Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nissifer

    tag

    válasz gbela #2907 üzenetére

    Hasonlóan látom a jelenséget, ám nem tisztem megmondani, hogy ki hogyan játsszon.

    Olyan ez, mint amikor egy zongora különlegességgel bezárnak a szobába egy majmot. Az meg odaürít a lakkozott felületre, tenyerével szét keni azt, majd össze-vissza ütögeti a billentyűket. A majomnak ez szórakoztató.

    Ugyanez, amikor a hülye gyerek röhögve végigrohan a játékon, össze-vissza mészárolja az NPC-ket, console command-dal csal, vagy kihasználja a játék hibáit.

    Ha annyi felelősség nincs meg benne, hogy betartsa az íratlan szabályokat, akkor hogyan tudna felelősséget vállalni a karaktere cselekedeteiért? Beszélhetünk-e ez esetben morális/erkölcsi döntésekről, mikor személyisége sincs a karakternek, vagy ha van, az annyira híg, mint a játékosé?
    Egyáltalán zongora játéknak nevezhetjük-e a majom zongora használatát?

    Sokan feláldozzák az elérhető, igazi, hangulatos, történet mesélős, szerepjátékos élmény nyújtotta drága kincset a felszínes ügyeskedés nyújtotta instant kielégülésért, ami hamis pénzzel fizet.

    Felnőtt 2 generáció úgy, hogy nem hogy a virtuális, de a valós életben sem tudnak felelősséget vállalni
    saját magukért. Téblábolnak céltalan az életben üresen, nem igazán tudnak mit kezdeni magukkal... úgy mint a 'beszélő majmok'. A lényeg nemzedékről nemzedékre folyamatosan korcsosul. Ez figyelhető meg a játékkal kapcsolatos hozzászólásokban is.

    A fenti típust én nem is nevezem játékosnak, hanem játékot használónak.

    Amikor pedig azt látom, hogy a majom a gondosan megmunkált billentyűkre vizel, azt nagyfokú tiszteletlenségnek érzem, és mérhetetlenül elszomorít.

Új hozzászólás Aktív témák