Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Baryka007
    addikt

Azért ebben a cikkben van pár érdekes megfogalmazás...

"Az Intelnek be kell érnie a TSMC-t és a Samsungot." Miben? CPU teljesítményben biztos nem, mert a 14900KS a maga idejében a legerősebb consumer processzorok között volt.

A gyártástechnológiát keverik össze a kész termék teljesítményével.

"14A2 elvileg 21 nm-es M0-t alkalmaz." Az "elvileg" egy szakmai cikkben mit jelent? Vagy van rá hivatalos forrás, vagy nincs. Ha ez egy szivárgás, akkor végig feltételes módban kellene írni ("alkalmazhatja", "bevezetheti"), nem pedig a következő bekezdésben már kész tényként kezelni.

Az M0 nem a gyártástechnológia, hanem a legalsó fémvezetékréteg. A 21 nm arra vonatkozik, nem arra, hogy "a 14A valójában 21 nm". Ez a cikk meg úgy dobálja a számokat, mintha ugyanazt jelentenék.

Nekem ez így inkább olyan, mintha különböző fogalmakat dobálnának össze egy cikkben, mert jól hangzik, mintsem egy pontos műszaki összefoglaló lenne. :W

Ui.: Ha az információ szivárgásból származik, akkor szerintem ezt végig érdemes lenne feltételes módban kezelni. Ha viszont már biztos információ, akkor az "elvileg" szó felesleges. A kettő együtt nekem kicsit furcsa.

Új hozzászólás Aktív témák