- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Egyszerű utat kínál az új GeForce-ok titkolt hődiódájához a HWMonitor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Leégett egy hővédelemmel rendelkező 12V-2x6 tápkonnektor
- Hobby elektronika
- Nyulas buli: teszten a Radeon RX 9070 GRE
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
laed
senior tag
Ha valakit érdekel, megérkezett a billencs, tökéletesen elégedett vagyok vele.
-
Cythyel
senior tag
Nagyon jó. És sokkal olcsóbb, mint a Naga.
Lehet beszerzek egyet cserére, hogy, ha lemerül valamelyik, akkor is legyen mit használni, míg a lemerült töltőn van.én is most fogok majd rendelni egyet a laposomhoz, ott használok csak vezeték nélkülit, asztalinál csak vezetékest
-
JulianSinulf
őstag
jól bírja, 6 év alatt még nem kellett szétszednem és bármit csináljak a kapcsolóknak, a tenyérnél levő felület is jól bírja, nincs még morzsálódás vagy degradáció
van ennek a 908-nak vezeték nélküli változata is, dual és tri-mode is
Nagyon jó. És sokkal olcsóbb, mint a Naga.
Lehet beszerzek egyet cserére, hogy, ha lemerül valamelyik, akkor is legyen mit használni, míg a lemerült töltőn van. -
Cythyel
senior tag
Már csak 150€ a Naga v2 Pro.
Mikor én vettem 3 és fél évvel ezelőtt, megjelenéskor, akkor 200€ volt.
Elhiszem, hogy drága. Szerintem is. De sok választásom nem volt. Alig vártam, hogy megjelenjen. És akkor a MM még cseszekedett is az előrendeléssel, úgyhogy máshonnan szereztem be végül.
Egy Logitech G600-ast váltott, amit használtan sikerült vennem. Arra már nem emlékszem, hogy miért cseréltem. Az is több, mint 4 évet kibírt nálam. 55€-ért vettem.
Bár úgy emlékszem, hogy kellett benne kapcsolót cserélnem. Még mindig megvan egy fiókban.Az a 25 ezres hogy bírja?
A Naga-nál a kapcsolókkal nincs gondom. Az oldalgombok érintkezőjét kellett a napokban kicsit megtörölnöm, mert gond volt a 7-essel. Azóta jó.
Ugye itt azért kap az ember egy dongle-t, eleve tri-mode az egér, meg ott van az extra oldal 2 és 6 gombra is.
Ráadásul dokkoltatni is lehet, de a dokkoló is 100€, na azt sokallom érte.Azért várok valami jobbfajta, könnyed MMO egérre, ami vezeték nélküli, de jól bírja az akku. A LED-ek nekem nem lényegek. Bár az jó dolog, hogy az állandóan futó synapse-nak köszönhetően a profilok a játékok indításakor átállnak.
Sajnos a belső memóriás dolog fabatkát sem ér. Úgy vettem észre. Mert az egyszem eltároltra nem áll be addig sem, míg nem indul el a programja.De ez a változó-változtatható erősségű görgő bejön.
jól bírja, 6 év alatt még nem kellett szétszednem és bármit csináljak a kapcsolóknak, a tenyérnél levő felület is jól bírja, nincs még morzsálódás vagy degradáció
van ennek a 908-nak vezeték nélküli változata is, dual és tri-mode is
-
JulianSinulf
őstag
Már csak 150€ a Naga v2 Pro.
Mikor én vettem 3 és fél évvel ezelőtt, megjelenéskor, akkor 200€ volt.
Elhiszem, hogy drága. Szerintem is. De sok választásom nem volt. Alig vártam, hogy megjelenjen. És akkor a MM még cseszekedett is az előrendeléssel, úgyhogy máshonnan szereztem be végül.
Egy Logitech G600-ast váltott, amit használtan sikerült vennem. Arra már nem emlékszem, hogy miért cseréltem. Az is több, mint 4 évet kibírt nálam. 55€-ért vettem.
Bár úgy emlékszem, hogy kellett benne kapcsolót cserélnem. Még mindig megvan egy fiókban.Az a 25 ezres hogy bírja?
A Naga-nál a kapcsolókkal nincs gondom. Az oldalgombok érintkezőjét kellett a napokban kicsit megtörölnöm, mert gond volt a 7-essel. Azóta jó.
Ugye itt azért kap az ember egy dongle-t, eleve tri-mode az egér, meg ott van az extra oldal 2 és 6 gombra is.
Ráadásul dokkoltatni is lehet, de a dokkoló is 100€, na azt sokallom érte.Azért várok valami jobbfajta, könnyed MMO egérre, ami vezeték nélküli, de jól bírja az akku. A LED-ek nekem nem lényegek. Bár az jó dolog, hogy az állandóan futó synapse-nak köszönhetően a profilok a játékok indításakor átállnak.
Sajnos a belső memóriás dolog fabatkát sem ér. Úgy vettem észre. Mert az egyszem eltároltra nem áll be addig sem, míg nem indul el a programja.De ez a változó-változtatható erősségű görgő bejön.
-
Cythyel
senior tag
Hogy ez milyen olcsó rágcsáló!
Nekem meg egy drágar Razer-em van.
De a 12 oldalsó gombtól én sem tudok megválni.
Legalább 9 kell belőle mindenképp.
Elég kicsi a választék MMO egerekből.talán 25e volt 2020-ban
pár hónapja mikor néztem, nem volt kapható itthon, a hivatalos oldalon meg asszem 13-14e volt...
Razer nekem túl drága, túlságosan meg kell fizetni a márkát -
laed
senior tag
Na de miért kell 1 hardvernek szellő? Talán büdös helyen tárolták őket??
Na de a lényeg én pont a cikk megjelenése napján rendeltem billentyűzetet, de nem ilyen drágát. Annyi pénzért már valami külső aranyozás is lehetne rajta!
-
JulianSinulf
őstag
Hogy ez milyen olcsó rágcsáló!
Nekem meg egy drágar Razer-em van.
De a 12 oldalsó gombtól én sem tudok megválni.
Legalább 9 kell belőle mindenképp.
Elég kicsi a választék MMO egerekből. -
Cythyel
senior tag
én csak a billt váltottam le a Keychron-ra, rágcsáló maradt Redragon Impact Elite M908, kell nekem az a 12 oldalsó gomb

-
Sub-ZeRo
nagyúr
Nekem is van egy K10 HE (K10H-Q1Z-HU) egy C2 Pro és egy V6 Max. Egérben meg egy M7 8K, meg egy M3 mini 8K. Mindegyik megéri szerintem. Logitech szetteket váltott/váltottak de nem bántam meg. Amúgy igen, mindegyik bill nehéz mint a dög...
-
bollokcs80
Korrektor
Én 3 éve vettem Asus laptopot, és még nem használtam a saját töltőjét, csak az USB-C porton töltöttem az asztali, vagy a hordozható több portos töltőmmel, esetleg olyan monitorhoz csatlakoztatom, ami tölti is. Hogy miért? Mert kényelmesebb, mint a sajátja. Minden eszközöm vagy az asztali töltővel, vagy a hordozható GaN töltővel töltök. Az EU-s jogszabályok ilyen embereknek kedveznek, mert nekem valóban nincs szükségem n+1 töltőre, ha van normálisabb már itthon, ami mindenhez is jó.
Nekem is van töltőállomásom meg usb-c kimenetes a monitorom is. Igazából csak meglepődtem, hogy már az alsó kategóriába is lement ez a funkció.
-
turbuczn
támogató
"...operációs rendszer és AC adapter nélkül 189 900 forintra leárazott Vivobook 14..."
Azért az érdekelne, hogy ennek mi értelme egy alsópolcos PC laptopnál, ahol az esetek nagy részében még gyártón belül sem egyforma, egyedi csatlakozós töltők vannak?!
Mert feltételezem, hogy az USB-C nem Thunderboltos, hogy egy akármilyen 65 wattos töltővel meg lehet eteni.
Én 3 éve vettem Asus laptopot, és még nem használtam a saját töltőjét, csak az USB-C porton töltöttem az asztali, vagy a hordozható több portos töltőmmel, esetleg olyan monitorhoz csatlakoztatom, ami tölti is. Hogy miért? Mert kényelmesebb, mint a sajátja. Minden eszközöm vagy az asztali töltővel, vagy a hordozható GaN töltővel töltök. Az EU-s jogszabályok ilyen embereknek kedveznek, mert nekem valóban nincs szükségem n+1 töltőre, ha van normálisabb már itthon, ami mindenhez is jó.
-
bollokcs80
Korrektor
Persze, azóta mindenki így csinálja. A külön töltő meg rendelhető jó pénzért. Telóknál néha adnak mellé bevezetési promóciónál.
-
SP!T
addikt
"...operációs rendszer és AC adapter nélkül 189 900 forintra leárazott Vivobook 14..."
Azért az érdekelne, hogy ennek mi értelme egy alsópolcos PC laptopnál, ahol az esetek nagy részében még gyártón belül sem egyforma, egyedi csatlakozós töltők vannak?!
Mert feltételezem, hogy az USB-C nem Thunderboltos, hogy egy akármilyen 65 wattos töltővel meg lehet eteni.
A gyártónak kötelező olyan opciót árulni amiben nincs töltő. Az hogy ez most milyen arányban van pontosan nem tudom. A gyártóval egyeztett az importőr is, az pedig nem hülye, de a gyártó nem ad lehetőséget az arányok szabad kezű variálására az EU szabályozása miatt.
-
bollokcs80
Korrektor
"Az Európai Unió új szabályozása most már a laptopokat is utolérte, és április 28-tól minden újonnan forgalomba kerülő notebooknak kötelező USB-C töltést kínálnia az EU-ban. A döntés nem teljesen új, a „common charger” irányelv még 2024-ben lépett életbe, de a gyártók extra időt kaptak a laptopok átállítására, ami most lejárt.
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden új modellnél legalább egy USB-C porton keresztül biztosítani kell a töltést. Van ugyan egy kiskapu: a 100 watt feletti fogyasztású, tipikusan gamer vagy workstation kategóriás gépek továbbra is használhatnak saját töltőcsatlakozót, de az USB-C töltés náluk is kötelező funkció lesz."Igen, erről tudok, csak ezekben az alsópolcos gépekben eddig nem volt. Kérdés, hogy emiatt lesz-e drágítás.
-
Godfather
aktív tag
"Az Európai Unió új szabályozása most már a laptopokat is utolérte, és április 28-tól minden újonnan forgalomba kerülő notebooknak kötelező USB-C töltést kínálnia az EU-ban. A döntés nem teljesen új, a „common charger” irányelv még 2024-ben lépett életbe, de a gyártók extra időt kaptak a laptopok átállítására, ami most lejárt.
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden új modellnél legalább egy USB-C porton keresztül biztosítani kell a töltést. Van ugyan egy kiskapu: a 100 watt feletti fogyasztású, tipikusan gamer vagy workstation kategóriás gépek továbbra is használhatnak saját töltőcsatlakozót, de az USB-C töltés náluk is kötelező funkció lesz." -
JulianSinulf
őstag
Keychron-om nincs, csak épített Neo80-am, meg KBDFans házas Wooting 80HE-m.
Egyikre sem raktam rá a gumitappancsokat, így könnyen csúsznak az asztali szőnyegen, viszont a súlyuk miatt mégis elég stabilak, hogy ne tologassam gépelés, játék közben őket.
Ez nagyon jó így nekem, mert játéknál mindig eltolom balra, míg gépelésnél betolom középre.
A gyári műanyagházas Wooting elején ragasztva volt a gumi. És hiába könnyű, alig vártam, hogy megjöjjön az aluház, hogy ne legyen gond a tologatással.
A Neo80-ból kettő is van. Az elsőre ráragasztottam a gumitappancsokat. Azt sem kell tologatni, csak emeléssel lehet odébbtenni. 2,4 kg. -
bollokcs80
Korrektor
Egyfelől olcsóbban lehet adni, ami fontos, ha azt akarják, hogy a konkurrens gyártó azonos modelljénél előrébb sorolja az algoritmus, másfelől elmondhatják magukról, hogy ők most rettentően zöldek, aztán a paraszt, aki megvette, jó sok pénzért vehet hozzá gyári töltőt is, miután lemerült először. Szóval a vevőnek átbaszás, a céget meg a marketing irányítja, nem a mérnök.
Vagy majd veszi hozza magyar juzer a mindennel is kompatibilis noname kínai laptoptöltőt, amivel rövid idő alatt szét is cseszi az akksit.
-
yerico
senior tag
Egyfelől olcsóbban lehet adni, ami fontos, ha azt akarják, hogy a konkurrens gyártó azonos modelljénél előrébb sorolja az algoritmus, másfelől elmondhatják magukról, hogy ők most rettentően zöldek, aztán a paraszt, aki megvette, jó sok pénzért vehet hozzá gyári töltőt is, miután lemerült először. Szóval a vevőnek átbaszás, a céget meg a marketing irányítja, nem a mérnök.
-
Krugszvele
senior tag
-
bollokcs80
Korrektor
-
Cythyel
senior tag
a Keychron billentyűzetek nagyon megérik, nekem egy K10 Max-em van (K10M-H1Z-HU) és imádom, csak azt kell figyelembe venni, hogy eléggé nehéz, cserébe nem könnyű arréblökni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szijjártó Péter a BYD-hoz igazolt
- Projektor topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Másfél billió dollárra perli a Facebookot Amerika
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- <Lacy85>: Újra halad a projekt! Játékfejlesztés #2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bambu Lab Vision Encoder H2 szeriához (ÚJ)
- Bambu Lab TPU Feed Assist Module (ÚJ)
- Szép állapotú Apple iPhone Air 256GB, 100% akkumulátor, 1026.11.27-ig Apple garancia!
- Újszerű Apple iPhone Air 256GB, 100% akkumulátor, 2026.10.19-ig Apple garancia!
- Szép állapotú Apple iPhone 16 Pro 128GB, 93% akkumulátor, 1 év garanciával!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Lenovo Thinkpad L13 Gen.2,FHD,i3-1115G4,8GB DDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- Dell Precision 7560 I9 32GB RAM 512SSD RTX A2000 professzionális munkaállomás 4K kijelzővel!
- Samsung Galaxy A26 128GB Dobozos 12 hónap garanciával

pár hónapja mikor néztem, nem volt kapható itthon, a hivatalos oldalon meg asszem 13-14e volt...