Hirdetés

Keresés

Aktív témák

 • DBob

  őstag

  válasz kovasz #2251 üzenetére

  Úgy látszik itt csak te vagy az aki nem hiszi el hogy bizonyos programok beállított swap terület nélkül nem indulnak el. Már pedig én is tapasztaltam ilyet, és én is játéknál.
  A futó program pedig pofon egyszerűen meggyőzödhet a swap meglétéről, méretéről. Legalábbis ha a rengeteg teszt / report program meg tudja nézni gond nélkül, egy játéknak vagy bármilyen más programnak se okozhat nehézséget, majd egy sima feltételhez kötni az indulást.
  Viszont hogy ez miért jó, ne kérdezd.

 • c41r0^

  őstag

  válasz kovasz #2251 üzenetére

  Nem akarok vitát indítani és nem is ide való, ezért OFF, de a swap igenis ajánlott Windows alá (Linux alá pedig kötelező), ahogy moonman írta anno (csak ő jobban fogalmazta meg), a Windows memóriakezelése a virtuális memória alapjain nyugszik, tehát minek ehhez hozzányúlni/kikapcsolni, ha eleve úgy lett megírva a kernel, hogy ezt használja, hiszen alapból így települ fel, majd biztos hülyeségből tették bele a fejlesztők. A telepítésnél úgyis érzékeli a telepített RAM mennyiségét, ha szükségtelen lenne, akkor pl. 3-4 GB RAM felett kikapcsolná a szolgáltatást, ehelyett aktiválva marad.

  Ennek ellenére az igaz, hogy 99%-ban 3GB RAM felett kikapcsolható a swap desktop Win alatt (2000/XP/Vista/Win7), mert nagyon kevés program igényli, de ha igényli, akkor nélküle el sem indul. Ennyi RAM mellett inkább fix 1 GB virtuális memót célszerű definiálni. Kevesebbnél RAM esetén pedig a RAM-mal megegyező vagy 1.5szörös fix méretet célszerű, avgy hagyni automatikusan, amit a rendszer kioszt.

  "a ramdiskre rakott swap helyett inkább egy 64 bites orpendszert illene/kellene felrakni..." - ez így ebben a formájában pedig azért nem igaz, mert a 64 bites oprendszeren a nem natív, azaz 32 bites alkalmazások így is úgy is max. 2 GB-ot tudnak csak megcímezni, tehát ennyivel gazdálkodhatnak... a /3GB kapcsoló pedig több gondot okoz, mint hasznot (ezzel lehetne 3-1 GB arányban az alkamazások/kernel által lefoglalt memória méretét változtatni)

  persze abban igazad van, hogy így legalább a 4 GB RAM látható lenne az oprendszere számára, de a legtöbb 32 bites program így is csak 2 GB-ot fog tudni megcímezni, hiába 64 bites alatta az oprendszer

  [ Szerkesztve ]

 • deicide

  veterán

  válasz kovasz #2251 üzenetére

  Pont most futottam bele a SWAP file problémába. Próbáld meg a FUEL c. játékot lapozófile nélkül elindítani...nem fog sikerülni.

  swap

  [ Szerkesztve ]

  Live fast - On high - Repentless - Let it ride

Aktív témák

Hirdetés