- Milyen videókártyát?
- PlayStation VR2 teszt: kipróbáltuk a Sony új virtuális valóság szettjét
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Raspberry Pi
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányos topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
hito
nagyúr
Azt valaki esetleg meg tudja mondani, hogy ZIF interfésznek mennyi a sebességkorlátja? Csak azért kérdezem, mert minél gyorsabb SSD-t szeretnék a notimba és találtam egy 64GB-os SLC SSD-t e-bayen, amire azt írja az eldó hogy 100/80 a sebessége, de a ZIF if visszafoghatja.
Olcsóbban meg kapok ettől nagyobb kapacitsú MLC SSD-t és ha nem tudja azt a sebességet úgyse kihasználni a gép, akkor meg minek a 100/80Elég a 64/51 is
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
strebacom
senior tag
No most mi is a különbség az SLC és az MLC között, valahol már olvastam, de nem találom a linket???
-
proof88
addikt
Üdv!
Vannak ezek a SuperTalent Ultradrive SSD-k, nekem 2 db 32 gigás van, ME. Egészen konrétan FTM32GX25H-k. Firmware-t szeretnék frissíteni, ezért letöltöttem innen az FTM32GX25H-AIX-hoz való zipet. Ez kell hozzá, mert a sorozatszámban ott szerepel az AIX, tehát úgy jártam el, ahogy írta. Nero-val csináltam egy boot cd-t és ráírtam azt a 3 fájlt, ami a letöltött zipben volt. Bootoltam a cd-ről (mondjuk itt nem találtam a cd-re írt 3 fájlt, de megkerestem a winyón), elindítottam az FWUPDATE programot, de nem találja az SSD-t. Nem vagyok benne biztos, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy ott rontottam el, ahogy boot cd-t csináltam... máshogy kellett volna?
-
P00By
nagyúr
-
Cyberpunk
félisten
Én is két vertexet akartam venni csak időközben meggondoltam magam, most váltok Corei7-re és arra jobban kell a pénz. De persze nem mondtam le az SSD-ről
Most én úgy vagyok vele hogy szerintem sokkal jobban járok ha az év vége felé veszek SSD-t mint most mert elég rendesen pörögnek a gyártók, és jönnek a jobbnál jobb meghajtók.
Szóval a türelem rózsát terem én kivárok
Terrás SSD-nek meg nem sok értelmét látom, akkor már inkább egy kettő 60GB vagy 30GB-os SSD Raid0-ban rendszernek meg játéknak. Adattároláshoz meg persze lehet venni terrás HDD-t sokkal jobb ár-érték arányban"You said you'd always be there for me.... but you're not..."
-
whitehand
senior tag
Én most vettem egy 128GB os falcont... Win7 RC ment fel rá meg xp... az xp lassan bootol be nagyon nem tudom mitöl de már csinálta sima vinyo alatt is a win7 viszont gyors és tetszik alatta nem tudom mit kellene letiltani amugy a lapozofile le van tiltva...Atto bench nagyon jo eredményeket produkált..80Kba fájt eddig nem bántam meg én majd jövöre veszek core i7et... én ott várok ki Sata3 Usb 3 alaplapok most fognak kijönni + 32nm procik az év végén ugyhogy idén még szerintem nem veszek
-
Márton
nagyúr
van ssd-re zero fill utility?
ami után olyan lesz mintha most jött volna a gyárból? -
proof88
addikt
Ezt viszont nem tudom...
Én anno úgy hallottam, hogy ez annyiból áll, hogy az SSD-nek kiad egy szabványos ATA-parancsot és az megcsinálja saját magát. Viszont SuperTalentnél is külön van a régi és új firmware-hez is ilyen nullázó progi, szóval ezek szerint nem mindegy, hogy mi van a kábel végén... bár ezek sztem megnézik h tuti jó-e a gyártó és a modellszám is, mint firmware ápdétnél.
-
c41r0^
őstag
Én az Ultimate BootCD-n található egyik free alkalmazással estem neki, miután megkaptam az SSD-met:
Active@ KillDisk Free Edition 4.1 Free Edition. Supports "One Pass Zeros" method only. (azaz csak egyszer írja végig nullával).
Nem konkrétan SSD-hez van a progi, de megcsinálta
Arra kell figyelni, hogy legacy IDE módban legyen az SSD, mert AHCI-ben nem fogja látni a DOS.
-
Márton
nagyúr
köszi
és miért kellett neked, tapasztaltál valami változást utána?Nekem most elég lassan áll fel az xp, és már mindent letiltottam, leellenőriztem, de az ikonok picit lassan jelennek meg, emlékszem mikor friss volt szinte "bedobta" egyszerre az egészet. Pedig a 150-es olvasás még megvan tesztek szerint és pl. total commanderben is. Azért kísérleteznék egy ghost-tal.
-
c41r0^
őstag
használtan vettem, azért nulláztam ki
a nagyobb allocation unit nem tudom, hogy gyorsítana-e, azonban az tuti, hogy az Acronis True Image a partíció információit is lementette "ghostolásnál", így nekem maradt 4K
Ghost talán tudja (prendszerpartíció ghostol, másik XP-ben megformáz 16/32 KB-os alloc. unittal, ghost vissza)
-
c41r0^
őstag
válasz
proof88 #2118 üzenetére
ez a wear-levelingre nem hat ki, én csak az adattörlés miatt nulláztam, amire te gondolsz és a kolléga is keres, azt valóban a gyártó weblapján kéne megnézni, ha kiadott olyan szoftvert az SSD gyártója
tegnap estéről emléxem egy PROOF-ra, ha te voltál az, akkor igen
szted van még másnak ilyen idióta nickje, mint az enyém ?
[ Szerkesztve ]
-
abridabri
veterán
Sziasztok !
SSD vasarlason torom a fejem. Hatha tudtok mondani nekem par jo tanacsot ,leven nem igazan ertek ezekhez a cuccokhoz.
Na szoval en ugy gondoltam , hogy egybol veszek 2db-ot . mondjuk 2*32gb osat.
Elsore mehet a win+ programok
Masodikra pedig a 3jatek amivel jatszok ( CS , cod4 , Lineage2 )
A swappolast erdemes a HDD-re raknom majd ?
Vagy egyaltalan van e ertelme 2kulonSSD meghajtonak , vagy inkabb vegyek egy 64 gb -osat peldaul es arra menne minden ?
Win-t ( egyelore xp ) ugyanugy kell SSD re telepiteni mintha vinyo lenne ?(CD-t be majd a win telepitonel leformazom ntfs-re )
Egyelore ennyi kerdesem lenneAki tud segitsen rajtam
-
proof88
addikt
válasz
proof88 #2104 üzenetére
Erre valaki? Firmware-t frissített már valaki itt?
-
Márton
nagyúr
Na emberek, ilyet még nem láttam:
délelőtt itt hagytam a gépet egy kis videórenderre, és beállítottam egy shutdown
utility-t, hogy ha a cpu használat 20% alatt van 10 percig akkor állítsa le a gépet
(nagyon hasznos).Mikor hazajövök, már nem indult az xp az ssd-ről.
A system/drivers könyvtárban valami hal32.dll-t hiányol.
Szerencsére a vinyón is van egy müködő rendszer, most onnan írok.
Picit "megcsonkolódott" a win mappám: 2GB helyett már csak 1-et foglal, a system32 könyvtár pedig mindössze 16MB-os. Egyszerüen eltűnt rengeteg file!
Checkdisk ezt mondja.
Ez mitől lehet? Haldoklik?A többi könyvtárban nem látok adatvesztést. És a vinyón is minden rendben látszik.
A kis utilityben 2 lehetőség van a leállításra: turn off computer hard vagy soft, én az előbbit választottam, ez lehet esetleg gond? Már többször használtam pedig mivel a softnál nem áll le ha pl. egy progi rákérdez hogy mentsen-e egy dokumentumot. Nem hinném, hogy brutálisabb ez a hard módszer, mint egy áramszünet, és hát akkor sem illik eltünnie egy fél windows könyvtárnak.. -
liksoft
nagyúr
Valószínűleg a drive wear leveling adminisztrációja "csuklott". Esetleg tápellátás, melegedés, öregedés, stb....
SMART-ot ha tud, arra mit mond esetleg a HDSentinel?
U.i.: Én csak OS-hez használnám a későbbiekben, adatot nem tárolnék rajta. Ez a drive már "csuklott" egyet.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu
-
Márton
nagyúr
válasz
liksoft #2128 üzenetére
Hál égnek fontos adat nem volt rajta, csak rendszer és programok. Tehetem újra őket.
Gondoltam ha már reinstall, akkor megpróbálom nagyobb cluser mérettel (8-16k), de ha nem az alapértelmezettet választom formattálásnál (4k), akkor a telepítés az első restart után nem tudja olvasni a partíciót! Fat32-vel igen (de azt nem akarok), NTFS-nél csak alapértelmezettként müködik nálam az XP SP3. Hátha ez új infó valakinek.
Egyébként már 3.-jára futtatom a telepítőt, mert volt hogy az utolsó reboot után kiakadt kékhalállal. Na itt már nagyon gyanús lett a dolog, hiszen még csak tuning sincs a gépen.
Most kicseréltem a sata kábelt egy vastagabbra (és más szinüre),
és egyelőre jó. Kopp-kopp. Csinálok több órás memtestet és ha nincs gond, akkor vagy a kábel volt a hibás, vagy az ssd haldoklik és akkor megy gariba
Egy Seasonic táp meg ne szórakozzon már...Jelentkezem ha van fejlemény.
-
Márton
nagyúr
azóta is megy, 0 hibával és érezhetően gyorsabb a rendszer.
pl. total commander rákattintok és ott van, nincs semmi delay.
Lehet hogy a kábel visszafogta a teljesítményt eddig? Rossz volt a kontakt
és állandóan hibajavítással foglalkozott?.. De a sebesség megvolt 150MB/s. -
P00By
nagyúr
-
Márton
nagyúr
mondjuk a photoshop load time-ot nem igazán értem.
30 sec körül hogy lehet kibírni? jó biztos több brush meg plugin van a CS3-ban, de nekem most a 7-es verzió 3 sec alatt full betöltődik! -
abridabri
veterán
van ertelme a win-t es a jatekot ugyanarra az SSD re rakni ? vagy akkor mar el is veszik a sebessegtoblet HDD hez kepest jatekban ?
Esetleg win +jatek SSD -re , virtualis memoria HDD ( de akkor megintcsak a HDD sebessege fogja meghatarozni a jatek sebbesseget mikor swappol )
Ha gyors gepet akar az ember akkor mindenfelekeppen 2 kulon SSD kell 1 win +progi , masik jateknak fenntartva ?
-
WebM
csendes tag
Szerintetek altalanos felhasznalasra egy OCZ vertex jobb magaban, vagy 2 db sima value szerias OCZ raid 0-ban?
-
Otisz
őstag
1.8" SSD-hez kellene nekem beépítő keret (1.8-as helyre).
Tud valaki ilyet, vagy hogy legalább annyit, hogy keressek rá?(OO[IIII][IIII]OO)
-
P00By
nagyúr
-
(Darkwood)
őstag
Én is egy pár napja beléptem a SSD-sek táborába!
Van olyan, akinek egy darab SSD-nél abszolút nincs boot-csík?
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
törölt tag
Laptopoknál érdemes megnézni, hogy mire számíthatunk SSD esetén.
pl. Elképzelhető, hogy nem tudja a SATA II-öt a laptop.pl: Lenovo
Lenovo Thinkpad SATA 1.5GB/s limitation (with SSD)
"While X25-M reads about 210GB/s with my desktop, I only get a poor 105MB/s with my T61, T61p et T60p. I use Windows XP SP3 with all drivers up to date (new install for each laptop). It's about the same with OCZ Core : only 105MB/s vs 140MB/s in my desktop. "stb..
valamelyik gépet érinti , valamelyiket nem ...
Kérés:
SSD teszteknél lehetne SATA 1.5 -re is tesztelni?
Esetleg ezt a témát is körbejárni?
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest