Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Victorio

aktív tag

válasz Thrawnad #6 üzenetére

Amire gondolsz az nem a Videoton gyár volt hanem a Mikroeletronikai Vállalat leégése 1986-ban.
    Annak azért kellett leégnie, mert a COCOM listát kijátszva sikerült olyan chip gyártósort összehozni amivel 2" wafferen már tudtak Intel 8088 processzort gyártani. Persze a proci se licenszelt volt, hanem reverse engineeringgel visszafejtett másolat, ami HIKI-nél követtek el.

Az volt a terv, hogy a drezdai gyár mellett Budapesten is lehessen vezérlő chipet gyártani a ruszik RSZD–10 Pioneer (SS-20) IRBM rakétájához.

De az USA máshogy gondolta, a gyár és az R&D részleg meg porig égett egy hivatalosan balesetnek beállított szabotázs akció keretében. A kár milliárdos nagyságrendű volt, és ez vezetett oda, hogy azóta sincs Magyarországon jelentős félvezető gyártás.

Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.

Új hozzászólás Aktív témák