Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kilua
    őstag

Arra gondolok hogy anno jöttek a kínai flagship killerek fél, kétharmad áron mint a "nagyok" (apple, samsung, sony) aztán mára oda jutottunk hogy a kínai prémium márkák már ugyanannyi vagy drágábbak mint az apple vagy samsung teteje, több régi gyártó meg beadta a kulcsot a versenyben, olcsóbb kínaikban meg kapod a reklámot az arcodba (még most ki lehet kapcsolni)

Ugyanez alakul autó fronton is, betörnek alávágnak az áraknak, az európai nagyok küszködnek (porsche-nek szerintem 1 évtizede van hátra), majd mikor már megvan a piac akkor a kínai autók ára is elkezd felmenni. És ezt mondom úgy hogy szerintem az európai nagyok merci, audi, bmw olyan ocsmány szarokat hoztak ki hogy szinte kérik az alázást...

De erre is van korábbi példa, ha az USA nem tiltja ki anno a japán kocsikat mára nem lenne amerikai autógyártás.

Amúgy ha a történelmet nézed akkor ez egy természetes körforgás az országok/kontinensek között. Kína volt már első fejlettségben aztán visszaesett. Európa is volt fenn is lenn is, de jelenleg a legbékésebb 70 év van mögötte. És valószínű Kelet-Európa lesz az új Nyugat-Európa.

"olcsóbb kínaikban meg kapod a reklámot az arcodba (még most ki lehet kapcsolni)"

Ugyan, Windows 11? Start menü, zár képernyőn is láttam reklámot. Pedig az fizetős OS (lenne) nem is olcsó. Egy poco X6 pro vagy X7 pro egész jó flagship killer szint 140 körül.

Új hozzászólás Aktív témák