Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz bencze #30419 üzenetére

    Az a 90g fruktóz nem olyan hatalmas mennyiség, nincs 10 deka, és sok kicsi sokra megy, ha mindenben ott van, amit eszel. Egyébként talán érezhető, hogy ez a 90g naponta sem pontos így, mert mint már írtam nagyon számít, hogy milyen forrásból származik, illetve bár hasonló az ember és az egér anyagcseréje, azért még lehetnek eltérések. Gondolom ezeknél a kísérleteknél fruktózos vizet itattak az egerekkel, vagy ilyesmi volt, tehát nem gyümölcsből vitték be. Valószínűleg akkor érünk majd a történet végére, amikor megjelenik valami fruktóz terhelés, vagy hasonló mennyiség (mint pl a glikémiás index), és megadják, hogy az almának grammonként mennyi a fruktóz terhelése, a fagyinak mennyi, és így tovább, és rá lesz írva mindenre. Egyelőre még szerintem ez a 90g csak féligazság.

    Nem mondom, hogy ne rakd bele ezentúl a bablevesbe a cukrot, én is rakok a paradicsom szószba egy kanállal, mert jobb lesz tőle, de körülbelül így érdemes használni, mint a fűszert, az édességekbe meg jobb vagy csak édesítőt tenni, vagy keverni a kettőt. Én pl csináltam már lekvárt xilittel és fahéjjal, egész jó lett, viszont tartósítószer kell bele, mert könnyebben elromlik, mint a cukros változat.

    Az elhízás leginkább a kalória mérlegedtől függ, nem attól, hogy miből viszed be a kalóriát. Az ilyen betegségek, mint cukorbetegség, magas vérnyomás, stb. viszont inkább az utóbbitól függenek, mert ha rossz élelmiszereket választasz, akkor felborul tőlük az anyagcseréd, lerakódik a zsír az erekre, a belső szervekre és gyulladásokat okoz. Ez kívülről nem feltétlen látszik, lehet valaki csont soványan is ilyen állapotban, bár nyilván az elhízottakra jellemzőbb, mert a sport véd ez ellen is valamennyire, nem csak az elhízás ellen. És ezzel a sok offolás után el is érkeztünk a fórum témájához, picsogás helyett lehet kimenni futni! :D

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák