Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Ciel00

  újonc

  Sziasztok,

  Új gépet rakok össze AMD részekből,és nehezemre esik a választás.Mivel a PCIe 3.0-át csak az FM2+ alaplapok támogatják míg az AM3+ csak a 2.0-t bírja,így kérdés,hogy melyik készletet válasszam ha egy bővíthető,2-5 év múlva is használható PC-t szeretnék.

  Függetlenül attól,hogy APU vagy CPU kerül a gépbe,mindenképpen megy bele videókártya is és ahogy elnézem szinte az összes PCIe 3.0 támogatással készül.Így tehát fennáll a kérdés,hogy az APU gyengébb processzorteljesítménye vagy a PCIe 2.0 kisebb sebessége lesz-e a komolyabb korlátozó tényező.

  Nem igazán követem a híreket,de ha nem tévedek,akkor mondjuk 3 év múlva amennyiben fejleszteni szeretnék,talán könnyebb lesz egy nagyobb teljesítményű APU-t venni,mint egy új alaplapot és hozzá mindent.
  Persze nem zárnám ki,hogy inkább átállok Intel-re,egyelőre nem néztem meg,hogy van-e PCIe 3.0 alaplapuk CPU-val.Tulajdonképpen egész sokfelől azt hallom,hogy az APU a jövő és csodajó ha az ember nem AAA játékokat akar maximális grafikán HD-ben streamelni 4 monitorra.

  Szóval érdekelnének a meglátások a PCIe 3.0-2.0 különbség - FM2+ AM3+ teljesítményeinek különbségéről.
  (Nem igazán találtam jó összehasonlítást vagy benchmarkot ezekről)

Hozzászólok Aktív témák