- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Léghűtés topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen videókártyát?
- Odapakol erőben a Honor Pad GT2 Pro
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lokii
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #32 üzenetére
Vagy technikum munka
nem csak egyetem létezik
-
Igen tudom, beszéltük már, ettől nekem még egész jól tejel a YouTube tutorial az S11 hiba kapcsán.
Nem annyira a Kingston sara, mert minden S11 vezerlos megoldás elég sok hibát hoz magával.
A magyar piac lehet jó mintának, de akkor miért nézik meg több 100 ezren az ilyen javítós videókat ?
Havi 1200 csak nálam a megtekintés szám miota feltöltöttem a javítási módot...
Mondjuk szerencse hogy javítható, ha lejárna a gari.
Amúgy a többi S11-es SSD-ről van hibaarány infó?
-
-
GreatL
őstag
Nem lehetne egy-két év alatt megdöglő SSD-t gyártani ami villámgyors és nagyon olcsó?
-
Kosh Naranek
tag
A Tech-America oldalán az AI TOP 100E 1Tb-re írnak 2608 dolláros árat, szvsz ez az új modell sem lesz olcsóbb.
-
Predatorr
őstag
A kőtábla nagyságrendekkel tartósabb, hiába, régen minden jobb volt.
-
Lokii
aktív tag
Nekem A2000ren nincs , valahova elkallódott 80as majd veszek vagy rendelek de eddig azért nem mivel levegő dús helyen van (meg kimaradt/lusta voltam ebből a szempontból) és hát nem melegszik túlságosan
Másikon 110mmes van 8 fokkal hűvösebb és OS random I/O van , KC3000. És a GPU alatt van
Bár hozzá teszem az se jó ha túl hűvös szóval megvan az optimális hőmérsékleti tartomány, talán LTT fórumon olvastam nem biztos
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Sanchez638 #46 üzenetére
A 960 evo régebbi, így simán előfordulhat, a 980 még hűvösebb lehet, adatok szerint kb fele a fogyasztása, mint a 970 evo-nak.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Dragon3000 #25 üzenetére
Nálam pont fordítva van.. Samsung 960Evo 250 úgy fel tud melegedni. Amígy az 512XG3 nem. Pedig zártabbb házban is van. Érdekes..
-
Ribi
nagyúr
válasz
Dragon3000 #43 üzenetére
Persze ha mondjuk ~30-40T-s, akkor lehet hasonló érték, de ez egy sima 1T-s SSD. Ez biztos elírás.
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
-
HantekDSO
tag
Bocs, nem is Neked címeztem az előzőket. A Te hozzászólásod abszolút korrekt és szakmai volt, ellentétben azzal, amire válaszoltam.
Nem durcázok, csak nem szeretem ha valaki (#32) ismeretlenül a személyeskedést választja - cáfolatok helyett.
Most sem állítom, hogy 100%-ig egyetértek Veled, de elfogadom a Te álláspontod is - mivel valóban nincsenek tapasztalataim az AI által igényelt tárméretekről és azok frissítési gyakoriságáról - hogy valóban elképzelhető, hogy összejön öt év alatt az említett adatmennyiség, 1TB-os tárhelyre vetítve.
Szakmai oldalon valóban lehet egymástól tanulni - de kérdés, hogy az ilyen #32 féle személyeskedő alakoktól mit - lévén a megnyilvánulása mindennek, csak szakmainak nem volt nevezhető...
Neked viszont köszönöm a tényszerű hozzáállásod - jó hétvégét!
-
válasz
HantekDSO #34 üzenetére
Erre meg semmi szükség.
Tessék. Az AI kapcsán egy cikk
Talán leginkább egyértelmű segítséget az adatgyűjtésben és a nagymennyiségű adat feldolgozásában jelenthet, mivel ezt jóval hatékonyabban képes végrehajtani az embereknél. Itt gondolhatunk arra, hogy segíthet dokumentumok, képek, de akár új szakirodalom felkutatásában is, emellett pedig a más meglévő adat- és dokumentum-mennyiség első vizsgálatában is. Szintén képes lehet ezeket megadott szempontrendszer szerint kategorizálni. Az adatfeldolgozó képessége különösen hatékony lehet olyan területeken, ahol például nagy mennyiségű statisztika áll rendelkezésre, mivel ezek átvizsgálásában, összegzésében szintén hatékonyabban képes eljárni az embereknél.
Válasz arra, amit esetleg nem tudtunk. Lehetnek specifikusan írásintenzív feladatok.
Itt már nem a józan paraszti ész szükséges és feleslegesen durcázol.
Nem kell ide semmiféle elismertség, szakmai oldalon lehetne egymástól tanulni is. Legalább.
Ma megtanultam helyetted keresni.
De az is lehet TÉVEDEK... amit sajnos manapság egyre kevesebben mernek vállalni.. helyette hangoskodnak.
-
HantekDSO
tag
válasz
E.Kaufmann #32 üzenetére
Bocs, nem tudtam, hogy ide csak az adott téma világszinten elismert szakértői írhatnak. Alázatosan bocsánatért esedezem, méltóságos nagyuram - nem fogom magas köreid zavarni!
-
válasz
HantekDSO #31 üzenetére
Bocsi, de tudatlanul nem mernék ilyeneket állítani.
Ez nem józan paraszti ész kérdése.
Azért mert szakmai fórumon akarunk "vitatkozni", akkor legalább úgy tegyük, hogy van infó a birtokunkban.
Mondtam, én nem fogok olyat kijelenteni, amiről nincs kellő tapasztalatom.
Akkor inkább írtad volna azt, hogy nincs rálátasom a szükséges iranymennyiségre... Pont.
Már a felhőszolgáltatásoknak is nagy adatmennyiség igénye volt, de az AI szerintem folyamatosan igényli az írásintenzív dolgokat... De nincs kellő adat a birtokomban
.De neked sem. Így erről rendesen vitatkozni sem lehet.
-
-
-
yanna
addikt
Mitől extrém tartós? A gyártó állításától?
-
válasz
Dragon3000 #23 üzenetére
Ezek jó példák, de azért konkrét termék mi volt?
Nekem is votl persze
-
Dragon3000
nagyúr
Ez azért nagyban függ attól is, hogy milyen ssd-ről van szó. Volt olyan nvme ssd-m, ami az alaplapi hűtéssel is alapból 50-60 fokos volt, pedig csak a rendszer ment róla és a böngészés, ha játék is ment, akkor már 70 fok felett járt... A gép ugyanaz maradt csak az ssd lett cserélve, az alap hőmérséklet 40 körül alakult és játék esetében is 60 alatt maradt.
-
tibaimp
nagyúr
Ehhez képest az Intel S4520 3,84TB-os SSD-m TBW-je molyfing, pedig ez egy igásló....érdekes!
-
válasz
Sanchez638 #20 üzenetére
Hát azok meg LSI Sandforce (2282)vezerlosek voltak. Nem mai darabok.
Plusz ugye ott 2-4 vezérlő volt rajta konkrétan.
-
-
Trailblazer
veterán
Pont mostanság kéne cserélgetnem ssd-ket. Bár kötve hiszem, hogy a cikkben említett drive-ok túltengésre kerülnének...
-
Vesa
veterán
Mindegyik SSD-m hűtve van természetesen...(eleve az alaplapom kialakítása olyan, hogy egy méretes hűtő van az SSD-knek gyárilag), és a házam is kiválóan szellőzik. Ne becsüljétek alul a vezérlők szerepét. Egy EV autóban is sok esetben a BMS megy tönkre és nem az akkumulátor, csak mindenki ez utóbbival van elfoglalva.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #9 üzenetére
Balszerencse, vagy ki tudja. Nekem kb ~15 samu van es megy mind. Persze egyik sem a az alap szeria, minimum evo vagy pro.
-
-
-
Vesa
veterán
Bár a cikk említi, hogy elsősorban ipari felhasználásra szánt eszközről van szó, gondolom mezei user is hozzáférhet majd. A problémám ezekkel a kijelentésekkel az, hogy általában nem a NAND mondja be az unalmast, hanem a vezérlő. Eddig 2db SSD-m halálozott el, mindkettő MLC-s volt, 5 év garanciával. Az egyik fél év múlva már halott volt, a másiknak kellett hozzá 2 év. Normál használat mellett. Mindkét esetben a vezérlő ment tönkre, legalább is, a hiba jellegéből ez következett. Azóta nem veszek drága SSD-t, mert nem látom értelmét és nem hiszek el semmiféle maszlagot a tartósságról sem. Majd ha bizonyítottak az évek során, akkor igen, de addigra, mire kiderül, hogy a gyakorlatban is teljesítik a beígért megbízhatóságot, már régen lekerülnek a gyártósorról. Vagyis marad a zsákbamacska az új termékekkel.
-
Lefordítom:
Bullshit, avagy valahol gyártanak egy SSD-t nekünk.
Létező OEM designt vettek át eddig a Phiston-tól vagy épp az SM-től.
-
HantekDSO
tag
Valóban, pedig fogadni mertem volna, hogy elírás! Gondolom a "5 years" és a "109,500TBW" közötti "or" a megoldás - normál felhasználási körülmények között 5 év alatt ennek az adatmennyiségnek a töredéke sem kerül rá kiírásra, tehát ha kétnaponta újraírjuk az egészet, akkor kapunk egy ~900 TBW-s értéket.
Ergo BÁRMELYIK más alsó-kategóriásnál jobb SSD-re is nyugodt lélekkel megadható akár 1.000.000 TBW-s érték - megközelíteni úgysem fogják, mielőtt lejár az 5 éves garancia. (Ez kb. olyan, mintha az autógumikra vállalnának 250.000 Km, vagy 1 hét garanciát)
Mindenesetre ügyes marketing fogás - és nem több! -
HantekDSO
tag
A 109 500 TBW valóban komolynak mondható - már ha igaz...
(Ez ugyanis azt jelentené, hogy a teljes garanciaidő alatt naponta 60x lehetne TELJESEN újraírni az SSD-t.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- Crucial P1 1TB 2280 M.2 NVMe SSD / Beszámítás OK!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest