Smasung Watch ultra 47-et - igaz tavaly júliusban
2. lépés beüzemeltem, telepítettem a telefonomra
3. lépés felismertem, hogy a második napon délután 5-re 10%-on állt az óra...
4. lépés ugyanez történt a harmadik napon is, az estét nem bírta volna ki...
5. lépés még aznap felraktam a jófogasra, és ugyanannyiért eladtam, amennyiért 4 napja megvettem.
Szerintem semmit nem csináltam rosszul... -
bwoay
nagyúr
ára van, de szeretném hinni, hogy az az ár nem konkrétan egy Tactix ára, hanem bármelyik Garminé, ami funkcióban közel ugyanezt tudja, üzemidőben meg akár többet is.
250e. Ft környékén Fenix 7X-et vagy Fenix 7 Prot vehet az ember, Instinct 2x-ből a Tactical már 160 alatt elérhető, és akkor még ott van a többiek által említett Epix vagy akár a Forerunner., mint alternatíva. szóval jelenleg még azért bőven van választék típusból és méretből is, az új Tactix órák árának töredéke mellett. És a felsoroltak között nem egy solar változat is van, tehát erről sem kell lemondani.
nyilván létezhet ember, akinek csak egy Tactix felel meg a céljainak, ezt nem vitatom. számomra inkább az árképzés aránytalansága a fura. arról sem vagyok meggyőződve, hogy üzletileg jó ez a borzasztóan szerteágazó kínálat, ami már inkább átláthatatlanná teszi a palettát, mintsem leegyszerűsítené és megkönnyítené a választást. -
Fall-N
veterán
Ezek igazak. Nekem Samsung órám van, így szokatlan lenne nekem, hogy nem fém az óra tokozása. Igaz a drágább Garminoknál is sokszor műanyag a tok alja és csak a bezel titán vagy acél. Persze ezek nem eget rengető problémák, de a minőség érzetet nagyban befolyásolják pozitív irányba.
Ha Garmint vennék lehet FR255 lenne, nekem biztos elég lenne. Viszont a telefonhívás felvétele hiányozna. Ha út közben hívnak, kényelmesebb gyors letudni a hívást az óráról.
-
patyil
tag
Ez igaz, azért javasoltam az epix/fenix szériát mert hasonló rugged kinézetű, rendes órára hajazó fém tokozása van mint a cikkben szereplő tactixnak + árban nincsenek messze a csúcs forerunnerektől (955 vs fenix7/epix 2 modellekre gondolok). A forerunnerek ha nem csak sporthoz hordod őket szvsz nem néznek ki olyan jól, viszont a sporthoz a kisebb súly, kisebb méret miatt kényelmesebbek sokkal
De amúgy igen, ha a térképre nincs szükséged 100e körül a forerunner 255 minden sport tracking igényt kielégít
-
Napfénysüti
nagyúr
Pár dologban többet tud a Tactix meg Fenix de amúgy szerintem is elég. Én egy FR965-öt használok, már ennél durva mennyi mindent tud az óra. Persze a ház csak műanyag nem fém, meg nincs mikrofon, stb. De ha valakinek ezek nem létszükségletek akkor fél-, harmadáron is találhat jó Garmin órát.
-
280ZX
csendes tag
Egy dolgot szerintem érdemes figyelembe venni; ez pedig a Garmin tartóssága. 2019 óta egy tactix charlie-t használok.
A mai napig hibátlanul teszi a dolgát, egy 6-7 órás navigálást simán bír. Ha csak edzéseket trackel(heti 4-6), akkor is elég heti egyszer töltenem. Szerintem ezt kevesen tudják a piacon...persze ennek ára van. -
-
patyil
tag
Nem a garmin-samsung vitához hozzászólva, de igaziból az új tactix szvsz mindenkinek drága és felesleges, 150-200e forintért már meg lehet csípni akcióban epix 2-t ami a legtöbb még ilyen igényekkel rendelkező embernek is sokkal ésszerűbb alternatíva, és 95%a a funkcióknak ott is adott.
-
Az, hogy neked drága és felesleges a Garmin, és jobb a Samsung, az egy hasznos vélemény lehet, segíthet annak, aki hasonló órákat keres és nem tud dönteni, hogy melyiket válassza. Viszont a "szarozás" semmit nem ad hozzá ehhez, ráadásul félrevezető, mert teljesen szubjektív benyomásokon alapul.
-
Lajmund
őstag
Vegyétek nyugodtan engem nem tudott meggyőzni. Majd talán 5 év mulva ha tud majd érdemben fejlődni. A garmint használo emberek 95%-nak totál felesleges. Az élsportolók meg nem erre a hulladék rendszerre támaszkodnak. Nézegetni néha jó az adatokat de ki nem szarja le igazából? Térkép 600 ezerért? Ugyanmár bármelyik gps kenterbe veri minden téren. Szar a garmin? Ennyiért szar igen 60 ezerért király lenne.
-
Fall-N
veterán
Nincs ezzel semmi baj, írom ezt úgy, hogy én is Galaxy Watchot hordok. Számomra nem lenne megfelelő, mert nem olyan sportot űzök, amire jó lenne. Konditermi edzésre elég a GymRun a WearOS-en. Biciklizni szoktam még, de arra meg ott a dedikált kerékpáros komputer. Galaxy Watch is tud kerékpárt rögzíteni hobbi szinten ugyanúgy.
Szar ettől a Garmin? NEM, csak nem nekem való.
-
Fall-N
veterán
válasz
WinstonWolf #23 üzenetére
Akkor valamit rosszul csináltál. Samsung Galaxy Watch FB csoportban láttam nem egy tulajdonost, 4-5 nap üzemidővel. De Redditen is hasonloka láttam. Az én jóval olcsóbb Watch FE-m tud két napot. Pedig ebben van a legkisebb akku.
Félre ne értsd, jóval többet elmegy a Garmin, nem ellene írtam, de azért nem rossz a Watch Ultra üzemideje, főleg Wear OS órák között kiemelkedő.
Ez a Garmin meg nem rossz, megvan a maga helye a piacon, de elmebeteg ára van. A MIP kijelző meg külön vicc mekkora felára van. Hiába praktikusabb, de technikailag jóval elmaradottabb az AMOLED-nél.
-
Szóval számodra feleslegesek a csúcs-Garmin szolgáltatásai, ellenben a Samsung megfelelő, sőt, néhány dologban jobb is (számodra). Miközben a Garmin drágább, mint a Samsung. Ezekből következne, hogy a Garmin "túlárazott", "buta" és "gagyi". Akárhogyis próbálkozom, nem tudom megérteni a gondolatmenetet.
"Manapság meg ki megy turázni powerbank és minden nélkül csak egy orával?"
Ki akar manapság terepen futva vagy túrázva powerbankkel szórakozni, ha egyébként megoldható anélkül? -
Bazsi84
aktív tag
Igen,ez nem okosóra,csak annak is megfelel.A fő profilja nem az,ezért mondtam,h nem te vagy a célközönség.Nekem pl tökéletes,amikor tudom,h visszaérek max 20 órán belül,de kell,mert rajta van az útvonal,ami nélkül nem találnék át a mocsáron.Illetve minden extra súly csak lassít,meg lötyög ahogy futok.
Mea culpa,igazad van,az amoledes nem solar panel.Egyel több ok,h ne amoledet vegyünk. 🙂 -
Lajmund
őstag
Nem divatos a samsung hanem okos. Nem járok edzöterembe és villogni se sehova de ha járnék is nem hiszem hogy ezzel lehetne e bárhol menözni. Reggel töltöm és este is készülödésnél igy sose kell foglakozni az aksivel. Vezeték mentesen felrakom az ilyen töltömre egy dobásbol semmi extra igénye nincs. Manapság meg ki megy turázni powerbank és minden nélkül csak egy orával? Amoled is napelemes? Ez nekem uj. De ha tölt is valamit kb az lofütty.
-
Bazsi84
aktív tag
Nem te vagy a célközönség,maradj a divatos okosórádnál.Majd ha kell egy eszköz,ami elketyeg napokat egy isten háta mögötti helyen is,vagy ultra módban heteket és nélkülözhetetlen,hisz nélküle eltévedsz,nem pedig az edzőteremben kell villogni meg mérni a semmit,akkor váltasz.A fekete "buta" részen tölt a solar panel.Mint a samsungod,ja nem..
-
Lajmund
őstag
Rakhatnának ebbe is végre egy rendes kijelzöt. Szarul néz ki és gagyi a fém ház és a kijelzö közti buta fekete rész aminek kb semmi haszna azon kivül hogy a tátongo ürt kitöltse. Cserébe legalább buta mint a föld és jó drága és a hardcore turázokon kivül kb full haszontalan. Csak a szoksásos garmin elcseszett lehuzása. Maradok a samsungnál ugy hogy heti 4-5 napot edzek 3 különbözö sportban és totál felesleges nekem egy sport ora föleg ilyen megalkuvásokkal. Volt epixem nem gyözött meg. Majd talán 5 év mulva ujra számitásba veszem a garmint ha összekapják magukat de addig a samsung se lesz szarabb. A teszt hibátlan amugy jó volt elolvasni.
-
Na mondjuk ez nekem valahogy sosem volt szempont... az órán vagy az időt nézem (tök alap analóg számlap), vagy valamelyik aktivitás képernyőt, mindkettő faék egyszerű. Térképnél látnám előnyét az AMOLED nagyobb felbontásának, és a több színnek.
Szerk: hazudtam, időnként rá szoktam még nézni a Sunset / Sunrise widgetre, meg az időjárásra, meg elvétve a többi gyári widgetre, de azoknál se nagyon érzem hiányát az extra csicsának. Ellenben nem szeretem, ha van a kezemen egy folyton ki-be kapcsoló kijelző ami időnként felvillan, főleg nem beltérben.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
Neck
veterán
Epix2 tulajként - azért, mert egyszerűen jó ránézni. Az Epix2 ezektől valamivel kisebb üzemidővel rendelkezik, de ez is bőségesen elég - és az is igaz, hogy tényleg 20 perc alatt felszív sok órányi üzemidőt megint.
Szóval - Garminokról beszélünk - én ezt az üzemidős dolgot nem nagyon értem.
Főleg, ha sok ember arra használja, hogy megnézze az időt az irodában -
Bazsi84
aktív tag
Világos,egyetértünk,én sem veszek amoled-et az biztos.
Egyébként javaslom egy 90 fokos toltocsati vasarlasat és egy legkisebb powerbank-ot,onnantol barmilyen turán jo vagy,akár napokig is. -
Nekem ugye MIP-es órám van, és mindig megy a kijelző. Volt aki futásnál panaszkodott rá, hogy a ránézős felvillanás nem működik elég hatékonyan. Nekem a Fenix 6 pro-ra azt hiszem 36 órát adott meg a Garmin az aktív GPS trackingre, és 70km-es egész napos navigálós trackelésnél azért a végére eléggé lemerült már (15% körül rémlik, de nem emlékszem pontosan, régebben volt). Ebből kiindulva mondjuk egy 100+ km-es távon én már el tudom képzelni, hogy az F6-om pont lemerül a végére (de nem kicentizve, hogy a rajtnál veszem le a töltőről). Tudom, hogy a 36 vs 47 azért jelentős különbség, viszont nappal az AMOLED azért többet is fogyaszt, ha navigáció során sokszor pillantok rá. Szóval én nyugodtabb lennék egy MIP-es változattal, a kényelmi faktort is belekalkulálva. De elhiszem, hogy az AMOLED-es üzemidő a többségnek már elég jó szinte mindenre.
#11 Bazsi84: Hat el kell fogadni,h ekkora méretben ennyi az akkuido korlátja.
Na épp ez az, csak akkor miért erőltetik az AMOLEDet?
Nem az a bajom, hogy van az is, hanem az, hogy 47-es méretben már nincs MIP-es. -
Bazsi84
aktív tag
Hat el kell fogadni,h ekkora méretben ennyi az akkuido korlátja.Ha nem elég,lehet Coros-t venni olcsobban,de ott nem kapod meg ugyanazt az app-ban és szoftveres ökoszisztémában.Egyébként ha tölteni kell,töltöm,persze.Tökmindegy mennyibe kerül.Van olyan powerbankom ami akkora,mint egy öngyújtó és 2000 mah,észre sem veszem.csuklószoritoval vagy nyakmelegitovel ott van a csuklomon a 10cm-es kabellal es olyan mintha ott sem lenne.
-
spider80
őstag
47 óra úgy, hogy Amoled miatt a kijelző akkor villan fel, mikor ránézel, és végig megy a gps. Vagyis ha kb 10 órát futsz minden nap 5 napon keresztül, és az 5 nap alatt 1x sem tudod tölteni 20 percet sem, akkor is jó eséllyel kibírja, vagy az utolsó futásnál merül le. Ez kinek nem elég? Ezek az adatok a fexix 7x tapasztalataim alapján elég pontosan vannak megadva, tényleg ennyivel számolhatsz. Nyilván ha végig megy a kijelző, akkor kevesebb, akkor tényleg jobb az MIP kijelző.
-
Na de egy félmilliós óránál te komolyan powerbankkel akarnál szórakozni?
Illetve gyanítom, hogy ha navigálsz és sokat megy a kijelző, akkor ez a szám kevesebb. Erre kérdeztem rá.
Egy MIP-nél kevésbé lenne ilyen gond, akár egyben megy valaki ennyit, akár részletekben. Persze, tök jó számok ezek így is, de nem értem miért marad ki a MIP.
Nyilván nem megyek én sem egyben 47 órát, de baromira élvezem, hogy egy nagyobb túra vagy futás előtt este feltöltöm az órát és az esemény végén nem rögtön a töltőt kell vadásznom. -
sajby
senior tag
Kipróbálnám az Amoledet,de én is MIP kijelző párti vagyok.
-
Bazsi84
aktív tag
Mikor voltál utoljára egyhuzamban vhol ahova 47 óránál több gps-es idő kell? Csináltam jópár 200+-os teljesítménytúrát,de ott is megállsz időnként frissiteni.20 perc alatt tölt annyit,amivel újra elvagy 12 órát.Egyébként meg simán csak töltöd aktivitás közben a legkisebb powerbankról akár 2-3x is.
-
Tactix 8 47 mm AMOLED: okosóra 16 nap, always-on 7 nap, GPS 47 óra
Itt a 47 óra tűnik picit soványnak. Kár, hogy nincs 47mm-es MIP-es változat.
Ez a szám egyébként milyen körülmények között jött ki? Mennyit ment a kijelző, milyen fényerőn?
-
scdlsc
senior tag
Készülhetett volna pár kép az óráról oldalról is.
-
Y72
aktív tag
Majd ha belerakják ezt a tudást és funkciót egy max 10mm vastag házba akkor talán hajlandó lennék többet fizetni mint amennyit ér. De 2025-ben ilyen bumfordi órát kiadni...
-
hohohohóó...
tag
Mint a kisgyerek aki felvette az apja óráját.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Madeirán járattuk meg a félmillió forintnál is drágább taktikai csúcsórát.
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest