Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Házi hangfal építés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 300 dolláros Windows notebookokat ígér idénre a Qualcomm
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wasd.hu
senior tag
-
vottokar
senior tag
Nem, csak figyelmetlenül olvastam, elnézést.
Amúgy ezt már anno tizenpáréve eljátszottuk itt a fórumon, mikor elkezdtek megjelenni ezek a tápról leválasztható csatis kábelek megjelenni. Műszaki beállítottságú kollégák már akkor is csóválták a fejüket, pedig akkor még nem is ötven-száz amperekről beszélhettünk. -
KAMELOT
titán
-
wasd.hu
senior tag
-
HantekDSO
senior tag
Ehhez jól passzolna a ventiknél megszokott igényes továbbosztó y kábelek, persze jó vékony vezetékből (sodrott alu, az az igazi), sleevezve, rgb szállal. Egy rgb-s hőmérséklet figyelőt, lcd kijelzővel mindenképp tennék a tápra, biztos ami biztos, nagyon jól szoktak ezek a megoldások működni, biztonság érzetet ad az 5090 tulajoknak. (
).Jogos, az RGB-t kifelejtettem, pedig anélkül használhatatlan egy számítógép!
(Persze csak akkor van értelme, ha 6-8Hz-cel villog is!
) -
KAMELOT
titán
Ez ilyen semmi megoldás.
Nem sokan fogják ezeket a tápokat venni! -
NandoXXL
őstag
Ehhez jól passzolna a ventiknél megszokott igényes továbbosztó y kábelek, persze jó vékony vezetékből (sodrott alu, az az igazi), sleevezve, rgb szállal. Egy rgb-s hőmérséklet figyelőt, lcd kijelzővel mindenképp tennék a tápra, biztos ami biztos, nagyon jól szoktak ezek a megoldások működni, biztonság érzetet ad az 5090 tulajoknak. (
). -
Puma K
nagyúr
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Én még hozzáraknék egy 5cm-es kábeldarabokból álló, igény szerinti hosszban összelegózható kábelrendszert még vagy 10 "profin" méretezett csatlakozóval. Csak világíccson, meg neonsárga legyen. 50-100A-re tökkéletes lenne.....
Tudom, én vagyok a hülye, hogy a számítógépekre műszaki eszközként tekintek, nem vizuális "szemkápráztatóra".Itt mi kápráztatja a szemedet?
-
HantekDSO
senior tag
Én még hozzáraknék egy 5cm-es kábeldarabokból álló, igény szerinti hosszban összelegózható kábelrendszert még vagy 10 "profin" méretezett csatlakozóval. Csak világíccson, meg neonsárga legyen. 50-100A-re tökkéletes lenne.....
Tudom, én vagyok a hülye, hogy a számítógépekre műszaki eszközként tekintek, nem vizuális "szemkápráztatóra".Lopod az ötletem?
[link] -
robogár
tag
-
Chaser
legenda
Egen'. Nekem legutóbb Fractal ion+ tápom volt, az is 10 év garis. Ha veszek pc-t akkor is az lesz az újabb verziója. Olyan halk - néma - tápom még nem volt, kábelei is zsenik, hatásfok, minden. Pedig volt pár tápom ( :
Ilyen struktúrájú tápot biztos nem vennék. -
Puma K
nagyúr
A koncepciót értem, de ez megint "csak" egy újabb, egyedi megoldás. Ha a többi tápgyártóval hoznák ki együtt, még látnám értelmét. A DIY PC építőt túlnyomó többsége értelmes módon, hosszú évekre (3-5-??) előre tervezve vesz tápot, eleve (remélhetőleg) kellően túlméretezve, így ez a majdkésőbbcserélemnagyobbra hozzáállás nem tűnik értelmesnek. Meg mi a garancia rá, hogy ugyanúgy TT-t vezs??
Az más kérdés, hogy egy alaposabb gépbelső takarításnál esetleg van-e értelme, mert én ilyenkor úgyis ripityre szétszedem és a kábeleket is letakarítom, újrafűzve az egészet.

Így hogy adott minőségi tápokra 8-10-12 év garanciát adnak, simán elképzelem azt hogy a garancia lejárta előtt minimum 1 évvel túlad az aki pörgeti a hardvereit.
Pl a hírben lévő szériára is 10 évet ad a TT.
-
vottokar
senior tag
Tudom, én vagyok a hülye, hogy a számítógépekre műszaki eszközként tekintek, nem vizuális "szemkápráztatóra". -
dongettó
tag
Akyga wireless PFC_je volt az igazi újítás 2021 ben. Ez semmi.
-
mpierre
veterán
-
tserrof77
őstag
A koncepciót értem, de ez megint "csak" egy újabb, egyedi megoldás. Ha a többi tápgyártóval hoznák ki együtt, még látnám értelmét. A DIY PC építőt túlnyomó többsége értelmes módon, hosszú évekre (3-5-??) előre tervezve vesz tápot, eleve (remélhetőleg) kellően túlméretezve, így ez a majdkésőbbcserélemnagyobbra hozzáállás nem tűnik értelmesnek. Meg mi a garancia rá, hogy ugyanúgy TT-t vezs??
Az más kérdés, hogy egy alaposabb gépbelső takarításnál esetleg van-e értelme, mert én ilyenkor úgyis ripityre szétszedem és a kábeleket is letakarítom, újrafűzve az egészet.

-
HantekDSO
senior tag
Én ezért raknék még pluszban 8-10 bontható csatlakozást mindegyik ágba - főleg a 12V/100A útjába - biztos ami biztos!
-
wasd.hu
senior tag
Plusz egy komoly hibalehetőség az 5090 tulajoknak.
A többieknek meg csak plusz egy hibalehetőség.Bár nemrég nem jött volna rosszul, mert ki kellett szednem a tápot a házból, ami nem is okozott gondot, de visszarakni és bekötni a már beépített kábeleket, azért nem volt olyan kellemes. De megoldottam eme levehető lap nélkül is.
Azért én nem bízom abban az egyszerű teljesítménynövelésben. Vajon a legkisebbet is annyira túlméretezték, hogy a legnagyobbat is elbírja és legyen benne még tűrés is?
Nem lehet tudni
-
JulianSinulf
őstag
Plusz egy komoly hibalehetőség az 5090 tulajoknak.
A többieknek meg csak plusz egy hibalehetőség.Bár nemrég nem jött volna rosszul, mert ki kellett szednem a tápot a házból, ami nem is okozott gondot, de visszarakni és bekötni a már beépített kábeleket, azért nem volt olyan kellemes. De megoldottam eme levehető lap nélkül is.
Azért én nem bízom abban az egyszerű teljesítménynövelésben. Vajon a legkisebbet is annyira túlméretezték, hogy a legnagyobbat is elbírja és legyen benne még tűrés is?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Ventilátorok olcsón lehetőleg egyben eladó 2026.08.20-ig. ÉRDEMES MEGNÉZNI!!!
- Thermaltake Toughpower PF1 ARGB 1050W Platinum Moduláris Tápegység
- Amerikából új 0 km-es Intel gyári procihűtők eladóak! E97380-001 Foxconn LGA1366 i7 920- i7 960!
- BONTATLAN ASUS TUF Gaming 450W 80 PLUS Bronze
- Garanciális Asus Prime Lc 360 Aio
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 I I5-8265U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- über brutál giga akció! 900.000Ft helyett 200e Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 512GB FHD 1 év gar
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
- AKCIÓ! MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
).
(Persze csak akkor van értelme, ha 6-8Hz-cel villog is!