- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
simo9555
tag
Ezt én is így gondolom hogy elkéne engedni az FSR-t mint minden kártyán használható felskálázót és arra koncentrálni hogy a saját kártyáikon megfelelő minőségben fusson.Ez remélhetőleg az FSR 4-el megtörténik, ha nem az elég nagy öngól lesz továbbra is a többiekhez képest. Ha az Intel nagyon összeszedi magát és kiad egy komolyabb kártyát is a B580 fölé jó áron, akkor az AMD-nek lesz félnivalója, mert nem hiszem hogy az nvidia részesedéséből vennének el nagyobb szeletet.
-
simo9555
tag
Sosem szoktam OC/UV-t alkalmazni, mindig maradok a gyári beállításoknál és így is belefutok sokszor driver hibákba, persze ezek többnyire kisebb hibák, de néha akad nagyobb bug is. (pl időtúllépés/kifagyás asszem a 24.9.1 esetén, 24.10.1 esetén csak a lassú betöltést vettem észre, illetve játékfüggő is, pl rossz árnyékok Wukong alatt amit elég későn javítottak a megjelenéshez képest)
Az is tény hogy a 24H2-es frissítésre valahogy nagyon nem voltak felkészülve mert nekem az elején az egész gép fagyott, csak factory reset segített, ezt azóta sztem windows frissítés orvosolta. -
Raysen623
addikt
Reddit-en mindennel kapcsolatban is sok a komment. Bármire keresek rá, akkor a Reddit biztos benne van a találatok közt.
AMD egyéként jobban tenné ha felhagyna a működjön mindegyik gyártónál megoldásokat és csak a saját HW-jára gondolna. Ebből a szemszögből nézve a DLSS meg csak a zöldek kártyáin fut, tehát annyival butább (mondjuk aki tudja mire jó ez a funkció, az csak a saját felskálázóját fogja használni). Ha mindegyiket a saját VGA-ján nézzük, akkor lehet elmondani azt, amit te is állítasz.
YT csatornák komment szekcióiban viszont sok esetben a pirosak a favoritok a jobb árral több esetben. Most bejönnek a képbe majd a kékek is az alsóházban.A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
bozont
veterán
Aztán sokszor nem is a driver a hibás. Nekem volt olyan hogy stabilnak hitt memória tuning okozott vga driver összeomlásokat. Nyilván előfordul néha egy tényleg "rossz" driver, de többnyire jók az AMD driverek is.
Nálam az utóbbiak amit használtam (24.5.1, 24.7.1 és most 24.10.1) nem okoztak semmi komoly problémát.
Na meg pont most volt másodjára hogy a windows frissítés kavart be, aztán az aktuális vezérlőpult nem passzolt a win által telepítettel. De ez megint nem az AMD hibája.
Az FSR minősége olyan amilyen, ezen nincs mit vitázni, de attól még a driver nem lesz rossz. -
simo9555
tag
Nekem is sok éve piros kártyám van, általában igyekeztem a felső kategóriát megcélozni belőlük. Most sima 7900XT-t használok, előtte 6900XT-m volt. Viszont kezdem már feladni a sok driveres hibák miatt a piros oldalt (pl.: lassú betöltés a mostani új bug, időnként időtúllépés, de kb minden driverben találsz valamit, illetve jelenleg lassan 2 hónapja semmi update). Ja és nem csak én panaszkodom, ha valaki felnéz redditre, sok a komment ezekről. DDU-t és AMD Cleanup Utilityt is szoktam használni, sőt volt már driver ami előtt teljes windows reinstall is volt, így nem hiszem hogy nálam van a hiba. Persze lehet csak felnagyítom, de én úgy látom a mostmár kettő konkurencia előrébb jár ezen a részen is. De hozhatom példának az FSR vs DLSS, XeSS felskálázást is. Sajnos a legtöbb esetben az Intel megoldása is jobb képet ad (tapasztalat) az FSR-nél, a DLSS-ről pedig ne is beszéljünk annyival előrébb jár.
-
Tutti Georg
csendes tag
Szia!
Mi a gondod vele?? -
simo9555
tag
Hihetetlen hogy egy Intel vga fronton softwaresen lassan előrébb jár az AMD-nél. Le a kalappal előttük, amit viszonylag rövid idő alatt letettek vga fronton az asztalra, ha már a processzoruk kevésbé sikerült. 2024.10.18-as utolsó driverével az AMD tesz azért hogy az utolsó lehessen.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest