- OLED TV topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Miért csak a Nintendo vadássza le az emulátorokat?
- SSD kibeszélő
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Emeletesen fejlődne a 3D V-Cache?
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Van értelme így?
-
Alusky
aktív tag
Semmi értelme. Ott van 4 teló amit el lehetett volna osztani normálisan, ezt meg ötödiknek berakni legalulra tényleg kicsinek, kompaktnak és egyszerűnek, akár a fos AI-t is kihagyva, mert kutyát nem érdekli úgyse és így olcsón, de nem.
Köszönöm Prohardver Kft, hogy biztosítod a második Facebookot a világon.
-
Fancy-boy
addikt
Megtarthatják. Szerintem bukta lesz így.
-
Ez aztán az új hírek.. Ezt kb 10 hónapja tudni lehet már... Csak valamiért az Apple tojik rá. 220 ezer FT felett nettó semmi értelme nem lesz. A kutyának nem kell majd.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Danipicur2
tag
Ez az a sakk-matt játszma, hogy úgy tegyék értelmes mobillá az iPhone SE-t hogy ne legyen konkurense az iPhone 14/15-nek. Ha megnézitek, ráállt az Apple arra, hogy az USA-ban 100 dolláros, nálunk meg 50.000 Ft-s lépcsőket vezet be (600$/300k (iPhone 14), 700$/350k (iPhone 15), 800$/400k (iPhone 16), 900$/450k (iPhone 16 Plus) stb.), ami baromi jól működik is, hisz messze a Pro Maxból viszik a legtöbbet, ami ennek a modellnek a célja, hogy "csak +100$/50k Ft és így lesz a 300k-ból 500". Így szerintem az Apple beilleszti ennek aljára az SE-t, mint kapudrog, szóval egy 500 dollárt vagy 250.000 Ft-t tudok elképzelni, mint ár. Idáig baromi jó stratégiának látszott az Applenél az iPhone 8 20x újrakiadása (SE 2020, SE 2022) viszont az iPhone SE 2022 borzalmas eladásait látva szerintem is át fog esni egy modernizáción bár szerintem csak látszatra, tehát én úgy tippelném meg, hogy egy IPS paneles telefon lesz 1db 12/48 megapixeles kamerával, iPhone 13/14-s notch-l, Apple AI-al meg esetleg a kameragombot is feldobják rá valamint A18 Bionic (de mondjuk inkább valami butított verziója) és 8GB RAM valamint 128GB tárhellyel. User becsábítva az Apple AI-val, a kameragombbal meg hogy olcsó iPhone majd aztán elkezdik rábeszélni arra, hogy költsön még egy picit (ultraszéles kamera, OLED panel, Dynamic Island) és lehet egy iPhone 15-e, majd rábeszélik a 16-ra és meg se állunk az 1TB-s iPhone 16 Pro Max-ig User begyűjtve a kezdeti "jaj de jó lesz"-szel, média meg felkaphatja, hogy csak IPS kijelző és 1 kamera, ami az usert nem fogja érdekelni
[ Szerkesztve ]
-
válasz Danipicur2 #5 üzenetére
Jó a meglátásod részben egyet is értek vele. Viszont szerintem butább lesz az a vártnál, de nem 250 lesz hanem inkább 300 az ára ezek után meg pláne. Mondjuk az tényleg nettó öngól. Nem csoda hogy nem volt kelendő az utsó széria amikor szürkében már még kb plusz 50 rongyért már kaptál sima 14 est is... De az durván szőrszálhasogatás lenne, ha IPS panellel jön ki. Akkor tényleg kenjék a hajukra. Pedig én nagyon várnám, de ilyen kevés "pletyka" morzsa szintjén, lesz abból még majdnem 26 is mire megjelenik.
-
hapakj
senior tag
válasz Danipicur2 #5 üzenetére
Szerintem se IPS panel lesz. S A18 helyett is A16-ot tippelek. Szerintem engedélyezni fogják azon is az Apple Intelligence 8GB rammal.
-
judas13
addikt
Vinni fogják mint a cukrot. Ja nem.
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
Szerintem meg pont hogy A16 ot tippelek én is. Az Inteligencia nem lesz és 8GB helyett is csak 4GB ramra gondolok inkább. Szerintem pont határon lesz hogy túl drága és nem éri meg megvenni. Nyilván ezen lavíroznak. Mert ha túl jó (árban is) nem fog fogyni a 16 ill akkor már majdnem a 17... Ha meg túl olcsó, akkor pont annyi megkötés lesz, hogy megint nem fog kelleni. IPS panellel azért még az átlag usernek sem fog kelleni. Mondjuk szerintem nagy ziccer, hogy most a karácsonyi időszakot kihagyják. Ja igaz a 16 nak kell a piac.
-
lolal
senior tag
Jelen pillanatban is többek között egy iPhone SE 2022 boldog tulajdonosa vagyok. Ennek az új SE nek ilyen méretben nem látom a létjogosultságát
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
janeszgol
félisten
válasz Lalikiraly #9 üzenetére
4 GB rammal már nem hoznak ki telefont és nem is fognak. Én arra gondolok, hogy A16, 6GB ram, no AI. Így még lenne értelme, pláne a 16-os széria fényében. Ahogy a cikkben van úgy nem.
De észszerűbb lenne beszántani. -
Igazából a méret nekem így nem lenne baj mert a sima 16 ost is élmény megfogni a rohadt tepsik után. Nem értem a Xiaomit sőt egyiket sem, miért nincs ilyen kis kompakt telefonjuk. Tudom nekem a 6.1 már kompakt. De igen amúgy én is 6GB RAM és A16 és max 250 ért. De az nagyon a teteje sőt inkább valahol 200 ért kéne adni. Azért nevetséges hogy a 2022 es SE full hivatalosan 220 az azért bőven a rablás kategória...
-
lolal
senior tag
válasz Lalikiraly #13 üzenetére
Én személy szerint Májusban itt aprón 1 év garanciával 128GB-s új SE 2022-t vettem 132K -ért ...Ennyiért nem panaszkodom.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
Hát ez így tényleg
Special Edition
lesz .[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
scyllarus
veterán
Cégesként 107-ért vettem ugyanolyat. A legjobb vétel. Nem akarok FaceID-t, de úgy néz ki, váltáskor nem úszom majd meg. Nekem a 13 Mini, max a X lett volna az ideális.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
DS39
nagyúr
Szerintem csak a szokásos lesz, jövőre bejelentik, hogy a 14-es széria gyártása/hivatalos forgalmazása leáll, és helyette lesz az SE 2025. (Sima 14-es teste, a 14 Pro CPU)
Ennél több erőfeszítést az Apple ebbe a szériába sosem tesz, csak újra értékesítik a már kifutott terméket.
-
joelke HU
senior tag
Pedig de. Kényelmesebb fogni meg a kis kijelző minden pontját egy kézzel elérni. Van itthon 15 és azt az SE 2020 után kézbe fogni számomra valami rettenet. Hatalmasnak tűnik és marha szélesnek. Így én is annak örülnék, ha a 13 mini reinkarnálodna. De ugyanakkor azt is értem, hogy az akksi idő kritikán aluli ezeknél a pici modelleknél így jogos a méretnövelés.
[ Szerkesztve ]
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
Shyciii
veterán
Egy valamibe nem gondolt bele senki. Ha tényleg A16-al jönne az SE és lenne benne AI, akkor azt hogyan magyarázná meg az Apple, hogy mégiscsak elég erős az AI-hez a régebbi A16-os chip, közben meg az 14 Pro nem fogja megkapni, a "gagyi" SE meg igen...
-
lolal
senior tag
Volt 2,5 évig XS Maxom. Király volt, sokáig bírta nagyon az akksi is, de valahogy a Face ID sose volt a barátom. A méretei, meg nagyon sokszor hátrányosak voltak számomra, ez egyéni preferenciám volt. Arról nem beszélve hogy ezt a kis iPhone SE2022 -t a mai péklapátok között öröm kézbe venni. Pl a Galaxy s20 Ultrám után. Teljesítmenyben meg a legtöbb zöld robotos csodát állva hagyja. Így még játszani is jó rajta ad hoc jelleggel, arról nem beszélve hogy könnyűcske és egy órán át tartani egy nehezebb vasat már fárasztó, ezt nem.
-
nozs23
addikt
válasz Juhaszatti #24 üzenetére
Még talán az első 2016 SE-nél a méret volt a lényeg. Hardveresen szinte teljesen megegyezett egy akkori iPhone 6S-el. Az ez utáni modellek lényege tényleg az volt, hogy az Apple-nek legyen egy "budget" telefonja.
-
Felesbandi
senior tag
Ugyan reszrehajlo vagyok, de szerintem jobban lehetne pozicionalni a meglevo palettaban az SE-t, ha 12-13 Mini meretben adnak ki 1 hatso kameraval (cserebe picit nagyobb akkuval) es a 15-os szeriatol meglevo lekerekitettebb elekkel. Esetleg a notch is maradhat a szigetes megoldas helyett, hogy ennyivel is "elavultabb" lehessen.
-
Mr President
senior tag
Szerintem árat fognak emelni, én 249re tippelek. Ahhoz, hogy tereljék az embereket a drágább modellek felé, lehet nem lesz benne AI. Én anélkül adnám ki ha Tim lennék A17, 6 giga ram, ips kijelző és faceid 1 kamerával. Akinek meg AI kell az vegye a drágábbat.
iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
iPhone 14 alapokon nyugvó aktuális lapka szettel, árnövekedéssel karöltve tudom elképzelni .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
hapakj
senior tag
Ez jogos, hogy mondjuk a funkciók nem tetszenek az embernek, de hogy az SE modellek jelentősen kisebbet lennének nem igaz. Összemértem a 12-met a 2022-es SE-vel konkrétan kb egyformák, s a 12 a régi Plus modellek képernyő méretét adja kb az SE méretével.
De hja, az már jogos, hogy monjduk az egy kezes használat nem igazi.
-
hapakj
senior tag
válasz Mr President #32 üzenetére
Szerintem A17 Pro-val (Pro, mivel sima nem volt) biztos nem fog kijönni, mert úgy tűnik az A17 Pro és M3x széria kb az Apple Silicon legrosszabban sikerült szériája. Alig várják, hogy leállítsák a gyártását. Nem hiába jött ki az M4 olyan hamar. S A TSMC legújabb amerikai gyára A16 chipeket gyárt, azokat valahol majd fel akarják használni.
-
Danipicur2
tag
válasz Lalikiraly #9 üzenetére
Ha nem 90+% fekete lesz az iOS 18/19 alap wallpapere, pl. Kovács Lili, aki az Apple Storeba megy lecserélni az iPhone SE-jét, mert gatya az akku meg a telefon maga, a jól bevilágított boltban meg nem fogja azt mondani, hogy de szar az IPS panel meg ő nyílván azt se fogja tudni, mi az hogy IPS egy kijelző, viszont arra baromi jó eszköz, hogy az alkalmazott berakjon egy nagyrészt fekete videót (Pl. LG-nek vannak kifejezetten OLED-t jól demonstráló videói) és megmutassa, mennyivel szebb az iPhone 15-n Akik az olcsó iPhonekat keresik, azok nagyrészt nem a tech guruk, akik az alapján néznek telefont, hogy a háttértár az TLC vagy QLC-e vagy hogy a főkamera szenzora az mekkora. 1-2 hangzatos funkciót betolnak az SE-be meg hogy olcsó, hogy bevonzák az ügyfeleket majd az ilyen filléreskedésekkel lehet elérni, hogy a drágábbra menjen rá mert ez csak egy picivel több. Kevés cégnek vannak annyira lojális vásárlói, mint az Applenek, szóval a példa Kovács Lilinek aztán mutathatod, hogy Androidos fronton ezeket a filléreskedéseket megússza olcsóbban, nem fogja érdekelni, mert neki iPhone kell és kész.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
senior tag
válasz Danipicur2 #38 üzenetére
Hát ha nekem iPhone kellene engem se érdekelne, hogy IPS vagy OLED
Emlékszem amikor az első AMOLED-es telefonok szállingóztak. Nexus 6 meg Lumiák, hát összességébe szerintem borzalmasan mutattak egy IPS iPhone mellett.
Aztán a Samsung S8 volt asszem amire aztmondtam, hogy ez igen, de ott meg azon mosolyogtam hogy a úúúú 1440p-s panel defaultból upscalelve van FullHD-ról. Ez a felbontás állítgatás androidba nekem olyan igénytelen
Igazából nem hiszem, hogy IPS lenne, amúgy az SE. Hát esetleg használhatják az XR a kijelzőjét, ha abból még van, de magasabb felbontásra új kijelzőt kéne tervezni. Szerintem csak simán használni fogják valamelyik OLED panelt a 12-13-14 szériából
[ Szerkesztve ]
-
honeker
őstag
válasz Mr President #32 üzenetére
Nem tudom miért eröltetik anyira a mesterséges intelegenciát hagy döntsem én el mit is akarok….. meg várom a Se 2025 kiadást hátha combosab akku lesz benne nem igazán biztato a 3560 ma na meg a 16 is iszonyu drága….adig is ki huzom a 13 mal
Ha 84% az ukku ez le van irva az átverés ? -1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256GB Titánszürke! EMAG - 3 év garancia! + eredeti Samsung szilikon tok
- Iphone 13 Pro Max 256GB Független GRAFIT, Dobozos,gyári tartozékaival,Akku 84%, az érintő karcos..
- 1,5 hónapos iPhone 15 128GB Black tokkal és üvegfóliával (Mediamarktos)
- Honor Magic V3 - 12 GB RAM - 512 GB - ÚJ - BONTATLAN - 3 év gari
- Huawei Nova 9 8/128 MINDEN TARTOZÉKÁVAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen