Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• LZs?!

aktív tag

válasz tomee007007 #3 üzenetére

"kiegyensúlyozottabb"

Köszi, hogy erre rátapintottál; valószínűleg ezt explicit bele kellett volna vennem a véleményembe: az általános konzisztencia forrástól függetlenül, illetve a kiegyensúlyozott hangkép nálam analóg a 'minőséggel' - ez szubjektív, tudom.

Közel 10 évig operáltam mindenféle fejhallgatóval, rendszeresen több darab volt forgásban egyszerre, és mindig tartottam egy fix istállót a különböző hangzásvilágok miatt, t.i. mindegyik másra/másban volt jó, másban volt erős. Aztán elmúlt; rájöttem: legyen egy stabil pont, amire bármit rá lehet húzni; és legyen nyitott, besokkalltam a zárt kialakítástól - persze a wireless-nél a nyitott szinte esélytelen, mivel az on-board technikának az akksikkal együtt valahol helyet kell csinálni.

Sennheiser EPOS H3 Pro Hybrid is 'megvolt', engem pont az univerzális, stabil használhatósága 'vett meg' - bármire lehetett használni (játék, zene, film, etc.), kényelmes volt, de a zárt kialakítással szembeni averzióm addigra már erősen kialakult, így relatív gyorsan ment is.

Jelenleg elsősorban asztali hangfalakkal operálok az elmúlt időszakban (mind játék, mind egyéb média): Eidifier R980T, amit itt lőttem használtan, és egy 10++ éves Creative X-Fi HD USB DSP/DAC, illetve ha fejhallgatóval kell élnem, akkor egy Sennheiser HD 560S, szintén az USB hangkártyáról - egyik sem top-of-the line, de mind tisztességes középkategóriás iparosmunka. Az 560S-t nagyon megszerettem, mivel van egy stabil, kiszámítható állandósága - és mellette mindennel elbír: játék, zene, film, etc. Hurcolni van egy valamilyen Eidifier BT füles, ami szintén csak egy OEM volume product a márkára átszitázva és picit sötétre hangolva, mint 'fine tuning'.

• tomee007007

addikt

válasz LZs?! #1 üzenetére

Az Epos egy kiváló gamer fejes, ha kiegyensúlyozottabb hangzást keres az ember. Mellette megvan a Scape is, azt kell hogy mondjam hangminőségben jobb a Fractal, mind játékra, mind a zenére.
    Nálam is teszt alatt van most a Fractal, kb 25 játekteszten vagyok túl vele három platformon, és azt kell mondjam van egy nagy hibája: a DSPjét egyszerűen nem hangolták rá minden hangmotorhoz, így van, amivel kiválóan szól, van amivel csak a kategória átlagánák - vagy alatta - megfelelóen, ezt remélem majd javítják a Fractal, de addigi nagyon függ a hangminősége attól, hogy mivel játszol.

• puco350

csendes tag

nekem meg ez van meg : https://tesztarena.hu/tronsmart-apollo-q10-vezeteknelkuli-fejhallgato-aktiv-zajcsokkentessel-anc-100-ora-uzemidovel/ , amikor megjelent azonnal vettem belole 1-et 8 ezer(!) forintert... Azota is megvan, igaz levallt az osszes mubor boritas a szivacsrol, hal istennek, mert allandoan szorodtak rolam mindenfele.
    Szoval ja, olcso es jo es meg mindig tokeletesen mukodik!

• LZs?!

aktív tag

Nem kötözködni akarok, csak megjegyzem: a cikkhez mellékelt sajét képek meglehetősen rossz minőségűek lettek, mint ha telefonnal lőttétek volna őket, és azt is gyorsan, 'csípőből' tüzelve - hogy le legyen tudva.

A headset egyébként pofás, nekem tetszik - ugyanakkor a repi anyagokat túrva gyanúsan inkább 'lifestyle' elemként van pozícionálva, a skandináv prémium jegyében. Érdemi specifikációk nincsenek, de jó eséllyel egy kínai OEM alapokra (beleértve a hangzást, feature set, etc.) helyezett custom design, és a cég által emlegetett 'precise tuning' inkább a külcsínbe ment - és az tényleg nagyon jól sikerült -, ami nem baj, csak érdemi hozzá adott értéke nincs a FD-nak. A termék maga biztos nem rossz, de szerintem ez részben annak köszönhető, hogy a volumen ipar Kínában annyit ment 10en év alatt, hogy már 50 EUR (noname / funky brand) környékétől már nem is nagyon lehet rosszat kapni, csak ha a kifejezetten keresi az ember; 50-100 EUR között pedig kifejezetten jók vannak (de távolról sem tökéletesek).

Én 60e Ft körüli áron itthonról, boltból inkább egy Sennheiser EPOS H3 Pro Hybrid-det vennék ehelyett, érdemben ugyanezzel a funkcionalitással (mínusz dokkoló), de vélemezhetően messzemenőkig jobb teljesítménnyel és általános praktikummal - már ha nem elégedetten nézegetni / kiállítani / mutogatni kell; arra a H3 nem jó, sőt már annyira hülye a neve is, hogy jóérzésű ember nem is akarna dicsekedni vele - ellenben piszok jó.

Fractal Scape [link]

EPOS H3 Hybrid [link]

Új hozzászólás Aktív témák