Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Andie

  őstag

  Ketvess naplóm, (+aki beleüti az orrát) !

  Ezennel mai nappal, kelt 2005 október.. mindig elfelejtem.. 12. dik napján, énis nagyfát vágok fejszével. Történetesen nem fát, naplót. A söntésnél ülve mindigg látom, hogy mindenki naplót irogat, mintha jopp dolguk nemis lenne. A múltkor is rászóltam a Skótra, hogy ne irogasson, inkább adja vissza a 250 dollárt, amivel egy közös ügy alkalmából tartozik. A közös ügy mellesslegg, egy nőügy volt. Na nemolyan! Megmentésügyileg. Martalócok, lövöldözés, hálacsók. Nomeg az 500 dollár, amit Skót rakott el, kapásból. zsebre.
  Figyelmeztetésem heveny szóváltássá fajult, de sajnos a pénzemhez nem jutottam hozzá teljesen. Skótból ugyanis 2 fog, és egy tizes esett ki, az előbbiek sajnos nem aranyból. De elkalandoztam, mint neves elődöm, mikoron indiába indult, aztán tessék, hol kötött ki? Eztet még a kapitány mesélte.

  Naplót irok, mert annyi mindenféleség történ meg velem manapsság, hogy azt le kell jegyelnem a zutókorrnak. Tanuljanak. Ne saját hibájukból, hanem máséból. Kvasztics is mindig eszt mondta pofoszkodás után.
  Sokakban felmerül most a kérdés - mint szegény Vörös Ted a móló alól eltűnése után 5 nappal - , hogy miért bújtam mindeddég álnéf alá. Hát meksuggom, de csak nektek, akik naplómba olvastok! - Inkokitó!!!
  De ne árujjátok el senkinek, főleg a kapitánynak ne, mer asztán megin kavarja. Sajnos hónapokk óta ingoni..kitóban kell lennem, mer ez vadászik rám. Én mondom, egy vesszéjess alak! Már a hajón is molesztált, mer állitólag valaki rendszeresen lopta a rumját. Én montam, nincs is neked olyan, te vén csaló. De ö biszonygata, és megvádolt, hoty hazudok, mint az orrfojás. Apropó, orrrfojás. Nemtom javul-e az orra, ami törés által lábadozik, miután hazuksággal vádolt, és fejbeütött, én meg pár órára rá magamba tértem, aztán eléje.
  Hát ity kezdödött. Aztán kikötés előtt mekfogadkoztam, hogy én felé se nézek többet, sőt! Utolsó jótselekedetemként a rozzant tekknőt, ami a kapitányé, jogilag, egy lopás fojjtán, és a neve Helló Vágner, mármint a hajónak, szóval. Kikötöttem úty, hoty épp csakk 1 tsomóra. Mivel a Kapittány éppen az elveszett rumhordókkal volt elfoklalva, illetve amit még nem doptam a tengerbe (ezt ő álliccsa! neménmondom!, nemtom honnan veszi, mikor olyan dögnehezek!), aszokat ellenöriszte. sürün. Igy mikkor én már kiszálltam a partra, ö már igen komoran bámult magaelé, sürün csuklot is. Bisztosan emlegeték, ő meg megsejté ezt, és megijet, hogy vissza kell neki adni a tartoszást. Vagy ilyesmit.
  Node nem szövöm tovább, lazán megkötötem. Mikor pár óra múlva ismét arra sétáltam, jopp szememet borogatva a ballal látam, hogy a Vágner már rég mesze jár, kint a villogótoronyon túlonan! Széthesegettem, az embereket, akik aziránt érdekelődtek, hogy min röhögök úgy.
  Na aszóta úgyhallom a kapitány valamiért haraxik rám, igy konginóban vagyok, ezen a néven. És aszóta már nem jártam tengeren, másokat csinálok.De erről majd késöpp.

  Most mennem kell, sürgös ügyben, mert leöntöték a naplómat, és akkut pofoszkothatnékom támatt.

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • Andie

  őstag

  Muszáj volt lejönnöm megin a Vak Zongoristába. Megviselt az este. Hiába, nem vagyok már fiatal, de legalább holtig tanulok. Legalábbis ezt szoktam mondani mikor kérdezik.
  Az imént ment el ivó- és wareztársam, Fekete Bill. Hoty ennek mindég valami ügye van?! Szokásához hiven az ablakon gyött be, mer arra már nem volt ideje, hogy ajtót nyissak neki. Sietős lehetett a dolga, mert azt sem várta meg, hogy az ablakot kinyissam. Felhivtam a figyelmét, hoty amennyiben a jövöben is ilyetén módon kiván közlekedni meglátogatások alkalmával, ugyan válassza már mindig ugyanazt az ablakot. Ity lekalább csak 1 kitört ablakom lesz.
  Próbáltam megtudni miért siet annyira, de csak legyintett, majd miután felszedte a levert vázát, ennyit mondott : üzleti ügyek.
  Az üzlettársak ekkor rohantak el az ablak alatt, sipolva és szirénázva, de megkönnyebülésemre nem akartak egy még ép ablakon keresztül meglátogatni.
  Bill lecsapta az asztalra a fekete bőrtáskát, amit eddig a hóna alatt szorongatott, mint Bögyös Macát a Kicsit Bob. Kicsit Bobnak azért volt ez a neve, mert mikor az ivóból redszerint hazaért - vagy nem - , akkor nevelés cimén megdorgálta Macát. Szegény asszony már az évek során hozzászokott ehhez, ity semmi más kivánsága nem volt, csak hogy Bob kicsit üssön.
  Bill tehát felnyitotta a táskát, és egy laptopot vett elő, majd átszellemült mosollyal felkattintotta. Mosolya nem volt túl meggyőző, köszönhetően annak a 6 centis vágásnak, és kék-zöld véraláfutásoknak, amik jobb arcát diszitették. Gondolom kés és ököl által.
  - Erről kell kiirni. - mondta, majd heveny rángásba kezdett a bal arcával.
  - Mire? - kérdeztem vissza, hisz jól tudhatta, egy fia üres lemezem sincs, hisz az utolsó 25ös pakkot elkártyáztam. Mellesleg jogtalanul, csalással nyerte el a Vörös tőlem, de mikor ennek hangot adtam, és fel akartam ugrani, valaki suhi! nyakon vágott. A suhi elég veszélyes, mint tudjuk, órákig eszméletlen lesz az ember tőle. Egyetlen ellenszere van, ha az ember időben észleli, és durrbele. A durrbele olyasmi mint a suhi, csak nyolc napon túl gyógyul. Igy hát mire magamhoz tértem, a Vörös lelécelt, a lemezeimmel és a tisztességes kártyázásba fektetett reményeimmel együtt.
  - Hoztam! - kacsintott kedves barátom - úgy találtam egy bolt polcán.
  Erre már nem szóltam semmit, csak töltöttem. Sört. Magamnak. Később, miután Bill beigért két pofont, neki is. Jobb a békesség. Nomeg barátom viperával jár.

  Elkezdtük kiirogatni a laptopon található kétes forrásból származó anyagot a ''hozott'' lemezekre, közben Bill elszórakoztatott a nap eseményeivel.
  - Hazajött a Fecske! - újságolta, és úgy nézett rám, mintha ez lenne az év szenzációja.
  - Mit érdekel engem holmi költözőmadár passiója? - vetettem oda, majd rányomtam a Burn gombra. A gép kattogni kezdett, mire rájöttem, hogy elfelejtettem lemezt cserélni.
  - Hüje - nyugtázta barátom
  - Lehet - értettem egyet - ilyenkor? Rég Afrikában kéne lennie! - ekkor belémhasitott a felismerés. Egy pillanatra elakadt a szavam, Bill későbbi elmondása alapján késő őszi szineket vettem fel, majd felorditottam: Lucy!!!
  Történt ugyanis, hogy még tavasszal Afrika déli partjainál hajóztunk a kapitánnyal, és egy alkalommal kikötöttünk Port Elizabethnél. Ezt állitólag valami uralkodóról nevezték el, a kapitány szerint, de én nem hiszek neki. Itt egy kicsit iszogattunk a helyi söntésben, mert volt ünnepelni valónk. Volt ott néhány matróz, akik valami régi ügyre hivatkozva meg akarták verni a kapitányt. De ezt csak a nyolcadik rum után mondták, mikor már jókedvünkben voltunk. Igy miután felállitottuk az egyetlen épen maradt asztalt, és visszaültünk, megismertem a világ legcsodálatosabb nőjét! Lucy! Ó francia kecsesség! Ó mesztic bársonyosság! Ó vaditó szemek! Ó az a tetoválás a bal mellén, a szive felett : ''Csak ezt nem kapod meg''. Romantikus lélek... most is remegek, ha rágondolok - ugyanis megigértem neki másnap, hogy a kikötöben fogom várni, és elhozom magammal.
  Szegény. Remélem azóta rájött, hogy elfeledkeztem róla.
  - Fecske Bobby, a frakkos! - zökkentett vissza barátom a valóságba.
  - Ja az! És jött, vagy hozták? - ezt Bobbynál nem lehet tudni sosem.
  - Most megúszta annyival, hogy kitoloncolták Egyiptomból.
  - Mázlista.
  Bill elmerengett a képernyőn a zöld csikot bámulva, feldagadt arcához a hideg söröspoharat nyomkodta. Aztán szomorúan rámnézett, arcán - már amennyire a dagadás engedte - világfájdalmas ábrázattal. Felkészültem, hogy legalábbis mindkettönk életét hátrányosan befojássoló bejelentést tesz. Végérvényessen.
  - Elhagyott a Böbe. - mondta, majd felhajtotta a sörét.
  - A céda! - nyugtattam barátomat.
  - Azt mondta nem türi, hogy verem. De most mondd meg! Hát már az a néhány pofon is számit?? - kesergett tovább.
  - Meg talán a nőügyeid is kitudódtak - bólogattam együttérzően.
  - Melyik? - nézett rám döbbenten.
  Legyintettem, majd betettem a negyedik lemezt.
  - Van még? - kérdeztem
  - ööö.. hát még a kis Sofie.. de igazán csak..
  - Lemez te balfék! - torkolltam le.
  - Ja, nem, ez az utolsó.
  Barátom felkapta a lemezeket, és a bőrtáskát, majd kihajolt az ablakon, szétnézett, majd távozott, ahogy jött. Kivételesen ugyanazon az ablakon.

  Kitsit átirtam egy sort, mert belekavarodtam. Lehet nem kelett volna aszt a zuttolsó rumot megkinnom.

  [Szerkesztve]

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • Andie

  őstag

  Ma alikha nem? lemetyünk a Totóval a helyi csapszékbe. Ez a hejj aról hiress, hoty van menüje. Itten van a bank alatt, ahova dolgozás ürütyén járok. De eszt el ne árujátok senkinek, mer iten ténylek úgy kel csinálni, mintha. Eszér asztán jópészt fiszetnek, jobat, mintha a dokkban hordanám a zsákokat a halyókra.
  Legutób is, mikor. Már a válamon volt a dög zsák, asz volt a 78adik asznap. Már csak pár volt hátra, ere mongya a kapitány (nem a Piszok!) hoty ityekezek, mer már indulnak, várják Kongóban a szálitmányt. Emlékesztetem, hogy aszér elöte jólene ha kifiszetné a cippelést. zsákosat. Erre ojat mondot, hoty rögvest leeset a zsák a válamról, etyenest a viszbe, mint Wágner a hajjófessték ess hordópa (atól kék a szak álla utye) - hotyaszontya. Nem tudd ma fiszetni, mer elkártyászta. Etöl hirtelen fenteremtem a taton, és mekpofosztam. Belerukdosám a zsákokat a viszbe, és eljötem. A kongoijak ety pár nap késésel kapták meg szerintem a cálitmányt, tekintetel a kapitány lápadoszására, mek a halászásra. Zsákokat vizbül ki.
  De! Most ot tartok, hogy Totó már iten veregeti a válamat, hoty menyünk eni. Kitsit el vatyok úszva a mellóval, esz két dolog mijat van ity. Etyrészt mer anyi ketvem sincsen dolgoszni, mint Fekete Bill cimborámnak a yarddal becélgetni, mássrészt. Utye még 2 hétig vatyok enél a melónál, asztán mássikat kel keresnem. Hogy mindég ez a variáláss? Most kivétel esen nem mijatam jövök el felmondásilag. Hanem. Aszonta a veszetösség, hoty nemkell ojjan léhütö, aki számláss. Márpedik én aszfagyok iten, a Piszok Fred is mekmonta, hogy úty a jop. Maj jól beverem a fejit neki, ólmos által. Naszóval még két hétig kel iten tolnom az igát, vaty ijesmi, és bezzeg. ámbár. lekalább 3 hónapi melló van még hát ra? ra. Esztet sosem értetem. Minek asz a naty kapkodás? Még lever asz ember valamit, mint Kvasztics a lámpát a múltkor a söntéssben. Igasz szerintem asz direkt volt, mert már elégé vessztésre nézet ki a partija. A lámpaleverés fojtán keletkeszet kavarodássban meg asztán Kvasztics el is tünt, mint akit földnyelt. Valaki elkapta asz én torkomat iss, de hirtelen pofonal sikerült rávenem, hoty netegye. Montam is másnap a Kaszticsnak, hoty máskor nekapkogyon a menyeszet felé, mer láthatya, mindég lever valamit.

  Mosstan metyek eni, mer etyrészt sült csülögg a menü, másrészt Totó hoszám vágot egy tüszögépet.

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

 • Andie

  őstag

  Nahát, mostan végre megint irokat6okk. Rémess, hogy. Asz ember menyire el tud kafarodni a munkápan, mek a szütyekben. Teknap iss tsak késsö este értem haza, vilamosilag, mer ety bizniccem volt lemezböl kifojjólag. Mer hát hüjje asz én sem vatyok, hoty 3x anyit fizessek utyanaszér a lemeszér.
  Asz etyik sikkátorban meg öszefutkostam ety régi ismerösömel. Épen a tiszteséges biznic eredményét pakolásztam a táskámba, mikor a sötét sarokból elöugor, egy sarokhoz hasson ló sötét alakk. A torkomhoz nyomja a hideg késst, asztán aszongya, hogy pézt vaty asz életemmet. Montam neki, hoty: - esztet a Váknerrel már eljácoták, és aszok is ráfásztak, etyépkéntis ted el aszt a kést Bobby, mer hirtellen nyakonváklak!
  Ezen úgy meklepödött a Bob, hoty eltette.
  - Hát te vaty asz? Füligg? - kérdeszte meglepödve, majd megkapaszkodot a kapátomban, minekutána 2 gomp leszakat. Nemértete, honan tudom, hoty ö asz. Felvilágitotam, hoty rajta kivül senki nem issza a rumot citromal, ity elég egyedi büze van szegénynek. Fityelmeztetem, hoty enyhén ilum.. lumin...ált álapotban ne utonáljon, mer mék a kisebet huzza. Egycer.

  Ma regel meg mit nem látok a 2 szememel?! Jöfök a vilamoson, és ety fehér kispusz döcög a duggóban meletünk. Hát asz oldalára asz van irva : ''Bérfagyasztás!'' Apám! Ha esztet a fijjug mektugyák az ivóban! Ép a minap panaszkotak nekem, hoty etyre töpször kel fejbeverni a céggnél a natykuttyát, mer állandójan valami bérfatyasztásról beszélget. Még asz álami szekktorban iss! Asztán a Kapitány elmondta nekem, hoty. Ez a fatyasztás aszt jelenti, hoty hijjába dolgozunk töbet, a pénc marad! Nincs emelés! Nincs! Jövöre senincs!
  Hát szóval esz asz autó, ahol befatyasztyák. Na szép. Aszt üszenem neki inen, hoty nagyivben kerülje el asz ivó környékét, mer lesz nemulas!

  Apropó, bér. Ma metyek egy cégghesz. Munkatárgyaláss! Csak esztet a fijjug mek ne tugyák, mer uty mekvernek, mint a múltkor is. Épen asz utolsó eszresemet ituk el, és aról keserektünk, hoty honan lehetne pénct szereszni. A Kvaszticcs aszonta, ismer ety jó hejet, ahol sok pénc van, meg zsettonok is (hoty aszok minek neki??) valami érdekess nevü embernél.. Tasziló? vagy Kasszinnó?
  De esztet elvetettük, mer tán sok kigyurrt álat is van ot a zsetonokal. Fekete Bob aszonta, hoty biznicejjünk! Olcsón vetyünk, drágán aggyunk! - de hoty miböl vetyünk, asztat nemmonta.
  Én meg felvetetem, hoty mostan jöt ety hajó, és ki kéne rakodni, aszér kapnánk sok pénzet, és együt gyorsan is vékeznénk, mint Madzag Charlie asz áldoszataival. Ere pofoszkodni kesztek, hoty miféle gondolat esz? Hoty ök leizadjanak, meg feltörjék a keszüket? Sántát még fejbe is vertem ety boros üvegel, mer kést rántot. Nahát? Barát asz ijjen?
  Szófal ma metyek, ere asz újj hejre. Nagyon frankó lene ám! Eszek nem akármijjen programokat fejlesztgetnek, hanem kicsiket! Mékhozá PDA-ra! Esz ety ojjan apró kütyü, amibe asz emberek dátumokat meg cimeket irogatnak, de jáccásra is jó, pont mint 1 apró cámitókép. Nekem is vann 1, mer a multkorr rámtukmálta ety cimborrám. Igasz, kicsit gyöszködnöm kelet, hoty hamár a tartoszását nem tugya megadni, akor aggya ide hejete, de asztán mikor felrepet a szeme, belátásra jött. Esz a cég ijen prokramokat irr, már töppet láttam is, péltábul a navigáccijós programjuk, amit a Kapitány is használhatna, éss akor nem tévedne el Burma melet mindég. Bár gyanuss, mer mindig utyanaba a kikötöbe téved. Meg ety másik program, ami ilyen játék, és szörnyes kaszabolós, varázslóss. Ety varáslóval már énis találkosztam, régeben, mék Afrika partjainál, ety csetepaté alkalmával. Mekfogata, hoty dingóvá varásol, mer kikesztem a lányával. Ez amúgy is aljas rákalom, mer ö keszdet ki velem. elöször. Eleve 1 szál füszoknyában jöt oda hozám. Hát mijez ha nem? kihivás tangóra? -vagy hoty szokák mondani. Nacóval Timbokauruikai - mer ity hivták valahotyan - varásolni keszdet, körbe ugrált, mek kijabált, mek köpködöt. De a varáslata nem fokott, aszonta aszér, mer én maga asz ördögg vatyok. Asztán cseréltünk, de asz én varáslatom fogot rajta, 8 napon túl. Remélem aszóta öszefort a kesze, meg elment mekcsináltatni a foksorát, elég csunyán nészet ki a felsö 1-2-3-as nélkül. Nade ity jár asz, aki varásol.
  Majd beszámolok naplóilag, hoty mit intésztem a cégnéll, ma 16 órakor ponban. Remélem mektudunk etyeszni... asz ilyen üszleti tártyalásoktól mindég tartok kicsit. Kapitány aszonta mindig, letyek határoszot. Még csak asznem tudom, hoty vityem-e asz olmóst?...

  [Szerkesztve]

  Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

Hozzászólok Aktív témák