Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Desy

  tag

  Nos én azt gondolom, hogy semmi sem lehetetlen. :K
  Rástartoltam pár gondolattal és íme:

  alt="" title="" alt="" title="" alt="" title=""

  Vajon miért nem csinálta meg senki?
  Én is csak azért próbálkoztam, mert 5 napos ingyen játékot adott a gőz. Te játszol?

  [ Szerkesztve ]

  Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

 • Desy

  tag

  válasz wjbhbdux #2 üzenetére

  Úgy tűnik... de nem biztos. Elsődlegesen játszani kell és nem "csak" írogatni a jelenlétért. Egyébként is... (a gépemhez) egyáltalán nem jó ez a cucc mert eléggé szaggat és ha lejár az ingyenesség... akkor a dolog nálam annyiba is marad. :K
  Mindenesetre ez is csak egy próbálkozás egy közösségi virtuális tér szerű dologhoz. Azt mindenki tudja nála... ez a cucc mennyire kapott létjogot. Szerintem olyan ez mint valami születés. Egy próba. Minden valahogy elkezdődik. A filmekben ez némileg másként van és a tömegek olyan dolgot akarnak amit ott látnak annak ellenére, hogy nincs rá pénzük és a megvalósuláshoz egy valódi technika sem áll sehol rendelkezésre. A VR és a virtuális szemüveg ezen az úton baktat.... (persze csak szerintem).
  Azonban mindent valahol el kell kezdeni...

  Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

 • Desy

  tag

  Nos... nem túl sokat futtattam a játékot. Többnyire más elfoglaltság miatt. Egyébként nem akkora szar, mint aminek látszik. A dologhoz csak az kell, hogy egy kicsit otthonosabbá tegye bárki... ami mondjuk úgy látszólag nem történt meg senki munkája által. A kiadás "2018. október 23." és a tetszési mutató szerint "43%-nak tetszett ez a videojáték". A magyarok 0,01% ezzel biztosan egyetért (remélem). Ez azokat is tartalmazza, akik csak baráti fellángolásból értékeltek és a pillanatnyi hangulatuk alapján. A világtér mutatása eléggé egyedi és a Pip-Fiúhoz vagy Lányhoz nem sok köze van. De látványszerű. És a látvány, igenis fontos.

  alt="" title=""

  Bizonyára bármit lehet írni erről a cuccosról. mint azt is, hogy csak a saját zárt műsorát futtatja. Ez talán még rendben is lehet. Az üzlet az üzlet. A választékból való előnyszerzésért fizetni kell. Na jó... itt, szinte mindenért fizetni kell. De hát egy bolt se működik másként! Ha valaki többet is akar, akkor alkut kell kötnie... és az efféle nem éppen kedv teli. Én nem mondom hogy ez az alkotás nem jó... csak azt, hogy rendkívül módon összeollózott megfelelő támogatás nélkül. Azonban ha Bolgár, Tatár, Üzbég lennék vagy... akár ugandai, esélyem se lenne a saját nyelvem használatára.

  alt="" title=""

  Nem vittem sokra mivel mással foglalkoztam és nem azzal, amire lehetőséget kaptam sok ezer emberrel... játékossal, de nem bánom. Éltem a próba lehetőségével.
  Azonban tény, hogy nagyon érdekesnek találtam a fordíthatóságot és azt, mennyire izgalmas így látni és ezzel a felülettel tolni. A felszabadított idő végével ez a munka is csukott kaput kap. Értelmetlennek tűnik vaktában elnevezni olyan dolgokat, amiről fogalmam sincs és gyakorta az adott kifejezés tucat egymásnak ellentmondó magyar megfelelővel rendelkezik a nagybecsű ámde eléggé hiányos szótáraknak illetve ennek a fiatal és szókincs nélküli nyelvnek köszönhetően. Ha az angol egy szót használ tucatnyi különálló magyar értelemmel bíró valamire, akkor az a fordító (negatív) álma.

  alt="" title=""

  Az biztos, hogy ez a nagy volumenű alkotás nekem nem ér többet 1 USD összegnél. És az oka pontosan az, hogy a kiszolgáló szerver képtelen a megfelelő teljesítmény produkálására. Ez a "töréspont" játéknál is bizonyított. Az elején sokszor lekapcsolt és még több estben csak eltűntek a dolgok illetve egyszerűen szinte a nyakamba lettek ültetve. A hatalmas fejlesztés amit abba öltek jelentős változást produkált és nem véletlenül most a 4. verziót adja a nagyközönségnek és igen, megvettem! Láttam a kezdetét és láttam a mostani hatalmas másságát. A sokszoros átgondolást és a tényleges nagyobb léptékű fejlesztés vásárlókat vonzott akár csak a megfelelőnek írt/vélt számla összeg. Egy virtuális teret viszont csak az lesz képes megvalósítani, aki a szemüvegénél is tovább lát és a saját terhére sokkal nagyobb teljesítmény kimenetet produkál a gyors és tényszerűen stabil kapcsolattartásáért. A nagy játékkiadók még csak most kezdik ezt a tényt felismerni.

  alt="" title=""

  A valódi virtuális tér nagyközönséghez jutása még eltart vagy 15 évig, hogy egy igazán élménygazdag bemutatóval rukkoljon elő az éppen aktuális játékvásáron. De nem kizárt, hogy több időt kell várni a mindenféle gazdasági és politikai baromkodások miatt. Az önzőségek és az enyém/tied/övé módi okán. A világban az emberek nagy része még mindig sokkal önzőbb mint amit akár ez a játék is elvár illetve erőltet avagy megkövetel!
  De a kezdés akkor is fontos...
  A nyitás és az új szemléletek terjesztése pedig egy tényleges misszió (sic!) küldetés! :R

  [ Szerkesztve ]

  Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

 • Desy

  tag

  Nem hittem volna, hogy ismét folytatódni fog ez a dili és ilyen hamar... hmm. De a srácok dolgoztak. Nem is keveset . Ami azt illeti a 17.4 GB a frissítés nem kis dolog. Főként mivel nagyon sok mindent átcsomagoltak és újrarendeztek és jelentősen optimálissá tették a dolgokat. A duplázások több helyen megszűntek ami egy előny. és amúgy se volt értelmük.

  A játék teljesen megváltozott. Gondolom egy halom pénzt várnak a siker megmutatásáért. A kitartó játékos persze jutalmazva van a játékon belül ahogyan mindig is. Ezek többnyire fölösleges és kifejezetten haszontalan dolgok mivel a lényeg pénzért kapható. Sokért...

  Azt hiszem, most, inkább csak kiélvezem a dolgot. Egy kicsikét és javasolom, hogy te is tegyél így mivel a következő ingyenes bulin nem egyhamar várható az igazi merülés. A efféle dolgok remekül tesztelik a szerverpark fejlesztését is de a szükségest még nem éri el. Sajnos.

  [ Szerkesztve ]

  Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

 • A_Papa

  aktív tag

  Szia!

  Örülök, hogy belevágtál ebbe a projektbe. :) Hogy látod, mennyire sok a szöveg, mennyire nagy munka?

  Papa

 • Desy

  tag

  válasz A_Papa #6 üzenetére

  Nem, csak visszatértem hozzá egy kicsit. Nagyon is izgalmasnak tűnt a hatalmas fejlesztés amit elkövettek alig néhány hónap alatt. De egyben fel is dobta a kérdést: MIÉRT vártak evvel... eddig? Miért nem akarják a játékost... vásárlót lenyűgözni tejes valójában és mindenféle tényleg hasznos dologgal úgy, ahogyan azt most az újragondolt és csomagolt rendszerrel tették!? (én tudom a választ)

  Jól fut.... átkozottul jól fut! Lenyűgözött. Tényleg!
  Ha egy ilyen utazással indul... nem is tudom. Lényegében az újdonság jellege egy darumágnest jelent egy apró vasszegnek. Vagy egy részecskegyorsítóét... bár az a tényektől egy kissé messzi van (de jól hangzik).

  Az egészből ez a csili vili... kidomborítottság a lényeg. A számomra úgy tűnik, valaki más vette kezébe a játék sorsát és útját. Nekem az irányítás egy kissé kusza. Tényleg elfelejtettem volna, hogy korábban mennyire érdekes volt.... avagy megváltozott!? Nem tudom. Viszont most kissé nehézkes. (igaz, hogy a másik sok... játék után ez megint egy új rendeződést akar magának de nemsokára vége... és megy pihenni)
  És igaz... csak addig csinálom, amíg az ingyenesség tart mivel csak így tudom rendszeresen ellenőrizni a megfelelő kifejezések helyét és illőségét.
  10 szabad játéknap... 3 hónap alatt? Ez korábban még sohasem fordult elő egyetlen alkotás esetében sem. Nekem ez azt mutatja, hogy nagyon komoly forrásokat fektettek a játék jövőképébe. És ha ez igaz, akkor sok meglepetés ad a háttérben vívódó és küzdő csapat munkája. A korábbiakhoz képest legalább a negyedével megnőtt a szövegméret. (Úgy tűnik jelenleg nagyjából a Sniper Ghost Warrior 3 szövegméretének a négyszerese és a FO4 szövegeinek közel a duplája)
  Nálam bejön ez a zöldség és messze felülmúlja a kopasz és semmitmondó, kihaltnak látszó ámde és valójában nagyon is nyüzsgő azonban éppen ezért élhetetlen világot...

  A lényeg, én nem igazán akarnék ebbe befektetni.... Sokaknak van, akik nem játszanak vele de a tulajdonlás örömét élvezik és talán sohasem jutott eszükbe a családi megosztás gondolata...
  Azonban:
  A kapitalizmus alapelve a birtoklás és a tulajdon élvezése. Hajrá... :R :((

  Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

 • Desy

  tag

  Úgy tűnik belefutottam a megoldások keresésébe. Én nem találok megfelelő betűket. Akár melyikkel próbálom a kódlapokról... vacak. Ha ékezet nélkül... de én nem akarom úgy!

  Vagy megy rendesen vagy sehogyan se menjen! Átkozott!

  Lényegében azért osztom meg ezt a dolgot, hogy bárki észrevegye... korántsem elég a szövegek "csak" átírogatása valamiféle nyelvezetre. A készítők rendesen kavarnak a kódlapokkal és minden bizonnyal ez a csapda az össze fordító álma. Majdnem minden lehetőséget kimerítettem. Majdnem. Lehet, hogy valahol tévedtem és azért sikertelen?

  A pokolba vele. A hajam égnek áll...

  Különben is. Mindjárt lejár a szabad játékék idő én meg evvel szórakoztam a játék helyett. Kíváncsi leszek, mikor válik esedékessé a következő ingyenes túra és az mennyi ideig fog tartani. Annak ellenére, hogy a jelentős részét átírtam az még mindig eléggé kevéske de és azonban sokkal otthonosabb az ÉN szemeimnek és nagyon nagy öröm így, magyarul látni.
  Ha nem lenne az ilyen ostoba betű probléma, akkor nem akadtam volna fenn egy napig az értelmetlen kísérletezések és vacakolások sokaságával... Majd valaki más megoldja.

  Jó játékot annak, aki megteheti... :R

  Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

 • Desy

  tag

  Még mielőtt végleg feladom ezt a műsort...

  Ha valaki képes a süketelő szöveg helyett érdemében megmutatni, hogy az ő betű készlete működteti a játékot, nyilván érdemben elismerem a felmutatott tehetségét. Pontosabban azt, hogy valamit képes volt megcsinálni és az a feladathoz megfelelt. Én nem tudom, hogy hogyan kell az ilyen dolgot jól összehozni.
  A régi játékokhoz valaki összerakott egyet - egyet és az a helyén jól teszi a dolgát.
  De IDE senki nem csinált. Én nem találtam.
  Talán, azt mondta: Nem Lehet Lefordítani!
  Talán azt, hogy ha nem lehet a játékot szabaddá tenni, miért tenne ilyet? És tényleg. Ezt mindenkinek meg kell venni aki játszana vele. Nem is baj... végre van valami ami pénzt hoz (mondja a készítő). Azt nem mondja, hogy majd ő... megteszi. Megteszi, hogy segíti a többi nyelv létjogát. Ez a játék most erősen korlátozott, erősen diszkriminatív és nekem ez nem tetszett és nem is tetszik.Olyanért nem adok semmit ami a kirekesztődést elősegíti vagy támogatja! ...az eddigi munka? A munka az ajándék volt.
  Az enyém nem működött. Az ingyenes időszakon kipróbáltam a lehetőségeimet.

  Szerinted te... TE képes vagy egy ilyet megalkotni? MUTASD!

  A probléma nem a nem lehet... hanem a nem feltétlenül érdemes... domborítása. Igaz? Legalább is addig, amíg a dolog nem rendeződik. Meg kell vásárolni. A keletinek a saját értékén és a nyugatinak is az övén.
  És igen... a magyar "hely ráérünk arra még" stílus talán igaz is lehetne ha igaz a magyarságra a "lusta" vagy "önző" a jó kifejezés. A magyar mindenben az utolsó után akar helytállni mivel ahhoz van akarata és tehetsége. Lassan 3 éves játék. Amire érdemében valaki hajlandó lenne elkészíteni a programozói attrakciót, jelentős mennyiségű szöveg előrehaladás történhetne... De érdemes?
  Ha....
  Megtenné valaki hozzáértő?!
  Akkor talán... nem lenne tényleg fölösleges a produkció lefordítása.
  Talán, nem. Nekem így és most nem éri meg megvenni egy ilyen cuccot... NEKED?

  Még jó hogy van olyan, akinek tetszik....

  Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

 • Desy

  tag

  Az emberek mindig hoznak új dolgokat a nap alá. Ha tudnám, hogyan kell egy ilyen magyarrá tenni... már mind magyar lenne. De nem tudom. És nekem valami nagyon azt súgja... mások sem képesek erre mert akkor lenne látható és minden fórumon dicsekvő eredménye. Az orosz tudja és néhány másik nyelvet készítő is... A magyar az egy nulla! A magyar semmire sem képes néhány attraktív produkciót kivéve ahol is "google hungary" nyelv használatát favorizálja. Sajnos a magyar nyelv ezekben az akciókban még csak tájékoztatásnak sincs jelen...

  De a fórumokat nézve... ez az új magyar nyelv ami a nemzet szégyene egy általános dolog!
  Borzalmas...
  A magyarság szégyene.
  A magyar nyelv és irodalom oktatás szégyene...

  Úgy tűnik az orosz társadalom néhány elszánt tagját kivéve csak a török próbálkozik. De a magyar... A magyar az egy nulla még akkor is, hogy mindenki a másikra vár talán majd ő az idegen... EGY idegen valaki az majd megcsinálja ahelyett, hogy saját maga megmutatná a képességét.

  Én bevallom... nem tudom hogyan kell és azt is. Nem találtam semmi olyan oktató fórumot, ahol ezt az én képességemnek megfelelően elmagyarázná bárki... (bár igaz... azonos erővel akár meg is csinálhatná)

  Hónapok teltek el és nincs betűkészlet.
  Senki sem csinált olyat, ami a magyar betűket is bírja. Ez azért csak jelent valamit... bármit, ami a nemzetre és a magyarságra na meg persze az oktatásra nézve nem éppen valami hízelkedő! DE: MAGYAR!

  Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

 • pootzdorjah

  csendes tag

  válasz Desy #12 üzenetére

  Kicsit zavarba ejtő mikor olvasom a hozzászólásaidat. Olyan mint ha valami BOT lennél. Ahogy fogalmazol, így magyar ember nem beszél...

  Ezt a játékot soha senki nem fogja neked lefordítani. De hozzáteszem, teljesen felesleges. Eleve nincs akkora közössége itthon.
  Halott ügy. Lépj tovább...

 • Desy

  tag

  Az elém író gondolataihoz.... nem is nagyon akarok hozzászólni.
  Azt sem érti amit olvas...
  Véleménye az van, mint akárkinek...
  Odaböfögni valahová.... Nem is tudom. Még szót sem érdemel.
  A mondandó tartalma meg annyira MAGYAR ellenes, amennyire csak lehet!
  Szerintem: *Gyűlölködő!
  Bárki csodálkozik... Mostanság miért nem osztanak meg elkészült munkákat!?
  * Miért nem készülnek Magyar nyelven programok!? Az olyan mondandó (mint ami fent olvasható) eleve gyűlöletet kelt egy készítőben (és ahogyan azt már más esetében olvastam) valaki csak azt mondja...: Tanulja meg mindenki magának elkészíteni a dolgokat!
  De ha ez így lenne... akkor mindenkinek korsót kellene készítenie és hordót faragnia.... minden más dologról nem is szólva. A piacon mindenki korsót árulna, mert minden házban korsót készítenek... egy kicsit másként. Hová tűnt a közösségi szellem? Elillant...?
  Ha valakinek ilyen a véleménye a SAJÁT nemzettársakról... (SAJÁT?)
  Tényleg ennyire lesüllyedt a "társadalmi" morál?
  Azt nem tudom ugyan, de érdekelne: Megszűnt a "kötelező" társadalmi munka?
  Ha valaki így közre meri adni a "véleményét"...
  ...már nem is érdekel.

  Újabb termékeny időszak után már szinte átírták a játék egészét... Lényegileg ami a frissítés méretét illeti.... nem lehet másra gondolni.

  És tényleg sok dolgot lehet mondani a játékkészítő csapatról csak azt nem, hogy unatkoznának. Azonban valami oka bizonyára van annak, hogy a MAGYAR nem kap semmiféle támogatást. Az egész műsor annyira át van faragva és kidíszítve, hogy már tényleg alig fér el bármi új... ami a nap alá tehető.

  Egy olyan világban ahol a pillanat egyetlen leheletnyi időt jelent a létezés csak egy szűk időszakra korlátozódik. A túlélés és a jövőkép valami ok miatt párhuzamosan halad és szinte biztosra vehető, hogy semmi ok miatt sem fognak sohasem találkozni. Ez a cucc egy végtelenített dolog lett ami a fantáziának minden elkészíthető lehetőségét felsorakoztatja. De ettől jó... Nem unalmas és a felhasználók tömege mindig csatlakozhat. A kaland mindenkire vár még akkor is hogy vannak, akik ezt másként élik.
  Ez a játék nem akármi.... Itt KÖTELEZŐ a csapatmunka! Aki másként van evvel, annak talán nem ezzel a produkcióval kell az idejét eltöltenie...

  Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

 • Desy

  tag

  Alig 2 hónap alatt a csapat 3x frissítette a játékot. 11.9... 24... és 51.2GB.

  A majd 10 órás telepítési időjelzés nem okozott boldogságot mivel a win is éppen úgy döntött, "frissít." Ez azt hozta, hogy a gép 5 órán át teljesen használhatatlan volt és... meguntam. :W

  Aztán értelmes emberként "csak" letöröltem az egészet és Újra letöltésre tettem. Némi prüszkölés után indult és futása eléggé jó lett. Így semmiféle érdemtelen meglepetés "talán" már nem várható.

  A magyar felület.... NÁLAM sokat jelent még akkor is, ha nehézkesen bár de úgy döntöttek: átdolgozzák a betű készletet és a csomagolást is. A magyar nyelv viszont nem kapott létjogot. Még... A Magyar nem Hungary "nálam". Más meg nem érdekel.... vagy igen. De az nem éppen "pozitív" gondolat....

  Akarom... És El Is Várhatom egy cégtől ezt a támogatás még akkor is ha az nekik 1 órás feladatot jelent, hogy egy honosítás regisztráljanak és hiteles BÉTA vagy ALFA szinten közreadják.

  Az angolnak nehéz elmagyarázni mi a különbség a Hungarian és a MAGYAR nyelv között. (és ezt sajnos sok "honfitárs" sem érti ami tényleg egy komoly probléma... ISKOLÁZOTTSÁG és a modern nemzetáruló és az azt meggyalázó nyelvtani korrekció alapján és okán ami némelyekben utálatot gerjeszt)

  Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

 • Desy

  tag

  Az én kis drágaságom újból kapott egy frissítést.

  Ez szó szerint rászakadt a gépre... És mint mindig megint érintette az indítást és a kapcsolt részeket így a honosítást is. Lassan akkora rutinom van a dologban, hogy csak pár pillanat és már be is állítottam az új trendre. A régi munka az nem működik. Nyilván... Vagy igen... de az hibás. A csomag tartalmának változása miatt azt mindig újra kell alkotni.

  Ha megkapná a honosítást akkor a Gőz is az egyszerű utat adná. De most ez nem így van. Az, hogy ez a mostani frissítés a többi nyelvet mennyiben érintette nem tudom. Az angolt viszont jelentős méretben megváltoztatta. A játék tartalomhoz dolgok kerültek amik a részeket is megújítják. Újra és megint valami.... érdekesebbé vált.

  Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

 • Desy

  tag

  A játékban az ATOMBOLT új ingyenes dolgokat kapott.

  Nem valami nagy dolog... Lehet. De a sok szakadt és mocskos dolgok után ez is egy fejlődés. Nekem tetszik a tiszta és elegáns cucc. Remélem várható ennek az útnak a folytatása...

  Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....

Új hozzászólás Aktív témák