Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
poffsoft
veterán
-
poffsoft
veterán
nem egészen:
if connected via WLAN to MyPlace use IP 192.168.10.1, if connected via LAN use IP 169.254.255.1)
[link]A többi stimmel: lan kábel a net helyére, lankábel a pc-be, ip 169.254.255.1, és a rendes kezelőfelületére kell bejutnod(admin/admin), hacsak nincs megmakkanva a fonera....
Nagy reset-et próbáltad már (táp kihúz, 30 mp resetgomb nyomvatartás, netkábel bedug, táp bedug, vár,vár,vár (max 15 perc))???
-
poffsoft
veterán
netstrumbler-rrel nézzétek meg van-e valami jel. Ha van, akkor ringyóz makkant meg....
Esetleg kábellel felcsatlakozva a routerre, körül lehetne nézni rajta, valóban minden rendben van-e
-
poffsoft
veterán
gyönyörű videó van a neten az aircrack működéséről, percek alatt megfejti a kulcsot. Persze lehet rosszul emléxem, és csak wpa1 nem wpa2 volt....
Kapcsolj be mac szűrést a fonerán, akkor nem fog sokra menni a wpa2 key-el sem...
Hacsak nem tudja a géped mac ip-jét, de akkor meg valszleg a házon belül kell keresned
-
poffsoft
veterán
válasz
old gray
üzenetére
A fonera status ablakában mit mondd az internetkapcsolatról??
plusz nem lehet, hogy frissítgeti magát a reset után, azért nincs neted?Rick4: elvileg ennyi, gyakorlatilag nekem is sikerült 1 hétig bajlódnom vele, mert persze nem volt jó úgy ahogy először elindult
Persze olyankor jól jön egy hagyományos router.... -
poffsoft
veterán
válasz
old gray
üzenetére
"Nem tudna dial-up kapcsolattal elboldogulni?
Ha DNS kiszolgálónak az externet 2 DNS címét adnám meg?
Vagy tunnelingel nem lehet megoldani a dolgot?
Esetleg mindezt csak "okosítással" lehet?"Tudom, nem értek hozzá, de ezeket nem teljesen értem...

Ha ninxcs public, akkor az azt jelenti,m nem talált internetet a bekapcsolásakor, amit Te is kitaláltál.
Nálam hasonló a felállás, de megy a dolog.
A modem jól van beállítva?
Ha az AP nem akar betárcsázni, próbáld a modemet fix állandó kapcsolatra konfigurálnod, akkor az AP értelemszerűen direkt.
Esetleg a modem-et hídba kell kapcsolnod, akkor az AP marad pppoe...DNS-t hol,kinek,minek akarsz beállítani?
(hülye kérdés, de biztosan jó az user/pwd?) -
poffsoft
veterán
-
poffsoft
veterán
nem, ha kábelen csatlakoztatod, más ip-je van a routerednek, itt a topikban is írják a frissítéseknél:
if connected via WLAN to MyPlace use IP 192.168.10.1, if connected via LAN use IP 169.254.255.1)
[link]/én is szívtam vele, mikor a wlan-on nem akart csatlakozni, és sehogy nem találtam a 10.1-en...
/ -
poffsoft
veterán
Azért az a gui settings fül nagyon kemény

-
poffsoft
veterán
na, megjött a 0.9.4 addon (fw 0.7.2 r4), 14:59-kor.... autoupdate-ban....
Megyek csekkolni...

-
poffsoft
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
na, megpróbáltam ,egészen a putty-ig jutottam el....
szóval, van a fon.txt (javított) file a szgpen, meg a fonera webdiag felülete, itt kellene gondolom linux módira rádumcsizni a településre a language pack-ot.
Pontosan hogyan kell akkor ezt csinálni?#3167: ip 192.168.1.254/255.255.255.0 ??? no gateway, no dns?
-
poffsoft
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
Asszem itt olvastam, valamelyik addon-nál tiltható a publikus ap, persze pont a lényeg vész el valóban. Persze van olyan firm is (dd-wrt???), ahol egyáltalán nincs publikus AP, szintén itt olvastam, asszem...
Titkosításra nem emléxem...
#3164: igazándiból router-ről ment nekem is, a routert kell megkérni a tárcsázásra, és megy a fix ip.
Ill. a modem-ben is beállítható a tárcsázás, de nekem az valamiért nem ment... -
poffsoft
veterán
Megint kínlódom:
holcam-ról http 404 error-ral nem megy a magyarítás, viszont a freelan.info-n megvan maga a text fájl ([link])
namost ezt hogyan tudom installálni?
annyit kihámoztam a forrásból, hogy a
wget -q -O - http://fon.holcam.hu/hu.sh|sh parancsot akarja végrehajtani a
http://192.168.10.1/cgi-bin/webif/diag.sh oldalon, de sajna linuxból nulla vagyok...(ja, a freewlan közben a 0.9.3a-ra frissült...)
-
poffsoft
veterán
már megáldott...
Persze, nem várom el, hogy visszaolvass....
segíts már, légysz, hol írtam hogy 5 Ghz????

-
poffsoft
veterán
#3080-ra?
ha az AP-t hídba teszem, elérem a modemet, de nincsen net.
Ha kiveszem hídból, nem érem el a modemet, de van net.
viszont mostmár mindkettő a 192.168.1.x -en van.... -
poffsoft
veterán
megnézem. perpill az a bajom, hogy a modemet nem érem el. lehet, hogy azért, mert az ip-je 192.168.1.1, a fonera meg ugye a 192.168.10.1 ??
(mondjuk addig kotortam a comodoban meg a foneraban, hogy kinyílott a port, bár elvileg eddig is nyitva kellet volna lennie.....)
köszi
kaller1: segítenék, de nem vagyok nagy spíler. esetleg itt kérdezd meg megint...
-
poffsoft
veterán
A régi routerem helyére ment fel a fonera, és a fonerában port forwardnak adtam meg az asztali ip címéhez a portot, ennyi. A régi routerrel ment is a dolog , és a port ugyanaz maradt.
Mást nem állítottam sehol.
Kérdés: pontosan akkor mit kell csinálnom, hogy kinyíljon végre? -
poffsoft
veterán
Akkor részletesebben:
asztali gép->wlan->Fonera->DSLrouter->netelvileg a portot kinyitottam, tcp és udp is, a wlan key IP-jéhez, meg a router ip-jéhez is (mert nem akart kinyilni), jelenleg a wlankey (már fix) ip-jéhez van rendelve, viszont most is zárva maradt. A régebbi surecom routerrel így megnyitva ment is, most meg nem?
wwenigma: azért a felét értettem a mondókádnak

-
poffsoft
veterán
portnyitásra senki???
-
poffsoft
veterán
Újabb kódok:
-
poffsoft
veterán
Én nagyon meglepődtem....

kaller1: freewlan+ magyarítás

apropó, nem tudja valaki, hogy a freewlan magyarításai hol/hogyan születnek? /mert van benne 1-2 csúnyácska hiba/
Vagy az aktuális firm-hez honnan lehet magyarítást húzni?apropo: hogyan tudok portot nyitni? fix cél IP-t rendel a porthoz, de nekem az nem fix lesz, így nem is tudom használni?
-
poffsoft
veterán
na, sikerült, bereggelve... /megint user error volt: ip cím kézi megadása volt a gondja....
/
kaller1: ja, nekem is hülyéskedett, de egy szép előírt reset mindent megjavított
Mondjuk okosítás előtt első bekapcsnál simán megjelent az AP... -
poffsoft
veterán
Na, ez a freewlanos magyar cucc azért sokkal szimpibb!
(ya, ma megjött a cucc)Már csak azt kéne megtudni, a fon_ap-ről miért nem enged netezni vajon? Addig nem fog sikerülni a beregem sem, szerintem...

Új hozzászólás Aktív témák
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Bontatlan Steam Deck 512GB OLED + Dokkoló + 512 GB memóriakártya
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Apple watch SE3 2025 cellular eladó! Garanciával gyári dobozban
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722, 100% Akksi
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

/

sajna eléggé....