Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
flexxx2
őstag
de jól néz ki, csak ne lennének ilyen nagyok, 16GB 4060ti-ben megvárom
-
The Last of Us Part I/Saints row/Dead Island 2 is van :)
-
Fücsök007
őstag
A tömörítés önmagában nem csodaszer, csak elnyújtani tudja az elavulást, de 2-3 év múlva még 16GB rammal is korlátozott lesz a 4060Ti új címeknél, hasonló lesz a helyzet mint ma a 8GB-os RX 6500XT-nél. Addigra a fősodratú játékos kártyák sávszélessége 800-1200GB/s körül várható majd, mivel az RTX 5090 pletykák szerint 2048GB/s sávszélességű lesz. Továbbá a 1440p felbontást is el lehet addigra felejteni, mert már 1-2 éve 16-->24-->32GB ramot szeretnének a játékfejlesztők 1080p/1440p/2160p felbontásokhoz! Ez a konzolok miatt van, ami hiányzik PC-n azt legegyszerűbben több vram-mal lehet orvosolni, ehhez nem kell szoftveres támogatás. Most is AMD miatt fejlődik a piac, mint amikor megjelent a Ryzen széria.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Ez egy régi HDD rack-es doboznál miért meglepő? A hűtések csak egyre masszívabbak lesznek vagy vizezni kell.
Ilyenkor azért örülök, hogy a H700 413mm-ig benyel bármit ha nincs elől radi csak felül.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
tibaimp
veterán
Jogos!
Bár, őszintén nem szívesen cserélném le, mivel a mai üvegfpaloták kb. minden csak nem szellőznek, illetve sok 3,5 colos HDD hely is kell. Bár találtam már egy házat, amire váltanék, de most így hirtelen 100.000+ Ft-ot nem akarnék házra költeni.[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Micsurin
nagyúr
Azért egy H5 vagy H7 Flow elég masszívan szellőzik én is szemezek vele, hogy a H700-ból tovább költözök majd csak most Dl650 Vstrom projekt fut szóval a gép jó eséllyel húzott egy satuféket, ami ezen a konfigon nem fut minimum Med-High 1080p ott a fejlesztő mehet a bányába...
Szerintem előbb utóbb elkerülhetetlen valamennyi 3,5-es helyed lesz de a "sok" szerintem ütni fogja egymást éveken belül de már talán most is a GPU hosszokkal. Az SSD-k ára egyre jobban szalad le, lehet lassan érdemes váltani meg gondolom nem mindennap írod maxra a HDD-ket.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
tibaimp
veterán
Melyik az a H700 ház, erre a CM HAF700-ra gondolsz: [link]
Mert én meg pont ezt néztem ki cserének, két kamrás, 4 HDD hely az alaplapi tálca mögött a befordított táp fölött, így maga a fő kamra "üres" így elfér a "fél méteres" VGA meg a D15 is.Amúgy valóban tervben van SSD-kre váltás, de majd később még, és kell a 4TB azokból is szóval nem lenne olcsó.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
lujo10
aktív tag
Nem annyira rossz, de a mérete miatt mégsem választanám, kb. ennyi.
KöszönömEgy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
Duddi
aktív tag
Igen én is hallottam a híreket hogy az Nvidia meghallgatta a népet. De valahogy nem vagyok túl optimista ezzel kapcsolatban. A busz szélességét már megvitatta a nép de van egy félelmem, hogy a 16GB az egy változat lesz amiből nem csinálnak sokat, vagy direkt 50$ al drágább lesz mint a 8GB változat.
Ebben a generációban az Nvidia annyi csintalanságot csinált amitől bárkinek égne az arca. Nem hiszem hogy pont most lesznek megértő jó fejek.
Az AMD meg igazából semmit sem csinál. elengedte az egészet. -
catlaca
senior tag
“Micsinájjunk ezzel a sok túlárazott eladatlan cuccal itten?”
”Mittomén, fessétek fehérre aszt elsózzuk 10% felárral!”
Manapság már nem csak azt kell tudni, hogy dzsífórsz meg ertéiksz, meg hány gigás legyen, azt is megkérdik milyen színű legyen.“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)
-
Duddi
aktív tag
válasz
Fücsök007 #17 üzenetére
Jogos. De Wang János egy interjúban nemrég a kérdésre hogy mivel foglakozik az Nvidia mint cég. Valami olyasmit válaszolt, hogy adatközpont ai és gyorsító terén hardver és szoftver fejlesztéssel és támogatással foglalkozik. Ha jól rémlik meg se említette a játékipart.
Az 5000 res szériába biztos több lesz de mennyivel? Pont annyit tesznek bele hogy hogy a már kint levő dolgok jól fussanak de nem annyit hogy túléljen 2-3 generációt.
Mondjuk ilyen volt a 2000 res években is, mikor valami nem indult el mert a géped nem tudta a shader model 2.0 ét vagy a directx 9 et. A technológia elavul, és cserélni kell. Csak az a nem mindegy milyen gyorsan.
-
-
KROK640
addikt
"Ez a konzolok miatt van, ami hiányzik PC-n azt legegyszerűbben több vram-mal lehet orvosolni, ehhez nem kell szoftveres támogatás." - ezt nemigazán értem. A konzolok eleve memóriaszegényebbek egy mai átlag PC-vel szemben (16-32GB RAM + 8-12-16GB VRAM).
Vagy arra gondolsz, hogy bizonyos szoftveres effeketeket tudnak, amit a VGA-k PC-s változata valamiért (de miért?) nem támogat, és ezért kell ugyanannak a címnek ugyanazon beállítások mellett több VRAM?Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Fücsök007
őstag
Arra is, illetve hardveresen is hatékonyabb a konzol. De egyébként is amint lesznek játékok UE5 motorral, oda a mostani fősodratú kártyák gyengék lesznek alapból, minden téren (raszter/vram/sugárkövetés/DLSS(FSR)) fejlődniük kell hogy bírják a felturbózott effekteket/látványt meghajtani!
-
Fücsök007
őstag
UE5 csak akkor hatékony ha modern kártyát raksz alá, régebbi kártyák nem támogatnak minden funkciót. Grafikai szempontból még egy csúcs RTX4090 sem elég erős ha kompromisszumok nélküli (tehát nem a mostani "trükközős") módon szeretnénk sugárkövetést megvalósítani hardveresen, továbbá van hova fejlődni raszteresen is, mielőtt tényleg fotorealisztikus lesz a látvány. Pont emiatt a plusz hatékonyság a látvány javítására lesz fordítva.
Az évtized végére eljuthatunk erre a szintre de előbb nem, másik vonalon VR-nél lenne értelme 8K-nak, TV-k esetében az nem valós igény, továbbá kérdéses mennyire lesz az később, mert 4K kimaxolva 120-165FPS között jobb mint 8K 40-50FPS között.
[ Szerkesztve ]
-
-
Fücsök007
őstag
Mivel ez techdemo nem tudni milyen gépigénye lesz 2-3 év múlva az új játékoknak, szóval elindíthatóak lesznek régebbi kártyákon újabb és látványosabb effektekkel, de amennyire tudni lehet interjúkból 16GB vram kelleni fog FHD-hoz vagy 1440p-hez ha kimaxolunk mindent, és nem akarunk majd mikroakadásokat, rendszermemóriának pedig 24-32GB-ot mondtak, de a kezdeti játékoknak nem lesz még ekkora gépigénye. (pl. Stalker 2)
-
tibaimp
veterán
válasz
Fücsök007 #27 üzenetére
Na, ezért is vakarózok a 12GB-os 4070/4070Ti vásárlásán és a 2070 cseréjén, főleg ha azt is 4-5 évre szeretném használni, mint a 2070-et (2019.janunár vettem).
[ Szerkesztve ]
-
Fücsök007
őstag
-
santiago7
csendes tag
Sziasztok megérné lecserélni a 3070ti-om 4070/4070ti-ra ? Jelenlegi monitorom 144 hz FHD max jövőre vennék 1440p vagy 4kt esetleg télen csak zavaró hogy ennyire esik a vga-m ára amíg még ér valamit addig gondolkozom a cserén előre is köszi a válaszokat
-
Fücsök007
őstag
válasz
santiago7 #35 üzenetére
Amennyire nézem a piacot idén lehet még utoljára normális áron eladni bármilyen 8GB-os erősebb videókártyát, bár pletykák szerint várható 24GB-os 4070Ti is, arra inkább váltanék amennyiben nem árazzák túl és nem csupán 2 évre szánod az új kártyát FHD/1440p-re.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
ph Két 4090-es és RTX 4080-as konstrukció, meg egy 4070 Ti kapta meg a vizuális frissítést.
- GT 430 I GT 630 I GTX 560Ti I GTX 550Ti I GTX 570 I GTX 580 I GTX 660 I GTX 660Ti I 1GB - 3GB I
- NVIDIA I 9500 GT I 9800 GT I 9800 GTX+ I GTS 250 I 512MB - 1GB I
- Eladó Asus RTX 3070 EKWB
- GIGABYTE RTX 3070 8GB GDDR6 AORUS MASTER - Gari 2024.08.12. - ig - Eladó! 140.000.-
- Gigabyte RTX 2060 GDDR6 6GB 192Bit videókártya eladó!
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest