Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • duo

    őstag

    Sziasztok!

    talán egy másfél hónap dilemma és gyűjtögetés után, leszűkítve a kört két versenyzőre végül a régi Xonar U7-et egy TASCAM us-2x2 váltotta.
    pár napja hallgatózom.
    szimmetrikus kimenettel 6,5 Jack van rákötve hátul 2 prodipe pro5 v3
    elöl nincs perpillanat semmi csak egy xiaomi hybrid headset (nem röhög) ->erről még írok egy két gondolatot.
    A forrás PC, OS debian9 4.11-es bpo kernel, openbox, ALSA.
    a vas gond nélkül felismerte a kártyát. szoftveres hangerőszabályozás nem megy. illetve megy, de erről is később.
    nos, a hang.

    PONTOSAN AZ TÖRTÉNT amit bkercso mester mondott fentebb. eltűnőben a technika, és közelebb jött a zene, a zenész. már ha van olyan (minden yonderboi-al és czadikkal kezdődőtt '97-98-ban. aztán jött a tilos rádió, a ninja tune records, warp, schema, és a kiadványaik. downtempo elektronika, triphop, nu jazz.
    késöbb bossa nova, chill, lounge.) hogy miért mondom ezt. szeretem ezeket a zenéket. sokat hallgatom. szerintem az underground zenei világban a maguk helyiértékén kezelve képviselnek vmiféle értéket.
    De mióta itt a TASCAM, most már napok óta gitárznenét hallgatok. gypsy jazz, finger style cuccok.
    [link] és ott ül a faszi a nappaliban!
    nagyon nagyon elégedett vagyok.
    ____
    Xiaomi. V-karakter. -- >volt. aztán bejáratódott és nálam megjelent a középtartomány. még mindig mélyorientált egy kicsit, de nincs kiugró hibája. amennyiért vettem meg főleg nem. Nem ez a zenehallgatóm de jelenleg csak ezzel tudtam kipróbálni a fejes kimenetet, és azért mentálisan itt is bokán fostam magam kicsit. mintha egy másik fülest hallanék olyan részletek és tér aminek a létezéséről nem is tudtam.
    tesómnak van valamilyen superlux studiófülese; kiváncsi vagyok azzal mit gurít a cucc.
    _______________
    a feketeleves: kicsit (halkan)pattan bekapcsoláskor a cucc egyszer áram alá helyezéskor egyszer mikor a rendszer betöltödik és elindul az alsa.(vagy betöltődnek azok a kernelmodulok. :P nem tudom. szociálpolitikus vagyok nem informatikus.) szóval az a pattanás ez valami hiba?
    szoftveres hangerőszabályzás nincs. csak egy állíthatatlan PCM csatorna van.
    potikkal megy mint a parancsolat. sőt ha --no-install-recommends kapcsolóval rakom fel a pulseaudiot (csak 4 csomagot rak fel.) és akkor a pulse létrehoz egy master csatornát és az kezeli a szoft. hangerőállítást. de a pulse azért csak ront valamit a hangzáson. --> ha valaki másképp látja jelezze mert amúgy olykor kényelmes tud lenni. esetleg ha van valami nem erőforrászabáló beállítás hozzá amitől jó transzparens módon megy és nem szól bele a hangzásba azt megköszönöm.

    mindenkinek köszönöm a türelmét és a segítségét :R

    [ Szerkesztve ]

    Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

Új hozzászólás Aktív témák