- AMD Catalyst™ driverek topikja
- ASUS ROG Azoth: egy ütős mechanikus billentyűzet tesztje
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Jön Magyarországra a BenQ csúcs OLED monitora
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- Kézformánkhoz alakított egereket gyártana a Formify
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem vagyok maradéktalanul elégedett.
Telepítés közben pár másodpercre fekete képernyő szokott lenni. Na most ebből nem tért vissza, resetelni kellett a gépet.
A színek megint korlátozott módra álltak és nem Nvidia által vezérelte, ezt teljesre kellett állítani, ezt nem csinálta már évek óta.... de most egyelőre ok minden.
Amúgy egy rakás új dolog / beállítás megjelent a driverben az utóbbi időkben ami eddig nem volt ott vagy nekem nem tűnt fel.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
válasz
Dragon3000 #2 üzenetére
Lehet bekavart neki a studió driver , vettem egy Quadrot is közben.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Yodafon
senior tag
Profilok.... amivel en jatszom ott nincsenek profilok
(konzol)
I'm gangsta!
-
herion
csendes tag
Hát nem tudom.. bő fél óra "tesztelés" után sem láttam azt különbséget, amit az Nvidia a referencia videójában promózott.
Who Let The Dogs Out?
-
Darth_Revan
veterán
Erre kíváncsi leszek, meg csak egy gyors probat csináltam Control alatt és rögtön feltűnt hogy az előző driverrel ellentétben a pálya betoltesenel szinte azonnal betoltodott az összes textúra és nem kellett várni 2-3 másodpercet.
(RTX 3080)
-
bpx
őstag
Semmilyen minőségbeli különbséget nem látok. Cserébe egy 4070 Ti-vel a korábbi 1-5% GPU load helyett 30-35% van Quality 4 beállítással videolejátszás közben. Ebből inkább nem kérek.
[ Szerkesztve ]
-
abridabri
veterán
Chrome (támogatott ) és Firefox (nem támogatott) között alt tabolva ugyanaz a Twitch live gameplay futva nagyon látványos a különbség . Bárcsak FF -on is működne
-
nexplo
őstag
válasz
Darth_Revan #7 üzenetére
Duty Modern Warfare 2 ennél a játéknál?
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
McDuglas
aktív tag
Quality 4-en Youtube 1080p -> 1440p, ~160-200w fogyasztás, 3060 Ti-vel.
Nice.
Viszont kellemes meglepetés, hogy Jellyfin webes felületén is megy, s kisebb méretű videóknál, (pl. 480p) kb. 30w-ból megoldja, s látványosabb is a különbség. -
AuraSync
senior tag
Én is teszteltem ezt a Szuper rezolóciót és hát van olyan 1440p játék videó ahol a GPU 95%-on megy a 4-es minőségi szint beállításával és szakadozik meg belassul a videó.
(Edge)
S23 Ultra / Watch 5 Pro / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB
-
nexplo
őstag
Ahogy jól látom, még ma ne telepítsem ezt fel?
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Vigilante
őstag
Vajon ez működni fog asztali videolejátszóknál is? pl: MPC-HC player?
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 3900XT ~ 4.3GHz - 1.312V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2 (500GB) +2x Seagate 2TB (RAID0) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
PuMbA
titán
Nesze neked észszerűség. Valamivel szebb videó plusz 100W fogyasztásért. Nem volt egy zseni, aki ezt kitalálta.
[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
Most komolyan, akinek van egy jobb gépe, ami képes is erre az AI felskálázásra, majd pont nézi, hogy "jézusom" többet eszik alatta a kártyám.
Megoldás: Akkor nem kapcsolod be, ennyi.rdmftw : Sanszos, pedig jó pár videót szívesebben néznék ilyen felskálázással a gépemről, amik csak fullHD felbontásúak.
[ Szerkesztve ]
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 3900XT ~ 4.3GHz - 1.312V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2 (500GB) +2x Seagate 2TB (RAID0) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
PuMbA
titán
válasz
Vigilante #19 üzenetére
Ez a baj, hogy nem ezt nézi senki. Ezért nem lesz semmi a 2050-es klímacélokból. A túlfogyasztás és az értelmetlen hülyeségek miatt. Mindenki arra vár, hogy majd a másik tesz valamit, én mindent csinálok ugyanúgy. A legnagyobb baj ugye a nagyon gazdagokkal van, de sok kicsi is elég sokra megy. Most is akkor lesz megoldás, ha már túl nagy lesz a baj, de akkora majd nem kicsit kell odafigyelni, visszafogni a dolgainkat, mint most kéne, hanem nagyon. Lesz nagy nyavajgás, mert a hirtelen dolgok húsbavágóbbak.
[ Szerkesztve ]
-
McDuglas
aktív tag
válasz
Vigilante #15 üzenetére
Van egy reddit thread ahol linkelték:
https://github.com/emoose/VideoRenderer/releases/tag/rtx-1.0
(reddit thread) -
lujo10
aktív tag
-
Minél kisebb az eredeti videó felbontása és szarabb a minősége annál kevesebb fogyasztással oldja meg. Nekem a 3080 85 W fogyival skálázza fel a 720 P-t ami több, mint vállalható.
[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
Köszi, tökéletesen működik, habár a 21:9-es full HD videókat, valamiért SVP (SmoothVideo Project) mellett nem feszíti ki a 3440x1440-es monitorom képernyőjére. Ott a madVR-t kell továbbra is használnom, mint szűrőt.
-
AuraSync
senior tag
Kajak az atom háború küszöbén te 2050-es klímacélokon gondolkodsz?
Én tudod hogy vagyok ezzel? Minél előbb minél több mindent kiélvezni amíg élek... az utánamlévő majd ráér gondukodni a klímán meg a többin.
Majd azért nem nézek TV-t meg nem gépezek mert mi lesz 2050-ben... deh mikor még azt sem tudjuk a holnap mit hoz.
Még szerencse hogy nem mindenki úgy gondolkodik ahogy te mert akkor otthon a sötét szobában gyertya mellett olvasgathatnád a könyveket még mindig.S23 Ultra / Watch 5 Pro / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB
-
janos666
nagyúr
Nekem jobban tetszik a madVR féle Jinc skálázás, mint ez. Bár ha az MPCVR-RTX alatt kapcsolgatom, akkor tényleg jobb VSR-al, mint anélkül. 320x240p25 @ 1656kbps DivX3-Low videót próbáltam nagyíttatani velük 4k kijelzőre.
Youtube-ban néha olyan az 1080p30 -> 2160p120 lejátszás, mint ha frame drop-ok lennének.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
PuMbA
titán
"Minél előbb minél több mindent kiélvezni amíg élek... az utánamlévő majd ráér gondukodni a klímán meg a többin."
Ez is egy felfogás, de az emberiség hamar kihalna, ha csak ilyen emberek élnének
Ezért jó, hogy diverzek vagyunk és vannak, akik 50-100 évre előre gondolkodnak vagy gondolnak arra, hogy a következő generációra még nagyobb gondot raknak rá vagy felelőséget vállalnak és nem engedik kritikussá fajulni a dolgot. A mi generációnk is megkapott egy olyan gondot, amit nem voltak hajlandóak megoldani a 80-as években, amikor már tudtak a légszennyezés, globális felmelegedés, csökkenő terméshozamokról az extrém időjárások miatt. Ők is úgy voltak, hogy majd foglalkozunk mi vele, aztán most meg nézünk, hogy minden rohadt drága.
"Majd azért nem nézek TV-t meg nem gépezek mert mi lesz 2050-ben... deh mikor még azt sem tudjuk a holnap mit hoz."
Ezt nem mondtam, a kulcsszó az ésszerűség.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Lejárt a szerkesztési idő. Tehát az ésszerűség nekem azt jelenti például, hogy van autóm, de nincs a seggemhez nőve, csak akkor használom, ha muszáj. Azért, hogy elmenjek kerületen belül, nagyon ritkán használom. PC-nél ugyanígy, a hardvereimet undervoltolom és / vagy alapból energiatakarékosakat veszek, mert nem ésszerű, hogy plusz 100W-ból kapnék plusz 5 fps-t. A fogyasztás / fps nálam a fő mérőszám és kizárt, hogy valamikor is 300W-ot fogyasztó VGA-m legyen vagy 150W-ot fogyasztó procim legyen. Nekem nincs bajom azzal, aki ezt nem csinálja, de én csinálom, megteszem, amit tudok. Ez az én felelősségem, amivel élek
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
veterán
Biztosan, habár ezt kár volt ideröffentened, mert semmi értelme nem volt neki. Mindig az AMD driverekkel volt baja a legtöbb embernek, de most már a zöldek is sorba szúrják el őket. Az utolsó három driverrel a 3080 Ti - m megbolondult, droppolt nem kicsit, és ha utána olvasnál "agybajnagybaj" helyett, láthatnád, hogy az emberek 99% - ának valóban az általam leírt driver van fenn a mai napig. Az Atomic Heart pl. egyenenes élvezhetetlen volt a legutóbbival, pedig ahhoz adták ki többek között, az 528.02 visszarakásával meg minden probléma megszűnt.
[ Szerkesztve ]
-
rdmftw
tag
aha értem. de amikor modderjózsinak megdöglik a tákold windowsa egy radeon update után az az amd hibája és micsoda lúzerek, ha pedig véletlen a kedvenc cégnél vannak gondok a driverrel akkor csak tegyük vissza az előzőt.
kiváló mosdatás, ezen még a kettyós kakas is elégedetten csettintene. -
kolopele
veterán
Sosem volt kötelező drivert cserélni egyik oldalnál sem, amennyiben nem volt vele baj. Most a radeon legutóbbi drivere is rossz, megy a panaszkodás a fórumokon rendesen. Össze vissza beszélsz, már ne is haragudj. Bármelyik oldal esetében vissza lehet tenni egy régebbit, ha nem válna be az újabb. Nagy kár, hogy csak azért regeltél be nem is olyan régen, hogy kioszd a másikat. Azért ugye elmúltál már korban "overrated"?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Nekem épp nem volt bajom az utolsó pár darab NVIDIA driverrel, a 3 napja megjelentet is felraktam most, amint kijött. Bár én mindig Egyéni telepítést csinálok, ott pedig bepipálom a Tiszta telepítést, tehát minden driver beállítást alapértelmezettre állít.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
veterán
-
janos666
nagyúr
Én azt nem használom, DDU-t futtatok évente pár alkalommal, mikor valami driver gyanús gond van..., bár nem tudom miért, mert emlékeim szerint ez végül még sohasem oldott meg semmit.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
torok6
aktív tag
Nálam a Nvidia container terheli a procit 10-12% ba csak a Windowsba. Eddig nem volt ilyen
-
[NVIDIA acknowledges 10%+ CPU usage driver bug after exiting games]
Hamarosan várható Hotfix."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
ph A WHQL minősítésű, 531.18-as eszközillesztő hét játék profilját is frissítette.
- ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti OC edition 11GB GDDR5X
- Sapphire Nitro+ RX590 csavarmatricas
- Palit GeForce GTX 1060 StormX 6GB GDDR5 192bit - A GAMER ELLÁTÓNÁL! JÓTÁLLÁS, SZÁMLA!
- GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 256bit - A GAMER ELLÁTÓNÁL! JÓTÁLLÁS, SZÁMLA!
- GIGABYTE GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB - A GAMER ELLÁTÓNÁL! JÓTÁLLÁS, SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest