- Nem villog többet a kijelző a GeForce driver gyorsjavításával
- IFA 2026: Kedvező(bb) árak és színek: ez a Lenovo új notebookjainak vonzereje
- IFA 2026: Kell egy kisebb konzol? Az Acer körbenyeste az Atlas 8-at
- IFA 2026: az NVIDIA RTX Spark beházasodott a Lenovo Yoga termékcsaládjába
- Őszindító hardvercsomag
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Őszindító hardvercsomag
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- OLED monitor topic
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
Azt mondják az a jó ha a Ram tele van és hogy állítólag az Android már figyeli hogy milyenek a használati szokásaid.
Illetve azt se felejtsük hogy tudomásom szerint telefonban nincs pl vram, miközben gpu meg igen.
Az sem kizárt hogy nagyon sokszor a gpu igényel több memóriát a közösből.
Ott meg szerintem olyan apróságok is számítanak mint pl felbontás, stb...Elég sokszor lehetett olvasni, hogy a gyártók saját megoldásai milyen drasztikusan mennek a memória ürítésre, amikor ilyeneket csinálnak, akkor sok értelme van a sok ramnak, ha nem is engedik, hogy rendesen kihasználd. Az a gond, hogy a többség azt szereti látni, hogy a sok ram üres, milyen hisztik szoktak menni a windows esetében is, hogy jaj 32GB ramomból használ 20GB-ot, mivel ott van és szépen használta gyorsítótárnak, aztán ment a milyen hardverpazarló a windows és utána jött frissítés, amivel ezt is korlátozták...
-
aprokaroka87
nagyúr
Amelyik telefonban kevesebb mint 8GB ram van, általában a tárhely is elég kicsi és ha még ezzel is terhelve van, akkor kérdés meddig fogja bírni benne az olcsó nand. Na meg sok értelmét nem látom a nagyon sok ramnak sem, amikor annyira rápörögnek a gyártók, hogy minél kevesebb szar maradjon a ramban és erőszakosan tisztogatja a rendszer, miközben még a ram fele sincs használatban...
Azt mondják az a jó ha a Ram tele van és hogy állítólag az Android már figyeli hogy milyenek a használati szokásaid.
Illetve azt se felejtsük hogy tudomásom szerint telefonban nincs pl vram, miközben gpu meg igen.
Az sem kizárt hogy nagyon sokszor a gpu igényel több memóriát a közösből.
Ott meg szerintem olyan apróságok is számítanak mint pl felbontás, stb... -
Dragon3000
nagyúr
Arra, 8gb alatt lehetne valamennyi értelme, bár a 8gb ma már szerintem alap ha szeretnéd használni is a telefont valamire...
Amelyik telefonban kevesebb mint 8GB ram van, általában a tárhely is elég kicsi és ha még ezzel is terhelve van, akkor kérdés meddig fogja bírni benne az olcsó nand. Na meg sok értelmét nem látom a nagyon sok ramnak sem, amikor annyira rápörögnek a gyártók, hogy minél kevesebb szar maradjon a ramban és erőszakosan tisztogatja a rendszer, miközben még a ram fele sincs használatban...
-
aprokaroka87
nagyúr
Arra gondolsz, hogy a tárhelyből lefoglal a ramnak, ami igazából a virtuális memória? A legtöbb esetben semmi értelme telefonoknál, főleg a 8+ GB rammal ellátott termékek esetében, csak feleslegesen bassza a nand írási ciklusait.
Arra, 8gb alatt lehetne valamennyi értelme, bár a 8gb ma már szerintem alap ha szeretnéd használni is a telefont valamire...
-
Dragon3000
nagyúr
Vannak gyártók akik már biztosítanak memória bővítés lehetőséget, amikor bekapcsolod igazából semmi visszajelzés hogy tényleg használja-e
Persze ez sem megoldás de végülis Windowson is amolyan pótnak jóArra gondolsz, hogy a tárhelyből lefoglal a ramnak, ami igazából a virtuális memória? A legtöbb esetben semmi értelme telefonoknál, főleg a 8+ GB rammal ellátott termékek esetében, csak feleslegesen bassza a nand írási ciklusait.
-
aprokaroka87
nagyúr
Vannak gyártók akik már biztosítanak memória bővítés lehetőséget, amikor bekapcsolod igazából semmi visszajelzés hogy tényleg használja-e
Persze ez sem megoldás de végülis Windowson is amolyan pótnak jó -
KIFLEE
tag
-
Busterftw
nagyúr
Brave.
Ugyan azt a weboldalt megnyitom chrome dupla annyi memóriát megzabál. Telefonon is nem alkalmazáson nézek youtubot hanem brave böngészőn át. Asztali gép dettó. Mivel leszűri a reklámokat a memória ~40%-át megspórolom vele.
Bazi furcsa amikor valamit nem a saját eszközömön nyitok meg, sok weboldalt szinte fel se ismerek annyi reklámmal van teleszemetelve.
Firefox, azon van teljesértékű adblock, mobilon is.
-
karky
csendes tag
-
Fecogame
veterán
Kezdhetnék monjduk a saját OP rendszerükkel is a diétát.
-
kromatika
veterán
Jó ötlet.
-
Rhino666
addikt
A sok háttérben futó telemetria szemét önmagában elvisz vagy 4GB-ot, szóval lehet annak a kigyomlálásával kezdeni. Ja, hogy az üzletileg nem éri meg?
-
csibe1
veterán
-
KIFLEE
tag
Azért írja ezeket mert a felét a play szolgáltatásokhoz számolja a másik felét meg a rendszerhez.
-
janeszgol
félisten
Na ez érdekes. Meg azt nem értem, hogy nálam miért 1,6 GB a cache. A weboldalak, amiket látogatok: PH lapcsalád, Notebookcheck, gsmarena, nanoreview, google kereső. Ennyi. Nincs böngészős youtube, nincs index stb.
-
janeszgol
félisten
Csucsuka. A telepített Tiktok majdnem 800 MB. És még el se indítottad.
" és mégis vannak olyanok, akik ennek ellenére baromságokat írnak nap mint nap"Nap, mint nap? Nem régi hír. Vagy te az eddigi HSZ-eimre is értetted? Gerinctelen besz.ri emberrel semmit nem kezdek, aki még tagelni sem mer a beszólásnál.
-
janeszgol
félisten
Egyik se normális. A Chrome 1.6 GB cache sem.
-
janeszgol
félisten
Melyik alkalmazás, mert a chrome meg társai 50MB sincs mobilon, minden más a felhasználói adatok.
-
Dragon3000
nagyúr
-
KIFLEE
tag
Lehetne ilyen az alkalmazásméretekkel is, hogy ne legyen minden 1+gb.
-
csibe1
veterán
Brave.
Ugyan azt a weboldalt megnyitom chrome dupla annyi memóriát megzabál. Telefonon is nem alkalmazáson nézek youtubot hanem brave böngészőn át. Asztali gép dettó. Mivel leszűri a reklámokat a memória ~40%-át megspórolom vele.
Bazi furcsa amikor valamit nem a saját eszközömön nyitok meg, sok weboldalt szinte fel se ismerek annyi reklámmal van teleszemetelve.
Jó cucc, bár néha az asztali verzió nekiáll zabálni a RAM-ot.

Telefonon, tableten is használom, nincs reklám sehol, még youtube-on sem.
Sok szeméttől megkíméli az embert.

-
Dragon3000
nagyúr
Az adatok nagy része a felhasználói adatok.
-
tibaimp
nagyúr
Brave.
+1!
Bezony, én is azt használom telón is. -
Lacika112
senior tag
Nem csak az OS és a böngésző a problémás, hanem ezek mellé még a weboldalak is amiket megnyitottál. Időképen atomatikusan induló, loopolt videó (reklám), a youtube meg tipikus példája a bloatwarenek.
Igaz, ott account nélkül, de Newpipe pl. iszonyat gyors, és elég jó "youtube élményt" ad.És ahogy más is írta: nem maguk a devek a hibásak, hanem a vezetőik, akik nem engednek annyi időt a fejlesztésre, hogy értelmesen működjön bármi, amit nonstop használunk.
Brave.
-
etomcat
tag
Akkora a félvezető / RAM-hiány, hogy Japánban már újra készítenek ferritgyűrűs memóriát
-
csibe1
veterán
-
tibaimp
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Igazat írsz részben, bankban dolgozom, látom mit művelnek, és csodálkoznak utána ha valami programot nem tudnak bevezetni mert a régit nem tudja kiváltani. A tudás része nem igaz, gazdasági informatikus vagyok, 6 éve tettem le kb. mert anno csak elkezdtem, munka mellett sok volt. Nos, senki nem vette a fárdtságot a bankban az oktatásra, söpredékek, az ember csak felejetni jár be.... megveszik és elássák a tudást tulterhelve a kollégákat

nos, az, hogy neked nem adják át a tudást, az más eset
lehetőség ott is meg lenne, hogy pl. dokumentálják a banki folyamatokat, oktatásokat tartsanak, stb.amúgy igen sajnos ez sokszor úgy történik, hogy az új ember a cégnél legyen már másnap produktív, a betanítása meg valahogy legyen megoldva, de az elvégzendő feladatok rovására se menjen
összetett probléma -
akom
őstag
Mindenki nyugodjon meg! A reklámra, és a kémkedésre mindig lesz elég memória.
-
tlac
nagyúr
Kizártnak tartom, hogy nem lehetne megoldani (vagy már meg is van oldva?!
), hogy a mindenható AI optimalizálja a 'végtelenségig' a fejlesztés alatt álló appot.A legnagyobb probléma az androiddal az, hogy az nincs optimalizáva, és milliárd féle hardverkombináció létezik, és a Google nem tud mit kezdeni vele.
Szerk.: nah, most jól megmondtam magamnak a dolgokat, szembe állítva a két bekezdésem. Az AI ebben is tudott volna segíteni biztosan...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
persze lehet AI-jal optimizálni, de az sincs ingyen
és itt nem csak pénzre kell gondolni, hanem az lehet rontani fog a karbantarthatóságon, ami azzal fog járni, hogy sokkal több dolgot kell majd tesztelni stb.tudod ez olyan probléma, mint, hogy jót, gyorsan, olcsón, de ebből kettőt választhatsz

mint ahogy te is pont rávilágítottál az előbbi ellentmondással -
csibe1
veterán
"A fejlesztőknek 2027 februárjáig kell megfelelniük az új követelményeknek."
A guggli mikor felel meg a követelményeknek?
-
hokuszpk
nagyúr
rossz oldalról közelítik meg a problemát. Elsőkörben az Ai adatközpontokat kéne optimalizálni. Persze nemvagyok ellene, ha megalapítják a "640 KB mindenre is elég" kitüntetést vagy lovagrendet.
-
ha3flt
tag
-
tibaimp
nagyúr
Az a szomorú, hogy ehhez a felismeréshez, aminek amúgy totál alapnak kellene lennie, kellett ez a RAM mizéria....
-
ha3flt
tag
Nem létezik olyan, hogy "végtelenségig optimalizálás" (az ilyen változtatások hatása a felhasználói programokban többnyire nem akkora), vagy hogy a probléma az lenne, hogy a fejlesztők "nem optimalizálnak", nem próbálnak jó kódokat írni, vagy hogy az egymáshoz amúgy felhasználásukban meglehetősen hasonlító hardverekre annyira és akkora nagyságrendben kellene mindent újraírni.
Leginkább egy kész helyzet, az adott körülmények határozzák meg a megírt kód hatékonyságát, például mivel a fejlesztő azt a fejlesztőeszközt és környezetet használja, amit rajta kívül eső döntések miatt használnia kell.
A fejlesztőeszközt pedig az határozza meg, hogy gazdasági okokból a döntéshozók az alacsonyabb fejlesztési és karbantartási (és persze tesztelési) költséget részesítik előnyben a kód hatékonyságával szemben. Ez nagyobb méretet, több memóriahasználatot, lassabb futást jelent - vannak ilyen alapvető törvényszerűségek, akármennyire is próbálunk megoldásokat találni. Másfelől a nagyobb hozzáadott értéket egy szoftverhez az új funkciók jelentik, az elegendően gondos kivitelt pedig a felhasználók igényei határozzák meg - ez is nagyon fontos.
A "környezetet" kicsit különválasztottam, bár lehet, hogy ez csupán technikai kérdés. Örök probléma volt a különböző rendszerek együttműködése, a valódi "multiplatform" működés, gazdasági okokból sosem volt életképes. Ezért úgy alakult, és ez is hosszú történet és utólag nem lehet másfelé menni, hogy végül az Internet köré épült a legegységesebben támogatott infrastruktúra, és a böngészőt tettük meg közös platformmá. Rendkívül sok funkciót lát el; hálózatos működés, biztonsági elvárások (amik óriásiak ebben a veszett világban), skálázhatóság (ami szintén hatalmas méreteket tud ölteni) stb., és ettől ez a legbonyolultabb, leglassúbb rendszer, ami csak létezik, réteg réteg hátán. Már nem weboldalakat nézegetünk, hanem programokat, webapplikációkat futtatnak a böngészők, amikhez komoly kiszolgáló oldal is tartozik.
Az Android egyáltalán nem olyan rossz megvalósítás, de egy-egy app nem szigorúan a rossz kódhatékonysággal, hanem a megjelenítés során nyilván sok mindent el tud követni, hogy fogyjon az a memória... Vagyis egy kicsit elválasztanám a fentiektől.
A probléma többnyire az, hogy eddig megengedték maguknak a szoftvercégek, főleg a nagyok, hogy a memóriát ne tartsák szűk erőforrásnak, hogy abból úgy is mindig elegendő lesz. Így kicsi és hatékony natív programok helyett is a közös platformra készítik a sok-sok erőforrást elhasználó szoftvereiket, webappjaikat. Persze ez sem ilyen egyszerű, mert ez a közös platform egyben nagyon fejlett megjelenítőeszköz is - csak így egy weboldalon minden apró változás hatalmas mennyiségű újraszámolással jár stb., ezért a memória és a CPU (GPU) is nagyon terhelődik.
A fentieket azért írtam, hogy kicsit jobban látsszon, milyen irdatlanul nehéz lényegesen más körülményeket létrehozni a memóriahasználat terén. Az általában funkciócsökkenéssel fog járni, bár az új AI-os lehetőségekkel esetleg, talán-talán képesek leszünk elég gyorsan megváltoztatni ezt a beállt egyensúlyt minőségben és erőforrás-felhasználásban gazdaságilag életképesen, hogy pl. a valóban natív programok megírhatók, fenntarthatók legyenek a webappokkal szemben. Nagyon sok a kérdőjel. Ami a felhasználókat illeti, mostanában a tőkekoncentrálódás miatt elég rosszul állunk minden érdekérvényesítésben.
Bocs, nehéz lett volna rövidebben leírni és a példákat el is hagytam. : -)
-
VoidCatto
újonc
Igazából 3 probléma van.
1. Amit alattam is említettek, hogy az Android sok helyet foglal el, mind RAM-ból, mind ROM-ból. Tényleg kellene csinálni egy csak az Androidnak és más egyéb rendszer appoknak egy dedikált helyet, hogy azt az X GB helyet ne a teljesből vegye le.
1/a. Idevenném a gyári appokat is, amik szintén nincsenek optimalizálva olyannyira, hogy pl. MIUI Galéria appja nálam simán fel szokott hízni akár 20-30 GB-osra is, mert a bélyegképeket a felhasználói adatban tárolja és nem a gyorsítótárban. Ja és az Android lehetővé tette, hogy ne legyen olyan egyszerűen megszabadulni a nem kívánt gyári appoktól. És nem is beszélve arról, hogy a gyári appoknak a többsége az nemcsak egyszerűen használhatatlan, hanem eszi a RAM-ot is, mintha kötelező lenne.
1/b. És ha már Android és a frissítések. Értem én, hogy a rendszerfrissítés jó dolog. De figyelembe kellene venni, hogy az adott telefon milyen operációs rendszerre van optimalizálva. És az én példámból kiindulva, nálam úgy volt, hogy eredetileg ez a telefon (Redmi 9T) Android 8-on futott. Akkoriban (2021) ez nem a legjobb volt, de nem is a legrosszabb. Aztán jött egy frissítés, és Android 10 lett belőle. Akár itt vége is lehetne a történetnek egy happy enddel, de nem így történt. Egy nap a telefonom valami kis biztonsági frissítést szeretett volna telepíteni. Én meg gyanútlanul rámentem. Mire feleszméltem, a "kis biztonsági frissítésből" Android 12 és MIUI 14.0.5 lett. Amivel már nyilvánvalóan szenved a telefonom, mert egyik operációs rendszert sem 4 GB RAM-os telefonra tervezték. Hasonló okokból nem frissítettem Win11-re a laptopomat, de az egy másik téma. Mert ugye mindkettő csak annyit lát, hogy "hát én még ott elférek", azt nem, hogy hogyan is működne egy olyan eszközön, ami kettes alával, éppencsak átcsúszott a rendszerkövetelményeken.
2. Az eddig sem volt titok, hogy léteznek olyan appok, amik nagyon nincsenek optimalizálva, ami a ROM-ot illeti. Pláne nem akkor, ha egy frissítés jön. Tudok olyan appot, aminél egy 50 MB-os frissítéshez le kellett törölnöm kb. 5,5GB-nyi helyet a telefonról. És ez a bizonyos app ezt mindig eljátssza velem, hogy 1-5 GB helyet le kell törölnöm minden kisebb-nagyobb frissítésnél. Vagy hogy mondjak egy másik példát is, Facebook, Messenger, Chrome, Firefox, és még sok más app mind olyan 100-300 MB-ról indítanak, ha frissen letöltöd. Na, ebből fénysebességet is átlépő sebességgel lesz olyan 1-3 GB, vagy akár még több is, apptól függően. És ha le töltve egyszerre Facebook, Messenger, Instagram, Tiktok, stb., akkor az összességében sok tud lenni. Miért? Mert ahogy már az első pontban is említettem, eleve kevesebb memóriából kell gazdálkodni. Amin természetesen el kell férnie mindennek, amit te akarsz. Pont, mint a Google fiók tárhelyénél, mert azon a 15 GB-on osztoznak az e-mailektől kezdve a Drive-on át a Fotókig minden, ami Google-ös.3. És ha már RAM, és a kevés RAM-os telefonok. Ez az egy dolog, amit sok fejlesztő egyszerűen ignorál. Pláne akkor, ha játékról van szó, amiben szó szerint minden is mozog. Mert igen, az tök jó dolog valahol, valakinek, hogy minden nagyobb frissítésnél új dolgok kerülnek be, de az új dolgok új és még több animációt jelent. És még mindig van olyan app, ahol ezt nem igazán lehet kikapcsolni. Vagy trükközni kell vele, hogy ne adjon ki ANR-t az apptól kezdve a rendszeren át minden. És igen, azokról a bizonyos idle játékokról beszélek, amiket a kezdet kezdetén még lehetett használni, aztán eltelt pár év, ugyanazzal az eszközzel vagy és már nem igazán bírja azt, hogy egyre több és több kontent került bele. Szóval röviden: kellene egy olyan beállítás bizonyos típusú játékoknál és appoknál, hogy az animációkat teljesen ki lehessen kapcsolni, ha azok nem szerves részei a játéknak (márpedig szvsz az, hogy a cicák rohangálnak egyik helyről a másikra egy idle játékban, az nem szerves része a játéknak).
-
Apollyon
Korrektor
Nem csak az OS és a böngésző a problémás, hanem ezek mellé még a weboldalak is amiket megnyitottál. Időképen atomatikusan induló, loopolt videó (reklám), a youtube meg tipikus példája a bloatwarenek.
Igaz, ott account nélkül, de Newpipe pl. iszonyat gyors, és elég jó "youtube élményt" ad.És ahogy más is írta: nem maguk a devek a hibásak, hanem a vezetőik, akik nem engednek annyi időt a fejlesztésre, hogy értelmesen működjön bármi, amit nonstop használunk.
-
hankock
tag
Win 11 Mozilla 938,8 MB memóriát foglal, úgy, hogy most ez az egy oldal van megnyitva. (most megnyitottam a totalcar, időkép, youtube, formula.hu, vezess oldalakat és felment 1702 MB-ra) Szóval nem csak az Android Chrome kombóval vannak bajok.
-
kakuk.tamas
addikt
én másképp gondolom
a fejlesztők nem azért nem "optimizálnak" maguktól, mert nem akarnak, hanem azért, mert ott a nyomás, hogy készüljön el minél hamarabb és minél olcsóbban
és a piac egyébként sem fizetné megráadásul most az AI miatt bejön egy extra elvárás, hogy annak használatával akkor csináld meg ugyanazt töredék idő alatt, a minőségen ez sem fog segíteni
a technológia, tudás régebben és most is elérhető volt, hogy valamit meg lehessen csinálni igényesen, de valójában szinte minden csak "gányolva" van, ami még megüti a használható szintet jó esetben
Kizártnak tartom, hogy nem lehetne megoldani (vagy már meg is van oldva?!
), hogy a mindenható AI optimalizálja a 'végtelenségig' a fejlesztés alatt álló appot.A legnagyobb probléma az androiddal az, hogy az nincs optimalizáva, és milliárd féle hardverkombináció létezik, és a Google nem tud mit kezdeni vele.
Szerk.: nah, most jól megmondtam magamnak a dolgokat, szembe állítva a két bekezdésem. Az AI ebben is tudott volna segíteni biztosan...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kakuk.tamas
addikt
A Googletól ilyet hallani:

Új irányelv a fejlesztőknek: használjatok kevesebb memóriát, mert krva drága, mi meg nem tudunk optimalizálni és nekünk kell a memória 99,999999999%-a.

Én a Google helyében a gyártóknak írnék elő új irányelvet: az Androidnak csináljanak külön 32GB RAM-ot, minden másnak meg 8-at.

-
NandoXXL
őstag
én másképp gondolom
a fejlesztők nem azért nem "optimizálnak" maguktól, mert nem akarnak, hanem azért, mert ott a nyomás, hogy készüljön el minél hamarabb és minél olcsóbban
és a piac egyébként sem fizetné megráadásul most az AI miatt bejön egy extra elvárás, hogy annak használatával akkor csináld meg ugyanazt töredék idő alatt, a minőségen ez sem fog segíteni
a technológia, tudás régebben és most is elérhető volt, hogy valamit meg lehessen csinálni igényesen, de valójában szinte minden csak "gányolva" van, ami még megüti a használható szintet jó esetben
Igazat írsz részben, bankban dolgozom, látom mit művelnek, és csodálkoznak utána ha valami programot nem tudnak bevezetni mert a régit nem tudja kiváltani. A tudás része nem igaz, gazdasági informatikus vagyok, 6 éve tettem le kb. mert anno csak elkezdtem, munka mellett sok volt. Nos, senki nem vette a fárdtságot a bankban az oktatásra, söpredékek, az ember csak felejetni jár be.... megveszik és elássák a tudást tulterhelve a kollégákat

-
Semplar
őstag
Kár, hogy közben kihalnak a FEJLESZTŐK, vagy soha többé nem akarnak visszamenni oda, ahol nem lettek megbecsülve...
-
tlac
nagyúr
én másképp gondolom
-
Pano
veterán
Már régóta ezt mondom, hogy lehet valami jó is kisül a ram válságból, mert talán végre nekiállnak normálisan optimalizálni.
Úgy néz ki a kényszer tényleg beleviszi abba a fejlesztőket, amiket már maguktól meg kellett volna csinálniuk. -
Apollyon
Korrektor
Az átlag Androidos felhasználási szokásokhoz kb. tizedannyi teljesítményű hardver is bőségesen elegendő kellene legyen.
A gányolt / vibe-olt kódok mellett tele van már minden követő szkriptekkel, mert nyilván nem lehet megtenni, hogy ne bányásszák ki és adják el a felhasználók összes személyes adatát is.
Plusz a webről elérendő felületek is hasonló betegségektől szenvednek.Tippre nem lesz semmilyen optimalizálás, hanem megoldódik úgy-ahogy a memória/chipválság, aztán mindenkinek az egyéni döntése lesz, hogy meddig lesz képes napi 8-12-16 órában a generált slopot görgetni.
-
clon
senior tag
-
hdavid1
aktív tag
Szóval egy probléma létrehoz egy másik dologra megoldást. Ez ritka.
-
brabbitz
senior tag
Tökéletes alkalom arra hogy végre elkezdjenek optimalizálni. Hajrá, van mit.
-
Shyciii
veterán
Látom megint megy az ostobaságok írása. Tiktok és Gmail több, mint 1GB…pedig az android megmutatja hogy mennyi az app mérete és mennyi külön az adat hozzá, és mégis vannak olyanok, akik ennek ellenére baromságokat írnak nap mint nap.
-
cs.zs.
veterán
"...azzal vannak elfoglalva, hogy hatékonyan ne futhasson többé reklámblokkoló..."
ezügyben egyszerűen csak reklámmentes böngészőt kell használni -
tupacamaru
veterán
-
Ricardo
titán
Na. talán elkezdenek rendesen optimalizálni a fejlesztők.
-
hunluki
senior tag
Vice city nekem PC-re két cd-n rémlik, ps2-re meg dvd volt.
-
PSti
tag
Erre +1. Ez a másik botrány, az appok mérete.
-
Shing
őstag
Kb. másfél éve még használtam egy Realme C11-t 2GB RAM-al. Meglepően szépen ment, android 11-el. Böngészés, discord és ilyen alap dolgokra jó volt. Még a Pokemon Go is ment, csak lassan töltött be és nem lehetett appok között váltani. Más komolyabb dolgot nem próbáltam vele.
Szóval nem hiszem hogy annyira gáz lenne a helyzet manapság, amikor a low budget cuccokba is 8GB RAM-ot tesznek
-
sajo13
senior tag
De hát kell a memória (telefonba, laptopba, stb) az AI funkcióknak. Eddig ez volt a mondás.
-
CirrMee
addikt
Kezdhetnék a böngészőkkel. Pl Chrome. :)
Nem lehet, most éppen azzal vannak elfoglalva, hogy hatékonyan ne futhasson többé reklámblokkoló... -
janeszgol
félisten
Ideje volt már. Kezdhetnék a böngészőkkel. Pl Chrome.

szerk.: mondjuk a felfrissített Google Play 1.5GB tárhelyet elfoglaló méretét is át kellene gondolni. Meg a TikTok 1+ GB, Gmail 1+ GB stb. Régen a GTA Vice City elfért egy 700 megás CD-n.
-
PSti
tag
Jó reggelt kívánok.......... talán alapból nem kellett volna minden leszarni és "Úgyis van elég memória!" felkiáltással gány kódot írni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Gumi és felni topik
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Garmin topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Fujifilm X
- A széria eddigi legfényesebb kijelzőjét tudhatja magáénak a Xiaomi Smart Band 11
- További aktív témák...
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill új akku gar
- Samsung Galaxy S25+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Eladó HP 255 G10 Ryzen 5 / 16GB / 512 SSD / Win 11
- Készpénzes / Utalásos konzol felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Fullextrás! Lenovo ThinkPad T14s Gen 1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB FHD TouchScreen 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Gamer PC-Számítógép! R7 3800X / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Wyse 5470,14",FHD, N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)