Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DaviD202

    aktív tag

    Sziasztok!

    Volna egy kérdésem. Egy Fiio E7 beszerzésén gondolkozom és nem tudom hogy előrelépés lenne-e a notebookomtól hangminőségben (erőben nem kell mert így is csak negyed hangerőn hallgatok egy ATH M50-et). Egy Hp dv6 6b55eg gépem van, amiben egy IDT 92HD81B1X hangchip teljesít szolgálatot és a gyári dokumentáció alapján szerintem elég jól.
    "The 92HD81 provides stereo 24-bit, full duplex resolution supporting sample rates up to 192kHz by
    the DAC"
    A Fiio E7-nél pedig 48kHz 16-bit support-ot írnak és így elgondolkoztam, hogy megérné-e egyáltalán? Más dologtól is függ a hangminőség?

    Kicsit más téma, hogy a basszusát néha kicsit keveslem, de ha EQ-ban rátolok akkor a többi hangsáv lesz kevesebb. Tehát amikor jön a basszus, lehalkul a magas és a közép majd ha elmúlik, visszahangosodnak. Ezzel lehet valamit kezdeni?

    A gyári Beats audio-t kikapcsoltam registry-ben és a vezérlőpult/hang-ban visszatettem a basszust, mert a beats kikapcsolása után levette -12re a rohadék, hogy érezzük hogy milyen jól szól vele :D

    Fiio-nak láttam basszus kiemelést, ez is ilyen 'többit behalkítós'? Úgy kéne kiemelni hogy ne 'állítgassa'.
    Ha foobar-ban is felhúzom az EQ-t ugyan ez a helyzet. Kicsit idegesít, hogy ott lenne a jó mély, de nem lehet előhozni normálisan :)

    Előre is köszi :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák