Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• róland

veterán

válasz appia #3497 üzenetére

Kezdésnek ajánlom figyelmedbe a topic nyitó hozzászólását, melyben a PH! moderátorai összegyűjtötték a topic fontos információit.

Tudtommal nincs területi akadálya Magyarországon La Fonera router üzemeltetésének. :)
    Amennyiben van szélessávú neted, úgy azt megoszthatod egy ilyen router segítségével. A jogi oldalát (internet szolgáltatód szerződési feltételeit) most hagyjuk. (Szvsz nagyon véleményes a szerződészegés egy La Fonera üzemeltetésénél. Szerencsére mindkét SSID jel védett, s nem csatlakozhat hozzá bárki.)

Amennyiben tudsz várni még 2 napot, úgy a Fonosfera blog információi alapján valami meglepetés készül:

"We’ve added nice features, fixed most of the known bugs (not all, sorry) and set it ready to accept the nice coming plugins. We will take a short break for Xmas, we deserve it, believe me, and then will come back with great surprises. Because Tantor is our Santa present but in Spain, we also celebrate the coming of the Three Wise Men the 6th of December, so expect new nice things by then." - apró megjegyzés, hogy a Három Királyok ünnepe január 6-án van, így ezután várható a meglepetés.

Pár hozzászólást visszaolvasva, találsz egy lassan hosszabb bemutatót az én La Fonera 2.0 beta-mról, ami a topic kezdő hozzászólásában Liberator-ként említett router.

Mivel ezen van közvetlen UTP port a számítógép felé, így a csomagján/-ban lévő útmutatók alapján egyszerűen beüzemelhető. (Első bekapcsolásnál fontos a dobozon lévő sorrend betartása:

- csatlakoztatás a szélessávú internetre,
    - router feszültség alá helyezése,
    - 45 perc várakozás a frissítésre (amíg zöldre nem vált a "Power" LED),
    - ezután használható számítógéppel.

Sajnos a router csak a publikus WiFi-n keresztül aktiválható, tehát kell egy WiFi-s eszköz hozzá.

Firmware frissítését én WUBI-val telepített Ubuntu 8.10 alatt végeztem. A leírás 20 perdcével szemben, majdnem 3/4-ed óráig tartott. Utána párszor újra kellett indítanom a routert, ahogy a funkcióit újra aktiváltam, de ezen kívül nem volt más gond. Ha tudsz angolul, akkor a La Fonera 2.0 Wiki alapján nem lesz gond a frissítéssel.

Új hozzászólás Aktív témák