Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    válasz matyee #44024 üzenetére

    Itt most nem a kínzásról van szó, hanem a stabilitásról. Ergo, ha bármilyen körülmény hatására dob a gép egy hátast, akkor nem stabil. Én erröl beszéltem. és erre gondoltam a fentebb említett XTU teszt esetében. Illetve arról, hogy a prime95 nekem jól kihozott egy problémát, de laptop esetében gondot jelent, hogy hatalmas hőt termeltet a cpu-val, így kevés ideje van futni, hamar throttlingba fut és akkor ugrott a teszt.
    Igen, sajnos tényleg a púpos bga chip-ek gondot jelentenek ilyen esetben, de ha jól néztem valahol, már sikerült a 9-ik generációból desktop cpu-ban is találni púpos darabot. Az intel ezen a területen egyre katasztrófálisabb.
    Én személy szerint a következő teszteket használtam eddig stabilitás méréshez:
    - Linx (AVX2)
    - Aida64
    - Prime95
    - és persze a real, valós használat, ami ezek után is hozhat érdekes eredményt

    (Van egy régebbi verziója a régi melóhelyem molekuláris modellező programjának, még mielőtt gpu-ra lett volna átirva. Minden kipróbált tesztet követően, mikor már stabilnak hittem a gépet, használtam a 6700hq cpu-s régi laptopomon anno és ~4.5óra után mégis dobott egy hátast. Tesztelésre nem használnám ezt a programot, de fontos tapasztalat volt, hogy még ezek után is lehetnek meglepetések és a stabilnak hitt gép (tesztek/játék/video encode) mégsem volt az)

    A TGC használata réz felületen azért nem javasolt szerintem, mert a gallium-réz kombináció használatakor ionvándorlás jön létre (gallium -, réz +). Ez önmagában nem lenne probléma, hiszen az így létrejött GuGa2 és Cu3Ga még mindíg jó hővezető. A problémát a mellette létrejövő ~12% Ga2O3 (gallium-trioxid) jelenti. Ez a korrózió már nem vezeti jól a hőt ugyebár, mint ahogy egyik oxidált fém sem. Ennek a létrejöttében a magas hőfok ráadásul katalizátor. Erre utaltam, hogy idővel leromlik a hűtőképesség és csak a polírozás segít.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák