Hirdetés

2017. október 20., péntek

Hozzászólások

(#551) Leeza válasza nagyon fáj (#549) üzenetére


Leeza
(tag)

Igen, sztem rövidesen csonthártyagyulladás lesz a vége, hacsak már nem meg is nyerted! Abból pedig nem olyan könnyű kijönni.
Sűrgősen keress egy dokit, aki kitisztítja és felír valami antibiotikumot rá!

"Szerintem az téveszti meg, hogy amikor begépeled a szöveget, akkor lefelé nézel... :)" - elmoraan

(#552) #47053824 válasza nagyon fáj (#549) üzenetére


#47053824
(törölt tag)

Valószínűleg már csonthártya gyulladásod is van, ezért a nagy duzzanat. Mielőbb menj el valahová, segíteni már úgysem tudsz rajta, valószínűleg (99%) ki fogják húzni. Ezután maradéktalanul gyógyulni fog.

(#553) qestion válasza #47053824 (#552) üzenetére


qestion
(fanatikus tag)

a csonthártyagyulladást mi előzi meg? ez a halántékig lüktető tünet nálam is van...

a pálya

(#554) #47053824 válasza qestion (#553) üzenetére


#47053824
(törölt tag)

harapáskor fájó fog, hideg melegre érzékeny, meglazul majd egyéntől függően "bedurran".
az oka, hogy a gennyes váladék nem tud a felszínre törni.
nálam így volt.

(#555) vergilx válasza #47053824 (#554) üzenetére


vergilx
(őstag)

nekem is hasonló tünetekkel húzták ki az egyik fogam,csak nem lazult meg,mert hamar elmentem orvoshoz vele.

nagyonfáj:miharabb orvos/fogorvosnál a helyed.

(#556) rii


rii
(PH! nagyúr)

van egy weboldal .... Ez : http://www.orvostudakozo.hu/index.php?menu=answers&id=3562&page=36

felttem ezt a krédést:

Tisztelt doktornő!

Azzal a kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni, hogy már több éve lassan, hogy az egyik fogamnál, melynél a fog nagyrésze letölrt, és az így is megsínlyette ezt, elkezdett irritáló, viszkető érzés lenni az ínyemben, a fog mellett.

Elősször kaptam Curasept-et, mondván, hogy PLAKK

majd 3-4 erősebb-gyengébb után sem akart elmúlni, próbáltam gyógyatású fogkpémmel, Vadenceum, az talán használt, majd Glicospet-el öblögettem, az is használt, majd Cserszömörcés öblögetés, az is használt, de elmúlni nem akart egyiktől sem.

Volt aki azt mondta, hogy táska alakult ki, és volt hogy furcsa, kellemetlen íz száramzott arról a részről, de most a fogorvosom azt mondta, hogy ez nem is fog már soha elmúlni, mivel az így van nagyon vísszahúzódva arról a részről, és ezzel együtt kell élnem, és napi szinten öblögetni glikosept-el, vagy cserszömörcés vízzel.

Számomra ez nagyon fájó gondolat, és örüénék, ha lehetne ezen változtatni.

Volna kérem tippje a számomra?

erre csak ennyit válaszolt:

Ha Ön korrektül tisztítja a száját, és rendszeresen jár professzionális szájtisztításra, akkor tünetmentes lesz.

a se ez a doktornő, se a google nem volt haver, hogy mi a rákolat ez a "professzionális szájtisztítás" ?

valaki tudna lécci'segtíeni?

ésszel

(#557) qestion


qestion
(fanatikus tag)

tudtok valami jó szájvizet ajánlani?

a pálya

(#558) Jodanovich válasza rii (#556) üzenetére


Jodanovich
(fanatikus tag)

.

[ Szerkesztve ]

Life is Short... Ride Hard!!!

(#559) rii válasza rii (#556) üzenetére


rii
(PH! nagyúr)

up

ésszel

(#560) Jodanovich


Jodanovich
(fanatikus tag)

ma csináltattam meg 4 fogamat egy "új" dr nőnél. volt 2 kicsi lyuk kettő nagy...
(csak és kizárólag fehérrel tömetek)

a történet elég érdekes kecskeméten van a kis sztk ez nem az a köztudatban élő szar rakás ahol kontárok vannak. ez egy nagyon jól felszerelt 2 éve felújított épület... és itt a fogorvosok bérlik a szobákat. eddig jártam egy megszokott dr nőhöz. aztán elhatároztam minden fogam megcsináltatom faszán ha kopott ha fúrni kell mindent, mondom úgy kalkuláljunk árban, h jó legyen! semmi nem kell se számla semmi... jött a "műtét" 5 perc alatt megcsinált egy kis lyukas fogam. aszongya így meg úgy akkor nem kell semmi 8000ft. én csak pislogtam mint hal a szatyorba, h ez volt az olcsó és ez még kicsi lyuk volt. mi van ha nagy lesz akkor 10 12 ezer ft ot kér el? aztán szomszéd srác mondta, h ő kihez jár elmentem hozzá mondom van 10 szar fogam kalkuláljunk rá árat (nem úgy kell elképzelni, h mosolygok és rohadás az egész mosolyom. elől egy szar fogam sincs! hátul vannak inkább. van amibe tömést kell cserélni egy két pici lyuk egy két nagy, polírozások meg mit tom én) aszongya ő 8000 ezerért csinálja darabját. mondom a dr nő az én emberem... de ő nem tudja elképzelni, hogy akihez eddig jártam dr nő aki mellesleg közvetlen szomszédségban lévő szobába dolgozik, hogy ő többért dolgozna... mondom pedig de és még azt a fogam is ki akarta húzni amit a dr nő meg símán betömött... meg is beszéltük a mai időpontot 3 injekciót kaptam meg is csinált kapásból 4 fogam egyfolytában beszélt hozzám ha fáj szóljak pihenünk... közbe mesélt magáról a szakmáról, most mit csinál, mondom magamba ez nagyon fajin dr nő! eljött a perkázás ideje volt 2 nagy lik 2 kicsi mondom mingyá ez is levág, aszongya 4 fog 32000 ft. (fülig ért a szám) :DDD
ilyen boldogan még semmit nem fizettem ki...:)
pénteken megyek újra.
Dr. Iványosi Szabó Juditnak hívják a kedvest. Kecskemétiek és környéken lakóknak nagyon tudom ajánlani!!!

Life is Short... Ride Hard!!!

(#561) fpeter07


fpeter07
(PH! kedvence)

Nekem úgy fél órával ezelőtt végezték el a hadműveletet, dupla beavatkozással (tömés). Talán az a szerencsém hogy mindig azthiszem hogy húúú, most nagyon fájni fog, és még se :)
Fogaim úgy általánosságban sz.rok... Még elég sokszor fogom látni a fogdokit..
Iskolai fogorvos 4k forintba fáj, mivel havonta csak 1x "ér rá", ezért elmentem másikhoz is. 9k/db, de ez elméletileg nagyobb lik volt, kövi "csak" 7k lesz.

Viszont még nem éreztem olyat hogy vmi elektromos késsel levágják a fogínyemet :( Mert vérzett, lehet nem kellett volna erősen megkotornia (mert így mutatta meg hogy kéne fogatmosni, hogy össze-vissza fröcsögjön a ...).

Na mind1, azért ezt jól esett leírni. :D

"Man muss das Gewöhnliche ungewöhnlich gut machen."

(#562) annulus válasza legiaap (#531) üzenetére


annulus
(fanatikus tag)

köszi, felírtam őket én is! :)

én most implantálódni kívánok elsődlegesen, erre pedig a http://www.centrumimplant.hu -t néztem ki, ott most akciózzák (gondolom ab dent implant az alapanyag - már a gyári árból kiindulva). holnap megyek előzetes konzultációra, majd kifaggatom őket.

tudja valaki, hogy mekkora különbség van a porcelán, cirkónium, ill. egyéb koronák között? strapabírás, kinézet..mennyire mérvadó?

ill. a másik: sztk-ban az amalgám ingyen van, azt tudom, de a fehér?

(#563) annulus válasza Ariadne (#540) üzenetére


annulus
(fanatikus tag)

én is a stomatológiára járok, eddig tömtek 2 v 3 fogat, ebből 2 remekül muzsikál, 1 most esett szét, azzal majd 5-én megyek, hogy megnézzük mit lehet kezdeni vele + volt egy gyökérkezelésem, ami a 6. tisztítós+pucolós+idegelős alkalom után fel lett adva, mert állandóan gyulladásba volt az érintett terület, magában nem, de ha ráharaptam akármire fájt, így ugrott a bal alsó hatosom :O

összességében én is meg vagyok elégedve a hellyel, csak egy dologra érdemes figyelni: ha épp jelen van egy gyakornok (még egyetemi tanuló), és a doktor átadná a palástot neki, akkor a kérdésére, miszerint engeded-e, hogy ő csinálja, mondjatok határozott nemet..
persze nem minden tanonc balfasz, de nekem van itt egy ehhez kapcsolódó élményem, ami kapcsán megfogadtam, hogy soha többet nem engedem..nem olcsó mulatság, ha elkúr valamit...

(#564) qestion válasza annulus (#563) üzenetére


qestion
(fanatikus tag)

a bal alsó hatos történet érdekel, nálam ugyanez van, napközbeni fogfájással, esténként garantálva fejfájással együtt "rohad az egész" ugye tömve volt már (elég nagy területen), nem tudom mit érdemes ezzel kezdeni, legszívesebben kihúzatnám...

fogak közötti hézagot lehet csökkenteni? porcelán valami? legalább a kaja ne ragadjon már be...

[ Szerkesztve ]

a pálya

(#565) annulus válasza qestion (#564) üzenetére


annulus
(fanatikus tag)

nagyjából leírtam a történetet..mire vagy kíváncsi? :)
alattomos szuvasodásba kezdett, csak akkor vettem észre, mikor már késő volt \elkezdett iszonyatosan fájni\. kívülről semmi se látszott, belül meg hatalmas lyuk volt. tömni már nem tudták, gyökérkezelni meg nem sikerült, szóval hopp.

az elmúlt napokban olvasgatom a fogászati dolgokat rendesen, s bár nem tudom pontosan hogy hívják, de valahol láttam, hogy két metszőfog (számszerűsítve az egyesekről volt szó) közötti közepes méretű hézagot pöpecül "kitömtek" (valami korona féleség volt tán), észre se lehetett venni a turpisságot.
ez a kategória sztem nem sztk kaliber, de ha magánrendelésre elmész, szerintem megmondják a tutit, meg ha csengetsz, meg is csinálják :)

(#566) Ariadne válasza rii (#556) üzenetére


Ariadne
(őstag)

Corsodyl fertőtlenítő öblögetővel próbálkoztál már? Az ilyen gyulladásos dolgoknak, sebeknek jót tesz, fogorvos ajánlotta (nem, nem a tévében :D). Az íze viszont egészen borzalmas, egészen "kórházízű" lesz tőle az ember szája, viszont nekem begyulladt bölcsességfogra pl. bejött...

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#567) annulus válasza Ariadne (#566) üzenetére


annulus
(fanatikus tag)

én épp ma vettem, bár nem ajánlotta orvos :)
nem túl occó, ~1600huf, pláne ha kúra szerűen használja az ember, ami adagolás szerint 2 üveget igényel :DDD
borzalmas az íze? hát erre rá van marketingelve, hogy mentha ízű!! :)

(#568) annulus válasza Ariadne (#566) üzenetére


annulus
(fanatikus tag)

ha már így több topicban beléd akadok :) akkor megkérdem: hogyan halad a felépülésed? remélem gyógyulsz :U

(#569) Ariadne válasza annulus (#568) üzenetére


Ariadne
(őstag)

Menta ízű, hát igen, úgy érzem, még nem kóstoltad. :D Efffektíve leégeti az ember nyelvét, ezért nehéz meghatározni, valóban menta-e...

Köszönöm, alakulok, most már végre nem nézek ki úgy, mint akit orrbavágtak valami különösen heves családi vita közepette. :) Egyébként hogy ON is legyek, nem tudom, hogyan, de az orrom eltörése közben a felső fogsoromat is megütöttem (az alsót nem...), amitől napokig fájt a felső fogsorom bal oldali fele. Hálistennek elmúlt, paráztam, hogy ha valami ideg megsérül ott, elvesztem a fogaimat... ("Laci, szépek a fogaid. De könnyen elveszítheted őket." :DDD )

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#570) annulus válasza Ariadne (#569) üzenetére


annulus
(fanatikus tag)

nem-nem, ma lesz vele az első "randim", de a leírtak alapján élvezetes élmény lesz :D

örülök, hogy gyógyulsz! azért a jövőben jobban vigyázz magadra! :)
ps.: bár én beszélek.. :P
nekem a ligetben sikerült nemrég a sík terepen szocializálódott bringás fejemmel nyomnom egy ugratást (sebesség kb 30kmh), aminek az lett a vége, hogy túlságosan előre került az egyensúlyom, első kerék földet ért, az első teleszpók csattanásig becsúszott, majd lévén, hogy energia még volt, így lerepültem a paripáról, mint egy darab kő..mázlim volt, mert a kezeim a fejem elé raktam, így azokat tompították az ütés nagyját..
áldom az eget ezért, mert ha nem sikerül kirakni, akkor most nagyjából teljes fogpótláson, esetleg arcplasztikán törhetném a fejem..
így megúsztam pár kaviccsal a kezemben, zúzódásokkal, meg egy maradandó foltosodással a sipcsontomon (beleakadt esés közben a lábam a pedálba) :W

(#571) annulus válasza Ariadne (#569) üzenetére


annulus
(fanatikus tag)

tényleg érdekes íze van, de annyira nem vészes..csak 10mp volt amikor majdnem eleredtek a könnyeim tőle :D

(#572) fpeter07


fpeter07
(PH! kedvence)

Holnap ismét 2 tömés lesz. Ami érdekes hogy jobb felül elkezdett nőni egy fogam. (feltételezem a bölcsesség fog) Úgy tudtam hogy felnőtt korban jön, most jobban utánna néztem és azt írták változó; valakinek 13 évesen, valakinek meg 40. Ezzel a foggal semmi problémám nem lenne (lett volna), ha nem fájna. 2 napja muszáj volt feküdnöm, mert másra nem voltam képes. :((

"Man muss das Gewöhnliche ungewöhnlich gut machen."

(#573) annulus válasza fpeter07 (#572) üzenetére


annulus
(fanatikus tag)

no, mi lett a vége?

(#574) qestion


qestion
(fanatikus tag)

ti hogy éritek el h egyszerre több fogat is kezelnek?
amúgy most is fáj, a doki szabadságolása előtt még remélem le tudom kezeltetni...

[ Szerkesztve ]

a pálya

(#575) pc-user


pc-user
(senior tag)

Szájsebészeti beutalót kaptam foghúzásra. A kíhúzásra ítélt fogammal azonban nincs panaszom, nem is lehet, mert gyökérkezelték, azaz már nem él.
Egy nem élő fog okozhat-e még gondot, azaz mi indokolja az eltávolítását?

(#576) Fryskitt


Fryskitt
(őstag)

A fogorvos a legrosszabb dolog az életben. Ráadásul mindíg mi vagyunk a hibásak, mert későn mentünk. Ezzel a megállapítással már nincs is felelőssége tovább....

I swore never to be silent, whenever and wherever human beings endure suffering and humilitation. We must always take sides. Neutrality helps the opressor, never the victim. Silence encourages the tormentor, never the tormented.

(#577) Jodanovich válasza pc-user (#575) üzenetére


Jodanovich
(fanatikus tag)

ez az hogy ki lettek szedve az idegek de ettől még begyulladhat alatt, de ha megkérdeznéd a dr t h mi miért is van akkor kaphatsz rá választ konkrétan...

Life is Short... Ride Hard!!!

(#578) fpeter07


fpeter07
(PH! kedvence)

Kiderült hogy az egyik fogam begyulladt. Kedden gyökérkezelték (aki azt mondja nem fáj, hazudik, vagy csak próbál megnyugtatni:D). Szerdán nyitvahagyták hogy kifolyon belőle a genny. Ma voltam ismét, kicseréltek a fogamban a gyógyszert.
Valószínüleg 2 hét mulva fogják betömni, aztán rá majd a fejet...

Azthittem hogy ez pár nap lesz, nem 2 hét... :(
Utánna pihi lesz, nem kicsit drága... :(

"Man muss das Gewöhnliche ungewöhnlich gut machen."

(#579) zoli03 válasza fpeter07 (#578) üzenetére


zoli03
(őstag)

Nekem 3 fogamat gyökérkezelték, de egyik se fájt semennyire, nem is éreztem semmit, csak azt, amikor beadták az érzéstelenítő injekciót.

(#580) Mobi28 válasza zoli03 (#579) üzenetére


Mobi28
(kvázi-tag)

Te nyilván jobban bírod a fájdalmat vagy a dokid nem csinálta meg rendesen. Ha nem szedik ki rendesen a gyökeret belőle és rátömnek akkor előbb utóbb (egy hét múlva de lehet csak 5év múlva) 100% hogy újra begyullad. Annak meg semmi értelme. Nekem a szemfogam gyökér kezelték 2éve. Doki elmondta mi merre hány lépés mire miért van szükség stb... Nekiállt. Néha érzetem egy egy belenyilallást de ez ilyenkor normális. Csak az ideget tépkedte belőle kifelé. Addig nem is volt gond míg le nem ért a gyökértőhöz. Már előre elmondta, hogy ez erős fájdalommal jár(hat) és hiába adna 3 injekciót akkor sem lehet normálisan lezsibbasztani. Na ott sziszegtem mint egy kígyó. Úgy markoltam a széket majd letéptem a karfát róla. Szabályosan beleizzadtam abba a 15percbe. A legnagyobb para akkor jött mikor visszamentem anyagot cserélni. Mindenféle érzéstelenítés nélkül elkezdett ott nekem reszelgetni a mélyen bent a lyukban. Állatira paráztam, hogy nehogy találjon még egy ideget. Persze ő tudta, hogy nincs mert kinyírt mindent a fogamból de nagyon szar érzés volt az a tudat, hogy érzéstelenítés nélkül babrál 3centi mélyen. Végül is jól megcsinálta. Azóta sincs vele semmi gondom. Ja és sztk fogászat volt. Nem fizetős. :N

(#581) qestion válasza fpeter07 (#578) üzenetére


qestion
(fanatikus tag)

2 hét mulva fogják betömni, aztán rá majd a fejet... fejet?
azt tudjátok, hogy hány réteg van a gyökérkezelésnél?
nekem legutoljára 3-ról beszélt

a pálya

(#582) orkester


orkester
(senior tag)

Múlthéten ismét gyökérkezelés, kedden mehetek vissza szenvedni. Pedig csak egy apró tömésre számítottam. :((( Azóta baromi érzékeny a fogam, fáj vele harapni, pedig előtte egyáltalán nem fájt. Már nem emlékszem, hogy ez normális-e?!

Mobi28: Pedig érzéstelenít az az injekció, ha jól van beadva és nincs már eleve gyulladásban az egész ínyed. A gyökértőnél sem kéne fájnia, nekem sem szokott egyáltalán, csak mikor 2. alkalommal megyek és gyökértömés előtt reszelget arra érzéstelenítés nélkül...na az :Y

[ Szerkesztve ]

PSN ID: orkester ** Steam, Raptr ID: orkester ** X360 Gamertag: orkesterUK ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet

(#584) ToBeY


ToBeY
(PH! nagyúr)

Békásmegyeren Óbudán vagy környékén nem tud valaki jó fogorvost?

galaxy s6 goo.gl/DG71ve

(#585) Mobi28


Mobi28
(kvázi-tag)

Nem tudja valaki mi van akkor, hogy ha nem a körzetem szerinti fogorvoshoz megy valaki kezelésre? Például ha az ország másik végében fájdul meg az ember foga vagy a körzeti csak napok múlva rendel ezért máshová megy el az ember. Ilyen esetekben ha lakóhely szerint nem érhető el a "szolgáltatás" (ha van érvényes jogviszonya az embernek) kell fizetni a kezelésért körzeten kívül vagy ez is tb alapon történik? Nekem ez nem tiszta... :F

mod: ugyanis tegnap délután kiesett a tömés az egyik fogamból. Fájni (még) nem fáj de ma reggelre eléggé bedagadt. A körzeti fogorvos majd csak 4nap múlva rendel. Szerdán. Addig nem biztos, hogy kibírom. pláne ha "rázendít".

[ Szerkesztve ]

(#586) qestion válasza Mobi28 (#585) üzenetére


qestion
(fanatikus tag)

ellátnak ugyanúgy kvázi ügyelet

a pálya

(#587) Mobi28 válasza qestion (#586) üzenetére


Mobi28
(kvázi-tag)

Ez jó hír. Vagyis max ügyeleti díjat kell fizetni azon felül elméletileg tb rendezi. Hétfőn fogászattal kezdek. Egyik szemem sír a másik nevet.

(#588) fpeter07 válasza orkester (#582) üzenetére


fpeter07
(PH! kedvence)

Nem volt semmi baja a fogamnak, suliban kaja közben úgy belenyilalt hogy könnyeztem már, hideg vízzel tudtam "megnyugatatni" a fogam.

3 helyre adott szurit, negyed óra múlva ugyanúgy fájt, nem ért semmit. :((

Hál isten ma reggelra ha kézzel nyomtam a fogam, akkor se fájt. De nem sokáig élvezhettem mert reggel mentem vissza. :N 2 hétig lesz ez az ideiglenes tömés benn. Remélem nem fog kiesni vagy valami.
Most nagyon tompán szúr a fogam, remélem jobban nem fog.

"Man muss das Gewöhnliche ungewöhnlich gut machen."

(#589) orkester válasza fpeter07 (#588) üzenetére


orkester
(senior tag)

Érdekes, én mindig 1 helyre kapok, de lezsibbad a fél arcom.:) Volt, hogy a nyelvemet sem éreztem, ill. olyan volt, mintha le akarna csúszni a torkomon.
Az ideiglenes tömés elég idegesítő, mindig félek, hogy kiesik és harapni sem nagyon merek vele. Meg ha nagy a lyuk akkor a 2 fog közé is kerülhet belőle (mint most) és onnan meg nem merem kiszedni, nehogy kijöjjön az egész.

PSN ID: orkester ** Steam, Raptr ID: orkester ** X360 Gamertag: orkesterUK ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet

(#590) Ariadne válasza Mobi28 (#585) üzenetére


Ariadne
(őstag)

Ha Budapesten vagy, próbáld meg a Stomatológiai Intézetet, Szentkirályi utca, a Kálvin térnél van a könyvtár mögött. Éjjel-nappal vannak, és tbre látnak el. Akkor is, ha nincs itt lakcímed, tapasztalat.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#591) Mobi28 válasza Ariadne (#590) üzenetére


Mobi28
(kvázi-tag)

Teszek egy próbát. Igen, Budapesten vagyok de vidéki az állandó lakcímem.

(#592) F-romi válasza Agyzuzo (#17) üzenetére


F-romi
(újonc)

S hova jarsz fogdokihoz? :DD

(#593) Mobi28 válasza F-romi (#592) üzenetére


Mobi28
(kvázi-tag)

Egy 2003-10-02.-i hozzászólásra válaszoltál.

Ma 2010-02-08 van.

Szerinted? :D

(#594) orkester


orkester
(senior tag)

Ma voltam gyökértömésen és rendkívül meglepő módon egyáltalán nem fájt a gyökértisztítás, pedig ugye érzéstelenítést nem kaptam.. Úgy látszik, ha normálisan hat a gyógyszeres tömés, akkor minden rendben van.

PSN ID: orkester ** Steam, Raptr ID: orkester ** X360 Gamertag: orkesterUK ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet

(#595) Thulcandra válasza orkester (#594) üzenetére


Thulcandra
(őstag)

Legtöbb ember akkor jut el gyökérkezelésre mikor a fogban lévő idegek már majdnem vagy teljesen elhaltak (elrohadtak), igazából egy jól elvégzett gyökérkezelés során maximum a legelső kezelésen érezhet az ember fájdalmat, akkor még lehet működő ideg a fogban, de ezt a dokinak mind el kell távolítania, utána az összes többi kezelés semmiség, maximum az lehet kényelmetlen ahogy rángatják az ember fejét néha.
Gyökérkezelt foggal a kontrollra mindenképp menjünk vissza amit a doki ajánl, persze újra fizetni kell a röntgenért szinte mindenhol, de a fog gyökerén létrejövő ciszta komoly gondokat okozhat. (Ezért mondja a legtöbb doki, hogy pár hónap / fél év múlva gyere vissza egy röntgenre.)

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#596) orkester válasza Thulcandra (#595) üzenetére


orkester
(senior tag)

Én az elsőn nem szoktam fájdalmat érezni, csak a másodikon. Nekem azt mondta akkor kell gyökérkezelni, ha a fogbél puha, azaz be tudja szúrni a tűjét a gyökerekhez. :F
Ő még soha nem mondta, hogy jöjjek vissza röntgenre. Gondolom ez a ciszta fájdalmakkal jár, ugye? Mert sajnos van pár gyökérkezelt fogam. :(

PSN ID: orkester ** Steam, Raptr ID: orkester ** X360 Gamertag: orkesterUK ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet

(#597) Mobi28 válasza orkester (#596) üzenetére


Mobi28
(kvázi-tag)

A másodikon? Hogyhogy? Annak elméletileg már teljesen érzéketlennek "halottnak" kell lennie.

mod: Én csütörtökön megyek vissza. A betömött fogam a tömés alatt tovább romlott. Mígnem egyszer csak az egész tömés evés közben spontán kipottyant. Azóta baromi érzékeny mindenre. Hidegre/melegre/nyomásra. Alapból sokat el kellett távolítani a fogból de így, hogy suttyomban tovább romlott még gázosabb a helyzet. Sanszos, hogy gyökérkezelés lesz a dolog vége. Kihúzatni semmiképpen nem akarom. Ott csesztem el az egészet, hogy (a beszariságom miatt) húztam halasztottam a dolgot. Nem mentem egyből betömetni mikor észrevettem, hogy romlik hanem vártam vele majd 2évet. Meg is lett az eredménye. Most szenvedhetek vele. És ha meg is marad ez mér ilyen szar lesz míg élek. :((( :W

[ Szerkesztve ]

(#598) orkester válasza Mobi28 (#597) üzenetére


orkester
(senior tag)

Akkor szokott fájni mikor a gyökért tövéhez ér a szerszámával, olyan mintha az ínyembe szúrna olyankor.

Kihúzatni nem érdemes, mert végső esetben, ha helyén van a fogad, lecsiszolják és kapsz rá egy koronát. Nekem is van egy porcelán és sem érzetre, sem kinézetre nem különbözik egy normál fogtól. Igaz, jó drága művelet. :(

[ Szerkesztve ]

PSN ID: orkester ** Steam, Raptr ID: orkester ** X360 Gamertag: orkesterUK ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet

(#599) Thulcandra válasza orkester (#596) üzenetére


Thulcandra
(őstag)

Nem feltétlenül jár fájdalommal, azért szoktak röntgenezni, hogy időben észrevegyék. Ha észrevétlen marad ritka esetekben mire észreveszik teljesen szétroncsolja a környezetét, így a fog eltávolításra kerül, a helye híddal pótolható csak.
Persze sok doki meg a röntgentől félti a betegeit, így végül az ember maga agyalhat rajta, hogy akkor mi legyen. Ha az embernek sok kezelt foga van akkor már panorámaröntgen kell, az meg nem ajánlott minden évben, szóval bonyolult a helyzet.
"Nekem azt mondta akkor kell gyökérkezelni, ha a fogbél puha," ehhez már nem értek, én csak dolgoztam fogorvosokkal de nem vagyok az, abban viszont biztos vagyok, hogy ok nélkül nem fog gyökérkezelést csinálni ;)
Szerencsére a húzzunk ki mindent ami fáj idők is elmúltak, ismerősök elmondásai alapján már mindegyik doki inkább gyökérkezel húzás helyett. Nekem kicsit vicces, hogy még a kilencvenes években is sok doki (főleg a támogatott produkció) szó nélkül kikapta az ember fogát, amit egyébként meglehetett volna menteni. Öregkorban sokkal jobb egy még élő fogakra épített hidas rendszer mint a kivehetős...

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#600) orkester válasza Thulcandra (#599) üzenetére


orkester
(senior tag)

Még nem voltam röntgenen, se Tb-s, se magán orvos még csak a lehetőséget sem említette. Nekem gyerekkoromban az egyik hátsó fogam teljesen elromlott, már szürke volt az egész, mégsem fájt, annyira elhalt már, akkor még más fogam nem volt rossz. Sajnos még nem mostam túl rendszeresen a fogam, mint azóta, bár így is romlanak. Tb-s dokik azonnal húzták volna(2nél is jártam), a magán pedig megmentette, ez volt kb. 10 éve.

PSN ID: orkester ** Steam, Raptr ID: orkester ** X360 Gamertag: orkesterUK ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.