Hirdetés
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- Micro Four Thirds
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- ASRock lapok általában
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Snapdragon alapokon nyugvó mini PC közeledik a GEEKOM jóvoltából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacccca87
addikt
Nem igazan erzem problemasnak az arazast. Hany % at teszi ki ez a komponens az autok gyartasi koltsegenek? Valoszinuleg nem a 3-5m ert elviheto uj autokba szerelik majd azon felul meg nem tenyezo ha 500e rel tobbe kerul az auto, vagy esetleg ennyi kedvezmenyt kell adni.
-
csendes tag
-
KaszkóPalkó
junior tag
Az előző generáció se került bele semmibe, pedig januárban nagyon hypolva volt.
-
mad823
őstag
válasz LordyDaVidra #2 üzenetére
És hát az autógyártás a
szarrágásköltségoptimalizálás netovábbja, szóval nem kell csodálkozni, hogy nem érnek oda a csúcshardverek. -
senior tag
Ez a költség spórolás tagadhatatlan, mert senki nem akar a végén 40 millióért Kia Picanto-t venni.
Viszont azt se felejtsd el, hogy alaphangon 2...4 év egy platform fejlesztés, de ha valami félre megy közben vagy a piac változik - lásd a VW új MQB² E³ vonala -, akkor lesz az 7+ év is.Ha ez a chip most azonnal a piacra kerül, akkor kb fél év mire elkészül az automotív hitelesítése és hivatalosan csak azután lehetne beépíteni. De ha előre szalad egy gyártó és már enélkül betervezi, akkor is 1-2 év mire a HW+SW és a köré rakott doboz a széria gyártásba kerülhet, az élettartam tesztek lefutása után.
(itt most ne menjünk bele, hogy manapság már néha ez is kimarad, mert hamarabb ki akarják tolni a piacra a cuccot - khöm, C-mintás vezérlőkkel szerelt előszériás Merci EQS)Mielőtt belekerültem ebbe a területbe, én sem gondoltam volna, hogy tényleg ennyire lassú ez a dolog, de ha mindent a hivatalos úton akarsz csinálni - a saját seggedet is bevédve -, akkor ahhoz idő kell.
Úgy könnyebb lenne autót gyártani, mint a kici kínai, hogy "nekem is egy olyan kell, a szoftver lehet béta, a teszteket hagyd a pékbe". Mivel ez utóbbi a mélyen tisztelt' vásárlót ritkán érdekli, így ebbe az irányba fog menni a piac.Amúgy én üdvözlök minden ilyen nagy számítási teljesítményű chip-et a Vehicle Computer business-be. A vevők egyre erősebbeket kérnek, ahogy a csilli-villi új funkciók is tucatjával jönnek, így a nyers HW erőből sosem lehet elég.
[ Szerkesztve ]
-
mad823
őstag
Ja, nem, ez tök világos, de nem azért tudsz ma is akadozós menürendszerű autót venni, mert ne állt volna rendelkezésére combos hardver már akkor is, amikor még csak tervezni kezdték azokat az autókat, hanem mert azt gondolták, hogy ennyi vas pont elég lesz bele, csak időközben jött még kétszer annyi igény további funkciókra, amit persze sok neki. De tény, hogy így olcsóbb volt, csak ugye szarabb is.
-
tibaimp
nagyúr
Amikor az Intel csinálta ezt a partnereivel, évekkel korábban, vagyis, ha tőlem vásárolsz olcsóbban kapod a teljes csomagot, az amd beperelte és jól meg is büntették! Akkor ez itt most nem gond, mert az amd csinálja.... vagy hogy van ez?
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
ftc
nagyúr
Jah 3-4 év a tervezés jó esetben...és azt az autó életciklusa...legyen 7 év... addig nem igazán cserélnek semmit...csak ha valami végett kell - kieső gyártás stb... nem igazán akar senki se tesztelni X év után mindent előrről...
Ha megnézem, hogy pl ellenállás csere más tipusra PCB-n belül is kb 2-3 hónapig tart,akkor ezt a HW-t talán 2030 jörül láthatjuk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- Micro Four Thirds
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gaming notebook topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Házimozi haladó szinten
- ASRock lapok általában
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Synology NAS
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 AN515-45-R3W2 - Ryzen 5-5600H/16GBDDR4 3200Mhz/RTX 3050 Ti 6GB/512GB NVMe SSD+1TB HDD!!
- Asus ROG Strix G15 G513 - 15.6"FHD 300Hz - Ryzen 7 6800H - 16GB - 512GB - RTX 3060 - 2,5 év garancia
- Gigabyte Geforce Rtx 4060 Ti 16gb,2027.03.18ig gari
- Xia Rmi Note 13 PRO DS 5G 256GB, kék
- Endgame Op1 8k egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest