Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
A foglalatnak annyi korláta van hogy nem bír el 350W-ot mint a Threadripper meg nem kezel 4-8 csatornán memóriát. Ezért kerül sokba a Threadripper nem azért mert sok mag van benne.
Nem csak azt a kevés gémert kell kiszolgálni 8 magos X3D procival. Lehet a gépet munkára is használni, olyanra ahova nincs szükséged 4-8 csatornás memóriavezérlőre, ECC ramokra, de kellene a nagyobb teljesítmény.
Intel se versenyzett saját magával, meg lehet nézi az eredményét. -
fudi2002
nagyúr
Az Neked nem-professzionális felhasználás?
Tehát saját magad termékeit állítanád versenyhelyzetbe?
Ne akarj céget vezetni, lehet hogy nem leszel sikeres.
Tehát szummázva, bunkók, mert ezt: [link] - nem beszélve az alaplap árkülönbségről, nem akarják Neked odaadni 300e alatt. A szemetek..
-
X2N
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
1. 3D Render, virtualizáció, videó kódolás.
2. Egyszerű, jobban járna az AMD hosszabb távon ha piacot tudna szerezni, és ellépne a versenytárstól jóval teljesítményben, ahelyett hogy bevárná...ez üzletileg nem logikus lépés de mint IT cég így kell működnie, Intel azért van ebben a helyzetben jelenleg mert üzleti megfontolás alapkán 10 évig nem csináltak semmit. Gyártástechnológiában nem volt 10 évig előrelépés, aztán beérte őket egy tizedakkora kis cég mint az AMD. Itt kockáztatni kell, nem hátradőlni és 10 évig várni, ezért keresi most gennyesre magát az nvidia. Ők nem dőltek hátra, kitalálták hogy legyenek raytracinges kártyák, legyen ai gyorsító, felvásároltak egy csomó céget, mint pl broadcom, még x86-os procit is akartak tervezni azzal hogy felvásárolják az ARM-et. Szerted ők mikor fogják hagyni hogy a Radeon beérje őket? -
fudi2002
nagyúr
1, Ez desktop proci, milyen olyan nem-professzionális felhasználást ismersz, aminek valóban kell 24/32 mag illetve 48/64 szál? Én pont egyet sem.
2, Mikor a versenytárs ennyit nyújt, illetve már kevesebbet, mi indokolná ezt a nem túl üzleti lépést? Azért ha a saját vállalatod lenne, másként tekintenél a "fejlődés" lehetőségre.
3, Te mint user viszont remek helyzetben vagy, ez a jó hírem. Vagy megveszed, vagy nem. -
X2N
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
24/32magnál meghúznám a határt desktopnál AMD helyében, egyébként igen, mini theradrippert akarok. Én nem sajnálnám a userektől, amikor a csúcs threadripper is már 96 magos, és vannak lapok amikbe ebből kettőt is lehet tenni. Eleve nem értem 12-16-24-magos threadrippereket, minek vannak piacon...
Ezek a 10%-os előrelépések szerintem kevesek, chipletes a dizájn, pakoljanak bele több chipletet. -
fudi2002
nagyúr
Óhogyne, szóval szerettél volna egy mini-threadrippert töredék áron.

Valóban reális elvárás...
A helyenként 15% amúgy 10% fejlődés úgy gondolom reális. Nem über sok, de a mai világban úgy gondolom ez már korrektnek mondható. A megjelenéskori árazást ne keverjük most ide, pár hónap múlva ebben is versenyképes lesz. -
-
nagyjából 2 éves ciklus van komolyabb változatások között AMD-nél, ez "normális" a többi cucc azon fejlesztésekre épül.
De pont a chipletes design tesz lehetővé gyorsabb haladást, ugyanakkor hátránya is, hogy nagyon energiaiényes a chipletek közti kommunikáció (legalább egy passzív interposer nélkül), utóbbira is lenne mód, de amíg nem muszáj valószínű nem lépik meg, mert drága (nem kicsit, gyakorlatilag a tokozáson való réz/arany vezetékelés helyett, szilicium lapkán át történne a kommunikáció a chipletek között, közel olyan hatásfokkal mint ha egy nagy szilicium lapkára készülne az egész cpu).
Ami biztos, minden amit ma látunk a piacon, az 4-6 évvel ezelőtti fejlesztések végterméke.
A mobil CPU-k azok amiből évente van kiadás AMD-nél, de ott is inkább minden második év egy "finomítás" ami a javuló kihozatal miatt lehetséges (és marketing okokból átszámozzák).. persze, ahogy javul a bevétel, úgy több a lehetőség "rétegtermékek" készítésére, pl. mobil cpu erősebb integrált gpu-val (ami majd lejön asztalra fél év - egy évvel később). kisebb (kevesebb cache-t) tartalmazó, kisebb területet kérő "kis" zen magokra (ott a mag is kicsit össze van nyomva, kevesebb szigetelő van a vezetékek között, így az órajel is kisebb, cserébe a mag is kisebb területtel beéri).Az ár lenyomása... ezzel nagyon mit nem lehet tenni... maximum úgy maradnának magasak a (használt piaci) árak ha az alaplapi foglalatok is folyton változnának, mert egy-egy generáció csúcsmodeljei onnantól erősen értéktartóak lennének (mert egy teljes platform csere általában még drágább lenne, így megérheti a "felárat"... (bár szerintem 40eFt-ot nem ér egy intel core i7 7700 -as, de azzal a platformmal "ott a vége".. hivatalosan... azt pár alaplap "mókolható", hogy 8 vagy 9-es sorozat is belemenyjen, de AM4-be meg ennyiért már 3800X-et találni)
-
fudi2002
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Akárhogy is, a verseny folytatódik. Ez mindenki számára a lehető legjobb hír.
Tudom kis célközönség, de az avx512 is szempont lehet valakinél. Handbrake pl -
fudi2002
nagyúr
AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Flagship CPU Tested At Stock, Overclock & LN2, Scores Over 53K Points In Cinebench R23
[link] Azért az a 45303-es cb23-as multicore tetszetős. -
Frozen
addikt
Én ezt értem és tudom is viszont az amd nagyon gyorsan ugralt lefele a csíkszéleséggel és nem nagyon volt idő kiaknázni a lehetőségeket.Az intelnek rengeteg ideje van hiszen jelenleg is regebbi technologiaval dolgozik es sokkallassaban lepi meg a lepcsoket.radasul a piacon az eleadasoktekinteteben sem kell szomorkodnia.
Ez a fel evente kiadnak egy procit azamd nel nem nagyon jo dolog radasul az elozogeneracios arakatis nyomja le durvan
-
csak jóval kompexebb az intel cpu felépítése, így ha akarna se tudna olyan gyorsan kijönni egy-egy generációval mint az amd, az amd féle külön chiplet design nagyon sokat gyorsít a fejlesztésen (és nem is kell különböző képességű és utasításkészletű cpumagokat közös IO-egység alá hozni).
Ezen kívül, hogy az intel a saját technológiájáról a TSMC-jére tudjon átállni az egész cpu-t szószerint újra kell tervezni mert más tranzisztorkészletek érhetőek el. Persze nyilván ezt nem most kezdik, hanem már évek óta folyik az "újratervezés".De ez olyan dolog, hogy anno ha a bulldozer kapott volna jó gyártástechnológiát és hozta volna a tervezett 5-6Ghz es sebességet (mert elvileg annyira tervezték az architektúrát), simán ellenfele lett volna a Sandy/Ivy bridge cpu-knak ... de nem így lett.. ott is a fogyasztás elszállása amiatt volt, mert mindent "kisajtoltak" a gyártástechnológiából (hogy legalább kicsit labdába rughasson).. most ez történik kb. intelnél. Mondhatjuk, hogy majd jobb lesz másik technológián, de mire elkészülnek addigra a másik oldal is továbblép. Lényegében meg ígyis-úgyis hasonló lenne a teljesítmény végeredményben, egyik oldalon se idióták dolgoznak, a fizikát megerőszakolni meg nagyon senki se tudja.
-
Frozen
addikt
válasz
Jesus_Shaves
üzenetére
Nagyon nehéz az összehasonlítás azt is megmondom miért. Az amd egy lenyegesen alacsonyabb csíkszéleséggel hozza ezeketaz értékeket aminek tobb az elonye mint a hatranya. Ezekbol nem csak teljesitmenyt ,de rengeteg energiat is meg tud sporolni ergo jobb teljesítmény/watt értékkel kellene rendelkeznie. Az intel egy régi csíkszéleségen készül és még mindig tudja az elenfél által nyujtott teljesítményt tartani van ahol még gyorsabb is.
Nekem az az erzesem van ,hogy az amd elkapkodta a csíkszéleségeket és nem aknázta vagy nem tudta kiaknázni belöle a benne rejlő potenciált erőt. Mire az intel is eléri az amd csíkszéleségét szerintem nagyon durván állva fogja hagyni. -
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Mindannyian régi motorosok vagyunk, tudjuk kik azok akik 20 éve piacon vannak és kik jöttek az elmúlt években. Tudjuk kik azok akiknél normális a garancia ügyintézés és kiknél nem, én csak annyit mondtam, hogy ne emiatt a plecsni miatt legyen valami valid, mert az kb pont szinte semmit nem ér.. és a holtak, becsukott szemmel is tudnak ilyet szerezni, ha akarnak.. peace
-
Dave567
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Mondjuk most játszottam 1-2 napot csak warzone-t valamivel kell húzni a MW3-at, amúgy ha meg is lenne a 3 akkor csak Hardcore menne.
-
Dave567
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ilyen durva nekem még nem volt, kicsi micro lagok azok vannak.
-
Dave567
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Én kijeleztetem mindig a hibákat, eddig nem volt gond.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Dave567
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nekem is most ez van, de legfőképp szerver gondok is.
X2N. Nagyon ronda úgy a játék, de majd tesztelem, megint.
-
Soulles
aktív tag
válasz
csuszapka
üzenetére
Ez így van, az igények. Ár / telj. mutatót nézek. Nincs gyártói preferenciám. Van az a határ, ami felett már nem akarok kiadni HW-ért. Ha nincs egy szerencsétlen ügyem és annak végre egy jó kimenetele akkor most egy 4070S lenne a gépben. Az OC-t meg hobby szinten űzöm, eddig stabilnak tűnik.
-
Dr. Akula
félisten
Nem azt mondom hogy ez aztán mindenre garancia, de a himihuminál azért több. Egy Mistralon vajon hány percig maradna rajta akárcsak egy ilyen plecsni is? Meg a 20 év működés se jönne össze. Az Alza név se garantál többet. Ott van az Emag, simán eladják a román sulinetes serial számokat, Windows 2000, Office 7000 Ft, aztán 1 hét múlva mind bannolt. Kifogások: ők csak piactér, tessék a rajta hirdető román bt-kkel lezongorázni... De azért adják hozzá az Emag nevet... Na ez a himihumi.
Ugye abból indultunk ki, hogy a #166-ban az összes árat az Alzaból nézte, mert az nem himihumi, ellenben a legolcsóbb meg akkor nyilván az. Nem hiszem hogy létezne olyan ember aki inkább kiad +20 ezret, csak ugyanattól a kiskertől legyen beszerezve. A megbízhatóság mértékegysége nem ez. Annál inkább a létező, valós üzlet (nem csak egy http cím), ahova szükség esetén lehet menni asztalt borogatni, hosszabb távú működés (valaki már csak felszámoltatta volna ennyi idő alatt ha átverés az egész). Külön kategóriát képvisel aminek még saját raktárkészlete is van (sajnos már alig létező fajta). Egy nagynevű Aquaban sincs szinte semmi 5000 Ft felett, minden csak "tudunk rendelni". Ja, azt én is, akár máshonnan is.
-
Dave567
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Milyen upscallinget használsz? Én AMD fsr 3
-
X2N
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Olyan netkód/hitreg mellett nem is csodálom. Ma már kompetitív multis címet nem szabadna kiadni 128-as tickrate alatt a WZ meg 20-as tickrate-el dolgozik...
-
Dave567
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Am4 én 5800on semmi baja nincs azt írta, illetve több ismerősömnek van ilyen. Probléma mentesen megy. Warzone is.
Gondolom amivel én akarok játszani az szeret szivatni.
-
Dragon3000
nagyúr
Az am5 topikban írtak ilyent is: Ha a PUBG micro laggos , SAM/ReBAR-t ki kell kapcsolni.
Illetve olyanról is, hogy játék frissítések után sokaknál akadozik, lényegtelen a konfig. Ez nagyobb játékoknál elég sokszor tetten érhető a warzone-t is mindig szétbaszák és várni kell egy következő frissítésre, hogy valami javulás legyen, ha egyáltalán foglalkoznak az adott hibával. -
Dave567
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Most nem vagyok otthon. Leírom a dolgokat majd.
-
Dave567
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
A lényeg nekem szar, másnak jó, Expó van engedélyezve, 4090 most 4080 Win10 revios, most 11 pró van, mindkettővel csinálta, régi topicban régi gépeken megy.
A lényeg 2millioforintert nekem nem megy amivel játszani szoktam. Pont… -
Dragon3000
nagyúr
Senki se tudta meg mondani nekem, hogy EXPO alatt miért megy 60c-re az ssd naturba, terhelés alatt meg csökken.
Gondolom az expo engedélyezésével emeli a soc feszültséget, ami hatással lehet az ssd-re is, terhelés esetében gondolom a gép hűtése is feljebb kapcsol, így ez miatt lehet akár hűvösebb is, de a részletek ismerete nélkül csak találgatok. -
Dave567
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Mindig hiba nélkül megy le a tm5 szóval elvileg nem kéne gondnak lenni
-
Dave567
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Am4 nél nincs gond, topicban olvastam, régi Intel gépen is megy.
Mint írtam 7800x3d szar VR Janinál néztem videót fullra megy neki Intelen.Ujra raktam a gépem, nem basztam el semmit. Mindig így rakok mindent.
-
Dave567
addikt
Normál XMP vél nyomtam full alapon, mint mindig.
Itt ugye együtt próbáltuk a beállításokat, én külön is próbáltam már mást is.
Tm5 anta simán le futott hiba mentesen, 2 órán át.
Játekokban gyors mozgásnál nem folyekony volt microlagok voltak, most csak alapon megy 6000mhz expoval.Am5 topicba nem megyek, csak olvasom.
Senki se tudta meg mondani nekem, hogy EXPO alatt miért megy 60c-re az ssd naturba, terhelés alatt meg csökken. -
fudi2002
nagyúr
A ddr5 nagyon más mint a ddr4 volt. Itt a lap trainingezés után beállít egy vagon értéket. Intelen is létezik a félretrainingezés, ez nem amd hiba, ez a ddr5 jelenleg béta állapotából adódik. Nem véletlen, hogy két új szabványt is láttam a computex 2024en, újratervezték mert a jelenlegi állapot véleményem szerint zsákutca.
-
hokuszpk
nagyúr
viszont ez nemjelenti azt, hogy nem a Jedec szerint kezeli a memoriat az AMD.
akkor kb. elindulni sem tudna jedec specifikacio szerint mukodo rammal
az ilyen "mukodott, de reboot utan mar nem" már a ddr4 -nél is inkabb arra utalt, hogy a memoriamodul
a, nem tudja amit rairtak
b, tulhuzva ( expo ) nem tudja amit rairtak.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Keresek 12-13-14. gen i5 procikat!
- Intel Core Ultra 5 235 14-Core (24M Cache, up to 5.00 GHz) LGA1851 OEM PROCESSZOR!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 pro+ 512GB,Újszerű,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i5-6G I 8GB I 512SSD I 14" FHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Ezek a 10%-os előrelépések szerintem kevesek, chipletes a dizájn, pakoljanak bele több chipletet.

Tényleg sietniük kell mert a végén beérik őket.