Hirdetés
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoyalPredato
csendes tag
fosvágennél meg most akarnak kirúgni 50ezer (eredetileg 100ezer) rabszolgát. Végül marad a főgóré, meg az izgatótanács, oszt az utolsó lekapcsolhatja a vellanyt. Már ha lesz még ami világít nekik addigra.
Nyomorúságos szarvilág lesz, mert ennyi munkanélkülit ott sem szippant fel a gazdaság csak úgy. Ha meg gatyára ment a német autógyártás, domino-ként bedől minden más cég is, ami a kiszolgálásukból élt meg eddig.Valószínűleg a márka miatt felvásárolják a kínaiak azt is. Legalább lesz igazi brandjük is, mert az hiányzik nekik csak.
-
bteebi
veterán
Akkor nem fog másodjára Omodát venni, ha elsőre nem tetszik neki, vagy lesz még attól is jobb, tetszetősebb bármi. Nekünk pl. szükségünk volt-van egy 7 személyes autóra, és végül egy Chery Tiggo 8 T-GDI lesz az. Én inkább PHEV-et szerettem volna (az 15,1 milla lett volna), de anyagilag valószínűleg sohase érte volna meg (2,7 millió üzemanyag különbség, plusz a CSH-nak némelyik kötelezője is drágább 1-1 százassal), és a feleségem emiatt is inkább ellenezte. Végül 12,4 milláért, 1%-os THM-mel lesz jó minőségű HUD, ülésfűtés mindenhol, üléshűtés elöl, masszázsfunkció az anyósülésen, elektromos, elhúzható napfénytető, indukciós töltők, elektromos csomagtér nyitás, (mű)bőr ülések, és nekem kifejezetten tetsző külső és belső. Kipróbáltuk, vezetni is jó volt. Semmiképp sem (túl) dinamikus, de igazából annyit nagyjából tud, mint a most már 21 éves Mazda 6-om, ami amúgy szintén nem rossz.
Persze nyilván sok téren lehetne jobb autó a Chery is, fogyaszthatna kevesebbet, mehetne jobban, de hol máshol kapsz akár csak feleennyi fícsört is ennyiért, vagy nem sokkal drágábban ÉS jó finanszírozással? Amúgy szívesebben vennék pl. Audit vagy akár BMW-t, de ott ezek a fícsörök vagy nagyon nem ennyibe kerülnének, urambocsá' egyáltalán nem is lennének (pl. masszázs funkció, ami amúgy egész jópofa). Cserébe nyilván jobb lenne a menetdinamika meg kisebb a fogyasztás, de a benyán való spórolás 1-2 szerviz után árban szerintem vissza is jönne bőven.
Ráadásul a legtöbb új autó, azokkal a baltával faragott formákkal és egészen borzalmas első lámpákkal konkrétan nagyon nem tetszenek, és gyakran belül se túlzottan. Az meg egy vicc, hogy akár 20-25 millióért is szövet belsőt kapsz, ami gyakran ülésfűtés/hűtés nélküli, mert a bőrülés egy röpke 800 ezer és 1,5 millió közötti tétel. Ha nem lenne a számlámon vagy 100 milla - és hát sajna pont nincs
-, akkor még abban az esetben se pl. német prémiumot vennék, ha amúgy futná rá. A 10-15, vagy ki tudja hány milliós felár nem érné meg. Akkor a különbözetet már inkább pl. elnyaralom a gyerekeimmel.3-5 év múlva némi eséllyel közelebb leszünk ahhoz, hogy kiderüljön, mennyire (nem) volt hülyeség kínait venni. Rengeteget nézegettem mindenféle használtat már vagy egy éve, és azért többnyire (érdemben) kevesebbet tudó 5-8 éves autók jöttek szembe nagyjából ennyiért, amikben már volt mondjuk 50-120 ezer km, meg akár néhány ismert típushiba (pl. GLB Mercik, vagy akár S-Maxok), és többé-kevésbé kétes előélet. (Szervizkönyv ide vagy oda, sok esetben 25-30 ezrenként cserélnek olajat, és sok autóba 2-3 év alatt is beleraknak akár 150 ezer km-t is!) Ha meg azokra a használt autókra is kellett volna felvenni hitelt - és kellett volna, nagyon is sokat! -, akkor az nem 1% THM-mel lett volna, hanem 8-10, ha nem még több, és akkor már csak azon is akár milliókat is lehetne bukni.
-
Gomez86
őstag
Kétlem hogy ne vennének. Szomszédomnak is van egy. 10 éves audit váltott. Szereti az omodát, most kb fél éves. Ha most kellene választania megint azt venne.
És miért is ne? Semmi baja. -
Reggie0
titán
Félreértesz. Nem azt mondtam hogy jobbak. Vagy jobbak a motorjaik. Vagy jobb a futóműve.
Az eladásaik ugyanakkor az egekben. És lehet itt nyomni a sódert hogy de mennyivel jobb egy német CRTDI a mai napig, vagy a toyota hibridje még mindig überalles, a vevők mégis Jaeco-t, meg omodát vesznek, még akkor is ha ez téged (vagy engem is amúgy néha) szomorúvá tesz.Ezzel együtt ha van időd nézd meg az új atto 3 evo awd tesztjét, és mondj nekem egy jobb európai autót ugyan annyiért. Vagy legyünk nagylelkűek, 1 millióval drágábban.
(nem szeretem handrást, meg a volt külögyminisztert sem ha már itt tartunk
)Az nem baj, hogy omodat vesznek. Az zavarna, ha masodjara is omodat vesznek. Ez olyan, mint a kisgyerek es forro tuzhely: csak egyszer fogja meg es megtanulja a lecket.
-
Gomez86
őstag
Mond mar meg kerlek, hogy melyik atutokk fujjak kina vilag orrat?
Komolyan kivancsi vagyok, mert mindenhol megy a kinainyaldosas, de az okat nem latom?
Esetleg melyik benzin vagy diesel motorja es autoja veri kenterbe a kinalatot? Melyik hibridje zuzza le a piacot? A villanyautoi eseteben melyek azok?
Mert latom h a sok fizetett influenszer, tesztelo toolja, tolja, tolja... De hajlamos vagyok azt hinni h egy Há Andrast nem nehezebb megvenni mint egy orzag kulugyminiszteret

Félreértesz. Nem azt mondtam hogy jobbak. Vagy jobbak a motorjaik. Vagy jobb a futóműve.
Az eladásaik ugyanakkor az egekben. És lehet itt nyomni a sódert hogy de mennyivel jobb egy német CRTDI a mai napig, vagy a toyota hibridje még mindig überalles, a vevők mégis Jaeco-t, meg omodát vesznek, még akkor is ha ez téged (vagy engem is amúgy néha) szomorúvá tesz.Ezzel együtt ha van időd nézd meg az új atto 3 evo awd tesztjét, és mondj nekem egy jobb európai autót ugyan annyiért. Vagy legyünk nagylelkűek, 1 millióval drágábban.
(nem szeretem handrást, meg a volt külögyminisztert sem ha már itt tartunk
) -
sakal83
addikt
Mond mar meg kerlek, hogy melyik atutokk fujjak kina vilag orrat?
Komolyan kivancsi vagyok, mert mindenhol megy a kinainyaldosas, de az okat nem latom?
Esetleg melyik benzin vagy diesel motorja es autoja veri kenterbe a kinalatot? Melyik hibridje zuzza le a piacot? A villanyautoi eseteben melyek azok?
Mert latom h a sok fizetett influenszer, tesztelo toolja, tolja, tolja... De hajlamos vagyok azt hinni h egy Há Andrast nem nehezebb megvenni mint egy orzag kulugyminiszteret

-
ricsip
addikt
fosvágennél meg most akarnak kirúgni 50ezer (eredetileg 100ezer) rabszolgát. Végül marad a főgóré, meg az izgatótanács, oszt az utolsó lekapcsolhatja a vellanyt. Már ha lesz még ami világít nekik addigra.
Nyomorúságos szarvilág lesz, mert ennyi munkanélkülit ott sem szippant fel a gazdaság csak úgy. Ha meg gatyára ment a német autógyártás, domino-ként bedől minden más cég is, ami a kiszolgálásukból élt meg eddig. -
Gomez86
őstag
Ez volt az autókkal is. Az első fecskék még ropira törtek, vállalhatatlan volt a belterük és/vagy szétestek. Eltelt 5-10(?) év és most éppen kifújják az orrát az európai (és amerikai, és japán) gyártóknak.
-
Kaiku
senior tag
Működő, időröl időre frissülő driver is lesz hozzá?
Nem, biztosan nem lesz hozzá, továbbra is csak az alfa driverekkel támogatják mert jól van az így, mert így is viszik.
-
Armagedown
őstag
Működő, időröl időre frissülő driver is lesz hozzá?
-
RoyalPredato
csendes tag
Jó lesz ez! Kínaiak gyártanak maguknak Lisuant, a BOLT talán belerondít az NVidia műzlijébe, és az AMD is stabilan haladgat előre. Erre lesz az AI-s DLS5, és azt akarja "mindenki mégis". -
E.Kaufmann
veterán
-
Reggie0
titán
Van egy hosszú cím, amiben elsőre az ötöde szó tűnik fel. Ilyen impulzus olvasásnál, mikor gyorsan keresne az ember érdekesebb híreket, akkor kicsit csalódás, mikorra értelmezi az ember, hogy mire gondolt a költő...
12v-2x6 csati...

-
E.Kaufmann
veterán
Már bocsi, de ha az van, hogy az ár ötödétől szabadult meg, a nálad miért azt jelenti, hogy ötödáron? Nálam azt, hogy 20%-al olcsóbb. Mert hogy pont ezt jelenti.
Van egy hosszú cím, amiben elsőre az ötöde szó tűnik fel. Ilyen impulzus olvasásnál, mikor gyorsan keresne az ember érdekesebb híreket, akkor kicsit csalódás, mikorra értelmezi az ember, hogy mire gondolt a költő...
-
Geri Bátyó
addikt
Miért kell így megtekerni a címet, hogy az jöjjön át elsőre, hogy ötödáron
Már bocsi, de ha az van, hogy az ár ötödétől szabadult meg, a nálad miért azt jelenti, hogy ötödáron? Nálam azt, hogy 20%-al olcsóbb. Mert hogy pont ezt jelenti.
-
bteebi
veterán
-
robogár
tag
Van egy tippem
-
E.Kaufmann
veterán
-
robogár
tag
Minden esetre jo kezdemenyezes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Szerverhiba miatt szomjazhatnak a házikedvencek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Építő/felújító topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kedvenc zene a mai napra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Motorola G54 5G / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 7290,12.5",HD,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Samsung Galaxy S25 FE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Ráadásul a legtöbb új autó, azokkal a baltával faragott formákkal és egészen borzalmas első lámpákkal konkrétan nagyon nem tetszenek, és gyakran belül se túlzottan. Az meg egy vicc, hogy akár 20-25 millióért is szövet belsőt kapsz, ami gyakran ülésfűtés/hűtés nélküli, mert a bőrülés egy röpke 800 ezer és 1,5 millió közötti tétel. Ha nem lenne a számlámon vagy 100 milla - és hát sajna pont nincs
)

Jó lesz ez! Kínaiak gyártanak maguknak Lisuant, a BOLT talán belerondít az NVidia műzlijébe, és az AMD is stabilan haladgat előre. Erre lesz az AI-s DLS5, és azt akarja "mindenki mégis".