- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Házimozi haladó szinten
- Autós kamerák
- Március végi hardverfolyam
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
"Érkezik a Dell 500 MHz-es monitora"
Szerintem kicsit előreszaladtunk időben.
-
Mostly Harmless
tag
-
Tapsyfüles
aktív tag
Fél "gigahz-es" monitor, az már nem semmi
-
Márton
nagyúr
válasz
Tapsyfüles #3 üzenetére
végülis csak egy szakmai portálon vagyunk..
-
dabadab
titán
válasz
BigBlackDog #1 üzenetére
Lusta vagyok utánaszámolni, de pixelclocknak nagyjából hihető az 500 MHz
DRM is theft
-
Oliverda
félisten
Én már az 1 GHz-eset várom.
REVOLUT reg. 10 000 Ft bónsszal! CURVE reg. 5 fonttal. WISE váltás 150 000 forintig ingyen: kód privátban! "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz
BigBlackDog #1 üzenetére
-
koko52
veterán
Ideje volt, a 240Hz is már olyan darabos mint a régi némafilmek.
Már csak VGA kellene hozzá, mert ha szép képet is akarunk akkor jelenleg FullHD-t sem szolgálják ki. Tudom, tudom ez ilyen e-sportos faxomöccse embereknek való, akik meghalnak ha 200Hz alá zuhan az fps.
"Vannak, akik csak azért születnek, hogy legyen kit eltemetni."-Pollock
-
Robi BALBOA
őstag
Csak G-Sync-t tud vajon?
Mert akkor már nem is kell.Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /SLOT A lapot és Procit Keresek!/
-
Tetszetős.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
RyanGiggs
őstag
24.5", FHD, 850$! Nincs több kérdésem!
Hülyének is megéri, hát még annak aki megveszi! -
PuMbA
titán
válasz
RyanGiggs #13 üzenetére
A profi játékosok még ma is 24,5 colon és FullHD felbontáson játszanak, mert nagyobb képméretet nem látsz be kényelmesen. Folyton a fejedet kéne forgatni, hogy a kép szélére pislants, ahol az információ van. Nekem is itthon 24 col van, szerintem ez a tökéletes méret.
[ Szerkesztve ]
-
Rayyy
senior tag
Jha, hogy nem natív... dehgagyi...
Minden a legnagyobb render!
-
Byga007
aktív tag
Én teljesen megvagyok 55 col 120hz-en
Napok óta órák esnek ki az életemből és ezen már a napi másfél üveg vodka sem segít
-
Dr. Akula
nagyúr
Már nagyon vártam, a 400 Hz nagyon szaggat...
-
Nincs, de kisebb képátló esetén a képernyő szélei közelebb vannak a fókuszpontodhoz (célkereszthez), és így kevesebb dolog történik a perifériás látómezőben, jobban tudsz koncentrálni a lényegre, nem "szórodik szét" annyira a vizuális információ ---> jobbat fogsz puttyogni.
Ha a casual szint fölé jutottál már, igen gyakran kiábrándítónak találhatod a böhöm nagy képernyőt. Nekem is volt 32 hüvelykesem (nem is akkora határ fos), de egy év után inkább eladtam, mert az ittléte 98 százalékában csak a port fogta. Egyébként LAN-on még az elé ültetett krumplivadláma cimborák sem kultiválták túlságosan.
Filmezni persze jó, de még munkához is a két kisebbet (és az egyiket pivotban) preferálom. Kinek mi.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
koko52
veterán
-
Alaaf Pi
tag
Továbbra is vallom, hogy nem baj, ha nem egyezik az fps szám a képfrissítési frekvenciával, hanem az utóbbi az előbbi egész számú többszöröse. Ekkor ugyanis a képkockák fényessége sem változik a monitor képfrissítése kapcsán, s így a színek sem. Ami viszont már csak fps tempóval történik.
-
Én 5 éve azért váltottam 32"-ra a 27"-ről, hogy távolabb lehessen a monitor, így nem kell olyan közelre fókuszálni, kevésbé fáraszt. Most meg a 120+ Hz van ugyanezért, a folyamatosabb mozgás ugye természetesebb, így talán ennek is van valami egészségügyi előnye.
[ Szerkesztve ]
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
Igen, de ha szeretnék normálisan lőni, akkor nem fogok 8 méterre ülni a képernyőtől. Nem váltja ki a kisebb képátlót, ha távolabb vagyok a nagytól, mivel anyám nem sas, apám meg nem Tyrannosaurus volt, érted. Annyit érek el vele, hogy az apró biszbaszokat már a fókuszpontomban sem látom rendesen, de legalább a fél szoba is benne van a képben.
[ Szerkesztve ]
-
"így talán ennek is van valami egészségügyi előnye."
Hát az biztos, hogy megóv a fölösleges hajhullástól, és csökkenti az átélt stresszt.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
L.Edit
csendes tag
A 10bit-et nem értem teljesen, a célterületen milyen előnyünk származik majd belőle?. Ez úgy is 8bit+FRC-vel valósul meg a panelen, mert a natív 10bit-es alkalmatlan a magas frissítésre.
-
-
Hülyén fogalmaztam. Lényegesen több szín lehet egyszerre a képernyőn, meg a színpontossága is jobb a szegmensbeli átlagnál, ami sosem hátrány, és így legalább azoknak is imponálhat, akiknek valóban az égvilágon semmi szükségük rá.
Mondjuk nekem az 500 Hz miatt kéne, de ennyit nyilván nem adnék érte. Klasszik Doommal biztosan glorious lenne.
[ Szerkesztve ]
-
L.Edit
csendes tag
válasz
Synthwave #27 üzenetére
A köztük lévő átmenetek lehetnek tőle folyamatosabbak, például égbolton, vagy víztükrön vagy bármilyen nagy felületen, ami két egymáshoz közeli árnyalattal és folyamatos fényerőátmenettel rendelkezik.
Ez a hiányosság igazán látványos ott tud lenni, ahhol nagyon alacsonyra van véve a környezet megvilágítás mértéke, és ezért a színcsatornáknak alsó pár %-a van csak igénybe véve. Ezeket a helyzeteket egyszer kerülik már a modern játékok, másrészt ips monitoron nem is látnád viszont az ilyen alacsony intenzitású színeket megjelenni, mert a kép elmosásra kerül az oldalról beszűrődő háttérvilágítás által.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Régóta ígérik az Alienware márkanév alatt megjelenő AW2524H-t, de csak márciusra sikerül piacra lépni vele.
- Nagyon aggasztó, hogy mire használják a bűnözők a ChatGPT-t
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hogwarts Legacy teszt
- Macska topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest