Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SidCorky

    senior tag

    válasz Stauffenberg #36280 üzenetére

    Igen, a Media Marktból rendeltem (gondolom ez azért elég hivatalos forrás), de nincs magyar kézi. Most jobban áttúrtam a dobozt és csak egy magyar nyelvű cetli van benne, hogy a weboldalon lefordíthatom. :U Akkor már inkább az angol, az legalább pdf és felrakhatom iPadre. A menü egyébként nálam is angol, lehet tényleg egyszerűbb így.

    A semmiről váltottam. :D Még 2016-ban vettem egy Panasonic G7-et, de nagyon nem jött be a képe, pár hónap után lecseréltem egy D5300-ra, aminek meg nagyon szerettem a képét, főleg a Nikon 50/1.8 obijával, de egy MILC után azért elég gagyinak érződött a kezelése. Sokszor ez miatt nem is volt kedvem elmenni fotózgatni, ezért inkább megváltam tőle, és mivel APS-C milcből nem volt akkoriban túl nagy választék, ami volt az is drága, nem is vettem új gépet. Később PH-sként viszont több új milc is megfordult a kezemben és a Fujival rögtön nagy lett a szerelem, csak sosem volt olyan, hogy egy váz egyszerre tetsszen nekem és a pénztárcámnak is, de az új T30 ilyenre sikerült, úgyhogy sok év ácsingózás után végül ő lett az első. :)

    -szabi-: 18-55-tel vettem, tesztek alatt próbáltam ezt, meg a 15-45-öt is, de ez a powerzoom dolog nagyon kényelmetlen volt nekem, plusz az építési minőség és a dedikált rekeszgyűrű miatt inkább a kicsit drágábbat választottam. A képe tetszik, és a rengeteg flickr böngészés alapján tudom, hogy az én eddigi képeimtől még sokkal szebb eredményre is képes, így jó ideig marad is mindenes obiként, mivel a korábbi két vázzal sem értem el az amatőr szintet sem, inkább nekem kell hozzánőnöm. :)

    Az S10 a kiforgatható kijelző miatt esett ki, először egy T2-t próbáltam fujiéktól, abban nagyon tetszett a le-fel hajtogatható kijelző, ez pedig emberi áron csak az E4-ben és a T30-ban van meg, az E4-en viszont kicsit kevésnek találtam a kezelőszervet, plusz ha jól tudom videóban is kicsit többet tud a T30, ez 1-2 éven belül lehet fontos lesz nekem. Ezek az ésszerű indokok a T30/S10 összehasonlításban, amire kevésbé vagyok büszke, hogy az ezüst Fujikat mindig is a legszebb vázaknak tartottam, S10-ből meg nincs ezüst. :DDD A tuti persze a T5 lett volna, a T2/T3 portré állásban is dönthető kijelzője sokszor hiányzik a T30-ból, meg stabi és szigetelés sem ártana, de fájt volna a szívem ennyit kiadni egy hobbira, inkább obikat veszek még a következő években (egy 10-24 meg egy telezoom még a listámon van), komolyabb váz nélkül szerintem tovább megleszek.

    [ Szerkesztve ]

    ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II

Új hozzászólás Aktív témák