Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz ko9 #9504 üzenetére

    Ez az árkülönbség azért van, mert úgy két hónappal ezelőtt a DDR3 hirtelen elterjedésével villámgyorsan lecsökkent a DDR3 ára, a DDR2 meg egy hónap alatt emelkedett úgy 30%-ot.. Ez az emelkedés azóta is tart.
    Gondolj bele, h akiknek 2GB DDR2 van a gépükbe, és szeretnék 4GB-ra bővíteni, most milyen bajban vannak.. Nem vagy egyedül a problémáddal. :(

    Ugyanez volt a helyzet a DDR1 - DDR2 váltásánál is.

    Nekem hál' Istennek 4GB van a gépemben, később sem okoz majd gondot a ram mennyisége, de aki most vesz új konfigot, annak már DDR3-ban kell gondolkodnia, és mivel a DDR3-al "kompatibilis" proci-alaplap páros az Intelnél a Core i5/i7 családban horror árakkal párosulva manifesztálódik, érdemes szépen csendben az AMD Phenom II-re váltani, ami sokkal olcsóbb, és desktop vonalon még az átlagos gamer konfigokhoz is kellően elegendő teljesítményt nyújt.

    Csakhogy jelenleg a DDR2 800-as modulok elég jók, úgyhogy valóban kicsit bosszantó, h már olyan drágán adják a DDR2-t, mintha egy kihalt ram féle lenne.

    Ha megnézed az SD-RAM árakat itt az aprók közt, el fogsz csodálkozni, h 512-es 100/133MHz-es modulokat milyen horribilis összegekért képesek egyesek megvenni. Viszont lehet, h a gépükben csak 2 slot van, oda meg vesznek 2×512-t, aztán azért 1GB-al elszüttyögnek.. Bár kérdés, h a 133MHz-es buszsebesség mire elég manapság. :U

    De e kis kitérő után térjünk vissza a Te gépedhez.
    Ezért kérdeztem, h biztosan nem elég a 3GB ram? Tuti, h 4GB kell neked?

    A másik, h valószínűleg azért ír DIMM1, és DIMM3-at, mint "foglalt"memóriasínek, mert az alaplap chipkészlete 4 slotot tartalmaz, de ebből csak 2-t építettek ki fizikailag. Ugyebár egy notiban nem nagyon van hely 4 slotnak..
    Viszont a diagnosztikai programok a teljes chipkészletet veszik alapul, onnét olvassák ki az adatokat, az meg elméletben 4 foglalatot lenne képes kezelni.

    És még eszembe jutott, h sok gyártó a RAM bővítést csak szervizben engedélyezi, különben ugrik a garancia. :P
    Esetleg szedd le a burkolatot óvatosan, h a csavarok fejein ne látszódjon meg, h ki lettek csavarva, és nézd meg szabad szemmel, hány slot van, mekkora ramok vannak benne, esetleg oda van-e írva, h DDR2, DDR3, illetve kérdezz rá a szervizben, tudsz-e DDR3-as ramokat tenni a notidba, mert itt úgy látszik, ezt senki nem tudja.

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák