- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- OLED TV topic
- Friss szettet kapott az iPad Mini (2024)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Házi hangfal építés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPad topik
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
UHD 31,5'' -t kérem, a 240Hz lemehet 75-re, cserébe engedjenek el belőle párszáz dolcsit.
-
Low Noise
senior tag
34 colos 240hz miert nincs?
Az szimpatikus lenne, mert a 240hz es QD-OLED ek második generációras, hosszabb élettertammal a felhasznált anyagok miatt. [link][ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Igazán túl léphetnénk már a 4K-n...
[ Szerkesztve ]
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
tibaimp
nagyúr
Jönnek a 32-es OLED-ek, nagyon jó .
Segal: Mire gondolsz? 5k - 8k-ra, vagy az elnevezésre UHD (mert hivatalosan a 4k 4096x2160 ha jól tudom).
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Segal
veterán
Leginkább az 5K-ra. A 8 azért túlzás lenne, de az 5 szerintem már simán megugorható lehetne.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Low Noise
senior tag
A Gamescomra vitt ki az Asus 32"-os OLED et is, nincs infóm, de feltételezem, az eddigi szereplőknek lesz, Samsung, Alienware, Asus, MSI, Philips. [Gamescom video]
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Nem is egérmozi méretben gondoltam
-
veterán
Egyenlőre az ára eléggé erős fékhatással rendelkezik.
duree54
-
Sanya200
csendes tag
A 34" miért kerül 600-ba? Csak mert az lg 49-es oled is 6-700 közt van. Igaz az nem qd oled. Csak mert pl ott a samsung g8 oled az is 440.000ft kb , szóval nem értem. Amúgy lg-ből is lesz elvileg, a kiszivárgott infok alapján
-
bteebi
veterán
27" 1440p vagy 32" 4K not bad. Mondjuk először megnézném, hogy hogyan fest rajtuk fehér alapon a szöveg. Nemrég láttam a médiásban 15,6"-os mittudoménmilyen OLED kijelzős ASUS lapost, ami azt hiszem még csak nem is FHD felbontású volt, hanem talán 1440p, de kifejezetten szarul nézett ki rajta.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
bteebi
veterán
Nagyon fura a szubpixelek elrendezése (ez elvben egy ASUS Vivobook):
Emiatt pedig az éles, nagy kontrasztú határfelületek kifejezetten szarul néznek ki, pl. egy fekete-fehér szöveg. A betűk széle nem éles, talán pirosas-sárgás elszíneződés látszott rajta már kb. rendes nézési távolságból is. Ezen felül pedig valami hülye háttérkép volt, valami görbe (talán kék) határoló felülettel, szintén éles kontrasztváltással. Ott már nem is tudom, hogy milyen volt a másik szín, de ott is a két szín között talán egy sárga (??) csík látszódott rövidebb-hosszabb szakaszokon, függően attól, hogy épp mennyire görbült a vonal. Mint valami nagyon oldszkúl antialiasing nélküli kép. Baromi gáz volt. Ha nem látom a két most már relatíve gagyi (bár még tévesen szemüvegmentes) szememmel, tutira nem hiszem el. Oké, viszonylag közelről néztem, és rá is koncentráltam, de ettől függetlenül egyértelműen "rossz" volt. Egy 10+ éves IPS-es Dell U2410-et bármulok most (24", 1920×1080), de hogyha csak hasonlót is láttam volna rajta, akkor lehet, hogy már más lenne a monitorom.Persze legalább a fekete fekete volt , meg nyilván nagy átlagban, "normális", masszívan inhomogén háttér mellett (pl. sima tájkép vagy mondjuk filmnézés közben) nem feltétlenül nagyon feltűnő a probléma.
Azért azt nem szeretném, hogy az én hülyeségem miatt bárki tévesen ítélje meg az OLED kijelzős laptopokat. Biztos vannak jobbak, meg rosszabbak is. (Amúgy tudtommal talán az összes ASUS-ban, vagy legalábbis a Vivobookokban is Samsung panelek vannak! Ergo a képen is egy olyan van.) Menj be egy médiásba, nézd meg az OLED laptopokat. Ezt tényleg látni kell... Azt hiszem amúgy a 14" 2880×1800-as panelek elég jók voltak, de a 15,6-osok (nem kizárt, hogy mégis csak FHD volt az is, amit láttam) már nem annyira.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Low Noise
senior tag
Máshol olvastam, hogy a bejelentés csak formális, a boltokba 2024 masidik negyedévében kerülnek a monitorok.
Kár, hogy ennyit kell várni, így meglehet, hogy a jelenlegi OLED választékból megveszem a Samsung G8-at, pedig 32 col lehet jobb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Low Noise
senior tag
Megvettem a G8 at, a 21:9 képarányban pozitívan csalódtam, míg a 27 colt márc kicsinek és alacsonynak éreztem, ezt pont jónak érzem. Örülök, hogy nem vártam 32 colosra és már most élvezhetem az OLED képi világát.
[ Szerkesztve ]
-
Imi3estNew
csendes tag
Nekem ilyen laptopom van, Vivobook 15,6-os oled. FullHD a felbontása, ami azért ekkora képernyő mérethez elég jó képpontsűrűséget jelent (141ppi). Nem tudom te pontosan mit láttál a media marktban, de nekem pont az ellenkezője a tapasztalatom. Nem azért mert ilyenem van, ha veszek valamit és nem jó akkor elismerem hogy rossz - eladom, nem szégyen belenyúlni valamibe ami nem jó. Volt már Samsung 32-es QLED monitorom, annak tényleg gáz volt a pixel elrendezése, ilyen fél pixelek voltak benne, és ott tényleg rossz volt a betűk megjelenítése. Én ezen az oleden semmi problémát nem látok. Lehet a kiállított darabon rosszul van beállítva valami (cleartype?). Egyébként annyi szépséghibája van hogy csillogós a kijelző, így nagy nappali fénynél tükröződik. Viszont este egy hdr videónál vagy akár családi fényképeknél olyan szép képe van hogy ezt meg se közelíti egy IPS se. Egyébként cleartype szempontjából lehet hogy a windows még nincs felkészítve erre a pixelelrendezésre, tehát ha tényleg sas szemed van, akkor lehet esetleg különbség, de vagy eltúlzod amit írtál, vagy rosszul volt valami beállítva azon a laptopon. Áruházakban egyébként van fény bőven, így nem annyira jön ki milyen kontrasztos. A tükröződés ilyen helyen lerontja a minőséget. Na jó most alaposabban megnéztem a nagyon durva kontrasztnál pl fekete háttéren fehér csík - ha kicsit hunyorkok akkor tényleg lászanak kicsit az alpixelek színei. Szerintem ez a nagy kontrasztból adódik, de eddig észre se vettem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen