Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jacint78

    addikt

    válasz bkercso #57000 üzenetére

    Ez azért nem ilyen egyszerű, mert ha 8 bites zenét hallgatsz akkor zajos ugyan, de emellett kissé robothangja is van, tehát fontos is lehet a felbontás. Viszont megmondom őszintén ugyanazon a DAC-on ugyanannál a zenénél nem is hallok különbséget a 24bit és a 16bitre lekonvertált között, a 44 és a 96KHz mintavétel már valamivel észrevehetőbb, de az is erősen zenefüggő, inkább a jazz aminél ezt talán észre lehet venni popzenénél teljesen mindegy. A dinamikáról is megy a vita, mert nincs zene ami a 60dB-en túllépne, esetleg talán néhány nagyonkomolyzenei mű előfordulhat. :DDD A legtöbb zene max dinamikája 10-20dB-en belül van.

    Hát nem tudom, hogy mit tud a xonar nem ismerem, ha hardveres az ASIO akkor jó is lehet akár. A lényeg az, hogy ilyenkor az S/PDIF-en is a zenének megfelelő frekvencián kell menjen az adatfolyam a 96KHz már azt hiszem 20MHz környékén van, nem emlékszem már.

    Ami a hangkártyák közti különbséget illeti, az egyrészt a DAC IC-ék tipusától, gyártójától függ, és az analóg oldali alaktrészek is nagyban befolyásolják, tehát egyértelműen van köztük különbség. Viszont ha két különböző hangkártyára ugyanazokat a kondikat pakolod és műveletierősítőket akkor nem igazán lehet lényegi eltérés. Mielőtt DAC-ot építettem volna, a hangkártyák kimeneteit moddoltam jó műveletierősítőkkel és fóliakondikkal. Egy SB0460 kimeneti bufferének pedig megcsináltam a cirrus IC doksija szerinti kapcsolást, mert a creative azt nagyon megvariálta. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    type your text here..

Új hozzászólás Aktív témák