Hirdetés
-
GPS és jobb üzemidő a Garmin Lily 2 Active-ban
ma Valamelyest a forma is változott, de a legnagyobb újdonság a műholdas vevő bekerülése.
-
Jövőre jön a Suikoden I&II HD Remaster Gate Rune and Dunan Unification Wars
gp PC-re és konzolokra is megjelenik tavasszal a remaster kiadás.
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
Tulajdonképpen a régi vezérlőpultból kerülnek át a dolgok az új felületre, kb. mint ami a Vezérlőpulttal történik Win 11 alatt (csak ott baromi lassan ).
-
Healbacsi
őstag
En nem orulok ennek az applikacionak. Ha nem lehet majd kulon drivert telepiteni, akkor megkerulhetetlen lesz a G. Experience program, ami onmagaban rengeteg hibaert felelos, es cserebe nem nyujt semmifele elonyt, csak hatranyt
-
GreatL
őstag
-
-
GreatL
őstag
Igen, ez egy ilyen integrálós történet. Reméljük annyira borzasztó nem lesz mint a GFE, bár ez is egy bughalmaz még.
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Pikari
addikt
válasz Busterftw #10 üzenetére
Melyek azok a szolgáltatások és funkciók, amelyeket az nvidia nyújt, de a többi gyártó nem?
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
-
Pikari
addikt
válasz Busterftw #12 üzenetére
Semmilyet. És éppen ez az egyik lefgontosabb érv mellettük. A kérdésemben pedig olyan funkciókra és szolgáltatásokra gondoltam, amiket ténylegesen is használni lehet, és jók is valamire. nem pedig olyan feldicsőített marketingfogásokra és értelmetlenségekre, amelyeket 300 ezerből kb 1 ember ha érdemben használt valamikor élete során.
Ha épp te vagy ez az egy ember, akkor használd egészséggel, csak a többi embernek miért kell emiatt a több gigás méretű, viccbe illő trójai bloatware driver csomagokkal szívnia?
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Busterftw
veterán
Itt ulok a gep elott, ezeket a funkciokat es szolgaltatasokat tenylegesen hasznalni lehet es jok valamire. Nem marketing, ezek tobb eve beepitett funkciok, tobb szaz jatek tamogatassal.
"amelyeket 300 ezerből kb 1 ember ha érdemben használt"
Ezt a statisztikat a Moore Threads mondta neked?"Ha épp te vagy ez az egy ember"
Az Nvidia consumer vga piaci reszesedese 10+ eve 80% feletti, szerintem osszekevered itt az Nvidiat a Moore Threads-el, talan ott lehet 1-2 user."viccbe illő "
Lemaradt, hogy szerintem.Tobb terabyte SSD-k koraban, nagyivben teszek az 1GB-os driverrel.
Csak gondoltam felhivom a figyelmedet, hogy ne almat hasonlits kortevel.
Nezzuk meg mennyit foglalna az a driver, ha koppra ugyanazokat a szolgaltasokat, ficsoroket tartalmazna. -
Pikari
addikt
válasz Busterftw #14 üzenetére
Ezt a statisztikát a józan ész mondta nekem, ami tisztában van azzal, hogy a DLSS, és a többiek, ez csak neked, meg kb két gamer ismerősödnek relevánsak az egész világon, és nem ekörül forog a bolygó. Az 1 terás driverrel nem az a fő baj, hogy mekkora helyet foglal, hanem, hogy mekkora overheadet okoz a rendszernek az, hogy egy ilyet telepítettél bele, mi történik, ha hirtelen elindul ebből valami, az egymásra hivatkozó bloatware szolgáltatások mit csinálnak, stb. Egyszerűen nem praktikus a legtöbb ember számára. A döntő többség számára jobb lenne az, ha lenne külön egy driver, amely a szükséges API-kat implementálja (és ezt tenné fel kb mindenki), meg lenne egy speciális driver a gamereknek (amit mondjuk felteszel te, és olyan különleges technológiákat használsz benne, amiket akarsz).
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"Az 1 terás driverrel nem az a fő baj, hogy mekkora helyet foglal, hanem, hogy mekkora overheadet okoz a rendszernek az, hogy egy ilyet telepítettél bele, mi történik, ha hirtelen elindul ebből valami, az egymásra hivatkozó bloatware szolgáltatások mit csinálnak, stb."
Úgy írod ezt, mintha nem lehetne tudni Van róla teszt és semmit se okoz az 1 gigás driver a kiherélthez képest: NVIDIA APP vs Driver Only vs Minimal vs Full Installation - Features & Performance Benchmarks
Nem hülyék a VGA gyártók, hogy olyan drivert és hozzá tartozó programokat csináljanak, amitől lassabb lesz a saját kártyájuk teljesítménye, hiszen azzal saját maguk alatt vágják a fát.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Nem az fpsről beszéltem. Azt gondolod, hogyha a géped bootolásnál fél giga plusszot betölt, az ugyanolyan gyors lesz?
-
PuMbA
titán
Bootoláskor nem tölti be a Windows az egész 1GB-nyi applikációt az összes moduljával, csak azon darabjait, ami a működéshez szükséges Ezt onnan tudni, hogy ha elindítod a felületét, akkor láthatóan akkor tölti be a különböző felületeket, mert nem instant jelennek meg. Egy mai alap nvme SSD, ami 3GB/s-ot tud meg aztán hót mindegy is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Egy mai alap sata ssd kb 400 mega/secet tud, csak épp a programok és modulok betöltése az nem szekvenciális, hiszen a binárisok esetén relokációs táblákat kell átszámolni, fájlokat user módban betöltögetni. Úgyhogy az nvidia drivered szépen visszateleportálta a rendszered teljesítményének egy részét a hdd korszakba.
-
PuMbA
titán
"Úgyhogy az nvidia drivered szépen visszateleportálta a rendszered teljesítményének egy részét a hdd korszakba."
Kipróbáltad? Nálam se az NVIDIA, se az AMD a 700MB-os driverével nem lassította le a Windowsom betöltését, pedig Full install-lal telepítettem őket. Jelenleg újonnan 20k-ért veszel 1TB-os SSD-t, ami tud 3GB/s-ot. SATA SSD már lejárt lemez pár éve, nem ajánlott olyat venni semmilyen gépbe.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Igen. Csak nekem AMD van. Az AMD control panelje kb 30 másodperc töltögetés után jön fel (látszólag nem csinál semmit), aztán állóra fagy, és ott marad utána egy fekete kocka, ami sosem frissül, de legalább szép grafikákat lehet benne létrehozni, ha az ablakokat húzkodod előtte. Az amd "Élmény" felugró ablak pedig plusz 1-2 másodperces szüneteket okozott a játékok betöltésénél. Úgy oldottam meg a problémát, hogy utólagosan kiírtottam a control panelt a rendszerből.
-
PuMbA
titán
Nekem is most AMD-m van jelenleg. 2 mp körülbelül az AMD Software felülete mire bejön elsőre, mert ugye Windows induláskor nem tölti be, ahogy írtam Utána vagy játék alatt már kb. azonnal bejön, hiszen a memóriába kerül.
Én egy 3GB/s-ot tudó nvme SSD-n vagyok, amit 2 vagy 3 éve vettem. Sima SSD-vel nem tudom, hogy mi a helyzet a mai driverekkel, mert már rég nincs olyanom.
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Ha mindenkinél így működne mint nálad akkor valóban nagy lenne a baj de szerencsére nem úgy van. DLSS-re meg azt mondani, hogy fölösleges feature ami 3 embert érdekel... Hát bátor kijelentés. Nagyjából az elmúlt 10 év egyik leghasznosabb fejlesztése. És akkor a többi felsorolt dologról már nem is beszélek. Nem baj az ha neked nem érdekesek ezek de mások (sokan) meg örülnek hogy ezek vannak.
-
Busterftw
veterán
Persze, mese, habbal.
Hagyjuk már a dedós én nem használom, tehát senki nem használja érveket.Mellesleg a vita szempontjából teljesen irreleváns.
Azt kellene megmagyarázni, ha azok a driverek is ezeket a funkciókat tartalmaznák, akkor mekkora lenne a méretük?
Függetlenül attól, hogy neked melyik feature hasznos vagy sem."hogy mekkora overheadet okoz a rendszerne"
Semekkorát. -
Busterftw
veterán
Van két rendszerem nvme és SATA 450mb ssd-n.
Windows 11, mindkettő Nvidia vga, semmi különbség nincs rendszer betöltéskor. Pedig aztán indul vele együtt több minden másik. Steam, Discord, Logitech stb stbNem 2000 évek elején vagyunk,ahol HDD mellett gyomlálni kellett az induló programokat.
-
Pikari
addikt
válasz Busterftw #25 üzenetére
Bizonyítsd. Menj végig egy kamerával az utcán egy tetszőleges faluban, és kérdezd meg, hogy hányan használnak DLSS-t.
Senki által nem ismert és nem használt kamu gémertechnológiára folyatjátok ki a nyálatokat.
-
Pikari
addikt
válasz Busterftw #26 üzenetére
SSD-n is gyomlálni kell a cuccokat, simán hdd szint alá lassulsz egy idő után, ha nem teszed meg.
-
Pikari
addikt
válasz Skynet258 #24 üzenetére
Azt tudom mondani, mint Busternek. Hogy neked személyesen jó -e, azt nem vitatom, hiszen azt neked kell eldöntened.
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a karbonvázas bicikli az évezred találmánya, ennélkül nem lehet meglenni, etc, közben meg 10km körzetben kb egyedül neked lenne olyan, mindenki másnak pedig fém. De mégis azt hiszed, hogy ez valami nagy dolog, mert olyan környezettel veszed magad körbe (biciklisták), ahol ez néhány embert érdekel, emiatt az a benyomásod támad, hogy erre valami széles körben igény van.
Persze ezzel most egy olyan technológiát mondtam, aminek tényleg lenne valami értelme széles körben használni, mert az emberek kényelmének érzetén érezhetően javítana, ha a bicajuk 7-8 kiló lenne 20 kiló helyett.
-
Busterftw
veterán
Oh de hát a labda nálad pattog, te állítottad, hogy rajtam kívül még 2-en használják. Bizonyítsd.
SSD-n akkor lesz max lassulás, ha teljesen fullon van a tároló és valami cache nélküli vackot használsz.
Tehát mekkorák lennének ezek a driverek, ezeknek a meglevő funkciók alternatíváival?
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz Busterftw #31 üzenetére
Rendben.
Az évtized világmegváltó technológiájára a google szerint 5 oldalnyi embernek van szüksége, abból az ötödik oldal üres.
-
-
Pikari
addikt
válasz Busterftw #33 üzenetére
Azokat kínai keresőkifejezésekkel kellene keresned egy kínai keresőben. Az nVidia egy amerikai cég, ami a nyugatra fókuszál, és őszintén szólva nem gondolnám, hogy a szenegáli tömegek dlss-t követelnének.
-
őstag
Sima SSD-vel sincs lassulás. Nálam nagyon régen volt Windows újrarakva, ráadásul tavaly decemberben frissítettem (igen, nem tiszta telepítés volt, hanem frissítés) 7-ről 10-re. Ráadásul az nvidia appot használom már amióta kijött. Csak gondoltam, halkan megjegyzem, hogy elég a 'sima' SSD is, ami az emberek nagy többségének simán elérhetők. Hátha Pikari végre abbahagyja.
-
Pikari
addikt
Ebben egyetértek veled, hiszen az ssd fő előnye nem a nagy átviteli sebességből, hanem a kisebb késleltetésből adódik. Persze ettől még nem lesz jobban elfogadható egy 1 gigabájtos bloatware.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
senior tag
Szerintem kicsit ferdén ülsz a lovon...
Valszeg van egy lekonyulóban lévő SSD a gépedben, ami - bár a smart értkek még nem jelentősek - de itt-ott kezdi megadni magát, és ebből interpolálsz, hogy másnak mennyire jó/nemjó. Mivel a többieknek eggyel jobb SSD jutott, mint a tied (vagy ugyanolyan, de még működő), és náluk a használt funkciók relevánsak, nem tudom, neked miért fáj, ha ők a full install-t nyomogatják, és nem nézik át tételesen a telepítendő alkalmazások listáját?
Valszeg az lenne, hogy ha kiklikkelsz mindent, akkor nyersz 30-40% helyet, de ez a mai kapacitásoknál értelmetlen nézegetni.
Én a csóróskodó gépépítésemkor is megléptem, hogy 512GB SSD-t vettem a "jobbikból", és nem furdal a lelkiismeret, hogy jajj, fullinstallben ment fel a... (random alkalmazásnév) program.
Azaz, nekik kell, és hasznosak a meglévő / telepített funkciók, neked meg nem, és ez így van jól, hogy kiherélheted a telepítőt, hogy a nemkívánt komponenseket ne telepítse.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Pikari
addikt
válasz zetor2000 #39 üzenetére
Biztos azért fáj, mert irigy vagyok rájuk, hogy milyen SSD-jük van. És ez nekem fáj. Hát mi más lehetne a magyarázat?
A valódi magyarázat az, ha egy program indokolt mérete kb 50 mega, akkor az legyen 50 mega, ne 1gb. Ez mindenre vonatkozik, driverekre is.
-
Busterftw
veterán
A valodi magyarazat az, hogy nem te dontod el mi indokolt.
Nem sikerult arra sem valaszolni, hogy a fenti driverek mennyi helyet folgalnanak, ha ugyanazokat a funkciokat tartalmaznanak?Teljesen hulye modon probalsz hasonlitani.
Mintha azon karognal, hogy a fullra felszerelt BMW miert nyom 2 tonnat, amikor a motorral es kerekekkel felszerelt Dacia is elvisz A-bol B-be, csak lassabban. -
Pikari
addikt
válasz Busterftw #41 üzenetére
Szerintem a példád hibás, mert itt nem bmw-ről és daciáról van szó, hanem ugyanarról a bmw modellről (nvidia), amit ahelyett, hogy különféle kiszereléssel árulnának, csak fullra szerelt kivitelben akarnak átadni.
-
Pikari
addikt
válasz Busterftw #43 üzenetére
Alapvetően az nvidia kártyák drivereiről (és azon belül a vezérlőpoltjáról) szól a topik, és a beszélgetés is alapvetően ekörül folyik.
-
Pikari
addikt
válasz Busterftw #45 üzenetére
Hazugság. Devast kezdett zsörtölődni a mérete miatt. És teljesen igaza van. Ezt alsó hangon 100ból 100 ember így gondolja, még akkor is, ha nem írj be mindenki. Hiába nem tetszik ez a városnegyed egyetlen gamerének.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
Semmilyen felmeresed vagy statisztikad nincs errol, csak a sajat velemenyed.
Nem az a marhasag, hogy nem tetszik valakinek a driver merete, hanem az, hogy utana almat akartal kortevel osszehasonlitani es jottel bezzegezni, anelkul, hogy ertenel hozza.
Szerintem a topik hozzaszolokbol lathatho, hogy te vagy a helikopter itt.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz Busterftw #47 üzenetére
Tényeket nem kell alátámasztani semmilyen statisztikával. "Jó lesz az 1 gigás driver is, mert nekem tetszik" típusú gondolkodás egy álomvilág.
-
Pikari
addikt
válasz Busterftw #49 üzenetére
Ez a topik nem reprezantatív minta, az nvidiát védő felhasználók egy hangos de teljesen jelentéktelen kisebbség tagjai (gamerek). De biztos nagyon nehéz lehet szembesülni azzal, hogy a világ nem akörül forog, hogy rátenyerelsz a wasd-re.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen